סליחה שאני מתערב
אבל הדברים פשוט לא נכונים.
לגבי "אני פסיכולוג" - המגמה הקלינית היא רק אחת מתוך 7 מגמות בארץ ועשרות מגמות בחו"ל (משפטי, ספורט, בונה פרופילים וכו'). אז כשמישהו אומר שהוא פסיכולוג, ההנחה היא שהוא מטפל, נכון, אבל פסיכולוגים שאינם קליניים תמיד מוסיפים את התוספת הנחוצה, "אני פסיכולוג, אבל אני לא מטפל, אני מחקרי/ספורט/וכו'.
לגבי ההכשרה, אין ספק שיש הכשרה רחבה לעו"סים, מטפלים למינהם (אומנות, דרמה, זוגיים) אבל היא אינה עולה בקנה מידה אחד עם ההכשרה של הפסיכולוג הקליני ולו מבחינת הידע האקדמי המקיף. אני, כפסיכולוג שאינו מטפל ולא למד ולו שיטת טיפול אחת, מוצא את עצמי לא אחת מול מטפלים בפועל שחסר להם המון ידע עדכני לגבי בכלל המהות של "טיפול".
אני מתנגד לגישה שאומרת - מטפל מהנפש. פסיכולוג הוא סוג של רופא, וכמו שרופא צריך להתמחות ברפואה ולא לטפל מהלב, ככה גם פסיכולוג, הוא צריך ידע מעמיק ואפרופו, ניתן גם אותו לתבוע על רשלנות רפואית (מה שיותר קשה לעשות לעו"סים או מטפלים אחרים).
אני גם מתנגד לכך שזה רק משיקולי יוקרה, נכון, יש שיקול של יוקרה, כמו בעריכת דין, או הייטק או כל מקצוע אחר, אבל מי שהולך להקדיש לפחות עשור מהחיים שלו ללימודים, ברוב מכריע של המקרים גם אוהב את התחום.
לגבי זמני הלימודים, אני מבין שכנראה ממוצע סיום התואר בפתוחה עלה, אבל 7 שנים זה כנראה תעודת עניות לסטודנטים של הפתוחה. אני עצמי סיימתי בפתוחה תוך 3.5 שנים (עם עבודה בחצי משרה), את השני עשיתי ב 3 שנים ואת השלישי ב 3.5 שנים, כך שההערכה של עשור פלוס מינוס, היא בדר"כ לאנשים שבאמת משקיעים מתוך אהבה לתחום, היא נכונה.
ודבר אחרון, בקשר להתממות, גם למרדף אחרי הטייטל "מטפל" יש פה מקום. כי "מטפל" באשר הוא, לוקח תפקיד שבעצם הגדרתו מציב את עצמו מעל למטופל.
נכון, גם אני לא סגור על עצמי שזה שיש לי ד"ר לפני השם היה שווה את הדרך הארוכה או את המחירים ששילמתי לאורכה, אבל זה לא אומר שעשיתי את זה בשביל הטייטל, עשיתי את זה כיוון שאני אוהב פסיכולוגיה. אני תמיד אומר שלא אני בחרתי בפסיכולוגיה, זו היא שבחרה בי.
לי נראה כל הדיון הזה כקנאת פין אחת גדולה...סורי.
שיהיה יום מעולה