הגיון?!../images/Emo119.gif
אהה, אם אתה חובב לוגיקה כל-כך גדול, הרשה-נא לי להמליץ לך לבדוק את עצמך עשרים פעם, כאשר מדובר בלוגיקה, לפני שאתה מכריז דבר-מה. בפרט כוונתי היא למשפט "אתה מטומטם, כי נולדת מטומטם.". יש לך כשל לוגי חמור בהוכחה. הוכחת שהמשפט אינו נכון במקרים מסויימים, אך לא הוכחת שהוא אינו נכון תמיד. לדוגמה, ישנם אנשים שנולדים בבעיות שונות של המוח או של מערכת העצבים, אנשים אלה ניתן להגדיר במקרים רבים כמטומטמים, לפי ההגדרה הנפוצה למונח זה בציבור. אנשים אלה הם מטומטמים אפוא כי נולדו מטומטמים. במקרה הספציפי בו מדובר עליך אין לנו מידע מספיק בשביל להוכיח או להפריך את המשפט, לכן הוא אי-ודאי. בקשר לשגיאות הכתיב אני מסכים אתך. אנא מכם, נכון לומר "אני אלך", "אני אסע", "אני אמות", ולא "אני ילך", "אני ימות". הטייה שגויה כזאת נותנת לכותב אופי של אדם שלא קיבל תעודת-בגרות או שאינו הולך לקבל אחת, אם הוא תלמיד. דרך אגב, הגיון, כפי שאתה מכנה אותו, ניתן להפריך, כי הגיון הוא יישום כללים כל-שהם שאנו לוקחים אותם כאקסיומות, ללא-הוכחה, ואין כל דרך קונסטרוקטיבית להוכיח שמערכת אקסיומות היא קונסיסטנטית, ראה את תורת אי-השלמות של גדל. העובדה שהלוגיקה מוכיחה, שייתכן שמערכת האקסיומות שלה אינה קונסיסטנטית היא בעייתית בפני עצמה. האם המשפט האמור לעיל נכון אם המערכה אינה קונסיסטנטית?! ובכן איני מומחה גדול בלוגיקה. אשמח לקבל תגובות.