פרוייקט העוף הגדול - קרניבוריה 2

Master Stav

New member
בוקר טוב לכולם .....פרוייקט פורום יוצא לדרך

אז ...... קרינבורים ....החלטתי לפתוח את הבוקר הזה בפרוייקט משותף בזמנו הוצאנו בקומונה את קרניבוריה 1 שהיה פרוייקט בו היו מתכונים של חברי הקומונה לבשר בקר על פי החלקים ... הפעם נטפל בפיצוחים כלומר באותם ציפורים והכוונה לתרנגולות ( לא הודו ) ואיך עושים אותם ....נשמח אם תשרשרו פה מתכונים לציפורים 1. מתכון 2. תמונה של המנה כפי שהיא יוצאת הפרוייקט יצא בפורומט PDF ויפורסם במלואו עם קרדיט לכל כותב/ת למקומות היכון ...קוקוריקו .....
 

pirge

New member
עוף המחמאות שלי צלוי על מצע אורז

עוף המחמאות שלי אפוי באורזו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 12:44 | 17/06/08 עוף 5 5 5 על מצע אורז מאת:פירגה 1/2 1 כוסות אורז מבושל בהרבה מים ר ו ת ח י ם 10 דקות-לסנן את המים להניח את האורז בתבנית משומנת היטב 4 כרעי עוף שלמים או חצויים להכין רוטב לעוף: 5 כפות מייפל או סילאן 5 כפות קטשופ 5 כפות רוטב סויה 5 שיני שום כתושות למרוח את העוף ולטגן מכל הצדדים להניח את העוף על האורז לצקת 2 כוסות מים רותחים מתובלים בכפית אבקת מרק עוף+פלפל שחור+פפריקה+כמון לאפות מכוסה בניר כסף 30 דקות ולהפוך את העוף להמשיך לאפות מכוסה עוד 30 דקות לפני ההגשה להסיר ניר ולחמם בתנור שחומם מראש. תהנו
 

in finity

New member
עוף שלם ממולא

מצרכים: עוף שלם ללא עצמות 400 ג' בקר טחון כוס וחצי אורז ריזוטו שמן זית 2 כוסות קינלי או פאנטה בצל קטן חתוך לקוביות 3 שיני שום פפריקה, מלח, פלפל אופן הכנה: לטגן בצל בשמת זית עד שיהיה שקוף, להוסיף את השום והבקר ולטגן קלות. לתבל עם מלח ופלפל. להוריד מהאש. לטגן את האורז באותו שמן, להוסף כוס מים ולבשל עד שהאורז יהיה דביק מעט אבל ישארו נוזלים. לערבב עם הבשר. למלא את העוף עם התערובת, לסגור את העור עם קיסמים, לתבל את העוף עם פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם. לשפוך מעל את הקינלי, לכסות ולבשל במשך שעה וחצי על 200 מעלות, להסיר את המכסה ולהשחים. בתיאבון
 

pirge

New member
צלי עוף עם כדורי בשר בנגיעות אורז

צלי עוף עם כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך "טיפ" למטה לתוספת תפוחי אדמה ובטטה מקור:פירגה שילבתי בתוך צלי העוף גם כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך תחילה מבושל על הגז ובסוף אפוי לקבלת הטאץ' השחום חלקי עוף פולקיות\כרעיים 4-5 כפות שמן זית 3 כפות סוכר חום ---או 3 כפות סילאן 4 בצלים חתוכים לרבעים גזר גדול פרוס לפרוסות כף פפריקה כף כורכום כף קטשופ כף רוטב צ'ילי מתוק 6 שזיפים שחורים מגולענים או 10 פלחי ת"ע מיובשים—אפשר לוותר. מים רותחים הכנה: מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הגזר והתבלינים ומערבבים קלות מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים מים רותחים בגובה התכולה. מבשלים כ-25 דקות. לטעום ולהוסיף תיבול במידה ויש צורך. להכין כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך (מתכון למטה:) ולהניח מעל לעוף לנער קלות את הסיר שכל התכולה "תסתדר" (חלק מהקציצות בולטות החוצה ללא נוזלים וזה בסדר) לסגור את המכסה ולבשל עוד 30 דקות (מי שרוצה יוציא לתבנית אפיה את הכדורים והעוף ויבשל ברוטב שנשאר בסיר פרוסות תפוחי אדמה ובטטות) מסדרים בתבנית את הכדורים,העוף,תפוחי האדמה והבטטות ויוצקים את כל הרוטב שנשאר בסיר מעל. לחמם את התנור מראש 180 מעלות ולהכניס את התבנית ללא כיסוי להשחמה. תהנו קציצות בשר בנגיעות אורז : מאת:פירגה 1/2 קילו בשר טחון-רצוי מעורב בצל קצוץ גזר בינוני מגורר דק/בטטה תפוח אדמה קטן מגורר דק 2 שיני שום קצוצות 1/4 כוס מי סודה כחצי כוס פירורי לחם חצי כוס פטרוזיליה מלח פלפל שחור בהרט או כמון,קינמון,פפריקה מכינים כדורים ומגלגלים אותם באורז להדק את האורז לבשר עד שהעוף מתבשל לו—לשמור את הכדורים במקרר תהנו
 

מאקי

New member
כנל. יש לי מתכון איך כמעט לא עושים כלום ויוצא

עוף נימוח שכולם בטוחים שעבדתי שעתיים במטבח. ואני אצלם... אתמול צילמתי ריזוטו שרימפס בסיר לחץ היום צילמתי ממלואים וצלי הבית עוף? לא יודעת מתי כנראה שבוע הבא... אז אצלם ואעלה לפה. מאקי
 

Master Stav

New member
ילה את .....

תביאי לא בשירשור הזה את הצלי ואת הריזוטו שרימפס מה ניראה לך שנוותר ?
ממתין בסבלנות
 

Master Stav

New member
הנה כבר היה שווה להיכנס ....

למדת שמותר אפשר ואפילו יוצא טעים
 

Master Stav

New member
הבנתי יעני ....

שולחים את סתיו הזקן למצוא תמונה או אייקון או קליפ ארט שיהיה מתאים לפרוייקט ....הבנתי .....
 

Master Stav

New member
בוקר טוב חביבי ....

שמעתי שפסטות פותחות יופי של תיאבון .... דבר איתי
 

sjarjar

New member
חזה עוף מעושן בעלי תה

משהו בסגנון אחר, ישן וטוב. במסגרת הסדרה: "אם זה מצליח בטלוויזיה למה שלא ננסה את זה בבית" הכנתי חזה עוף מעושן בעלי תה, עפ"י רעיון שהודגם כבר מספר פעמים בתוכנית: ready steady cook. קל מאד להכנה, לא מלכלך וקל מאד לניקוי, טעים ועסיסי מאד. הטעם המעושן מעט חזק ומודגש יותר מאשר בפסטרמות רגילות. חומרים: חזה עוף טרי מופרד מהעצם למשרה: תערובת תבלינים: טוסקנה מפולפלת, גרגרי חרדל, פפריקה מתוקה וחריפה 2-3 כפות שמן צמחי רגיל 1-2 כפות דבש 1 כפית חרדל לעישון: 1/2 כוס אורז (לבן או חום. לא מבושל) 1/2 כוס סוכר לבן 1/2 כוס עלי תה מערבבים את כל חומרי המשרה למשחה ומעסים היטב את חזה העוף. משהים לחצי שעה במקרר. פורסים רדיד אלומיניום בתחתית מחבת בעלת מכסה תואם ואטום (אני השתמשתי במולטי-שף) כך שיחרוג מגבולות המחבת. להקפיד שלא יהיו חורים - כך יהיה קל יותר לנקות. מערבבים יחד את כל חומרי העישון ומפזרים על הרדיד. על תערובת העישון מסדרים רדיד אלומיניום נוסף בצורה ריבועית ועליו שמים את חזה העוף (לאחר ההשריה). רדיד האלומיניום השני צריך להיות קטן מקוטר המחבת. את שולי הרדיד שעליו יושב העוף מרימים למעלה כדי למנוע נזילת נוזלים לתערובת העישון. סוגרים היטב במכסה ומפעילים על חום גבוה. מרגע שמתחיל להווצר עשן מודדים 20 דקות ומכבים את החום.
 

אחשל

New member
ניסיתי היום ../images/Emo27.gif

מכיוון שלא היו לי בדיוק המרכיבים שלך, אילתרתי קצת - השתמשתי בתערובת תבלינים קייג'ון למשרה, ובתה שפוררתי מתיונים במקום בעלי תה
. יצא לא רע, אם כי מעט יבש - יכול להיות שהמחבת שף שלי חזק יותר אז בפעם הבאה אנסה להפחית את הזמן קצת.
 

sjarjar

New member
עוף שלם צלוי ומעושן על המנגל

(לא הצלחתי למצוא את התמונה שלו. תדמיינו) שיטת הכנת בשר במנגל שאני מאד אוהב - הבשר מעושן ונצלה בעת ובעונה אחת בחום איטי במשך הרבה זמן. צריך לצורך כך את המנגלים הכדוריים העמוקים עם מכסה תואם. לוקחים עוף שלם וחותכים בעזרת סכין חדה לאורך עמוד השדרה לכל האורך. מפרידים ומרחיקים את 2 שפות החתך (ממש כמו בחדר ניתוח) כך שמתקבל עוף משוטח. מרחיקים את חלקי הפנים ושוטפים. משתדלים שהעור יישאר שלם על העוף. מכינים משרה דומה לזו של חזה העוף (חרדל+דבש+תבלינים ואפשר להוסיף גם רוטב סויה), מעסים את העוף היטב ומשהים במקרר למס' שעות. מכניסים למנגל כדורי, או מנגל אחר עמוק עם מכסה, כמות קטנה של פחמים ומבעירים. המרחק בין הרשת לגחלים צריך להיות לפחות 20 ס"מ. כשהגחלים לוהטות מניחים את הרשת וסוגרים עם המכסה (דואגים שהפתחים במכסה יהיו פתוחים) ומלהיטים כך את המנגל 5-10 דקות (צורת עבודה זו מבטיחה שהגחלים לא יהיו בשיא כוחם ולא ישרפו את העוף). מניחים את העוף על המנגל כשהוא משוטח וצד הבשר כלפי מעלה (הצלעות ושאר העצמות פונות לכיוון הגחלים). מכסים במכסה ונותנים לו לעשן 30-40 דקות. לאחר זמן זה בודקים בעזרת מזלג שהעוף כמעט מוכן, הופכים וצולים עוד מס' דקות מצד העור והבשר לקבלת צליה מושלמת. מסירים מהאש ונותנים לעוף לנוח 5 דקות לפני שמתנפלים.
 
למעלה