פעם שלישית גלידה?

Digi Lista

New member
"יום יבוא, יום יבוא..."

אשמח שתעשי לי סדר בדברים שכתבת, אני מבינה שיש משהו שקשור למשחק שמטריד אותך, אני מבינה גם שאת יודעת שמגיע לך יותר ממה שקיבלת בפועל ושיש אנשים שקשה להם עם מה שקיבלת (כנראה מקנאה?) ולכן הם רוצים "לרצוח" אותך, אבל חסרים לי כל הפרטים...תעזרי לי להבין יותר לעומק את כל מה שהתכוונת? זה נשמע מעניין

Miss Lavet

New member
"יום יבוא, הוא יבוא. הולך והולך בנתיבו, זה

זה היום...."

סדר בדברים: אני בכיתה ט', אז כמו בכל סיום משהו יש מופע סוף שנה. אז אני מתחילת השנה ביקשתי מהרכזת של השכבה להשתתף במופע הסיום (גם האחראים על המופע יודעים שרציתי).
לפני שבוע גיליתי שהם בחרו אנשים לאודישנים, אנשים ש"לא שיחקו בכל השלוש שנים האלו ושמתאימים לתפקיד". התעצבנתי עליהם כשגיליתי את זה. כמובן שאמרתי להם כשראיתי אותם, ואחרי הרבה מאוד צעקות ממני ומהם אני אמרתי שאני אחת השחקניות היותר טובות בשכבה, הם מצדם לא הסכימו לי להשתתף בגלל שאני במצויינות תיאטרון (שיעור תיאטרון מתוגבר- העשערה).
ובסוף הם אמרו שהם מוכנים לעשות לי אודישן (זה כדי שאני יעזוב אותם)... יום אחרי זה אני אמרתי להם שאני לא מוכנה לעשות את האודישן או שום תפקיד אחר ושאני בכלל לא מתכוונת לבוא למופע הסיום (מתעמי כבוד עצמי וידיעה שאם אני יבוא אני רק יהיה עצובה ועצבנית כל הזמן).
יום אחרי זה דיברתי עם מישהו שאמר לי שהרכזת ממש עצבנית עלי על זה שאמרתי שאני אחת השחקניות היותר טובות בשכבה, הסברתי לו למה... ובסוף בלי שום קשר לכלום הוא אמר לי שמי שקיבל את התפקיד הכי גדול זה מישהו שהופיע גם בערב שורשים (משהו שקשור לסיום עבודות השורשים בכיתה ז'), גם בבוקר ח' (איזשהו מופע שכיתות ח' מעלים כל שנה) וגם הוא ישתתף בהצגת סיום התיאטרון (אני יודעת מזה סתם אני לא רוצה לכתוב את השם שלו), והוא משתתף בטענה שהוא צריך להשתתף בגלל שהוא כתב את כל הטקסט (גם אני הייתי יכולה לכתוב את הטקסט אם הייתי יודעת שמחפשים כותבים -.-). ולא רק זה שעוד אנשים שהשתתפו במופעים במהלך השלוש שנים האלו מופעים גם במסיבת הסיום (כולל כל מי שהשתתף בבוקר ח' (שכמובן גם אז לא השתתפתי למרות שביקשתי עוד פעם, מהרכזת להשתתף כבר מתחילת השנה))

וזה הכל... מצערת על החפירה

Digi Lista

New member
אין מה להצטער, נהניתי לקרוא

בכלל אני אוהבת לקרוא הודעות ארוכות ולא מרגישה שהן חופרות, ככה שתרגישי נוח תמיד

הייתי במצבים דומים לשלך, אני לגמרי מבינה מה שאת מתארת, כמות הפעמים שהחרמתי השתתפות במקומות כי הפלו אותי אחרי שעבדתי פי כמה מאחרים וזה לא היה פייר או סתם התנהגו אליי לא יפה היא עצומה, אז מלבד להזדהות איתך אני יכולה לאחל לך רק שתיבני ותתחשלי מהדברים האלה, לצערנו הם קיימים יותר מאשר ההצלחות בחיים וכשהולך חלק מידיי מההתחלה כנראה שאחר כך תגיע נפילה עצומה... זה אולי נשמע כמו אוסף קלישאות אבל כל כך הזכרת לי את עצמי שאני באמת רוצה שתדעי שאני איתך והתכוונתי לכל מילה וכל עוד את מוכשרת את כבר תשיגי את שלך מאוחר יותר, בינתיים תני להם להנות ו"צוחק מי שצוחק אחרון"

Miss Lavet

New member
תודה

למען האמת את האדם היחיד שמבין אותי בזה... אפילו אמא שלי לא מבינה, נכון היא אומרת לי לשכול אם להגיע או לא למרות שאני אומרת לה כל הזמן שלא שווה לי לבוא כי אני רק יהיה עצובה ועצבנית עליהם... אבל היא בשלה אומרת שזה בשביל המורים...
היו לי דברים יותר גרועים מזה אבל

אני מקווה שאני "אצחק אחרון",... הסיבה שבגללה אני רציתי להשתתף בזה זה המשחק והלעמוד על הבמה, אני חייבת את זה... התמכרות כזאת ולצערי אין לי עוד מקומות לשחק אז אני מנסה כמה שיותר להיות בהצגות בית ספר ובמופעים... אני לא היחידה שעצבנית עליהם יש עוד כמה אנשים כאלו אבל הם לא אומרים את זה בקול רם...

אבל.. זה רק בונה אותי יותר טוב

Digi Lista

New member

אותי רוב העולם מעולם לא הבין, לפחות לא באותם הרגעים שהדברים קרו... לא שממש טרחתי להסביר...אבל אני יכולה לספר לך (אני מתקצרת את הסיפור הארוך) שהחרמתי למשל את העיתון בית ספר למשך שנתיים- ברמה שלא הסכמתי בכלל שיחלקו לי את העיתונים ואם במקרה הגיעו אליי פשוט קרעתי אותם בהתרסה ברורה וזה אחרי ששנים הייתי חברת מערכת ועשיתי כתבות גם לאחרים (והם לקחו את הקרדיט
) ופשוט כתשו אותי, במקביל המשכתי לעבוד והתקדם ופתאום במפתיע אחרי בערך שנתיים קיבלתי מה שהגיע לי כבר קודם והתלבטתי אם לחזור אחורה פתאום כשאני בעצם כבר לא צריכה את זה כי היו לי דברים אחרים, אבל כשחשבתי טוב עם עצמי החלטתי שכנראה לא קיבלתי סתם את ההזדמנות ואני הולכת לשבור כמה שיאים ולהשאיר חותם לאור כל מה שעשו לי...זה נקרא "נקמה חיובית", אף אחד לא באמת זכר ומעטים אלה שידעו ברגעי האמת מאיפה כל המוטיבציה שלי לחזור אחרי שהשפילו אותי, בסופו של דבר שברתי שיאים, זכיתי בתעודת הצטיינות ולקחתי לא מעט מתקציב מועצת התלמידים עבור העיתון (כי מישהו צריך לנצל לטובה את הכסף
)...זה בקצרה וכן, ברור שיש כאן אלמנטים מאוד ילדותיים, מעולם לא הכחשתי אותם, אבל נבניתי מהם לחלוטין...
מה שאני מנסה להגיד לך זה שאל תתני לדברים האלה לעצור אותך, אם את טובה אז תמשיכי לעבוד ולעשות מה שטוב לך, גלגלים נוטים להתהפך וגם אנשים (לכן אנחנו לא בהכרח סומכים עליהם וגם כשמצליחים רצוי לא להיות תלויים בהם...אפילו אם הם חושבים דברים דומים, עדיין צריך לא לסמוך עליהם כי הם נוטים לבחור צד לפי מה שנוח...), אני מאמינה בהתעסקות בעבודה ולא במסביב, תני לכולם לחגוג, אחרי הכול את רצה לטווח ארוך ולא לריצות קצרות וככה נמדדת הצלחה אמיתית

תרגישי נוח לשתף עוד, אולי אני לא אוכל לעזור, אבל אני תמיד שמחה להקשיב(לקרוא במקרה הזה)

Miss Lavet

New member
אני יכולה להגישד לך שאני ממש מזדהה איתך? |מוב

אני הייתי עושה בדיוק אותו הדבר ואפילו יותר גרוע. נכון, אני לא הסכמתי בסוף ללכת ל"אודישן" הזה כי ידעתי למה הם עשו את זה ואני גם לא התנדבתי להיות חלק מהניצבים כי ייגמר בדם
, אבל בעיקרון כן.
תמיד רציתי להיות בעיתון בית הספר... אין אצלי, ניסו להקים אחד כזה אבל לא הצליחו (או שכן? בקיצור אף-אחד לא יודע אם הוא קיים או לא).

וכן, גם אני יודעת שחלק מהתגובה שלי היא ילדותית (אני אדם כזה), אבל... אני לא מוכנה ללכת למקום שלא רצו אותי בו או שלקכו אותי אליו כי החריכו אותם, זה פוגע בי וגם קצת מעליב לפי דעתי.

אני אשתף אותך אם יהיה לי רע, את באמת יודעת לעודד

אגב, אפשר לשאול לשם שלך? השם שלי הוא רותם

Digi Lista

New member
שמחה שהצלחתי לעודד לפחות קצת

את יודעת, בשנה האחרונה ובעיקר בשבועיים האחרונים אנשים מציגים אותי כאדם מאוד שמח (עד עכשיו רק ילדים טענו את זה ואיתם זה מראש משהו אחר- הם באמת משמחים אותי כשאני עובדת איתם ורואה אותם מתקדמים גם כשמאוד קשה), היום הוצגתי בפני אנשים שאני לא מכירה כ"מישהי שתמיד את הצחוק והשמחה", לרגע חשבתי שיש לי בעיית שמיעה כי זה ממש לא התאים לי, אבל אז הבנתי שזו כנראה כן הדרך בה נוטים לתפוס אותי כאלה שלא מלווים אותי שנים וזה ממש מוזר לי במובן מסויים וגם מעודד אותי כי לא חשבתי שאני כזאת קלילה, בעיקר כשעברתי קטעים דומים לאלה שאת מתארת(וגם יותר גרועים, זה פורום פתוח אז אני איאלץ לצנזר את הכול כי לכי תדעי מי קורא...) והייתי ממש בדכאונות ובעצם בלעדיהם לא הייתי מגיעה להרבה ממה שהשגתי (למשל עם העיתון בית ספר, זה נשמע לא רציני אבל זה היה הישג אישי מטורף מהרבה בחינות), ככה שאולי הילדותיות הזו מניעה אותנו גם להתבגרות, התגברות ובסופו של דבר קבלה והצלחה שמתבטאים גם כלפיי חוץ?...

אני חושבת שעיתוני בית ספר הם כבר באמת לא מה שהיו בעבר, לעיתונים רגילים קשה אז עיתוני בית ספר הם בכלל השקעה שרוב הבתי ספר יעדיפו לוותר עליהם או לעלות מהדורות וירטואליות, לדעתי זה חבל אבל המגמה הזו דיי ברורה לי כי זה חלק מההתפתחות הטכנולוגית, בשנים שעברו כשכבר סיימתי את התיכון יצא לי לערוך עיתוני בתי ספר בכמה בתי ספר יסודיים כבר אז התחילו עם המגמה של העלאת תכנים לאתרי האינטרנט, זה הרס הרבה מהאפקט, אבל אני חושבת שאם יודעים לתפעל מערכת עיתון (לא לקחת את אלה שרוצים להחמיץ שיעורים ולא להתייחס רק להצעות בסגנון "אני רוצה לראיין את המפורסם הזה וההוא") זה יכול להיות מדהים לכולם, הרבה מאלה שעבדתי איתם צמוד (החבר'ה מהתיכון והרבה ילדים שהיו ביסודיים) עד היום בקשרים איתי וטוענים שלמדו ממני המון והרבה מהתוצרים שיצאו להם לעולם לא היו יוצאים אותו הדבר אם לא הייתי כל כך עקשנית לגביי הדרישות שלי מעצמי בתור התחלה (עבודה בלי הפסקה כולל לא לישון ימים ולילות, זמינות בכל שעה ולכל בעיה כולל אלה היותר אישיות-הרי זה בני אדם חייבים להיות רגישים אליהם כדי שיפיקו את המיטב, נחישות ופרפקציוניזם קיצוני) ומהם ועד היום הם גאים במה שיצרו בהדרכתי...אני מזכירה את זה כי אם תרצי אולי אוכל לעזור לך לגרום לזה שכן יעשו אצלכם משהו שמזכיר עיתון בית ספר, בעיקר אם זה מה שאת רוצה ומתוך אמונה שלי שזה מה שיכול לקדם ולתת לך ולאחרים הזדמנות להתפתח לעוד כיוונים וככה לא להתבאס רק מעניין המשחק

בכל מקרה ובלי קשר, אני באמת מאמינה שאם את טובה אז ההזדמנויות שלך עוד יגיעו בתחום המשחק, אומרים על שחקנים שהם נמדדים בפרוייקטים המעטים שהם עשו כי ברוב הגדול מראש דוחים אותם ומקבלים אחרים, צריך רק שמישהו יתן את ההזדמנות וכשאת ממשיכה להאמין ויותר מהכול לעבוד קשה ומתוך אהבה למה שאת עושה אז הדברים הטובים יגיעו, אני איתך ואשמח לשמוע עדכונים תמיד (גם במסרים)

Miss Lavet

New member
ילדים רואים את התאומה שלי בתור אדם שמח...

והיא ההפך מזה
(מה שגם מוזר שילדים קטנים אוהבים אותה והיא שונאת אותם, ואני אוהבת ילדים קטנים והם שונאים אותי
)

גם לך היה דכאונות? אני לא לבד בעולם
(אבל לי זה בא בגלל... לא משהו שצריך לדבר עליו במקום פתוח (לא כי זה... אלא כי זה ממש אישי)), האמת? אני שמחה שלא הסכמתי לאודישן, בזכות זה ניצבתי מול ההורים שלי ואמרתי להם שאני רוצה להירשם לסוכנות שחקנים (כרגע אני מחפשת וגם מסננת), הילדותיות הזאת איפשהו מבגרת, אני יודעת שאני צריכה להתגבר על זה כי בעיקרון זה עושה לי רק רע אבל... בינתיים עדיף שזה יישאר ככה.

אני גם מבואסת מעניין הכתיבה. לא ידעתי אפילו שמחפשים כותבים למופע... אבל תיאטרון זה בערך הכול בשבילי (למרות שאני גם כותבת... תיאטרון בשבילי זה מפלט, ומקום להרגיש בו טוב עם עצמי...)

וזה משפט מאוד נכון, מאוד נכון. זו הסיבה לכך שאני אהיה שחקנית. אני רואה אנשים שלומדים, עובדים ועוסקים בדברים שלא מעניינים אותם ואני פשוט מרחמת עליהם, כי אני יודעת מזה (משרד החינוך מכריח אותנו ללמוד ביולוגיה ופיזיקה ואני הומנית לגמרי. וגם ב-י' מי שלא בוחר מקצוע ריאלי מחוייב לעשות יחידה אחת בביולוגיה), יש פעמים שאני שואלת אותם איך הם יכולים לחיות ככה? להתפרנס ממשהו שהם לא אוהבים, לעשות משהו שמשעמם אותם, לחיות חיים שהם לא באמת רצו בהם... ואני פשוט מסתכלת עליהם ואומרת לעצמי: "רותם, את לא הולכת להיות כזו, את תעשי רק מה שטוב לך- לא משנה אם לא תרווחי כסף, לא משנה כמה שאנשים ינסו להוריד אותך מזה- את תחיי וזה כולל גם לחיות בעבודה"

ובכיף

Digi Lista

New member
יש לך תאומה? איזה מגניב!

לאחרונה אני מגלה הרבה אנשים שיש להם תאומים וזה ממש נחמד, תמיד רציתי תאומה משלי (כמובן, לעולם עדיף בלי שתהיה לי תאומה, אני מספיק מתישה גם לבד)! וחוץ מזה שסקרן אותי לבדוק את הקשר בין תאומים- האם כשאחד מקבל מכה נניח, השני גם סובל מכאב? כשאחד חולם משהו אז השני מתעורר? עד כמה הדימיוןן בולט באופי? ברצינות אלה נושאים שמסקרנים אותי...תעזרי לי לגלות קצת יותר?

מה שלמדתי על ילדים ועל כלבים (כן, יחי ההבדל הקטן, אם כי גם כלבים אני ממש אוהבת אז זה בסדר
...) זה שבדרך כלל הם קולטים מי באמת אוהב אותם ולא נוטים להתייחס למשחקים ולקנות הצגות של כאלה שפחות אוהבים אותם, אבל מצד שני הם כן אוהבים כאלה שנראים שמחים ואולי לכן הם אוהבים את התאומה שלך?
... לא חשבתי אף פעם למה ילדים אוהבים אותי, הנחתי שזה כי אני מטבעי אינפנטילית ויש לי אנרגיות של כמה אנשים ואני אוהבת לעשות דברים של ילדים (לדוגמא לונה פארקים? זה הכי אני! פעילויות שכוללות אקדחי מים?ובכן, אני הראשונה ששם! ואם דיברנו על משחקים...אני לא מפסידה!אפילו אם הפסדתי אני אמצא סיבות להגיד לילדים איך ניצחתי ולא כרמאות, הם פשוט לא הבינו שזה הפוך ובכל מקרה הניצחון שלי
), אבל הרבה אנשים אמרו לי שאני "מגנט של ילדים" ולא ידעתי לענות איך זה קורה גם עם הילדים הכי הכי פגועים פיזית (עבדתי עם נכים בדרגות מאוד קשות, שיתוק ברוב הגוף) ושכלית (פיגור למשל) אני מסתדרת מצויין ובלי להתאמץ (אנשים כמובן לא תמיד מצליחים להימנע מלקנא בטבעיות הזו ואז הם פועלים כמו אנשים קנאים ויוצאים פסיכים לגמרי), כל הקטע גם דיי מביך אותי בגלל שבאמת לא עשיתי יותר מידיי מלבד להיות עצמי ולאהוב אותם ומטבעי אני אדם עם סבלנות לילדים ולוקח זמן עד שאני מרימה את הקול (לפחות ברמה הכללית, אני לא אשקר- היו ילדים שהוציאו אותי מדעתי וגרמו לי לצעוק), אבל כבר יצא לי לשמוע מהורים, אנשי צוות ומהילדים עצמם שדווקא זה שאני פשוט אוהבת אותם ומשתפת בכנות גם כשאני לא במצב רוח טוב גורם להם לחבב אותי, אחד הילדים טען ש"אני הכי מציקה" והוא אמר את זה כולו בחיוך ובשמחה במסיבת סוף שנה ואיכשהו היה ברור שהוא לא כזה סובל מההצקות שלי (אבל ברור שאני מציקה, אחרת יהיה לי משעמם
)... כל מה שכתבתי נועד כדי להגיד שמוזר לי שילדים לא אוהבים אותך, אולי זה יקח כמה שנים אבל אם את אוהבת אותם אז הם יקלטו את זה ויגיבו בהתאם, תני לזה זמן, חבל שתתבאסי מוקדם מידיי ואם הם תופסים את אחותך כאדם שמח כנראה שיש משהו בזה, למרות שאת לא רואה את הצדדים האלה אבל לכי תתחרי בחושים של ילדים...
בטח שהיו לי דכאונות. דכאונות מאוד קשים. אני חושבת שסבלתי רוב חיי ורוב גיל ההתבגרות. אני בהדחקה קשה של רוב התיכון והיסודי ושל עוד חלקים מחיי, סבלתי שם רוב הזמן והמזל היחיד שלי שתמיד הייתה לי את הכתיבה, היא מבחינתי מקום המפלט שאת מתארת במשחק
אני חושבת שהרבה אנשים שעוסקים באומנות הם מאוד רגישים ואפילו קיצוניים ברגשות שלהם לטוב ולרע ולכן חייבים את המפלט הזה של יצירתיות, להגיד לך שהחיים רק טובים? זה לא נכון, אבל למרות מה שנראה הם גם לא רק רעים, זו קלישאה אבל הטוב והרע באים ביחד ואצל אנשים רגישים זה עוד יותר כי אנחנו קולטים לא מעט גם אנרגיות של אחרים סביבנו ולא בהכרח לגבינו ספציפית, לכן חייבים את מקומות המפלט...
את תמיד מוזמנת לכתוב לי במסרים/מייל אם מדובר בדברים אישיים ואת כן רוצה לשתף, אני תמיד שמחה לשמוע (וכמו שאת רואה גם לחלוק)

אני ממש שמחה לשמוע שמצאת את הצד החיובי ופתחת לעצמך דלתות גם מהמצב הפחות נעים, התייצבת מול ההורים שלך וקיבלת החלטות, מכאן רק מתקדמים וזה בדיוק מה שתיארתי שקרה לי- התמקדתי בעבודה ולא במסביב, נפילה פה או שם לא יעצרו אותי מלעשות מה שעושה לי טוב וכל עוד את באותו המקום אני ממש מאושרת בשבילך

לעולם אל תעשי דברים שאת לא רוצה, על מערכת החינוך אני יכולה לדבר שעות, גם אני מעולם לא התאמתי לה ושנאתי כל רגע בלימודי הפיזיקה והביולוגיה למשל ואפילו את המקצועות ההומניים החריבו לי בגלל הקבעון של המערכת, וגם כאחת שעובדת בחינוך אני רואה את הדברים האלה קורים לאחרים וזה מעצבן אותי, אם את שואלת אותי חטפתי כל כך הרבה דווקא כי מעולם לא התאמתי לשום זרם ולא רציתי להשתייך לשום מקום (או שלא מצאתי מקום שהרגשתי ממש שייכת אליו באופן מלא), נאלצתי להשלים עם זה שיש דברים שאני והעולם לא נסכים עליהם, אבל אם המחיר הוא שאסבול כי אעשה כל הזמן מה שלא טוב לי(ברור שלפעמים אין ברירות ואם זה מקדם מטרה אז עושים) אז אני מעדיפה את המחיר של להישאר לבד אבל להיות שלמה עם עצמי, בסוף גם העולם ישתכנע כי לי יהיה טוב... כן, זה תמים וילדותי נורא, אבל מוכיח את עצמו ואת האופי שלי כל פעם מחדש ובסוף יש תוצאות

Miss Lavet

New member
לכמה מהם יש תאום זהה?

תאמיני לי את- את לא רוצה.. יש את האנשים שלא מנסים אפילו להבדיל בינך לבין התאומה שלך ובמשך שש שאני הם קוראים לה "חומידל'ה (המורה למדעים שהייתה לי ביסודי), האנשים שינסו בכוונה לגרום לך להתעצבן, אלו שינסו לשכנע אותך בכך שהם אומרים שהתאומה שלך עשו את זה, את זה שבבת מצווה כולם פתאום עוד יותר מתקמצנים בכסף, הכל צריך להיות במשותף... פשוט מעצבן.
כשהאחד מקבל מכה לשני אומרים מיד
... אבל לא נראה לי, כשהתאומה שלי כועסת או שכועסים עליה אני כועסת בשבילה... בעניין החלומות זה ממש לא נכון
, והאופי? אני יסכם לך את זה בארבע מילים: אני הומנית היא ראלית.

התאומה שלי הדבר האחרון שאפשר להגיד עליה זה שהיא שמחה
, אבל מה שכן, (זה משהו שאני מנסה אבל לא הולך לי ) היא מדברת אליהם בגובה העיניים, היא לא מנסה להילד בשבילם. התאומה שלי רוצה להתנדב במד"א וגם הציאו לה להתנדב במקומות עם אנשים/ילדים עם פיגור שכלי (בגלל שהיא הכי מרגישה נוח ככה כי הם... לא יכולים לשפוט אותה, לא שזה משנה לה... פשוט... זה מסובך, גם אני לא מבינה לגמרי... היא אדישה). בכלל מה שאטת כותבת זה בול התיאור של התאומה שלי עם ילדים

בטוח מתישהו ילדים יוכלו לאהוב אותי... נראה לי... כל בני הדודים הקטנים שלי שונאיחם אותי ואוהבים את האחים שלי (מה שלא עוזר במיוחד כשהפחד הכי גדול שלך זה להיות, לחיות ולמות לבד...).

תקופת הילדות שלי הייתה התקופה החשוכה בחיי עד עכשיו, אני לא זוכרת כלום מגיל 4 עד כיתה ו' וגם את ח' ו-ז' אני בקושי זוכרת...
הדיכאונות שלי זה בגלל אובססיות (אני מכוונת אובססיות, איתרו אצלי בעיה של אובססיביות....), אני לא האדם הכי מקובל בעולם ומעולם לא הייתי... תמיד הייתי שונה מאחרים (בגן לדוגמה במקום לשחק עם כולם שחקתי לבד או שקראתי (לימדתי את עצמי לקרוא...), הייתי ילדה מאוד רגישה שבכתה כל הזמן מה שלא עזר במיוחד... אז...
הכתיבה והמשחק הם בשבילי תרפיה, מקום מפלט....

כמו מה שאני תמעיד אומרת "עם הטוב תמיד יש רע- ועם הרע תמיד יש טוב". אני דמתית, ועוד פעם רגישה אז את כנראה צודקת

אין לי מה לכתוב למה שאמרת חוץ מצודקת

Digi Lista

New member
אין לי מושג, לא בדקתי סטטיסטית...

מה גם שאת התאום השני אני לא מכירה בכלל אז אני לא באמת יודעת, אבל האמת שבאופן אישי אף פעם לא פגשתי תאומים לגמרי זהים, תמיד נתקלתי דווקא בלא זהים (אחד/אחת היו חברים שלי והם שנאו את התאום השני ככה שבכלל לא הסתובבנו באותו החוג החברתי
)ונורא מסקרן אותי בכלליות כל הקשרים שבין תאומים ברמה הכי עמוקה, קראתי כמה ספרים על תאומים (לא מחקריים, יותר עלילתיים ככה שאולי הרבה ממה שנאמר שם לא באמת קורה במציאות) והנושא מסקרן אותי, ועכשיו כשאמרת על זה שאתן תאומות זהות חיצונית ולא לגמרי באופי ואתן גם מזל תאומים שזה בכלל כפילות נוספת אז גרמת לי לרצות לתחקר אותך

מצד שני אני יכולה לגמרי להבין את התסכולים שלך שלא מתייחסים אליך בנפרד המון פעמים וכל ענייני חלוקת תשומת הלב, למרות שאצלנו במשפחה תמיד גם האחים שלי היו מקבלים מתנות ביום הולדת שלי (שני האחים שלי דיי קרובים בתאריכים שלהם אחד לשני, בפער של כמה שנים והרבה הבדלי אישיות- לאמצעי אני פחות קשורה והקטן ממש כמו הילד שלי, ככה שאצלהם כן יש חגיגות משפחתיות לפעמים ביחד כי זו כבר הזדמנות במקום להעיק בכמה חגיגות נפרדות) וזה היה מרגיז אותי (מה שלא עזר לי אז נאלצתי להתרגל ולהרוויח גם ביום הולדת שלהם
) כי בכל זאת יש את הפעמים שרוצים תשומת לב לבד ולא רוצים את ההשוואה לאחרים, ואצלך זה בטח הרבה יותר קיצוני ונשמע מהתיאור שלך הרבה פחות כיף...

אתן יכולות להיות כמו מרי קייט ואשלי אולסן ועוד עשרות סרטי "בן המלך והעני"/"מתוק הילדות התחלפו" וכו' ולהתחלף בתפקידים ולעבוד על אנשים, יש קצת יתרונות
...
אולי בעתיד דברים מהילדות יצופו אצלך, אבל אם לא אז כנראה שזה בסדר, את גדלה ומתקדמת ולא צריכה את עול העבר

מה דעתך לכתוב משהו עבור ילדים? או בכלל ליצור בעצמך וגם לשחק ולביים? הקיץ זו ה-עונה ואולי זה אפילו יקדם אותך ויפתח לך דלתות גם לעוד דברים כי תגלי שאת לא צריכה אידיוטים שלא בוחרים אותך גם כשמגיע לך?... אם תרצי אשמח לעזור, יכול להיות כיף ואני באה מתחום הילדים ואת מהמשחק ואז אפשר להוציא משהו מהנה מכל כיוון

אני אוהבת להיות צודקת וכשאומרים לי את זה ככה פעמיים אני בכלל מרגישה אדם שלם יותר

Miss Lavet

New member
למזלי זה לא ככה...

זאת אומרת... רק בליל הסדר (מהשנה), המשפחה שלי החליטה שכל מי שמחפש את האפיקומן מקבל מתנה לא רק מי שמצא (ולמה הם לא עשו את זה כשכל שנה אח שלי מצא את הכל ואני הייתי עצובה ומאוד בוכייה ששוב פעם לא מצאת -.-? למה הם פתאום החליטו לשנות את החוק? בגלל ילד בן 4 שחושב שהוא בן 6 (השנה חוגג 5- זה יהיה טראומתי) וילדה בת 11?! לקח לי 14 וחצי שנה למצוא את האפיקומן! ועד שמצאתי הם משנים את החוק?!)

ממש לא כיף...

התאומה שלי שונאת לשחק, היא בכלל שונאת אנשים תיאטרלים (היא בקושי סובלת אותי לפעמים....)

אני יכולה לספר סיפורים לילדים... טוב, בפעם הקודמת זה היה מונולוג שאמרו לי שאני מספרת אותו לילדים בגן (זה היה במסגרת שיעור תיאטרון)... זה מה שאני מנסה האמת, להפוך את התיאטרון לעבודה לא רק תחביב
אני יכולה לעשות בייביסיטר... עשיתי את זה כמה פעמים (פעם אחת בסוף עשיתי על שלושה ילדים שבמקור עשיתי בייביסיטר רק לילד אחד (ורק עליו שלימו לי -.-))

Digi Lista

New member
הרגת אותי מצחוק אם המשפט...

"בגלל ילד בן 4 שחושב שהוא בן 6 (השנה חוגג 5- זה יהיה טראומתי)" - אני יודעת שלא התכוונת אבל זה ממש הצחיק אותי

תתנחמי- אני זאת שתמיד מצאה את האפיקומן מגיל צעיר ולא משנה באיזה צד חגגנו ואפילו כשהכרזתי שאני לא משתתפת בחיפושים עדיין מצאתי אותו (זה קרה לי שנתיים ברצף!) ותמיד לא קיבלתי שום דבר שאחרים לא קיבלו, אצלי לא שינו את החוקים, סתם היו נדיבים כלפיי כולם ונתנו צ'אנס לאחרים לקבל כסף בזמן שאני זו שמצאה את האפיקומן (האבסורד הנוסף הוא שאני בכלל לא אוהבת מצות אז מה הקטע בלמצוא חתיכת מצה אם אפילו לאכול אותה אני לא יכולה?
)...
באמת יצא לך לבכות בגלל האפיקומן?... כאחת שנשואה למרפי אני בהחלט יכולה להגיד לך שתמיד משנים את החוקים לטובת אחרים, איכשהו כמו הרבה שינויים יש את אלה שיאכלו קש ויש את אלה שירוויחו אחריהם כי את כל המלחמות לא הם עשו אז הם נהנים מהפירות וזה אפילו לא נאמר בקטע של רגשי נחיתות, זו כאילו מין עובדה חוזרת כזאת ששמתי לב אליה בחיים בהרבה הזדמנויות וזה גם לא כזה מתסכל, סתם מסוג הפרטים שלא תמיד ברור למה הם קורים...

נשמע שיש לשתיכן יחסים מורכבים ואתן ממש שונות באופי, זה לגמרי מעניין להיות דומה למישהו חיצונית ושונה כל כך באופי, זה אחלה בסיס לפיצולי אישיות... השאלה עד כמה את באמת תיאטרלית וכמה התאומה שלך בעצם לא מודה שבמקום מסוים כלשהו היא רואה בתיאטרליות שלך חלק ממנה ומכחישה שהתכונות האלה גם קצת קיימות בה או שהייתה רוצה משהו מהן ואותו הדבר גם אצלך, נדמה לי לפחות שבהרבה מקרים זה ככה, אבל את זה את יודעת יותר טוב ממני ככה שאולי אני מדברת שטויות

הכי כיף זה לספר סיפורים לילדים! ולעשות עליהם בייביסיטר (אני מאלה שעושים כבר שנים בייביסיטרים ורוב הזמן אני הכי סובלת כשזה בלילה והילדים ישנים, עם מי אני אשחק ואיך אלמד על עולם הילדים?
) גם יכול להיות ממש נחמד, איכשהו תמיד מנדבים לי יותר מילד אחד(ולא משלמים לי על האחרים) וגם את אלה עם הצרכים המיוחדים כי יודעים שזה הכיף שלי, פסיכותראפיה נראה כמו מקצוע חלומי כי הוא כולל גם משחק וגם עבודה עם ילדים ולעיתים גם הקראת סיפורים...

Miss Lavet

New member
אני רצינית בזה שהוא חושב שהוא בן 6

מי אוכל את האפיקומן?! הייתי בת 4 אז מותר לי
... האמת זה ממש מתסכל, אני כל הילדות שלי רציתי למצוא את האפיקומן ועד שמצאתי כולם מקבלים פרס (למזלי היו "נחמדים" אלי ובמקום 50 שקל שנתנו לכולם נתנו לי 52 שקל
)

אנחנו גדלנו אחרת... אף פעם לא לבשנו אותו הדבר, אף-פעם לא אהבנו אותו הדבר... אני כשאני לומדת אני לומדת מהשאר והיא לומדת תוך כדי העשיה (דוגמה לכך שהיא התחילה ללכת לפני אבל זה כי אני הסתכלתי על כולם ולמדתי (ככה שלא מעדתי ועשיתי טעויות), גם בדברים שאנחנו אוהבות אנחנו שונות, היא אוהבת את התחום של חקר האדם וכל מה שקשור לביולוגיה ואני יותר אוהבת את המקום המיסטי והלא מדעי (למרות ששתינו רוצות ללמוד מדעי החברה)... עצם זה שלא גידלו אותנו אותו הדבר זה מה שהפך אותנו לכל-כך שונות... כי כל אחת הושפעה מהסביבה שלה... דוגמא אחרונה היא שאני מוחצנת והיא מופנמת

זה כיף אבל קצת מבאס... זאת אומרת באותו בייביסיטר הילדים שהתבספו לילד ששמרתי עליו יותר הטישו אותי מנו וגם אבא שלהם באיזה שהוא שלב אמר להם שהוא עוזב ושאני אשגיח עליהם (בלי לשאול אותי כמובן -.-)

זה מקצוע נחמד אבל לא בשבילי... לא יודעת...

Digi Lista

New member
מאיפה מגיעות המחשבות האלה שלו?

בגיל חמש רציתי להיות דורותי מ'הקוסם מארץ עוץ', לא באמת חשבתי שאני היא ולא ציפיתי להגיע לקוסם ולפגוש את שאר החבר'ה אבל כן התעקשתי שיפנו אליי רק בשם שלה, לפי אמא שלי לקח בערך חודש עד שהעניין הזה הסתיים וחזרתי למציאות, אז אני לא שופטת אבל כן סקרנית איך קורה שילד חושב שהוא בן 6 כשהוא עוד לא? כלומר לא חוגגים לו ימי הולדת נורמליים או משהו?

אם את מוצאת משהו שאפשר לאכול את רוצה לאכול אותו, בעיקר כשאת ילדה, כלומר תחשבי שזה היה נניח שוקולד ולא מצה- כמה ילדים היו מוותרים על האכילה שלו?

ונתנו לך 52 שקלים ולא 50, התעשרת יותר ויכולת להרגיש עשירה לעומת האחרים,חצי נחמה

רגע, ההורים שלכן גרושים?... דיברת על גדילה אחרת ועל השפעה מהסביבה, אבל בעצם זו לא אותה סביבה?... אם התשובות חיוביות אז אתן לגמרי הגרסה האנושית לכל אותן דרמות על תאומים (אבל אם התשובות שליליות אז הצלחת לבלבל אותי קצת או שאני
ית והינה הוכחה נוספת
)...
זה מגניב מה שאת מתארת, ניסחת את הדברים ממש יפה ומאוד נהניתי לקרוא
גרמת לי לחשוב ברמה של מה לומדים, ממי מושפעים ואיך מתפתחים
גם אם ידעתי את הדברים הניסוח היה ממש חזק
..., כנראה שתצטרכי להמשיך להתכתב איתי כי אני מאוד נהנית ולומדת לא מעט

גם זה קורה לפעמים בבייביסיטרים, אני אוהבת ילדים אבל הרבה פעמים יש גם את העניין של ההתשה, בעיקר כשמדובר על כאלה שמתווספים והכי מעצבן זה שיש הורים שבכלל לא שואלים אלא מנחיתים עלייך עובדות...

Miss Lavet

New member
לא הם לא...

הכוונה שאני והתאומה שלי לא למדנו יחד... אז כל מה שעבר על כל אחת מאיתנו שונה ממבה שהשנייה חוותה... זטו אותה סביבה... רק כל אחת מגיבה אליה בצורה אחרת...

כל הילדות שלי רציתי להיות מכשפה, עכשיו שאני יודעת שאני לא אהיה מכשפה אני מתלבשת כמו איך שאני חושבת שאחת כזו מתלבשת (חצאיות מתנופפות, טישתים, גרבי ברך, ג'ינסים בל מיני צבעים, אם אני עם ג'ינסים קצרים אז גם גרבי ברך, מגפיים, אולסטאר בכל מיני צבעים ודוגמאות)... אז זה מאין הפיכת הרצון לאמיתי

בכיף

זה מוכר, זה ידוע, זה מעצבן וזה לא מתחשב

Digi Lista

New member
אז זה לגמרי מגניב.

"איך הסביבה משפיעה אחרת על תאומים זהים?" לגמרי מרתק! אם יום אחד אעשה עבודה סמינריונית בתחום הפסיכולוגיה/סוציולוגיה או כל 'לוגיה' אחרת שמתאימה אני פונה אלייך

אולי כן תהיי מכשפה? זו יכולה להיות אחלה בקשה לעתיד
הלבוש הוא התחלה בלבד... מה יחסך לרכיבה על מטאטא והכנת שיקויים או מה שמכשפות עושות?

Miss Lavet

New member
זה בתנאי שיסכימו לי להשתתף במחקר

לא הבנתי.. את יכולה להסביר?

Digi Lista

New member
ברוכה החוזרת... רק הערה קטנה

פטניס (אולי פיטנס,,אם כבר שיהיה מעניין
)לא השתלטו על הפורום, עוד לא ראיתי תגובת נגד למה שנוי כתבה ולכן כנראה שבגדול עדיין כוח גיילניס שולט כאן...אבל נו, אלה הפרטים הקטנים

N o R i K o

New member
דווקא נראה לי שסוף כל סוף הגענו לשוויון כוחות

אבל אין בזה רע בכלל
להפך, אולי זה יעודד טים פיטה ביישניות לצאת מהמחבוא שלהן מהחשש שאני אוכל אותן

(ואז הן יגלו שכלב נובח לא נושך...)

אבל אנחנו עדיין בין המקומות היחידים באינטרנט ששומר על שוויון כוחות עם נטייה לטובת גייל.

למעלה