תגדירי כל מחיר... (../images/Emo18.gif לא
פוליטיקלי קורקט בכלל ואין פה שום כוונה אישית או רצון לפגוע באף אחת שבחרה אחרת ממני, רק פירוט של הרהורי שלי). ארוךךךךךךךךךךךךךך לתת את החיים שלי, כדי שהילד שלי יגדל בלי אמא, לא. אם אסור לי בגלל מחלה ואני צריכה לבחור בין זה ובין לטפל במחלה שלי - לא. כל דבר שהואפחות מחיים ומוות - אפילו אי נוחות הכי גדולה - כאבים/ סדקים/ עייפות/ בכי/ קושי, גם נפשי (הייתי שם)
כן, בפה מלא כן. אני לא מבינה לפעמים, אנחנו מוכנות לסחוב את התינוק 9 חודשים, ללדת בכאב גדול להשקיע תמיד בטוב ביותר בשבילו - חומרית ונפשית. אבל לתת לו את המזון הטוב ביותר, המזון היחיד שהוא פסיולוגי - גדל ומתפתח עם הילד ותמיד הכי הכי מתאים בדיוק לו, להתפתחות המוח והגוף שלו, הצרכים שלו כתינוק של בני אדם - פה כל כך הרבה אמהות נעצרות ומוותרות ? לא משנה מה יגידו לך התמ"ל הוא חיקוי לא מוצלח לדבר האמיתי. לא משנה מה ינסו ויעשו הוא אף פעם לא יהיה אותו דבר, אפילו לא קרוב, מבחינת ההשפעה הביולוגית שלו על התפתחות התינוק. הוא אולי יעזור לילד לגדול ולהתפתח אבל הוא לא יהיה הטוב ביותר שאפשר לתת לו לאכול מסיבה אחת בדיוק - הוא מזון המותאם בדיוק לתינוק אדם, לא לעגל, לאדם. יתרה מזו - אחרי פרשת רמדיה אין לי אומץ
לבחור מלכתחילה (או לוותר במאבק, אותו דבר...) לתת לילד שלי יום אחרי יום כתזונה בלעדית חומר שכל מרכיביו יקבעו ע"י חברות שכל מה שמעניין אותם זה כסף. בקיצור - התועלת עולה פי עשרת מונים על תמ"ל ואני לא רואה איך אפשר להשוות בכלל. ולא אמרתי מילה על היבטים אחרים של הנקה (ויש המון יתרונות אחרים). אם את הנוחות שלי זה מה שאני צריכה להקריב זה מה שיהיה. ואני אומרת את זה ממקום של ידע - סבלתי קשות מאד בשביל להניק ושרדתי תקופה ארוכה (ואחר כך עוד אחת בגיל יותר מאוחר) של פצעים וסדקים ועייפות ודכאון ותלות בלתי נסבלת ומה שלא תרצי. היה שווה לי כל רגע. (בעצם למה היה ? נגה עדיין יונקת, היא בת שנתיים....). מעבר לזה, אני מקדימה תרופה למכה כי מה שיבוא עכשיו זה מבול של תגובות להודעה שלי שאומרות "מה עם מי שלא יכולה להניק" - אז כמעט ואין דבר כזה. יש המון נשים עם בעיות, יש הרבה חוסר מודעות והמון חינוך לקוי והרבה חוסר יכולת של נשים עם רצון להגיע לאישת מקצוע שתעזור להן. בערך 2 אחוזים מהנשים (אני מקווה שאני לא מטעה, אבל המספר הוא נמוך וחד ספרתי, שכחתי את המספר המדוייק) לא יוכלו להניק בגלל בעיה פסיולוגית - ובמקרה כזה יש תמ"ל. הוא כמו תרופה - כשאין ברירה אז צריך להשתמש בו וזה לא רעל. שאר הנשים - או שהן לא רוצות, או שהן מוותרות מתוך פינוק (אין לי דרך אחרת להגדיר) או שהן מפסיקות בגלל הטעיה, חוסר יכולת לקבל עזרה וחוסר ידע. הכי עצוב שהנשים שמפסיקות מחוסר ידע הופכות לאוייבות הכי גדולות של ההנקה כי הן נשארות ממורמרות. כתבתי על זה משהו פעם ואני רוצה להעתיק לפה, אני חושבת שזה חשוב מד - במקרה זה עוסק ב"אין לי חלב" אבל "אין לי חלב" הוא התוצאה כמעט של כל בעיה אחרת של הנקה ומה שכתבתי אפשר להחיל על כל הבעיות כולן: ----------------------------------------------- אני רוצה לעשות קצת סדר בנושא ההצהרה הזו, עקב הדיון שהיה פה אתמול. אני אנסה להסביר את הדברים בצורה קצת יותר לוגית ופחות רגשית: כשזה מגיע להנקה וכל האמוציות שקשורות בה הרבה פעמים נוטים לבלבל בין סיבה ותוצאה. המנגנון הביולוגי של יצירת חלב-אם בגוף הוא מנגנון של משוב חיובי המכיל 3 "חוליות": הנקה היוצרת גירוי מכאני של השד
הגירוי המכאני גורם להפרשת פרולקטין
הורמון הפרולקטין גורם לייצור של עוד חלב בשד ולכן מאפשר עוד הנקה מהמנגנון הביולוגי הזה ברור שלא יכול להיות, במידה והכל תקין, שלא יהיה מספיק חלב. זו עובדה, אמת - כמו שכדור הארץ עגול. כדי שלא יהיה מספיק חלב צריך להיות שבר או התרופפות באחת מחוליות מנגנון המשוב:
או שהגירוי של השד לא גורם לייצור הורמון הפרולקטין
או שהפרולקטין לא מצליח לאותת לגוף לייצר עוד חלב שני המצבים האלו נדירים מאד וקורים רק במצבים פתולוגיים (= קשורים למחלה) של האם. אצל אם בריאה המנגנון ההורמונלי יעבוד באופן תקין הן בהפרשת ההורמון והן בקליטתו. נשארנו עם "החוליה החלשה":
גירוי השד, ההנקה, לא תקין ולכן לא גורם לייצור פרולקטין. ופה כבר יכולות להיות המון סיבות, בדרך כלל המצב הזה ילווה גם בסדקים, פצעים ושאר צרות שמגיעות מתפיסה לא נכונה. בהנקה לא נכונה אפשר לטפל והיא אכן תגרום, לאורך זמן לירידה בכמות החלב. כך שאפשר לראות ש"אין לי מספיק חלב" זו אמירה שאינה שגויה בעצם, יכול להיות שלא יהיה לך מספיק חלב. אבל צריך להבין שזו תוצאה ולא סיבה. אם לנסח את שני משפטי המפתח ואסביר למה אני מתעקשת על הניסוח הנכון:
הסיבה: ההנקה לא תקינה, יש לי בעיות בתפיסה או בעיות הנקה אחרות.
התוצאה: לא נוצר מספיק חלב. אין לי מספיק חלב.
הסיבה: אין לי מספיק חלב.
התוצאה: אני נאלצת להפסיק להניק. למה אני מתעקשת על המשפט הראשון ? כי זה משפט שיש בו כח -
את הכח לבחור. הוא משאיר את כל האופציות בידיים שלך. את יכולה לבחור ללכת ליועצת הנקה ולטפל בתפיסה ובבעיות ההנקה מה שלא יהיו ואז יהיה לך מספיק חלב ותוכלי להניק. את יכולה גם לבחור שזה יותר מדיי מאמץ בשבילך ואת לא רוצה להניק. בשורה התחתונה - עשית בחירה מושכלת מתוך ידיעת העובדות ואת שלמה איתה. והמשפט השני ? זה משפט של
חולשה ואין ברירה. זו לא אשמתך, לא היה לך מספיק חלב. נדחקת לפינה... זה משפט שגורם לויתור מתוך חוסר ברירה ובסופו של דבר לזה שאת לא שלמה עם הבחירות שלך, את מרגישה ש"קרה לך" ש"נכשלת" ואת נשארת מרירה ורדופה ע"י נשים שאומרות לך "אין דבר כזה שאין לך מספיק חלב". חשוב לי מאד שתשמעו את זה כי בשעה 2 בלילה כשיכאבו לכן הפטמות והתפרים ותהיו עם תינוק בידיים שצורח מרעב וכל העייפות של אחרי הלידה (אני מתארת אותי לפני שנתיים) מי שתזכור את המשפט הראשון תדע ש
יש תקוה ושמחר בבוקר יום חדש ואפשר לקחת את עצמך בידיים וללכת לקבל עזרה ולהצליח. מי שתזכור את המשפט השני תפתח קופסת מטרנה. מאחלת לכולן שיהיו לכן בחירות מושכלות ושתהיו שלמות איתן.