בדרך כלל סמויה פה אבל חייבת להגיב על הפסטיבל
היה פשוט מדהים. חוויה עצומה של אהבה ונתינה. המלכה של הפסטיבל, נשמתו והוויתו היתה כמובן פיפי שלא הזניחה אף אורח ואורחת בפסטיבל, נישקה וחיבקה והודתה כל פעם מחדש. אשה פשוט יוצאת דופן, חמה אוהבת, מעניקה מאורה וחומה לכל מי שלידה, רצה טרחה ובדקה, ביחד עם משפחתה לאורך כל ימי הפסטיבל. לגבי בנות הבמה הפתוחה, הכי אהבתי (כמובן - ואני מודה שאני משוחדת) את ריקוד הפלמנקו של מורתי הנהדרת רויטל לשמן. אבל כל ההופעות היו יפות ומושקעות, וניכרה ההשקעה הרבה שהשקיעו כל המופיעות. בין ההופעות היפות ביותר היו: הדס (שכבר הזכירו) עם הראסטות שהיתה מדהימה, לידיה המקסימה, אוולין עם הריקוד היפה, ליקי ואורית שהיה להן ריקוד מקסים מקסים, אלינה בחליפה האדומה, סימונה עם החליפה עוצרת הנשימה (מ ד ה י מ ה !!!), עישי עם הריקוד המשעשע והמפתיע, אלואן עם הריקוד הגברי והקופצני, ועוד הרבה בנות שעימן הסליחה שלא הזכרתי אותן. לגבי מופעי הגאלה - אין מילים. כל אחת ואחת נתנה את הנשמה שלה. נטלי דביר, ליקי, יעל בקר, תמר בר גיל, יפעת פרג, ורד וכל מי שרקדה - היה יפה, מרגש ומקסים (ולא פחות חשוב - די תמציתי). אבל במופעי גאלה היו שתי כוכבות שנצצו באור גדול - כמובן פיפי שהיתה מדהימה על הבמה כמו שהיתה מחוצה לה, שני מופעים יפים יפים. מצחיקים ומרגשים. אבל מי שהרימה את התקרה של האולם במחיאות כפיים היתה אורלי פורטל שפשוט נתנה הופעה שאין מילים לתאר אותה. אורלי מרגישה כל כך טוב בהופעה שלה עם עצמה ועם הקהל, שהקהל פשוט מרגיש כאילו הוא איתה על הבמה. ההופעה הזאת היתה שיחת היום בפסטיבל. בסוף שני הערבים. הרקידה אותנו הלהקה וככה רקדנו ונהנינו להתפרק ולרקוד. לגבי הסדנאות - היו סדנאות יותר עמוסות ופחות. יותר מעניינות ופחות. אני הייתי בשתי סדנאות של ורד (ריקוד צועני וסאגאת) ומאוד נהניתי בשתיהן, וגם בסדנה של אורלי פורטל שהיתה מצויינת, מחוייכת ומהנה. בסדנה של אלינה פיצ'רסקי המקצוענית היה לי כבוד ועונג ללמוד על מסגרות ידיים, וגם לציין שהבחורה פשוט קורעת מצחוק. בקיצור, אני יודעת שנשמע קצת מוגזם כל הפירגון הזה, אבל כל הפסטיבל הזה היה ברוח הפירגון והאהבה לריקוד ולאנשים שחולקים את האהבה לריקוד. היה פשוט מצויין ונמר מהר מדי. אילנה