מודעות אוטמטית
מאין לך שאין מודעות בהליך כל שהוא כולל בהליכי שכפול מולקולרים, אתיכולה לומר שלדעת אין כל ראיה לכך, ואני די מסכים איתך בזה, אולם התובנה שהכל מודע והכל משכפל זאת הבנה אחת שמסבירה את כל מגוון התופעות בטבע עם מבינים את הנגזרות של זה, כבר אמרתי בהתייחסות קודמת שגם מודעות שאולי היא ירודה או מודועות המתפרסת לה בספקרום אחר של זמן ומהות אולי לא תהייה מושגת על ידנו כלל וכלל, ואולם אין זה שולל את קיומה, כל גישה אחרת שמניחה שהמודעות צומחת באיזה שהוא שלב פתאום יש מאיין לעומת צעד או צורת הרכב של חומרים דוממים חסרי מודעות , מייחס את המודעות לסדר החדש של הדברים, ונשאלת שאלה האם דברים חסרי מודעות "דוממים" כפי שאנחנו מבינים אותם יכולים להיות להפוך פתאום למודעים אם מסדרים אותם בסדר אחר או בתרכובת אחרת ?. גם אם מרחקים את העדות ולא מנסים לשים את האצבע על איפה מתחיל המודעות איפה מתחילים החיים איפה מתחיל השכפול, עדיין זה לא פותר אותנו מלהתמודד עם שאלה הקיום של כל אותם דברים בלתי אפשרים בעולם "חומרי דומם" כפי שאנחנו מכירים אותו. מאיפה אותו עולם יודע מתמטיקה ופיזיקה וחוקי טבע ? בסך הכל אנחנו מדברים על כל אטום ועל כל קוונט שמפוזרים בכל מקום באין סוף, אז קל לנו להניח את קיומו של חומר דומם טיפש, ואולם לי יותר מובן עולם בו היא חוק טבע ומהווה חלק מעצם קיומה של כל מהות ומשמשת כמודעות מוגברת כתוצאה של סדרים מסויימים נוספים המחזקים אותה ברמות כאלה ואחרות אכן התפיסה שלי היא תפיסה אישית מתפתחת, והיא לא רק נובעת מהגיון אלא גם מכל צורות המידע וההתנסות שאתה יכול ליצור, כולל חוויות שאולי לא שייכות לכאן אבל אגדיר אותן כמיסטיות. ובכל אופן לעניינו הסיבה שבכל אופן כל ההתייחסויות האלה נמצאות כאן בפורם אבולוציה היא המסקנה שעולה מאותה תפיסת עולם והיא. האבולוציה אינה מקרית , האבולוציה היא אבולוציה של רמות ארגון והיא מתפתחת לכל עומק התהליך, ובכל עומק יש לה מטרות ובקרות איכות משלה, ולכן האבולוציה היא אבולוציה מערכתית, זאת אומרת אבולוציה שמוצאת פתרון אחד כנגד פתרון אחר, אבולוציה שמפנימה שאלות ומנסה לתת תשובות, אין פה שום מקריות אלא מערכת יעילה כזאת או אחרת שמתפקדת בדומה למה שאנחנו מכירם מעולם חיי היום יום שלנו. כאשר לבני אדם יש בעיה הם מנסים מודלים שונים של פתרון בהתאם למשאבים בהתאם לרמות יעילות בהתאם לרמת הצורך, לפעמים הם מביאים פתרון שעובד יותר ולפעמים פתרון שעובד פחות, וכל פתרון אמור להלחם על יעילותו, על היותו חלק ממערך משולב, ואפילו על חיי קיומו, כל אמצעי בינים הופך למעין מטרת משנה מעצם הפיכתו למעין אורגן צרכן ויוצר חסם של שיטה חליפית בהתאם לכח השפעתו חוקי האבולוציה עצמה מתבטאים בכל מקום ובכל נקודה ביקום ולא רק במה שאנחנו מתארים לעצמו כיצורים אורגנים, החל מפרקטלים המשכפלים עצמם בסביבה כאוסית בספקטרום המתאים, ועד התנהגות של הכלכלה העולמית, או היחסים בין אוכלוסיות המתמודדות על משאבים, הקצב וצורת הביטוי שונים בכל מקום, אז אני מקווה שתסלחי לי שאני לא נצמד לחומר הלימודי המקובל אלא פונה את הקומנסס ולנסיון לראות את הדברים בצורה הרחבה ולנסות לפתח דיון עקרוני לגבי הסתברות התפיסה, גם אין עדיין עדויות התומכות בה, אשמח לשמוע בעד ונגד אבל מתוך נימוקים עקרונים ולא מתוך "שקילת נכונות או לא לפי מה שנהוג לחשוב היום "