פסטיבל יא-סלאם - שרשור מאוחד

רובידה

New member
קובי המדהים!!!!

איזה כיף היה לראות אותך בפסטיבל. התרשמתי עמוקות מהמסירות שלך, מהאהבה שלך לאמא והרצון לעזור. אתה בן מקסים ובחור משגע- שלא לומר חתיך (ואין לי כוונות- נשואה באושר) אני רוצה לאחל לך בהצלחה רבה ברך, המכינה הלימודים, העבודה ובכלל החיים. שהשמחה תהיה חלק בלתי ניפרד מחייך ותמשיך בדרכך הטובה רויטל

לא לעניין לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ

ביקורות כאלה מוטב והיו נעשות פנים מול פנים מול הגורמים האחראים ולא קבל עם ועדה.

אור מים

New member
תגובה לקולות שנשמעו כאן

מיכל שלום לך, אין כאן כביסה מלוכלכת בחוץ או בפנים- יש כאן ביקורת לגיטימית, בונה בעיקר מתוך כוונה טובה מאוד ושבשנה הבאה כשאבוא שוב לפסטיבל, אהיה סמוכה ובטוחה שהמסר שלי עבר ואני שמה דגש- זהו מסר אישי שלי על דעתי האישית בלבד. עובדה שידעתי רק מכאן- שיצאו מהאולם...זה אומר הרבה. ביקורת- כשהיא באה ממקום של שיפור ורצון לבניה- אינה "כביסה מלוכלכת" . אני עדיין רוצה להגיע לפסטיבלים שפיפי מארגנת כי באמת זה משהו אחר ומיוחד והיא צריכה לדעת, לחוש ולהיות קשובה לקהל העיקרי שלה שהוא - אנחנו. אם לא נאמר- נקבל עוד ועוד מדברים שאינם לרוחינו. ניצת הורד אמרה בצדק דברים שהמארגנים צריכים לקבל עליהם תשובה. עם התשובה וההערות- תבוא ההארה...אני בטוחה. אינני זוכרת מי דיברה כאן על כפייה דתית...משהו כזה- איפה כפיה דתית ואיפה את? האם שמעת איזה איום או כפיה בדבריי? האם שמעת אותי אומרת שלא אופיע בפסטיבלים הבאים בגלל זה? פשוט שמעת ביקורת המייצגת דעה אישית לגיטימית לחלוטין ואני חושבת שמי שחושב כמוני- צריך לומר את הדברים לא מתוך כוונה רעה "לכבס כביסה מלוכלכת" או כדי לפגוע...אלא כדי לכמת פחות או יותר את הדעות וללמוד מזה לעתיד. לאחר כל ההסבר שלך והציטוט היפה שלך- עדיין אני חושבת שלרקוד מעורטלת למשמע מילות קודש- זהו מעשה אינו ראוי ועוד בערב שבת. מי שכתבה לי- מזל שמצאת זמן להינות- משהו כזה...אז לכך בחרתי לא להתייחס כי מי שמתייחס לדבריי לגופו של אדם ולא מתייחס לגופו של העיניין הנדון- כנראה שאין לו מה לומר. לביקורת החיובית והמדהימה שלי על הרקדניות המקצועיות, המוכשרות והמשקיעניות- אף אחד לא בחר להתייחס. לביקורת העיניינית שלי לסדנאות המעניינות שפקדו אותנו בסופ"ש הזה- אף אחת/אחד לא הוסיף התייחסות. לכל מילות השבח על המארגנים ועל הקהל המדהים ששיתף פעולה בצורה יוצאת מן הכלל - לא הוסיפו מילה... חבל שבת שלום

אבל למה לא לומר לה ישירות את זה?!

מהכרותי עם פיפי היא בטח אדישה לא הייתה יוצאת מזה. למה לומר זאת בחוצות? חוצמזה, מה את מצפה, שכשאת רושמת קודם כל ביקורת שלילית (שלדעתי ואני בטוחה שלא רק לדעתי אנשים רבים היו אומרים לך לומר זאת ישירות למארגנים) היא מושכת את כל תשומת הלב ויוצרת אנטי.

אור מים

New member
מחול מיכל היקרה,

אני לא מכירה את פיפי להבדיל ממך וגם אין לי גישה אליה אבל זה לא העיניין. את שואלת למה כאן? ולמה ביקורת שלילית? אז ככה- הסברתי כמה וכמה פעמים - זו אינה ביקורת שלילית- זו ביקורת ב ו נ ה - אני מקווה שאת מבינה את ההבדל . ביקורת שמושכת תשומת לב כפי שכתבת- זוהי הבחירה של הקורא. אם הקורא בוחר להרגיש אנטי זה עיניין שלו. אגב, פורום זה הינו ככל פורום אחר ברשת האינטרנט- בועט, נושם, חי ודינאמי. זה טבעו של פורום חברים והוא נועד לשמש קורת גג לכל מי שקשור בנושא ומעוניין לכתוב דעתו, להשתתף בדיון בנושא המשותף (ריקודי בטן) וכן...כן- גם רשמים מפסטיבלים -גם אם לדעתך זה יוצר אנטי (לדעתך). את לא מצפה שנטאטא מתחת לשולחן נושאים חשובים כאלה ונכתוב כאן רק מתי יש הופעה לפלוני ומתי יש סדנא לאלמוני...או לברך לימי הולדת וכאלה אירועים אישיים- לזה יש פורום ברכות ומדורי פירסום...זה פורום השואף להיות ולדבר ברבדים קצת יותר גבוהים ...וכיצד לדעתך ישביחו וישתפרו הדברים? ככה מאליהם? רבותי, זכותו של כל אדם להביע דעתו ואל תזלזלו באינטלגנציה של הציבור. דברים מעין אלה ראוי ורצוי שיצאו החוצה כי לסתום פיות ו"לגרש" חברים חדשים מכאן רק בשל דעתם- זה להחטיא את המטרה ולעשות עוול למה שאתם רוצים לייצג כאן ומתיימרים בחירוף נפש לדבר על אהבה, אחווה, שיתוף ודינאמיקה קבוצתית.(?) לא אחת גירשתם חברות..כנראה שאני אצטרף אליהן- וזה גם מבחירה אישית שלי. להתראות לכולכם.

tlingit

New member
הי אור מים ../images/Emo13.gif

ראשית, ברוכה הבאה לפורום. אני מקווה שעדיין לא ברחת לגמרי גם אם לא הסכימו איתך, אפשר להיות ביחד ולהסכים שלא להסכים על הכל. אני חושבת שהצגת את דברייך, על הביקורת והפירגון שבהם, באופן מכובד. אני רוצה להגיב על דברייך בנושא הריקוד לצלילי שיר שמילותיו לקוחות מתהילים הדברים הקשורים ללוגיסטיקה של הפסטיבל בעיני הם עניינם של מארגני הפסטיבל כי אני לא מסכימה איתך, ואני חושבת שזה הרבה יותר עניין של טעם אישי. אני לא חושבת שזה כל כך איום ונורא, ואני חושבת שיש משהו מאד מחבר ומרגש ביצירה המשלבת את ההבעה האישית של הרקדנית עם שיר שמילותיו נוגעות לכולנו ויוצרות קישור מאד עמוק ועתיק. אני לא חושבת שתהילים, שמלכתחילה מורכב ממזמורים שנועדו לביצוע בקהל כל כך אסורים בהקשר זה. לגבי הופעתה של מירי - גם פה אני חושבת שזה עניין של טעם אישי. אני אישית לא חושבת שיש למישהו בעולם ודאות מוחלטת לגבי הדרך לכבד את אלוהים, ובל נשכח כי יש גם מי שאינם מאמינים באלוהים מלכתחילה. להבנתי, גם בכתיבתה בפורום וגם בסדנאות שלה שראיתי בשנה שעברה מירי אלון בוחרת להביא אלינו השראה מכיוונים שונים ומגוונים. אני מעדיפה לראות את הופעתה באור הזה, ופחות בהקשר של יריבות בין דתות.

ליילה 1

New member
לאור מים../images/Emo140.gifאני חייבת להתייחס למשפט שלך:

..."לא אחת גירשתם חברות..כנראה שאני אצטרף אליהן- וזה גם מבחירה אישית שלי"..... אני משתתפת כבר למעלה משלוש שנים, ולא זכור לי שאי פעם מישהי/הו גורשו מהפורום. הפורום הזה הוא פורום תוסס ופעיל,הוא מהווה במה פתוחה וירטואלית להבעת דעות ובקורות לחיוב ולשלילה,להחלפת רשמים להתיעצויות בנושאים הקשרים לריקודי בטן וגם לכאלה שאינם קשורים ישירות. מטבע הדברים ומהדינמיקה של החיים בכלל ופורומים בפרט יש תחלופה של חברים, ישנם כאלה שמציצים נפגעים ונשארים, ישנם כאלה שמציצים וחולפים להם הלאה. ישנם סמויים ,ופעילים מי יותר ומי פחות, וכאלה שהיו משתתפים פעילים ומסיבות כאלו ואחרות עזבו.אבל אף אחד מעולם לא גורש בשורה התחתונה רציתי לאמר שמי שלא עובר על כללי הפורומים, (פגיעות אישיות נבזיות, או ניבול פה ) והמעונין לקחת חלק בפעילות הפורום מוזמן בזרועות פתוחות.
וברוכה הבאה אור מים את מוזמנת להשאר.

אור מים

New member
ליילה 1

תודה לך על הכנסת האורחים ותודה גם לך על כך שציינת שדבריי לא עברו את כללי הפורום ואני שמחה על כך ומקווה שאיש לא יקח את זה באופן אישי - אפילו לא המארגנים ואף לא הרקדניות (נטלי ומירי). זה היה על מנת לתת כיוון מחשבה אחר שעבר בראש הרבה מהאורחים בפסטיבל- זהו. נקודה. לגבי עיניין "הגירוש"... - אם את כאן 3 שנים אז את וודאי זוכרת כמה מקרים שלא גירשו חבר אך עם התגובות החריפות והפוגעות- אותו חבר העדיף להדיר רגליו מהפורום. לצערי- אינני זוכרת ומכירה את הנפשות הפועלות ולכן לא אוכל לתת לך דוגמאות למכביר אך מקרה אחד אני זוכרת טוב שממש השאיר חותמו עלי- הייתה מישהי מהפורום "שעקבו" אחריה בפורומים אחרים...ולא ישנו בלילות רק על מנת לגלות עוד ועוד פרטים עליה...משהו כזה- מה זה בעינייך? תמים? למה צריך לעקוב ולהוקיע אנשים בשל דעתם אם נאמרה באופן מכובד ותרבותי? היו עוד כמה כאלה שסתמו להם את הפה והם לא בינכם עד היום- (לאחר תוכנית הטלוויזיה של שלוש הרקדניות וסיפורן האישי)...ועוד. בכל מקרה- לא התכוונתי לגירוש - ואם כך הובנתי אז תסלחי/ו לי. התכוונתי שבתגובותיכם- אנשים מעדיפים לא לכתוב את דעתם ולא תצאו מכך נישכרות כי לא יהיה על מה לדון רק על מתי יצאה השן הראשונה לילדה...או מתי יש לבעל יום הולדת...וכו'...חחחחח

ליילה 1

New member
נכון לא כולם כאן מל"ו הצדיקים/ות../images/Emo6.gif

היו מקרים לא נעימים שטופלו בצורה מאוד עניינית וחכמה על ידי טלינגיט. בפורומים קורה שאנשים מעליבים, נעלבים, קורה גם שמשהו כותב על הא ומישהו מפרש זאת כדא. לא כולם תרבותיים, לא כולם תמימים... , וזה נכון שלא תמיד נעים לכתוב בדיוק את מה שחושבים מעל גבי הפורום כי חלקינו גם מכירים אחד את השני באופן אישי. אז נזהרים מעט יותר. אבל באופן כללי אני יכולה להעיד שהיו דיונים נפלאים , חכמים, ומעניינים. לעיתים יש תקופות יבשות ורדומות, ולעיתים תוססות ומאתגרות.וכן, לפעמים מספרים גם על תינוקות, שמחות, ימי הולדת ושאר ירקות זה מה שעושה את הפורום לכל כך מיוחד ורב גוני. בכל אופן ,את מוזמנת להשאר עמנו ברצון ובשמחה ובזרועות פתוחות

אור מים

New member
לטלינגיט מנהלת הפורום

מסכימה בכל רמח אבריי על המילים שלך "להסכים שלא להסכים על הכל". זה לגיטימי, נכון ואמיתי. אני לא באתי לכפות את דעתי על איש ולא באתי לעשות פרובוקציות. מודה לך על התייחסותך לדרך בה אמרתי את הדברים וכמנהלת הפורום חשוב שאמרת שהצגתי את דבריי באופן מכובד . קראתי את דעתך האישית ובהחלט מקבלת אותה כיוון שכפי שציינת עיניין של טעם אישי וממש עוד לפני כן- הערכים בה כל אחד גדל עליהם, הסביבה בה הוא ספג דרך חיים ותרבות משחר הילדות. הארה קטנה (בכוונה עם א')- בוודאי שאין וודאות מוחלטת לגבי הדרך לכבד את ה' אך כאן העיניין הוא בין אדם לחברו ולא בין אדם למקום. כל אחד יבחר את דרכו האישית לכבד את בורא עולם כפי שהוא רואה אותו אך כאשר מדובר בין אדם לחברו- יש לכבד את אלה שבאו ממקום אחר. חלילה, אינני אומרת שעל פי זה יקום ויפול דבר ואם יהיה כן גם בפעם הבאה אדיר רגליי מהפסטיבל- לא...ממש לא, אך יש מקום לבחון את הדברים. אבל...לא אדוש ולא אלוש בזה יותר כי זה לא עושה טוב לכמה אנשים כאן אז...תודה לך על ההתייחסות .

keren alfasi

New member
וואו!!! איזו קפיצה

ניכר מדבריך שעברה עליך חוויה חזקה ומרטיטה. אני ממש חשה את הפתיחות וההתרגשות והשינוי דרך מילותייך. מדהים!!!

יעלה84

New member
איזה כייף! אני ממש שמחה בשבילך!

נשמע שהיתה לך חוויה חזקה ועוצמתית מי יתן וזאת היא רק תחילת הדרך... בלב פתוח, יעל

תודה רבה

שלום לך חולמת על אווזים ותודה רבה על הפרגון הרב. זאת הפעם הראשונה מזה שנים שאני כותבת בפורום ואני שמחה שזו בהזדמנות הזאת. אין ספק שהפסטיבל היה מדהים ומלא באנרגיות טובות ומזינות. חזרתי הבייתה עם מטען חיובי גדול ומצברים מלאים בידע, תנועות חדשות והרבה הרבה אהבה. היה לי העונג וההזדמנות הנהדרת להופיע על הבמה הפתוחה לצד כל הרקדניותהנפלאות שהופיעו אף הן. אני מאמינה שכל אחת מהבנות נתנה מעצמה הכל מעצם החשיפה והרצון לתת שמחה ואהבה לקהל. אני רוצה לברך את משפחת נס, את פיפי ואת אמנון את אמא של פיפי שברכה את כולנו ואת גנית ושני האחים שרקדו והיוו חלק בלתי נפרד מהפסטיבל וכמובן את צוות המורות והמורים שהנחו את הסדנאות ושגרמו לאירוע הזה להרגיש כמשפחה אחת גדולה של רקדנים ורקדניות תלמידים ותלמידות מורים ומורות וכולם יחד בהרמוניה גדולה כזאת שעוד לא נראתה מעולם. זאת הפעם הראשונה שאני הגעתי לפסטיבל ובטוחה שאחזור בכל שנה מחדש. הרבה אהבה לכולם יעל ספרא

הלוואי המנהלת תעשה סדר ותדביק ביחד...

את כל ההודעות שקשורות לפורום
חציחצי, חבל שלא ידעתי שתהי שם- נורא רציתי לדעת מי את...

אילניה2

New member
בדרך כלל סמויה פה אבל חייבת להגיב על הפסטיבל

היה פשוט מדהים. חוויה עצומה של אהבה ונתינה. המלכה של הפסטיבל, נשמתו והוויתו היתה כמובן פיפי שלא הזניחה אף אורח ואורחת בפסטיבל, נישקה וחיבקה והודתה כל פעם מחדש. אשה פשוט יוצאת דופן, חמה אוהבת, מעניקה מאורה וחומה לכל מי שלידה, רצה טרחה ובדקה, ביחד עם משפחתה לאורך כל ימי הפסטיבל. לגבי בנות הבמה הפתוחה, הכי אהבתי (כמובן - ואני מודה שאני משוחדת) את ריקוד הפלמנקו של מורתי הנהדרת רויטל לשמן. אבל כל ההופעות היו יפות ומושקעות, וניכרה ההשקעה הרבה שהשקיעו כל המופיעות. בין ההופעות היפות ביותר היו: הדס (שכבר הזכירו) עם הראסטות שהיתה מדהימה, לידיה המקסימה, אוולין עם הריקוד היפה, ליקי ואורית שהיה להן ריקוד מקסים מקסים, אלינה בחליפה האדומה, סימונה עם החליפה עוצרת הנשימה (מ ד ה י מ ה !!!), עישי עם הריקוד המשעשע והמפתיע, אלואן עם הריקוד הגברי והקופצני, ועוד הרבה בנות שעימן הסליחה שלא הזכרתי אותן. לגבי מופעי הגאלה - אין מילים. כל אחת ואחת נתנה את הנשמה שלה. נטלי דביר, ליקי, יעל בקר, תמר בר גיל, יפעת פרג, ורד וכל מי שרקדה - היה יפה, מרגש ומקסים (ולא פחות חשוב - די תמציתי). אבל במופעי גאלה היו שתי כוכבות שנצצו באור גדול - כמובן פיפי שהיתה מדהימה על הבמה כמו שהיתה מחוצה לה, שני מופעים יפים יפים. מצחיקים ומרגשים. אבל מי שהרימה את התקרה של האולם במחיאות כפיים היתה אורלי פורטל שפשוט נתנה הופעה שאין מילים לתאר אותה. אורלי מרגישה כל כך טוב בהופעה שלה עם עצמה ועם הקהל, שהקהל פשוט מרגיש כאילו הוא איתה על הבמה. ההופעה הזאת היתה שיחת היום בפסטיבל. בסוף שני הערבים. הרקידה אותנו הלהקה וככה רקדנו ונהנינו להתפרק ולרקוד. לגבי הסדנאות - היו סדנאות יותר עמוסות ופחות. יותר מעניינות ופחות. אני הייתי בשתי סדנאות של ורד (ריקוד צועני וסאגאת) ומאוד נהניתי בשתיהן, וגם בסדנה של אורלי פורטל שהיתה מצויינת, מחוייכת ומהנה. בסדנה של אלינה פיצ'רסקי המקצוענית היה לי כבוד ועונג ללמוד על מסגרות ידיים, וגם לציין שהבחורה פשוט קורעת מצחוק. בקיצור, אני יודעת שנשמע קצת מוגזם כל הפירגון הזה, אבל כל הפסטיבל הזה היה ברוח הפירגון והאהבה לריקוד ולאנשים שחולקים את האהבה לריקוד. היה פשוט מצויין ונמר מהר מדי. אילנה

על רויטל ממש "ברח לי מהראש" ברגע האחרון...

אבל התכוונתי לכתוב... גם טרחתי ואמרתי לה באופן אישי: בריקוד שלה היה משהו כל כך אישי, אני חושבת שזו היתה הפעם הראשונה בכל הפסטיבל הזה שהתחלתי להרגיש שאפשר לעשות משהו שהוא באמת באמת אישי... בכל אופן, הריקוד היה מקסים ומקורי מאד, התלבושת מרעננת, ובכלל- באמת הופעה מעולה... בקשר לאורית אהרון- היצור הכי חינני שראיתי בחיי, כך נדמה לי... בת הכפר הקטנה והממזרית מעולם לא נראתה טוב יותר... ואני לא מדברת רק על מראה חיצוני- אלא על כל השואו, כל ההוויה הממזרית והכפרית... סימונה- גם כן הרשימה אותי מאד, בהופעה המקצועית והמהוקצעת להפליא, נעימה לעין למדי, עדינה וסקסית מאד, גבוהה ונאוה... מאד התלהבתי.

למעלה