פנינים של מירי נבו

cubano1

New member
זכותך לדעתך

אך ניתנו לך כאן מגוון דוגמאות לטעויות גסות יותר וגסות פחות, שקשורים בחוסר ידע ובחוסר טאקט, ולא רק מהיום.
אם היא היתה שדרת מוערכת שרק מעדה פה ושם במנין מדינת המוצא של מתעמלת - אף אחד לא היה פותח שרשור
אבל אצלה זאת כבר מסורת ארוכת שנים ולא ברור לאף אחד למה מתעקשים להמשיך לשלוח אותה לסקר תחרויות התעמלות קרקע ומכשירים.

trilliane

Well-known member
מנהל
הטעויות ששמעתי היום ואתמול לא היו של חוסר ידע

אלא של חוסר ריכוז וכבר הסברתי והדגמתי למה. לפרש זאת כחוסר ידע זה אחד הדברים שצורמים לי. אתם שופטים אותה באופן מחמיר יותר משדרים אחרים שטועים לא פחות וממשיכים בעבודתם שנים על גבי שנים. אני צופה במגוון תחרויות ספורט באולימפיאדה ולא מצאתי שום דבר חריג בשידור שלה. אם היא כ"כ נוראית, את מי הייתם שולחים במקומה?

טעויות של אנשים

נכון, כל בני האדם טועים לפעמים. אבל זה לא אומר שזה בסדר. ועל טעויות צריך לשלם.
מי שפשע בטעות- צריך להיענש. מי שנפל מהקורה- מפסיד מדליה וכיו'ב, יש מיליון דוגמאות.
זה שהיא לא התכוונה, אני לא מבינה מה זה רלבנטי (אף אחד פה לא אמר שהיא אמרה *בכוונה* מקבילים במקום קורה).
תיכף תגידי שהיא גם בחורה עם לב טוב.
אבל על כל מקרה, אני מאוד שמחה שנהנית מהצפייה בתחרות ומהשידור והפרשנות, זה כבר מראה שזה לא כזה גרוע כמו שזה נשמע. לפחות זה לא גורם לאנשים שלא מהתחום סלידה מהתעמלות, להיפך, אנשים נהנים מזה וזאת נקודה חיובית לזכותה של מירי נבו.

trilliane

Well-known member
מנהל
גרטל לא מצחיק אבל זו לא הנקודה

אני עוסקת בהוראה והרבה פעמים תופסת את עצמי מתבלבלת ואומרת משהו לא נכון; אבל האם ייתכן שיש מקרים שאני מתבלבלת ולא שמה לב? סביר להניח שכן. אני רק לא עושה את זה בשידור. אבל זה קורה לכל השדרנים. גם יורם ארבל התבלבל לא פעם בחייו ואני לא חושבת שהוא לא מקצועי.

Mrpops

New member
לא עשיתי השוואות...

פשוט טענתי שבשידור ברמה כזאת צריך לדייק. אני לא מצפה ממירי נבו לרמת שידור של פרשנות ב BBC אבל אני כן מצפה לרמת שידור סבירה עם מינימום טעויות. יש לפניה את כל מה שצריך כדי שלא תטעה. יש לפניה מסך מחשב עם כל הנתונים. טעויות יכולות לקרות אבל שוב, זה לא אירוע סתמי, מדובר באולימפיאדה!

trilliane

Well-known member
מנהל
צריך לדייק וצריך גם לא ליפול מהקורה. אז מה?

בני אדם עושים את המקסימום שהם יכולים ולפעמים עדיין טועים, מתבלבלים, לא מרוכזים וכו'. כולנו עושים את זה. חפשו הודעות שלכם בפורומים, תגלו שגם אתם טעיתם לא פעם במילה, או באיות, או במשהו אחר. נורא קל לקטול כשזה בשידור חי אבל זה קורה לכולנו, גם לאלה שנמצאים מול המיקרופון. היא ממש לא השדרנית הראשונה שהתכוונה לומר א' ויצא לה ב'. די, זה אנושי, תפסיקו להתרשע.

PRIHADAR

New member
טריליאנה,

לא יודעת מי את, אבל את מגינה בחירוף נפש ממש על המירי נבו הזו, כאילו אפשר לחשוב....
יש לה עוד הרבה חסרונות בשידור שלה, לא רק הטעות הספציפית הזו.... מה את מתרגשת?
באופן כללי היא לא באמת נותנת שום תועלת. ולרעת ג'קי - גם הוא לא. אני שמחה רק שנכון לעכשיו- היא עדיין לא הביעה דעה אישית על עיצוב בגדי-הגוף, או מבנה הגוף של הבנות, דבר שזכור לה לרעה אצל כל אחד פה ששמע אותה משדרת בעבר . -זה כבר טוב , מקווה שיימשך ככה.
אם עושים טעות - אני מצפה מבן-אדם לתקן.
אם מתעמלת ביצעה טריפל-פירואט, ואחד מהשדרים אומר דאבל - אני מצפה לתיקון.
אם אחד אומר שמתעמל מסויים ממדינה לא לו - אני מצפה לתיקון.
אני מצפה לפרטים מעט יותר משמעותיים מאשר מהו רוחב הקורה, שהוקרא לנו בחוסר תועלת בפעם המיליון, ואני בטח ובטח לא מצפה מהשדר עצמו להתחיל, שוב, להתפעל באמצע התחרות איך זה שהן עולות על הקורה הצרה הזו בכלל... עברנו את זה. אנחנו באולימפיאדה, לא בהצגת-רחוב. אנחנו כבר בשלב של סלטות ונחיתות. לא צריך להישמע כמו איזה דבע שלא עלה אף-פעם על קורה.
זה לא מרשעות, זו א-כ-ז-ב-ה.
אם הספורטאים התאמצו כ"כ. -אני מצפה מהשדרים (גם ג'קי) לדעת קצת יותר טוב דקויות של חוקת הנשים. זה לא בשמיים (להבדיל מהשתתפות באולימפיאדה עצמה..). -להכנס לפורומים, לקרוא דיונים מתחרויות קודמות, לדעת להגות ללא עילגות את שמות הספורטאים. להיות מרוכז במה שאומרים (ככה ניתן לתקן טעויות ביתר קלות ובחלקות). זה לא דאבל צוקהרה.. -זה סה"כ שידור. עם נתונים גלויים מול העיניים, ואפילו לא שידור לבד, אלא בזוג.. נראה לי שהגיוני לצפות לדברים אלו.

ואל תחזרי שוב , בבקשה, על ההשוואה לגרטל, כי זה פשוט חסר טעם... אף אחד לא השווה אותה אליו מלכתכילה, חוץ ממך, ובצדק.

הדר

cubano1

New member
קלטת את הטריפל שג'קי הפך לדאבל?

זה באמת היה מוזר - קשה להתבלבל בין השניים

PRIHADAR

New member
לא רק זה,

אני אומרת, חכו, היו עד כה רק תחרות וחצי לשידור. שניהם עוד יגידו שטויות מטומטמות רבות בשאר השידורים. בעיקר אצל הנשים, כי אף אחד מהם לא באמת מתמצא בזה... בושה

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא צופה באולם, לא במסך, זו זווית שונה

דברים שרואים משם לא רואים מכאן, ודווקא קל להתבלבל. זה קורה לשדרנים כל הזמן; נעזוב את שלל הפעמים שבהן גרטל דיווח על משהו שראה לפני שרשמית הכריזו אחרת; גם במגרש הכדורגל קרה לא פעם ששדרים הכריזו על גול שלא היה גול, למשל (ולא רק בישראל). זה קורה בענפי הספורט כי השדר יושב בזמן אמת ורואה את המגרש מזווית מסוימת (לרוב פחות טוב מבטלוויזיה) ויש טעויות בזמן אמת. אגב, יש טעויות כאלה גם של שופטי ספורט, וזה הרבה יותר כואב... (טעות כזו של שופט במשחק בייסבול מתישהו בשנתיים האחרונות הרסה את הרצף המושלם של שחקן).

פרי הדר, יש לך טעות

מירי נבו כן התפעלה וחלקה איתנו את דעתה על הופעתה החיצונית של המתעמלת הגרמניה. היא מצאה לנכון לאמר: "תראה ג'קי כמה נצנצים יש לה על השיער"...

PRIHADAR

New member
וואלה? ממש חבל...

כבר חשבתי שיש מה לזקוף לזכותה.... עכשיו אני נאלצת לקחת את זה חזרה....
אני באמת לא מבינה למה הם בערוץ 1 שם לא עושים מאמצים לשפר את עצמם... למה לא לקחת מאמנת פעילה באימון התעמלות-נשים? או כל אחד אחר שיכול להבין בזה... באמת לא ברור לי... זה לא אמור להיות כ"כ מאתגר... מעניין אם הם פנו בכלל למישהו/מישהיא כזו.....

Mrpops

New member
הכל מתחיל ונגמר בזלזול בענף!

צריך להודות בזה אחת ולתמיד - אין בישראל כבוד או עניין לענף התעמלות המכשירים! מכאן גם נובעת הבורות וחלק גם יסכימו שאולי זה מה שבין היתר גורם לטעויות בשידור!

הפעם אני לא מסכימה

אני לא חושבת שהטעויות שעשו השדרית והפרשן קשורות לחוסר כבוד או עניין בענף.
אני בטוחה שגם כל מאמנת או שופטת התעמלות הייתה מוכנה להישלח לאולימפיאדה מטעם ערוץ 1 ולשדר אותה או לפרשן את תחרויות ההתעמלות בהתנדבות.
יש פה עניין של פוליטיקה. ושל סיניוריטי.
אגב לפי מה שהבנתי, הוצע לג'קי לנסוע לאולימפיאדה כשופט, אך הוא ויתר על ההצעה כדי לנסוע כפרשן. כך נסע רפי בריקנר במקומו (המדינה חייבת לשלוח שופט).

Mrpops

New member
לא התכוונתי לשדרנית ולפרשן

התכוונתי להנהלת הערוץ הראשון ולמקבלי ההחלטות שם ...שכנראה נותנים עדיפות לענפים אחרים...

trilliane

Well-known member
מנהל
כי מאמנת פעילה אינה שדרנית ספורט מנוסה

תפרידו בבקשה בין שדרן שהוא איש טלוויזיה (אדם עם ניסיון בשידור אירועי ספורט ועובד במחלקת הספורט בערוץ 1 או בערוץ הספורט) לבין פרשן שמגיע מהתחום הספורטיבי (לרוב ספורטאי לשעבר / מאמן וכו') ותפקידו לתת את הזווית המקצועית. במקרה הזה, ג'קי (שהיה שופט). אז אפשר להחליף את ג'קי בפרשן אחר (ולמיטב זיכרוני בתחרויות התעמלות אמנותית הפרשנית הייתה מאמנת כלשהי) אבל זה לא ישנה דבר לגבי מירי נבו שהיא שדרנית ספורט ולא פרשנית (שאפילו הייתה בעברה מתעמלת אמנותית, יש לה גם תואר בחינוך גופני). היא משדרת תחרויות התעמלות לא בפעם הראשונה (ואין לי בכלל ספק שהיא עוקבת אחרי מה שהיא לא משדרת) ואין לי מושג למה ע"ס כמה טעויות של בלבול בדיבור החלטתם שאין לי מושג בתחום כי זה פשוט לא נכון (כאמור, טעויות של בלבול בדיבור קורות לאנשי המקצוע הטובים ביותר).

trilliane

Well-known member
מנהל
אני טריליאן, נעים מאוד

לא מכירה אישית את מירי נבו, אבל נהנית להאזין לה וחושבת שעושים לה עוול כשפותחים במיוחד שרשור לטעויות שלה, נטפלים לכל מילה שנאמרה ברגע של חוסר ריכוז, כאילו שלשדרים אחרים אין טעויות כאלה. פשוט עושים מזבוב פיל ואותי זה מגעיל. אגב, לי אישית אין שום בעיה עם הערות על בגדי גוף, זה דווקא משהו שמעניין אותי מאוד. היום חיבבתי את האוסטרליות בין השאר בגלל הירוק הטורקיזי שלהן, זה היה מרענן בתוך ים של כחול-אדום-לבן.

אני לא יודעת למה מצפים כאן משדרי ספורט, אני צופה כבר שנים בתחרויות שונות (שאינן התעמלות) והיא לא גרועה מאחרים. כולם מתבלבלים לפעמים, כולם אומרים דברים שנשמעים לחלקנו מיותרים (אבל יש צופים שדווקא מעניין אותם לדעת מה רוחב הקורה; אני לא ידעתי!), כולם לפעמים מקדימים את המאוחר. לפחות היא לא כמו גרטל שמכריז על שיא עולם כשזה רק שיא אולימפי (לכל היותר) או ששחיין X זכה רק כי נדמה לו שהוא נגע בקיר. וכן, לפעמים קשה לראות בזמן אמת כמה ברגים היו, קורה.

נעים מאוד

ברוכה הבאה לפורום...

[בד"כ אנחנו לא כאלה תוקפניים, פשוט לחץ והתרגשות של האולימפיאדה...]

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אבל כבר בירכת אותי כשהצטרפתי

בהודעת פתיחה משתפכת לפני כמה שבועות...

סלחי לי, זאת האולימפיאדה שמשגעת לי את השכל...

היום גם יצאתי מהעבודה באמצע היום והודעתי שהאולימפיאדה משגעת לי את השכל, אני לא יכולה לעבוד ואני חייבת לצפות בשידור...

למעלה