פעם ראשונה פה - שאלה

arriy80

New member
הרבנות מכירה בקידושין ונישואין מוסמכים

איך הזוג יודע לבצע את ה"קידושין" או ה"נישואין" (שני דברים נפרדים)? האם היה רב שהדריך אותם כיצד לבצע זאת? הרבנות לא תאשר נישואין אלא אם נעשו ע"י רב מוסמך לסידור קידושין. כמו שכבר כתבו פה, שאלת ההליכה למקווה לא קשורה לעצם ביצוע ורישום הנישואין, אלא היא בעיה בפני עצמה.

arriy80

New member
נישואין יהודיים

מי שמעוניין להנשא בנשואין יהודיים, לא יתקשה להתגבר על בעיות כאלו.

arriy80

New member
מי שמעוניין להתכחש ליהדותו,

מוזמן לטוס לקפריסין ולנהוג כרצונו. יש שהיהדות בשבילם היא תחביב, מתי שנח - נהנים ממנה, מתי שהיא מקשה - זורקים אותה.

אני לא נהנת ממנה והיא לא תחביב

אני לא מרגישה שאני בנאדם פחות טוב, אם אני לא שומרת שבת, אם אני לא צמה בכיפור, ואם אני לא אתחתן ברבנות.

arriy80

New member
כלומר

את אמנם מודעת שאת נושאת איזה שהוא ייחוס לעם היהודי, למסורת שלו ולחוקים שלו. את לא "מרגישה מחוברת" לכל זה, ולכן אינך רואה את עצמך מחוייבת. לדעתי, הדבר נובע מחוסר ידע גדול מהי בעצם היהדות ומה חשיבותה לעם היהודי -ככלל, ולכל יהודי - כפרט. מפני שלא ניתן להרגיש "מחוברים" ללא ידע מהו הדבר. כמובן שידע אמיתי אפשר להשיג רק מאלו שאליהם הועברה מסגרת היהדות המקורית, ולא אלו שהמציאו דרכים חדשות וקראו להם "יהדות". בקיצור, נראה לי שיהיה זה לא מתאים ולא הגיוני לחוות דעה ("מביך", "לא מתאים", "מיותר") כל עוד שאין את כל הידע הנחוץ לכך.

מזמור ליקינטון:

אני מחבבת גם את ארי וגם את חי בסרטים אבל תרשי לי להוסיף את דעתי - אני לא חושבת שיש דבר כזה "היהידות המקורית" לא מבחינה פילוסופית ולא מבחינה דתית תמיד ביהדות היו פלגים ומגוון דעות כך שיש מן ההונאה בדיבריהם. לגבי חופה וקידושין: אני מאמינה שאני לא סתם נולדתי ולא סתם נולדתי יהודיה והיהדות נשמרה בשל שמירת מסורת שבין השאר כוללת ברית מילה נישואין בהם שוברים כוס לזכר בית מקדש שחרב לפני 2000, טבילה במקווה טוהרה צורה מסויימת לחפצי קודש מסויימים וכו'.... שמחתי והייתי גאה להנשא כדת וכדין משום שזה חיזק את הקשר שלי לעם לשרשרת שהיא בת אם סבתא וכו'....עד לחוה אימנו... בעיני למסורת יש קסם ולכן אני שומרת עליה. להבנתי- את שאלת בפורום שאלה אינפורמטיבית בכדי להמשיך דיאלוג בראשך שמן הסתם הוא חלק ממחשבה של ספק תקחי את האינפורמציה וחישבי עם עצמך כמו שארי אמר לך בעדינות...יש פה נושא לא לפורום אלא לאינטימיות שהיא שלך עם עצמך בסופו של יום את זו שצריכה להיות שלמה עם המעשה (וזה אחד משירי הילדים שאני הכי אוהבת יש בו ניגון יפני כזה..) סוף שבוע נעים ושבת שלום....

דרך הלב

אני לא התכוונתי להטיף רק לשתף נהפוך הןא הזמנתי אותך לחשוב פתוח עם עצמך כדי להיות שלמה זה הכל טובים מחברי התחתנו אצל שופט... וגם ברבנות מצידי שכל אחד יעשה כרצונו לא אני השופט ליקום יש אדון והוא בוחן כליות ולב ויש סולם ויש מדרגות ויש דרכים שונות לבחון מאשר לפי קיום המצוות המצוות נועדו לבני האדם ולא לו.. אם את שלמה עם ההחלטה זוהי דרכך ועלייך לפסוע בה....

שוב תודה.... אנו שלמים עם עצמנו

אני מודה לך על ההתיחסות והאכפתיות כן אנו שלמים עם החלטתנו, ההורים פחות אבל זה יעבור. ניסינו למצוא דרכים אחרות במקום לטוס לחו"ל אבל אין כאלה מלבד להינשא כדת משה.... לפי כל השלבים ברבנות או להירשם כ"ידועים בציבור" שאז זה אמנם נותן את כל הזכויות מבחינה חוקית כמו לזוג נשוי אבל מבחינת הילדים זו בעיה ולכן לאחר כל הבירורים שעשינו - בחרנו לטוס, וזה מה שנעשה בקרוב ואנחנו שלמים עם זה תודה רבה רבה על התגובות והיחס מאחלת לכם שבת שלום וכל טוב

חכי

אחרי ה21/9/07 כל נעולם יבין הרבה ואת תביבי משהו שעשוי לשנות לך משהו לגכי תפיסת מקומך ביקום אם או בלי מקווה העיקר להיות קשובה ללבך!!!!

לא כל מה שקשור אלייך

מתקשר לךחופה לקידושין ושאר מיני דילים.. תחיי את חייך וכשנצטרך להיגלות תזרח עלייך שמש חדשה

למעלה