פנינים של מירי נבו

cubano1

New member
פנינים של מירי נבו

"עוד צפויות להתעמל קומובה הרוסיה, וויבר האמריקאית, מוטפינה האמריקאית"

Mrpops

New member
יש לי עוד כמה...

"ראינו עכשיו את ונסה פרארי בתרגיל הקורה" (כשלמעשה היא סיימה את תרגיל המקבילים)
"תרגיל טוב ללורן מיצ'ל האמריקאית" - אין צורך להסביר...

מדהים מירי, פשוט מדהים! רואים שהתכוננת יפה לשידור...

trilliane

Well-known member
מנהל
די לקטול, שומעים שהיא פשוט לא מרוכזת...

דברים כאלה קורים לכולנו יום יום, גם למורים ולמרצים לא פעם, אבל בשידור זה פשוט יותר פאדיחה. ג'קי תיקן אותה לגבי הטעות במכשיר כי היא פשוט לא שמה לב;

לגבי מוסטיפינה, מכיוון שהיא ציינה אותה לחוד אחרי האמריקנית היה לי ברור שהיא מפרידה ביניהן והיא פשוט לא שמה לב שהיא אמרה שוב אמריקנית במקום רוסיה.

אתם צודקים שזה בעייתי כי הצופים בבית לא יודעים, אבל אני מבטיחה לכם שזה לא מחוסר ידע.

Mrpops

New member
גם אני בטוח שלא מדובר בחוסר ידע...

אבל ההבדל בין שידור מקצועי לשידור חובבני הוא בין היתר (כמו בתרגי התעמלות) כמות הטעויות שעושים בשידור חי (במיוחד בשידור יוקרתי כמו האולימפיאדה..). האנשים בבית לא יודעים כמו שאמרת והטעויות של מירי בשידור די מבלבלות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני ממש לא חושבת שהיא חובבנית

ואישית אני נהנית להקשיב לה. בסופו של דבר לא היה כאן שום מידע שגוי שהפך את העולם על פיו... למי שלא מכיר ולא מבין אפילו לא יזכור עד הערב מה היא אמרה בבוקר.

cubano1

New member
לפי ההגיון שלך היא פשוט מוזיקת רקע

ולמה לא פרשנית שבאמת מבינה ויכולה לתת הסברים ומבט אחר על התרגילים?
5 דקות בbbc ותראה איזה הבדל!

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא, וכפי שציינתי, אני נהנית להקשיב לה

דבר ראשון, היא לא פרשנית אלא שדרית; הפרשן הוא ג'קי והוא היה שופט לשעבר אז אני מניחה שהוא "באמת מבין".
אני צופה בערוץ 1 בטלוויזיה ואין לי ערוץ BBC שמשדר ספורט אז אין לי מושג מה קורה שם, אבל קשה לי להבין פרשנות ספורט באנגלית אז זה לא רלוונטי. מי שמעדיף באנגלית, יצפה באנגלית.

cubano1

New member
לא משנה מה הסיבה

היא פשוט לא צריכה לפרשן אירוע כזה....

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מסכימה. אלה דברים שקורים לכולם מדי פעם

משה גרטל יותר טוב?

cubano1

New member
זה שיש תופעה שקוראים לה משה גרטל

זה לא סיבה ליצור אחת חדשה שקוראים לה מירי נבו...

חוץ מזה שגרטל לפעמים מצחיק
נבו אפילו לא מצחיקה

Mrpops

New member
גרטל מכפר על הפרשנות שלו בהומור והתלהבות

מירי נבו (עם כל הכבוד) פשוט מרדימה אותי...

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אותי גרטל מעצבן ולמירי נעים לי להאזין

בואו נסכם שזה עניין של טעם, אז לא צריך לקטול. זה ממש מגעיל אותי לקרוא את חצי הלעג והעוקצנות שמופנים אליה, כאילו פשעה במשהו נורא. לולריה אתם הרבה יותר נחמדים, אז תראו נחמדות וקצת יותר חסד גם לעוד אנשים שאינם מושלמים. כולנו בני אדם וכולנו טועים לפעמים.

Mrpops

New member
אני אסיים את הדיון ואומר ש...

לא הייתה לי שום כוונה לקטול ולפגוע במירי נבו. מדובר בשדרנית ספורט ותיקה שנשלחה לסקר את אירוע הספורט הגדול ביותר בעולם. היא משדרת כעת בערוץ 1 (המקביל ל- BBC הבריטי). ערוץ ציבורי שמתיימר להיות איכותי וברמה הגבוהה ביותר. אין לי שום בעיה עם טעויות, כולנו בני אדם. אבל שדרן שמתבלבל במדינות של מתעמלות (ומירי התבלבלה לפחות פעמיים) זה דבר לא תקין לדעתי. אפשר לסלוח לה על הטעות במכשיר אבל יש טעויות שהן קריטיות להבנת הצופים בבית. אף אחד לא קטל את מירי.

נטע104

New member
הבעיה היא בחוסר הכנה..

היא מן הסתם לא צופה אדוקה בהתעמלות במהלך השנה ואין לה רקע על מתעמלים מלבד על הישראלים..

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא נכון; היא צופה ומשדרת לכל אורך השנה

זו בסך הכל טעות בדיבור שקורה לכולם. שמעו את זה מהאופן שבו היא סידרה את הדברים במשפט. לו הייתה רוצה לדבר על שתי מתעמלות מאותה מדינה היה סביר שהיא הייתה אומרת "X ו-Y האמריקניות". אבל היא הזכירה שלוש מתעמלות ממדינות שונות, ואז בשלישית חזרה בטעות על המדינה של השנייה. זה מסוג הדברים שקורה ל-כ-ו-ל-נ-ו יום יום, אנחנו רוצים לומר א' ובטעות יוצא לנו ב'. וכן, זה קורה גם לשדרנים, מה לעשות? גם הם בני אדם.

גם לגבי טעות במכשיר, הרי המכשיר לנגד עיניה, היא ראתה בדיוק במה מדובר, אבל שוב, היא רצתה לומר א' ויצא ב' וג'קי תיקן אותה והיא אמרה "כמובן". נסו להיזכר כמה פעמים תפסתם את המורה בכיתה מדבר על שני דברים ופתאום אומר א' במקום ב' ואז מישהו מתקן אותו והוא תופס את עצמו. אז מה, לשדרנים זה לא קורה? קורה.

בעיניי זה לא הופך אותה לפחות מקצועית, פשוט לאנושית. נכון, טעויות לא צריכות לקרות. נכון, זו פאדיחה. אבל זה עדיין קורה, זה לא עד כדי כך נורא. התרגילים של מקסיוטה הרבה יותר נוראיים בעיניי ועדיין אני שולחת לה חיבוק חם ומבינה שפשוט עבר עליה יום רע. לא ברור לי למה רק ממירי מצפים להיות מושלמת. חבר'ה, תירגעו, היא בסה"כ בן אדם, כמו כולנו.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, זה לא עניין של "בלבול" אלא חוסר ריכוז

אני לגמרי הבנתי שהיא התכוונה לומר מדינה אחרת ובטעות חזרה על אותה מדינה בלי לשים לב, אני מניחה שבראש שלה היא משוכנעת שהיא אמרה מה שהיא התכוונה לומר. זה משהו שקורה ל-כ-ו-ל-ם. אני בטוחה שאפילו ב-BBC טועים לפעמים.

באותה מידה ניתן לטעון שגם מתעמלים שנשלחים לאולימפיאדה מיימרים להיות איכותיים וברמה הגבוהה ביותר, אבל כשהם טועים ונופלים הם זוכים כאן לחמלה ולא לביקורת נוקבת (ובצדק). למה? מה ההבדל?

אני ממש לא חושבת שהטעויות שלה "קריטיות". כל המכורים יודעים לבד, ואני מבטיחה לך שמי שלא מכור ולא עוקב באדיקות גם לא יזכור את שם המתעמלת אפילו עד לתחרות עצמה (שבה הוא גם יראה לבד מי שייך לאיזו מדינה). שום אדמה לא רעדה כי שדרית טעתה בשם המדינה ואמרה מדינה לא נכונה למתעמלת כלשהי. אתם עושים מזבוב פיל.

cubano1

New member
סלחי לי...

אבל אני חושב שההשוואה שלך בין שדרנים ומתעמלים מטופשת

שדרנים הם אנשי מקצוע שמשלמים להם הרבה כסף בשביל לעשות את עבודתם על הצד הטוב ביותר.
כמובן שיש כמות נסבלת של טעויות שמקובלת. על טעות אחת או שתיים, אף אחד לא היה מפנה חיצי לעג לעבר שדרנית כמו מירי נבו.
העניין הוא שבעיני רבים היא עברה את הסף קצת והיא לא צריכה לשדר התעמלות באולימפיאדה, או שאולי היא פשרה של ערוץ 1...

ברור שהמתעמלים זוכים לחמלה - איזו שאלה זאת בכלל?
אני לא יודע מה איתך - אני צופה בשביל המתעמלים, אני מזדהה איתם, אני צוהל כשהם מצליחים ומתבאס כשהם מועדים. הם השואו העיקרי.
השדרנים אמורים להיות חלק מעשיר ואמורים להוסיף מהידע שלהם ברקע ובהבנה. מירי נבו גם לא מפגינה ידע רב בענף, ועושה כפי שנאמר טעויות שנובעות מחוסר ריכוז - מה שלא אמור לקרות לשדר בכזו תדירות.
אני שמח שאת מבסוטה ממירי נבו - קבלי את העובדה שאנחנו לא מבסוטים ממנה בהבנה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אז לשיטתך משכורת מונעת טעויות? לא הבנתי

גם אני צופה בשידור עבור המתעמלים ומתבאסת בשבילם, בדיוק כי אני מבינה שהם בני אדם. לא ברור לי למה טעויות של חוסר ריכוז בתדירות גבוהה הם משהו שראוי לחמלה ואמפתיה רק כשמדובר במתעמלים אבל מהשדרנים מצופה להיות מושלמים. יש כאן סטנדרטים כפולים וזה לא לעניין בעיניי. מתעמלת היא בן אדם וגם שדרנית, שתיהן יכולות לעשות טעויות, ואם כבר, דווקא אלה של המתעמלת קריטיות בהרבה.

cubano1

New member
אם להבהיר לך

זה הכל עניין של מינון
מתעמל שעובר רף של טעויות פר תחרות לא יעפיל למשחקים האולימפים
מורה שתעשה כמות גדולה מדי של טעויות ותלמד את התלמידים שלה חמור שגוי לא צריכה להיות מורה
שדרן שעושה יותר מדי טעויות בשידור באופן שיטתי כנראה גם לא צריך לשדר, גם אם זה מעליב ולא נעים

מקרה א' לא מוריד מערכו של הבן אדם
מקרה ב' לא מוריד מערכו של הבן אדם
מקרה ג' לא מוריד מערכן של הבן אדם

לבקר את האנשים האלה זה לא חוסר כבוד ולא רוע לב

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי אילו טעויות. אין מתעמל שלא טעה בדרך לגמר

אין מורה או שדר שלא התבלבל או טעה פה ושם.
אבל כאן עטים על כל טעות כמוצאי שלל רב, כאילו לא ברור שכשהיא מונה שלוש ספורטאיות משלוש מדינות היא בטעות חזרה על המדינה האחרונה פעם נוספת ולא שמה לב שהיא התכוונה לומר רוסיה ויצא לה ארה"ב. חלאס, מה הביג דיל? נכון, היו לה עוד כמה טעויות. לא יותר מלשדרים אחרים שהאזנתי להם בימי חיי. מסתבר שלשדר בשידור חי זה לא כ"כ פשוט. נורא קל לבקר מהכורסה. אני ממש לא חושבת שהיא פחות מקצועית משדרים אחרים שנשלחו לתחרויות ולפתוח שרשור רק כדי לספור לה כל טעות זה מגעיל אותי. כן, זו דעתי.

למעלה