ניצחון הצמחונים? - קדרת עוף - מתכון
לא ממש מזמן אייל שני (אחד השפים החביבים עליי) פרסם טור שהכותרת שלו היה ניצחון הצמחונים (גוועלד!), לקחתי את המתכון והוספתי לו עוף שטוגן לפני ההוספה של ירקות השורש ב-50 ג' החמאה שמופיעים במתכון. 4 תפוחי אדמה קטנים 2 בטטות זעירות 2 גזרים קטנים 2 שורשי פטרוזיליה קטנים 6 בצלי שאלוט, או 4 בצלים יבשים קטנים מאוד מחממים את התנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון. קולפים את כל הירקות. את תפוחי האדמה, הבטטות, שורשי הפטרוזיליה ובצלי השאלוט, מותירים שלמים. את הגזרים והארטישוק הירושלמי חותכים ל-3 חתיכות באורך 3 ס"מ, כל אחת. 2 ארטישוקים ירושלמיים קטנים 2 סלקים זעירים 6 שיני שום גדולות מאוד, לא קלופות את הסלק והארטישוק הירושלמי שוטפים היטב, אך לא קולפים. את הסלק והשום מותירים שלמים, את הארטישוק הירושלמי חותכים ל-3 חתיכות באורך 3 ס"מ, כל אחת. מחבת כבדה בקוטר 30 ס"מ 50 גרם חמאה ירקות השורש הערמונים הקלופים 1 ענף מרווה קטן 1 ענף רוזמרין קטן 1 ענף תימין קטן 1 פלפל שאטה קטן מניחים את החמאה במחבת, מציתים את האש, להבה בינונית, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הירקות, הערמונים והתבלינים, מגבירים אש ללהבה בינונית-גבוהה ומאדים כ-7 דקות. מערבבים מפעם לפעם בכף עץ. כעבור 7 דקות, הכל מתחיל להזהיב. מים מינרליים קומץ מלח גס 10 גרגרי פלפל שחור שלם 1/2 עלה דפנה מוסיפים מים מינרליים עד לגובה 1 ס"מ מעל פני הירקות. ממליחים, מוסיפים את הפלפל ועלה הדפנה, מביאים לרתיחה, מסירים קצף. מניחים את המחבת במרכז התנור, לא מכוסה. אופים 25 דקות. חופן גדול של עלי תרד טורקי שטופים, ללא הגבעול 50 גרם חמאה פרסומתעכשיו עונתו של התרד הטורקי, עלים גדולים מאוד, טעם נמוך ועגול. באין טורקי, משתמשים ברגיל. מניחים בסיר קטן, עטוף בטיפות מי השטיפה, מציתים את האש, להבה בינונית-נמוכה, מכסים, מאדים כ-4 דקות עד שעלי התרד כולם, מתרככים, פותחים מכסה, מערבבים, מוסיפים את החמאה, ממשיכים לערבב עד שהיא נמסה ומתמזגת עם נוזלי התרד. מכבים את האש. חלפו כ-25 דקות צלייה. מוציאים את המחבת מהתנור. הנוזלים החלו להסמיך, צבעם חום-זהוב, משבצים את עלי התרד בין הירקות המוזהבים, בעזרת מברשת מברישים את כולם בנוזלים, מחזירים מחבת לתנור. 20 דקות צלייה נוספות, שבמהלכן נבריש את הירקות בנוזליהם ארבע פעמים. מוציאים מהתנור. המחבת נראית כמו בתמונה, את הריח המופלא שאתם מריחים מי אני שאתאר.