פסיכולוגיה לעומת עבודה סוציאלית קלינית

matsipo

New member
פסיכולוגיה לעומת עבודה סוציאלית קלינית

מישהו אולי יודע להסביר מה ההבדל בינהם?
חוץ משיקולי יוקרה, שניהם מטפלים, לא?

אז למה אנחנו בכלל רודפים אחרי המתאם??????

sense9

Member
מנהל
ההבדלים הם לא רק ביוקרת התואר

ובסטטוס של כל אחד מהם, אלא גם בהבדלים בתחומי העיסוק. בעוד בעו"ס קליני ההתמקדות היא בד"כ יותר בטפול זוגי או משפחתי, בעיות הסתגלותיות חברתיות/סביבתיות (למשל, כתוצאה מרקע של משפחת מצוקה) ווכד', בפסיכולוגיה יש יותר דגש על טפולים בטווח רחב יותר של בעיות חברתיות ונפשיות, ההרשאה לאבחן וכד'- הבדלים שיכולים לבוא לידי ביטוי גם ברמת השכר.(לעיתים אפילו רק בגלל שיקולי היוקרה והסטטוס שמנחים מטופלים לבחור בין עו"ס/פסיכולוג קליני)

manson23

New member
כן, אבל

עו"ס קליני יכול גם ללכת לבית ספר לפסיכותרפיה וללמוד שיטות טיפול פרטניות וארוכות טווח

ההבדל המהותי הוא רק בקטע של ההרשאה לאבחן , זה מה שלפחות אני הבנתי..

katzeran

New member
היום ההבדלים די קטנים

עד כמה שאני יודע, ההבדל העיקרי הוא שעו"ס קליני מכוונים לעבודה שנוגעת לעבודה סוציאלית, והטיפולים הם מערכתיים יותר, כמו שכתבה sense9 - זוגי/משפחתי. עם זאת, הם יכולים - ורבים עושים את זה - ללמוד בבי"ס לפסיכותרפיה ולעשות פסיכותרפיה פרטנית כמו כל פסיכולוג. בתחנה שאני עובד בה יש הרבה עו"סים קליניים שעושים פסיכותרפיה פרטנית והם מטפלים מצוינים.

אני מניח שיש את עניין היוקרה שזה מגיע בעיקר מהציבור - יותר אנשים יעדיפו ללכת לפסיכולוג מאשר לעו"ס, כי זה משהו שיותר מכירים, זה אולי נשמע יותר טוב.

אלמנט של הבדל הוא באמת נושא האבחון. רק פסיכולוגים יכולים. מי שזה חשוב לו, מן הסתם יילך לפסיכולוגיה.

אה, ועוד הבדל שחשבתי עליו - טיפול בילדים. אני לא יודע אם עו"סים עושים טיפול בילדים או לא. אולי זה קשור למה הם למדו בבי"ס לפסיכותרפיה, אני בכל מקרה לא מכיר כאלו שכן.

ומילה לסיום - למרות שללכת למסלול של עו"ס קליני במקום פסיכולוגיה לתואר שני (והתמחות) נשמע קל יותר, צריך לחשוב ולבדוק היטב לפני שעושים את זה. אם תשאלו אותי, היקף ההכשרה שמקבלים במהלך התואר ובעיקר בעיקר במהלך ההתמחות הוא משהו שלא יסולא בפז ושווה את המאמץ.

BellA עלמה

New member
טיפול בילדים

זו ה' נישה למשל של מטפיל באומנויות (מטפלים בעזרת בעלי חיים, פסיכודמה, וכו) .

לדעתי לפחות..

katzeran

New member
טיפול במשחק

בדרך כלל טיפול במשחק. למרות שיש ילדים שפחות משחקים וכןמדברים.

בכל מקרה, מה זה קשור למטפלים באמנויות? הם לא עושים טיפול במשחק. ומי כן עושה? בין השאר, פסיכולוגים קליניים

BellA עלמה

New member
מה לדעתך עושה

דרמה תרפיסט או פסיכו דרמה ? ... טיפול במשחק ! משחק זה המהות של 2 התחומים האלה (כמובן שלא משחק לשם המשחק אלה משחק עם כוונה טיפולית שיש משהו מאחוריה).

katzeran

New member
לא מדויק

ראשית, דיברת קודם על טיפול באמנות ולא על פסיכודרמה. אלו דברים שונים. מטפל באמנות לא עושה Play Therapy (בגדול).

מטפל בדרמה גם לא עושה Play Therapy. אם כבר, הוא עושה Act Therapy. אולי המילה משחק פה מבלבלת כי יש לה כפל משמעות. טיפול בדרמה עוסק בשימוש ביכולת המשחק (acting) של האדם דרך משחקי תפקידים וכדומה. אם לצטט מתוך אתר של מטפלת בפסיכודרמה: "בטיפול הפסיכודרמטי משתמשים במשחק תפקידים וטכניקות נוספות על מנת להוציא את השינוי אל הפועל, להרגיש אותו בגוף, ולבסס את החיבור לחלק החדש הזה שגילינו בעצמנו."

טיפול במשחק שנעשה עם ילדים, דהיינו, Play Therapy, הוא משהו אחר לגמרי. בטיפול כזה מזמינים את הילד לשחק במה שהוא רוצה משלל משחקים שיש בחדר הטיפול (החל מבובות, דרך חיילי צעצוע, דרך משחקי קופסה וכלה בכל דבר שאפשר להעלות בדמיון). המטפל צופה בילד המשחק ומשתתף במשחק (אם הילד מאפשר זאת) תוך שהוא מנסה להבין את הנראטיב הגלוי והסמוי שהילד מספר בעזרת המשחק, ולפרש אותו לילד.

manson23

New member
כשחושבים על זה

לא ברור למה עו"סים קליניים לא מחויבים בלעבור התמחות.

באתר של בר אילן ראיתי שרשום שבקרוב (בתוך עוד 20 שנה :) יהיה מסלול התמחות לקרימינולוגיים קליניים

BellA עלמה

New member
כבר היום קרימנולוגים קלינים

עושים התמחות (למיטב ידיעתי . ותכן ואני טועה )

manson23

New member
וואלה? באתר של בר אילן היה רשום שעדיין אין

מעניין לבדוק את זה

sense9

Member
מנהל
נ.ב.

זה אמנם נכון שעו"ס קליני יכול להיות לא פחות אפקטיבי מפסיכולוג קליני ולפעמים רק "השם" של התואר עלול להוות "מכשול", וזה אמנם נכון שהפערים הולכים ומצטמצמים בעקבות תקנות כאלו ואחרות והכרה ומודעות גדולה יותר לתחום, אך עדיין כאמור קיימים הבדלים.

פריסטיז' ופוזה. סתם. מי שבאמת רוצה לטפל

מוצא את הדרך ולא הופך להיות עבד של המערכת, או "עדר". פסיכולוגים היום יגידו לך זאת בפה מלא. עוד הם יגידו שבראיה לאחור היו עושים את הדברים אחרת לאחר שהם מגלים מה הולך היום בשוק.

matsipo

New member
אני מסכימה מאוד עם חובבת ציון

גם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה היום פותחים קליניקות תחת השם "ייעוץ פסיכולוגי" ולא טיפול
שלא לדבר על חסרי תואר, שרלטנים, שמעבירים טיפולים שונים.

גם עו"ס קליניים היום, כמו שכבר הזכירו מצליחים "לעקוף" הכל ולהעביר טיפול ארוך טווח.
יותר ויותר מתחזקת אצלי התחושה שעדיף לוותר על היוקרה לטובת סיום ותחילת עבודה, כמה שנים כבר אפשר "למשוך" בלימודים והתמחות?

למען הגילוי הנאות- אני בוגרת האו"פ ונמרחו לי 7 שנים בדרך לסיום התואר....

אגב, גם לא כל הפסיכולוגים רוצים בכלל "לאבחן".

מטפל אמיתי בנשמה מוצא את הדרך ולא עסוק במרדף אובססיבי אחרי ציונים, מתאמים, המלצות, וטירוף מערכות שאני לא מבינה איך כל אותם "פסיכולוגים" לא הגיעו לאותה מסקנה בדבר הנזק הבריאותי שבדבר וההקרבה של התא המשפחתי אם קיים ותשלום מחיר אישי כזה יקר.

שיהיה לך בהצלחה!

BellA עלמה

New member
זה מה שאני טוענת

דרך הייסורים via dolorosa לתואר הנסכף הוא ... איך לומר .. קצת מיותר כיום מכוון שיש לא מאט דרכיל לעקוף את זה ולטפל (תואר עו'ס, תואר מטפל באומנויות ועוד הרבה...)

שורה התחתונה היא לעשות תואר שיאפשר לך לטפל נקודה

למעלה