פלאי ה AI

אבי בן 1231

Well-known member
אשריך ותודה לך על תרומתך העילאית לשרשור ולדיון. לא יודע איך הוא היה מתקיים בלעדיך צדיק.
תודה שניסחת עבורי תגובה מתאימה לתגובתך|!||!||!|
אשריך ותודה לך על תרומתך העילאית לשרשור ולדיון. לא יודע איך הוא היה מתקיים בלעדיך, צדיק|!||!||!||!|
נו לא הייתי מכנה אותך צדיק|פטיש|.

למה לא? דווקא נראה לי שיהיה נחמד מאוד אם יבוא המשיח, אבל אני לא מאמין שיבוא בזמן הקרוב.
לא טרחתי לראות את הסרטון וגם לא אטרח,
מספיק אני רואה שמי שבונה סוכה או מפרק אותה נפצע קשה, ה-7.10.23, השואה ועוד שאני אפקפק בייצור דמיוני שאם היית הולך לקב"ן ואמר שאתה מאמין בייצור דמיוני, היית מקבל פרופיל 21 על המקום, אולם בגלל שהייצור הזה הוא אמונתם של רבים, אז זה בסדר,
לא בבית סיפרי (ביטוי) :)

שמלת תחרה1

Well-known member
מספיק אני רואה שמי שבונה סוכה או מפרק אותה נפצע קשה, ה-7.10.23, השואה ועוד שאני אפקפק בייצור דמיוני שאם היית הולך לקב"ן ואמר שאתה מאמין בייצור דמיוני, היית מקבל פרופיל 21 על המקום, אולם בגלל שהייצור הזה הוא אמונתם של רבים, אז זה בסדר,
לא בבית סיפרי (ביטוי)
שאבין. מי שבונה סוכה ואינו נזהר, הסוכה מקור להגנה?

לא בבית סיפרי (ביטוי) :)
המשיח הוא רעיון. אולי יבוא באחרית הימים. הכוונה בדת ובאמונה להיות מוסרי ורוחני. בזכות המוסריות והרוחניות שלנו שרדנו את הרדיפות והקמנו מדינה.

למה לא? דווקא נראה לי שיהיה נחמד מאוד אם יבוא המשיח, אבל אני לא מאמין שיבוא בזמן הקרוב.
גם אני לא טרחתי לראות את הסרטון, שאלתי "למה לא?" כי חשבתי שהתכוונת באמירה "לא תודה" שאינך רוצה שהמשיח יבוא. גם אם לא יבוא, תמיד טוב לרצות בזה כי זה משהו בהחלט חיובי. פעם מישהי במשפחתי אמרה שעוד ארבע שנים יבוא המשיח, אז דוד שלי אמר בצחוק: "ארבע שנים זה לא הרבה זמן, נחכה ונראה!".

לא מזמן ניסיתי להוכיח את קיום אלוהים. אלוהים הוא אנרגיה בסיסית שנמצאת במקום הכי עמוק בחומר, ממלאת את היקום ומתבטאת בחשמל, מהחשמל נוצרים חומרים ומודעויות והישות האלוהית מאחדת ביניהם. אלוהים הוא הרוח והמצפון.

לא על-פי היהדות.

לא חושב שלכך "הדת נועדה", אבל זה בהחלט חלק ממנה.

או שהם נועדו למשהו אחר לחלוטין שאין לא כל קשר להפיכת האדם למוסרי ורוחני יותר :). שאלה של השקפת עולם.

כך כבר כתבת ועניתי לך על כך. לא יודע מה זה "ידוע". זה פשוט לא נכון על-פי היהדות. שני נדבכי המצוות חשובים במידה דומה ואין (בכל אופן לא הצגת) שום מקור מוסמך שקובע אחרת. אמנם כפי שכבר כתבתי קודם, מסקנתך זו הגיונית בהתחשב באותו עניין שהבאתי שם. אבל זה שמשהו הגיוני לא בהכרח הופך אותו לנכון כמובן :).

אולי. פרשנות מעניינת ללא ספק.

לא הבנתי. אם כולם ישמרו שבת, מדוע יהיה צורך בעונש?

כך טענת גם למעלה. לא התייחסתי לכך מאחר ואין לדברים כל אחיזה במקורות וההתדיינות מתארכת (בכל פוסט ופוסט) עד לבלי היכר וחבל. רק אזכיר שוב בקצרה את מה שכבר נכתב די והותר פעמים:
רוב עונשי המוות עליהם אנחנו מדברים הם בידי שמיים ולא בידי אדם.
לטוב ולמוטב אכן יש גם עונשי מוות שמוטל על האדם לבצעם. מדוע זה כך? מה עומד מאחורי זה? מה הכוונה מאחורי הדברים? במלוא מובן המילה, לה' הפתרונים. אני הקטן לא יודע להשיב על כל זה. אתה סבור שאתה יודע. אשריך ושיבושם לך. אבל השאלה הזאת לא משפיעה על עצם קיומו של עונש המוות באותם מקרים.
התחשבות ברצונות וברגשות של בני אדם אחרים היא הערך הכי חשוב, כי חיי אדם מקודשים. צריך שיהיה טוב לאנשים, לא רע. אם כולם שומרים שבת למטרה רוחנית ומישהו מפר בפרהסיה, זה יפגע קשה בקהילה וגם עלול לפרק ולבולל אותה. אולי זאת הסיבה שנתנו עונשי מוות. אתה צודק שחשוב לקבל סליחה מאלוהים, ולכן הסנהדרין לימד זכויות על העבריינים ולא המית אותם על עבירות בין אדם למקום אם עשו מעשים טובים בחייהם.

למעלה