פינת החזאים או המכללה לנביאים בגרוש או ואטאבר

juspan

New member
זה משודר כל יום בערב

ושידור חוזר בלילה. א' עד ה', אני בכוונה לא נותנת שעות, כי אין לדעת
זה הערוץ הראשון (בלוח השידורים בטח מתפרסם מתי זה "אמור" כל יום להיות משודר). זה יכול להיות יום אחד ב- 18, ויום אחר באזור 19 וכו'. הכי פריים טיים שיש
אין, אני יכולה עכשיו שעה רק לרדת על הערוץ הזה ובצדק.

כאמור, העונה השניה רק התחילה, פספסת בעצם את הפרקים של יום ראשון ושני, את זה של היום את יכולה לתפוס בשידור החוזר (אולי באזור חצות).
באתר של הערוץ הראשון כל שבוע אמורים להופיע חמשת הפרקים של השבוע הנוכחי או החולף או מי יודע, ואז להמחק.

הם היו אמורים להתחיל אותה לפני כמה שבועות, בקול תרועה רמה ועם הרבה כתבות מפרגנות שהיו בעיתונים ובאתרים החשובים על העונה השניה של סדרת הקאלט (אני ממש חיכיתי לשובה של התכנית!). ואז פשוט בלי להסביר ואפילו בלי להודיע - לא שידרו. פעם זה מת, פעם שידרו את חידון התנך (! בשידור חוזר!) במקום וכו'. אנשים חיכו כועסים עם ההקלטות שהקליטו להם חומרים הכי ביזאריים בשעות האלה. ואז התחילו לשדר את התכנית סוף סוף במפתיע, ו... רק פרק אחד שנעלמו אחריו שוב לעוד שבועיים בלי כלום בלי הסברים

אני מפרטת את כל זה כי פשוט זו כזו חוצפה מעבר לחלמאות, ולולא התכנית היתה כזו ממתק שווה בעיניי, הייתי לגמרי מצביעה בשלט (
), רק מרחמת על חברת ההפקות שלא אשמה בכלום.

בכל מקרה, השבוע התחילו לשדר אותה בשנית, הפעם כבר 3 ימים רצוף!!

אני אחפש אם כך באתר
תודה

אני הרבה יותר רגילה לצרוך את הטלויזיה שלי דרך המחשב...
אקס פקטור היא התוכנית היחידה כרגע שאני רואה דרך הטלויזיה.
לערוץ הראשון יש נטיות אובדניות ולוח השידורים שלו נקבע ע"י מפה אסטרולוגית ששורטטה על מפית במזנון דרכים והוא משתנה לפי גורמים שמיימים שמהלכם הקוסמי נשגב מבינת הדיוטות שכמונו.
חבל נורא שזה ככה כי קודם כל אנחנו זקוקים בארץ לערוץ שלא נשלט ע"י מולך הרייטינג, אבל הערוץ הראשון נשלט ע"י עסקנים ועובדים עתיקים וזוטרים אבל עם קביעות וזה לא יותר טוב ושנית כי יש שם הרבה פוטנציאל וכישרון, אני לא מדברת רק על הטלויזיה אלא בכלל על כל רשות השידור. תחנה מצויינת כמו 88 FM למשל שכל הזמן מאיימים לסגור אותה למרות שהיא מספיק ריווחית כדי להחזיק את עצמה.

xjoiq

New member
מה??לא!!

אל תגידי לי שרוצים לסגור את 88
יש להם כמה רצועות שידור ממש לא רעות כמו רוק קלאסי באמצע הצהריים לפעמים כמה שידורי לייב בערב אבל מעל כולם ומעל כל תוכניות המוזיקה ברדיו ישראלי תוכנית הפולק עולמי בשישי בבוקר

לא, לא, לאחרונה יש שקט בגזרה הזו

אבל זה נושא שצץ ועולה מידי פעם לצערי, לפני די הרבה שנים אפילו הייתה הפגנה על זה.
זו תחנה מצויינת עם שדרנים ועורכים טובים, אני שומעת רדיו בעיקר בפקקים בדרך לעבודה ובחזרה, וזו התחנה שאני הכי הרבה שומעת (גם 106 טובה, למרות שהשדרנים ברובם גרועים המוזיקה טובה, אבל הקליטה על הפנים ברגע שיוצאים מת"א). אני אוהבת את בעז כהן בבוקר וגם בחזרה יש תוכניות טובות (חוץ מטל השילוני, היא חולה בגלגלצ"ת ממארת של העשור הקודם: הרבה ליחשושים מתפייטים, דברנות לאין קץ והחטא הגרוע ביותר - מדברת על גבי השירים. לא בעצם הכי גרוע שהיא מארחת מישהו באולפן, אפשר למות מהרעלת סוכרזית).

juspan

New member
אה, ברור, גם אני צורכת הכל דרך האינטרנט

מן הסתם גם את אקס פקטור הישראלי וכו', אבל מבחינתי אני רואה את זה "בטלוויזיה" כי את התכניות האלה (כמו האח) אני כן רואה בלייב כמובן ולא מההקלטות, להבדיל מכל הסדרות.

אז נכון, מזל שגם את "בואו לאכול איתי" מהערוץ הראשון אני רואה בשעות שאני בוחרת מההקלטות שלי של השבוע, רק שלכי תחפשי את זה אח"כ בהקלטות, משימה כמעט בלתי אפשרית...
ניסיתי לחפש לך באתר שלהם, אבל משום מה זה לא מתנגן לי למרות שברור שהפלאש שלי מעודכן, אבל לכאורה זה אמור להיות שם...

חייבת להוסיף, שאם את לא יודעת על זה באמת שום כלום עדיין, אז שי אביבי מקריין לאורך כל התכנית ברקע, וכמובן מסתלבט וצוחק על כל מה שקורה שם, על הטסטות וכו', ומי שכותב לו את הטקסטים עושה עבודה מצוינת, אבל בהחלט גם הליהוק עצמו הוא נפלא ויש פרקים פשוט קורעים מצחוק (לפעמים סתם מעלים חיוך, אבל תמיד כייפי לגמרי). ואז את תוהה בפעם האלף - איך זה יכול להיות שתכנית גרנדיוזית ומושקעת כמו האח הגדול תמיד לוקה בחלק של הליהוק, לעומת התכניות הקטנות האלה שכמעט כל מתמודד הוא טיפוס ששווה זמן מסך.

הרמקול שלי במחשב לא משהו

אז אני מעדיפה לראות (ולשמוע) את התוכנית בטלויזיה.

וזו נקודה מעניינת, הליהוק. באח הגדול האחרון הליהוק היה כל כך משמים וגרוע... גם בעונות הקודמות לא הצטיינו, אבל הפעם הם התעלו על עצמם. מעניין באמת למה זה ככה, אולי מפני שזו תוכנית שדורשת התמסרות כ"כ טוטאלית שהיא קשה להרבה אנשים, או שסתם המלהקים שלהם גרועים.

תעשי מה שהשועל עשה, קנה וחיבר רמקול בלוטות'

שנשמע יותר טוב מכל רמקול של כל מכשיר טלויזיה, ואת יכולה גם לשלוט עליו מהמחשב.

30 שקל

סתתתתם, 150 ש"ח רמקול בלוטות' גדול של HISENSE
וניתן לחברו גם לסמארטפון, לטאבלט וללפטופ.

מה, 30 ש"ח? ב-30 ש"ח אני קונה אוברול

מנומר (או את עדן עצמה ע"פ עברי)
תודה שוב על ההמלצה!

xjoiq

New member
למה להסתכל על האוזניות?

למה לא?הן פוטוגניות לא?

זקוקה לרמז:זה לא אוזניות של הנגטיב

עכשיו אני רק צריכה רמז לרמז

עם ציור קטן, וחיצים, ודיאגרמה שתסביר את הכל (וקפה ואיזו עוגה קטנה כדי שאוכל לשנש בזמן שאני פותרת את זה כי ייקח לי זמן).

האוזניות זה כאילו שההפקה אומרת להם למי יש את מספר הקולות הקטן יותר כדי שהם ידעו את מי להציל?

xjoiq

New member
אההההה הבנתי

סה"כ את רוצה לסחוט ממני באיומי פרוטקשיין
ו-
חתיכת גנגסטרית שכמוך

עוד לא הצלחת לפתור?
האמת שהיית בכיוון הנכון בהחלט בהפסקה הם מקבלים עידכון מי מבין 2 האקטים ההפקה רוצה שיישאר ובאוזניות הם מקבלים איך ההפקה רוצה שזה ייגמר 3:1 או 2:2

עלית עלי

אני היא שודדת הקרמשניט והפחזניות הידועה שמטילה את חיתתה על קונדיטוריות העיר

אז אתה חושב שהשופטים הם סתם בובות? אז למה הביאו אותם לשם? הם אמורים להיות המומחים, הם מבינים בתחום. נגיד, באח הגדול אני מאמינה הכל על ההפקה, ויש להם את השיקולים שלהם כמו לזה יש פוטנציאל בתעשייה, ההוא רק יעשה לנו צרות וכולי אבל פה יש אנשים מקצועיים שדעתם המקצועית חשובה לדעתי יותר מאשר של פלונית שולי או פלוני גיורא מההפקה ועם כל הכבוד לניסיון של יוסי אליאס בטלויזיה, בעינייני מוזיקה אני מעדיפה להקשיב לרמי פורטיס, עברי לידר, משה פרץ ושירי מיימון.
בכוכב נולד אני יותר מאמינה להתערבות ההפקה, כי שם ההפקה היא טדי ההפקות, שמייצגת אמנים, אז הם בטח מחליטים על מי הם רוצים שיהיה חתום אצלם אח"כ. פה זה נראה לי יותר נקי דווקא כי לפחות בשלב זה אין אינטרסים כל כך מובהקים חוץ מפיוז'ן שהם יצרו בעצמם והיו רוצים שתהפך לוואן דיירקשן מקומית.

xjoiq

New member
תיזהרי

WANTED שלך מרוח בעשרות פשקווילים בעיר כדאי שתרדי למחתרת.

הפוך ממה שאת בענייני עוגות את כזאת תמימה - השופטים הם סה"כ אמורים להביא רייטינג(אחרת היה אפשר להביא מורים אמיתיים לשירה ופיתוח קול ושהזמרים יהיו מאחורי הקלעים לתת את הטיפים הקטנים).
המפיקים הם גרידיים/טמעיים ורוצים רק את מי שבמחשבה שלהם בהערכות שלהם יביא יותר אסאמאסים.

אבל גם אם זה נכון לגבי האודישנים

בהופעות החיות אלו כבר לא ספקולציות אלא הדבר האמיתי.
בוא נגיד לשם הדיון שהכי הרבה אסמסים יקבלו בן גולן, עדן בן זקן, רוז והקרקוקליות, אז במידה והתמיכה הציבורית בהם יציבה, הם אולי ינסו לתמוך בהם גם בשלבים המתקדמים אם יהיה להם איזה פאלטה שתאיים על מקומם ואיזה סוס שחור יאיים להדיח אותם פתאום.
ונגיד שנטע רד ויהב טווסי, כפי שכבר כתבו פה, יקבלו הכי מעט קולות - אם שניהם חלשים, מה הטעם של ההפקה להלחם על אחד מהם? שהשופטים ידיחו מי שידיחו (ומכיוון שאלו יהיו עברי ופורטיס במקרה כזה אז יהב יודח כי עברי לא ידיח את נטע).
יוצאי דופן הם פיוז'ן, שהם יצירי כפי ההפקה והבייבי שלה, אז הגיוני שהם ינסו לתתת להם פוש כמה שאפשר ובעצם גם רוז, כי רוז היא סיפור שההפקה תרצה שיהיה איתם עד הגמר והיא הזרה היחידה שנשארה להם אחרי שמיראז' נופו והם מאוד רצו מתמודדים מקהילת העובדים הזרים. אבל למה שיהיה להם אכפת אם בן גולן יהיה בגמר או אורי שכיב? אם תמר או ענבל ביבי? מי שיביא יותר קולות מהקהל - אותו ההפקה תרצה, לכן שווה לה לא להתערב ולראות מי באמת יותר חזק ולתת לשופטים להפעיל את שיקול הדעת שלהם בעינייני תיקו.

xjoiq

New member
לכאורה את צודקת אז אני אסביר לך למה בכל זאת

לפעמים יש כאלה בעיקר בשלבים ההתחלתיים של הלייב שיש להם חוג "מעריצים" שיצביע רק להם בעיקר כאלה שקולעים לנישה של טעם מאוד ספציפי.
עכשיו יש ממולם אחרים שאולי נומינלית מסוגלים להביא יותר מצביעים אבל אלו קולות שבאים מאותו מאגר כי אם הם לא יהיו קיימים המצביעים שלהם לא יצביעו להם הם יצביעו למתמודד קרוב באותו תת-ז'אנר.
אבל אלה שיש להם גרעין קשה של מצביעי נישה לא ימירו את הצבעתם במישהו אחר (במידה שאותו זמר נישה לא יהיה קיים בתחרות) ואסאמאסים האלו לא יגיעו לקופת ההפקה.

ואני אתן לך דוגמא מעשית
בשנה שעברה באקס פקטור האנגלי היה זמר שהוא לא ממש זמר - היה לו סמול וויס והיה כמעט מאוס לשמוע אותו אבל מה הוא ידע להעמיד שואו אפילו אפשר להגיד שהוא ממש עילוי בתחום הוא היה 2 ליגות מעל שאר המתמודדים בתחרות בשואו שלו ועוד משהו שייחד אותו זה שהוא שייך לקהילה הגאה.
בקיצור כל אוהבי השירה(ואני בתוכם) היו סופרים את הימים המיותרים שהוא היה עוד נמצא בתוכנית ולמרות שהוא "הצליח" להגיע לבוטום טו כמה פעמים השופטים שלחו הביתה זמרים די חביבים בשביל להציל אותו.
בקיצור הוא שרד עד הלייב 5 ונשאר בתוכנית 8 שבועות מיותרים.
(אפילו אלה אנדרסון המדהימה נשלחה הביתה לפניו).

כן, אבל...

לכאורה נראה שמצביעי הנישה יתפנו להצביע בעד מישהו אחר כשהמתמודד הנישתי שלהם מודח אבל להערכתי זה לא בדיוק ככה. לדעתי הם דווקא עלולים יותר לאבד עיניין בתוכנית או במקרה הטוב כן להשאר ולצפות אבל לא לסמס לאף אחד. זו רק הערכה שלי שמבוססת על קבוצת מחקר של בנאדם אחד שהוא אני, אבל נראה לי שמעל לגיל מסויים לפחות, כשלכסף יש ערך והוא לא בא מהכיס של אבא ואמא, אנשים מסמסים רק כשיש להם חיבור רגשי חיובי או שלילי (ובתוכניות מהסוג של האקס - חיובי בלבד). בתוכנית כמו האח הגדול יש יותר קטע של מחנות, הצבעות נגד וכדומה, פה, בנאדם יסמס רק לפייבוריט שלו, לפחות בסכומים משמעותיים ולא איזה סימוס סמלי בגמר.
אני חושבת גם, שעם כל הכבוד לאסמסים, מה שהכי אכפת להם זה הרייטינג, כי ההכנסות הגדולות הן מהפירסום. אז מצד אחד יש עיניין בכל תוכנית ריאליטי לשמור על מתמודים שנתפסים בעיני ההפקה כמעניינים יותר, מצד שני, אם הקהל ירגיש שזה מכור, רמת העיניין והמעורבות שלו תרד.
אני באופן אישי ממש מצרה על זה שההפקות הישראליות מזלזלות באינטליגנציה של הקהל שלהם וחושבות שאם הן לא ידחפו לפה של הצופים בכפית את הנרטיב הכי שחוק אז הקהל יאבד עיניין, אני מקווה שלפחות בתוכנית של מוזיקה הן יתנו כבוד לקהל ולמתמודדים ויתערבו כמה שפחות

xjoiq

New member
אז בואי נחלק את מה שכתבת

בחלק הראשון נראה לי שאת מחזקת את מה שכתבתי לך. ולכן הם ירצו להשאיר כמה שיותר מתמודדים שמייצגים דברים נישתיים יותר כי המעריצים שלהם הם מאוד בררניים ובהחלט עלולים להצביע ברגליים.
בחלק השני רייטינג מול אסאמאסים אז בדרך כלל הגרידיות גורמת להם לנסות תמיד לצעוד על הסף ולנסות לאכול את כל העולמות שקל להם לבחור בדרך הזאת בזכות מה שכתבת בחלק האחרון על הזלזול שלהם באינטליגנציה של הצופים
ובשביל שהקהל ירגיש שזה מכור צריך שזה ממש יהיה בולט ומודגש
וגם אז בכלל לא נראה שהציבור יפרוש בהמוניו אלא רק חלק קטן.

xjoiq

New member
עוד לא גמרתי לנגב את הדיו במה שכתבתי לך

תראי את מי ההפקה מחזירה לתוכנית בגלגל הצלה:

את חיליק כהן!

תעבירי ל-1:00:30(או ל-0:59:46 אם ממש חשוב לך לשמוע גם את כל השטויות שהוא הוציא מהפה)
http://www.youtube.com/watch?v=Lyn4qd1_14o&list=PLhznQHMVUv1kYthOyO0vuoGS3PjlRUlDZ&index=15

"אני רוצה שיראו אותי שוכב על שולחן מנתחים ערום כביום היוולדי השיר מתחיל...וכו' בלה בלה"

הם שכחו את כל המועמדים שהם זרקו הביתה והולכים להביא לנו בפריים טיים פיפ-שואו גברי בעעעעעעעעעעעעעעעע

יש לך מושג איפה קונים שקיות הקאות בזול ובסיטונות?

או שהכי טוב אני עובר ל-VOD וכל מי שרוצה פיפ-שואו גברי שיבושם לו

למעלה