יש הוכחה שהשם הוא האלוקים?
לא תיתכן הוכחה שכן ברגע שתהיה, זאת לא תהיה עוד אמונה. אי"ה תבוא הגאולה השלמה במהרה בימינו ואכן זה יהיה המצב.יש הוכחה שהשם הוא האלוקים?
אז לא הוכחה, אישוש. ניסיון להסביר. המשיח רעיון, לא באמת יבוא. אולי יבוא באחרית הימים. ניגאל בעזרת מעשים טובים.לא תיתכן הוכחה שכן ברגע שתהיה, זאת לא תהיה עוד אמונה. אי"ה תבוא הגאולה השלמה במהרה בימינו ואכן זה יהיה המצב.
הוכחות נסיביתיות יש בכמויות. אבל בסופו של דבר זה עדיין עניין של אמונה.אז לא הוכחה, אישוש. ניסיון להסביר. המשיח רעיון, לא באמת יבוא. אולי יבוא באחרית הימים. ניגאל בעזרת מעשים טובים.
רק באחרית הימים אולי יבוא המשיח. הגאולה האמיתית תינתן מתוך מעשים טובים ואמונה.הוכחות נסיביתיות יש בכמויות. אבל בסופו של דבר זה עדיין עניין של אמונה.
אתה לא מאמין בבוא המשיח. אני מה לעשות, כן. במהרה בימינו אמן.
אי"ה עוד הלילה. המשיח הוא חלק מהגאולה השלמה אגב.רק באחרית הימים אולי יבוא המשיח. הגאולה האמיתית תינתן מתוך מעשים טובים ואמונה.
אי"ה זה "ארץ ישראל השלמה"? הלוואי שעוד הלילה יבוא המשיח, זה יהיה נהדר. לא נראה לי שזה יקרה.אי"ה עוד הלילה. המשיח הוא חלק מהגאולה השלמה אגב.
אי״ה = אם ירצה ה׳.אי"ה זה "ארץ ישראל השלמה"? הלוואי שעוד הלילה יבוא המשיח, זה יהיה נהדר. לא נראה לי שזה יקרה.
נכון נזכרתי, וגם "ארץ ישראל השלמה". אני המצאתי בשרשור הזה שזה גם "אולי יבוא המשיח". יש משפט שאפשר לקרוא מקדימה אחורה: "אבי אל חי שמך למה מלך משיח לא יבא". למדתי אותו מהספר "יוליסס" של ג'ויס. יש גם ציפור שנקראת איה. "איה" זה גם "את יה הבלה".אי״ה = אם ירצה ה׳.
לא תיתכן הוכחה שכן ברגע שתהיה, זאת לא תהיה עוד אמונה. אי"ה תבוא הגאולה השלמה במהרה בימינו ואכן זה יהיה המצב.
פקה, פקה, פקה, פקה, פקה, פקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!לא תיתכן הוכחה שכן ברגע שתהיה, זאת לא תהיה עוד אמונה. אי"ה תבוא הגאולה השלמה במהרה בימינו ואכן זה יהיה המצב.
אשריך ותודה לך על תרומתך העילאית לשרשור ולדיון. לא יודע איך הוא היה מתקיים בלעדיך צדיק.פקה, פקה, פקה, פקה, פקה, פקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תרועה גדולה לעובדי אלילים!!
עובדי האלילים עשו תועבות כמו לשרוף את בניהם ואת בנותיהם, והעם היהודי שהיה אז כמעט היחיד המונותאיסטי והמוסרי, נאלץ בניגוד לאופיו לתת עונשי מוות חמורים כדי שלא נתבולל בגורמים הלא מוסריים האלה וניעלם חלילה מן העולם.אשריך ותודה לך על תרומתך העילאית לשרשור ולדיון. לא יודע איך הוא היה מתקיים בלעדיך צדיק.
ספק אם לעובדי האלילים הללו התכוון קודמך, כשניסה להיות מצחיק בדבריועובדי האלילים עשו תועבות כמו לשרוף את בניהם ואת בנותיהם, והעם היהודי שהיה אז כמעט היחיד המונותאיסטי והמוסרי, נאלץ בניגוד לאופיו לתת עונשי מוות חמורים כדי שלא נתבולל בגורמים הלא מוסריים האלה וניעלם חלילה מן העולם.
אני אוהב מאוד את היהדות ואת התורה, אבל אני נגד כפייה דתית. מה שכן צריך לכפות בעזרת החוק הוא מוסר, כמו לא לשרוף ילדים.ספק אם לעובדי האלילים הללו התכוון קודמך, כשניסה להיות מצחיק בדבריו.
גם היהדות נגד כפיה דתיתאני אוהב מאוד את היהדות ואת התורה, אבל אני נגד כפייה דתית. מה שכן צריך לכפות בעזרת החוק הוא מוסר, כמו לא לשרוף ילדים.
באלו עניינים למשל אין ברירה? אני יודע רק שהדבר היחיד שחובה לכפות הוא מוסר, כמו לא להרוג אנשים. פעם היהדות הייתה כופה את עצמה בדרך רצחנית, כי אז לא הייתה ברירה כי רוב האחרים היו עובדי אלילים. מזל שהיום זה לא המצב.גם היהדות נגד כפיה דתית(היא מקדשת את חופש הבחירה דווקא שהכפיה סותרת אותה). אלא שבעניינים מסוימים אין ברירה (תקנת השלטון) בימינו.
בעניינים הלא רבים (אם כי מהותיים) בהם ישבאלו עניינים למשל אין ברירה? אני יודע רק שהדבר היחיד שחובה לכפות הוא מוסר, כמו לא להרוג אנשים. פעם היהדות הייתה כופה את עצמה בדרך רצחנית, כי אז לא הייתה ברירה כי רוב האחרים היו עובדי אלילים. מזל שהיום זה לא המצב.
קרא בתורה. מי שנטה לעבודת אלילים, חילל שבת, עשה משכב זכר, קילל את הוריו או הזכיר את השם המפורש, נתנו לו עונש מוות. זה מזעזע אבל אז באמת לא הייתה הרבה ברירה. כל האחרים היו עובדי אלילים שעשו תועבות לא מוסריות ושרפו ילדים, וכדי שהיהדות לא תתבולל ותיעלם בעובדי אלילים נתנו עונשים קשים. לכל אדם מותר לחיות כמו שירצה, כל זמן שלא יזיק לאחרים. מותר לאכול מה שרוצים חוץ מבשר אדם כמובן, ומותר להתחתן עם כל אדם שאוהבים כי האדם והאהבה לו הם החשובים. אני רציתי מאוד להתחתן עם מטפלת שלי, שזה הכי אסור. היא לא רצתה, אין מה לעשות. עכשיו יש לי חברה אחרת נהדרת. זה לא ש"אין ברירה". יש ברירה גם בעניינים האלה, אבל החוק מגביל וזה לא בסדר.בעניינים הלא רבים (אם כי מהותיים) בהם יש. כך למשל ענייני כשרות במוסדות המדינה והצבא, משהו שבלעדיו שומרי כשרות לא יכולים לעבוד בשירות המדינה או להתגייס לצה"ל. למשל בענייני אישות, משהו שבלעדיו השאלה 'מיהו יהודי' תיאלץ להתברר כלפי כל זוג שמבקש להינשא, וכיו"ב.
לא מכיר ש"פעם היהדות הייתה כופה את עצמה בדרך רצחנית".
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.