אז פה אני כן מגיבה
[כי אנרגיות להיכנס לשאלת האגו אין לי... ]
תראי, יקירתי, אני חושבת שזה זמן לעשות חשבון ארוך וכנה עם עצמך, בנזוגך ושאיפותייך. את צריכה להיות מאוד ריאלית לגבי המשמעויות והמחירים של כ"א מהמסלולים הטיפוליים והיכולת שלך להגשים אותם בתנאי חייך.
לדוגמא, גם אם עוברים דרך עו"ס קלינית, מדובר בסיום תואר שני שלא פשוט להתקבל אליו, שאולי את צריכה לעשות אליו השלמות (לא כתבת מה ההכשרה שלך), שלמיטב ידיעתי מחייב כמה שנות נסיון בשטח טרם הקבלה. וגם אז, אחרי התואר, עו"סים רבים ששואפים לכיוון טיפולי הולכים לבי"ס לפסיכותרפיה (כמו פסיכיאטרים רבים וכמו פסיכולוגים קליניים רבים אחרי ההתמחות), כמעין המשך התמקצעות.
זה לא מעלה ולא מוריד את ערכו, כבודו וכוחו של המקצוע - אבל זה גם מסלול לא טריוויאלי, מהרבה בחינות (במובן הטוב של המילה).
דוגמא אחרת: כאמור, לא כתבת מה הרקע שלך. אני הגעתי לפסיכולוגיה ולמתאם אחרי תואר 2 במקצוע אחר, ואני יכולה להגיד לך שהיה לי הרבה הרבה יותר קל לעשות השלמות וללמוד למתאם בגלל הבשלות האינטלקטואלית והנסיון שכבר היו לי. ולכן אולי דווקא את יכולה פחות להיות מאוימת מהמתא"ם ? נקודה למחשבה.
ויש גם אופציות טיפוליות אחרות, טיפול באומנות, ביבליותרפיה וכיוצב'. ויש גם אפשרויות להתמחות בהנחיית קבוצות והדרכת הורים (לדוג' מכון אדלר מציע תוכנית תלת-שנתית שמתאימה לאנשים עובדים) ועוד ועוד.
ולכן אני אומרת:
שבי עם עצמך, תחשבי מה מעניין אותך, מה השפה שזמינה לך, מה בטיפול מדבר אליך, איזה אוכלוסיות, אילו תחומי עיסוק. תבדקי עם עצמך מה היכולת הכלכלית שלך להתפנות לנושא - לא רק מבחינת כסף, גם מבחינת זמן (שנים ? יום-יומיים בשבוע ?), מבחינת הילדים ובן-הזוג.
תלמדי את השטח- את מסלולי הלימוד ה'קלאסיים' ואת האלטרנטיביים. את תנאי הקבלה. תשאלי כאן ובמקומות אחרים מה המציאות (לדוג' כאימא לשני ילדים אני אומרת לך שבמסגרת התמחות פלוס בעל שמפרנס, לי אין סיכוי לעבוד בעוד חצי משרה, לעומת חברות ללא ילדים או עם בעל יותר זמין שמצליחות לעבוד במקום נוסף).
וכשיהיו לך כל הנתונים, תנסי לראות איך מפשרים בין החלום והמציאות.
אני לא אומרת את זה, חו"ח, בשביל לדכא אותך.
יש הרבה הרבה דרכים להגיע למקצוע טיפולי - ולא צריך לוותר עליו רק בגלל שאי-אפשר ללכת במסלול X. מאידך, צריך להיזהר מפשרה שכרוכה בויתור על מקצועיות או יושרה או על דברים אחרים שמשמעותיים עבורך (לדוג', בשיא הכנות, לי קשה מאוד לא להיות עם הילדים שלי כמה אחה"צים בשבוע, למרות שאחה"צ אחד הוא ברכה).
אשמח לעזור, לספק מידע מנסיוני המוגבל ולחשוב ביחד איתך. שיהיה הרבה בהצלחה - שוב, מעידה מעצמי עד כמה למצוא את הקול המקצועי שלך זה דבר מדהים וממלא. אני כל יום נפעמת מהזכות שיש לי להיות במקצוע כזה, מכך שהמטרה שלי היא לעזור לאנשים שיהיה להם קצת יותר טוב, להקל במעט על המצוקה שלהם, להיות שם איתם ולהושיט להם יד ולב. כמה אנשים אחרים יכולים להגיד את זה על היום שלהם ?