פרוייקט העוף הגדול - קרניבוריה 2

אחשל

New member
באמצ נקרא מעולה גם בלי תמונה ../images/Emo13.gif

אימצתי לניסוי במנגל הבא
 

milch

New member
הצעה להעצמת העישון

אני נוהג להניח על הגחלים חתיכות עץ (דובדבן,אלון,עצי פרי) כגודל קופסאת גפרורים אשר היו מושרים כ-12 שעות במים,יש כאלה שמשתמשים גם בחומרים אלכוהוליים, לטעמי זה מיותר בנוסף לטעמי העצים השונים. אזהרה!!! אין להשתמש בעץ אורן, תכולת השרף תגרום למרירות בלתי אכילה. העצים הרטובים מנסים להדלק וכיוון שהם לא מצליחים, הם סתם יוצרים עשן. צריך להזהר עם מידת העשן שיוצרים כדי שהטעם לא יהיה חזק מדי או אפילו מריר. לתאבון!
 

פנינה ט

New member
עוף בתנור על מצע אורז וירקות

מתכון: עוף בתנור על מצע אורז וירקות רכיבים: נושא : עוף בתנור על מצע אורז וירקות-חבל על הזמן.... מתכון מאד פשוט וקוצר הרבה מחמאות (10 דקות הכנה אם משתמשים במעבד מזון לגירוד הירקות להכניס לתבנית אפייה את המרכיבים הבאים: 1 כוס אורז שטוף 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק עוף 1 גזר מגורר 1 בצל מגורר 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 2 קישואים מגוררים עגבניה מגוררת (לא חובה) מלח ופלפל לפי הטעם ניתן להוסיף פטרוזיליה ושמיר, אני אישית אוהבת אבל לא הכרחי. לבחוש הכל בעדינות. לסדר מלמעלה כרעיים עוף לאחר שטובלים אותן בתערובת שמן+פפריקה מתוקה+שום כתוש לאפות בחום 200 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- 1/4 שעה. ניתן להכין יום מראש ולאפות את החלק האחרון ביום השני- אבל אז יש להרטיב שוב את הכרעיים ברוטב שמן-שום-פפריקה מקור המתכון: דובשנית פורום אורט בתמונה לפני התנור
 

פנינה ט

New member
עוף באפרסקים

להניח חלקי עוף שאוהבים בתבנית לפתוח קופסת שימורי אפרסקים את האפרסקים לפרוס לפרוסות עבות ולפזר בין חלקי העוף למיץ בקופסת האפרסקים, להוסיף חצי כוס מים, שקית מרק בצל, כף דבש ו-2 כפות רוטב סויה לשפוך על העוף, להכניס לתנור בחום 190-200 מעלות עד שמשחים בתאבון
 

פנינה ט

New member
עוף סיני משגע

מתכון: עוף סיני משגע לבקש מהקצב שיחתוך כל רבע עוף ל-4 חלקים (את הכרע ל-2 ואת השוק ל-2) המתכון לכמות של 6 רבעי עוף (כלומר 24 חתיכות עוף) לטגן בצל ירוק (3-4 בצלים) + זנגביל טרי פרוסות גפרורים בשמן זית ולהוציא מהמחבת באותו שמן (אפשר להוסיף עוד קצת) לטגן את חתיכות העוף היטב היטב עד שישחימו יפה להכין רוטב בקערה נפרדת: 7 כפות דבש 7 כפות סוכר חום 5 כפות סויה 5 כפות חומץ רגיל 1/2 כוס יין לבן מיץ מ-2 לימונים מלח, פלפל שחור לערבב היטב את הרוטב ולאחר שהעוף שחום יפה לשפוך עליו את הרוטב ולבשל כשעה עד שהעוף רך מאד. בתום הבישול לפזר למעלה את הבצל הירוק והזנגביל שטוגנו. יאמי במיוחד מקור המתכון: נירה שקד פורום אוכל תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
צלי עוף עם תפוח'א גזר ואפונה

מתכון: צלי עוף עם תפוח'א גזר ואפונה רכיבים: חלקי עוף שאוהבים (אני השתמשתי בפולקס) 5 תפוחי אדמה מחולקים לטריזים גסים 2 גזרים פרוסים לחתיכות די גדולות באלכסון 1 בצל גדול פרוס לחצאי פרוסות כוס אפונה קפואה (או מקופסת שימורים אם אין) 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כף אבקת מרק פטריות 1 כף בהריון מתקדם של פפריקה (אני השתמשתי במעושנת אבל אם אין אפשר מתוקה) מלח ופלפל שחור אופן הכנה: בסיר רחב לשים מעט שמן ולטגן את חתיכות תפוחי האדמה, להוציא לכלי בצד להקטין את האש ולהוסיף את הבצל ועל מצע הבצל להניח את חלקי הבשר ולתת להם להיטגן יחד מכל הצדדים. להוסיף לסיר את תפוחי האדמה, הגזר, האפונה לשפוך על הכל מיים רותחים בקערית קטנה לערבב את כל התבלינים עם מעט מים כדי שלא יהיו גושים ולהוסיף גם אותם לסיר להביא לרתיחה, להנמיך אש ולבשל שעה. בתאבון הערות: מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
צלי עוף בפטריות וזיתים

מתכון: צלי עוף בזיתים ופטריות רכיבים: צלי עוף בזיתים ופטריות 4 כרעיים חצויות (אפשר כל חלק שאוהבים) 2 בצלים גדולים 3-4 שיני שום 1 קופסה פטריות חתוכות חצי קופסה זיתים ירוקים קופסה קטנה רסק עגבניות פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור, 1 כף מרק עוף (למי שרוצה לא חובה) אופן הכנה: לשים מעט שמן בסיר רחב ושטוח ולטגן את העוף היטב משני הצדדים. להוציא את העוף לצלחת ולהוסיף לסיר את הבצל קצוץ גס לטגן להזהבה ולהוסיף את שיני השום קצוצים גס גם הן לערבב דקה להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות להוסיף את הזיתים ושוב לטגן כמה דקות. להוסיף את רסק העגבניות, מים, הרבה פפריקה ויתר התבלינים להביא לרתיחה לטעום אם חסר תיבול (לי היה חמוץ מדי והוספתי מעט סוכר). להוסיף את העוף לסיר, להוסיף מים אם צריך שהעוף יהיה כמעט מכוסה לגמרי להקטין אש ולבשר שעה וחצי. אם רוצים לעבות את הרוטב אפשר לערבב כף קורנפלור במעט מים קרים ולהוסיף לרוטב, לבשל עוד כמה רגעים. הערות: מקור המתכון: עצמי פנינהט. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
עוף בקארי וחלב קוקוס

מתכון: עוף בקארי וחלב קוקוס חותכים כ- 500 ג´ חזה עוף לרצועות 2X5 בערך , מקמחים ומטגנים קלות. מוסיפים רצועות גמבה, גזר, כרוב, בצל ובעצם כל ירק שרוצים, ממשיכים לטגן.מלח, פ. שחור, 2 כפות קארי לערבב, מוסיפים קופסת חלב קוקוס ולבשל בערבוב מספר דקות עד לאיחוד טעמים. אנחנו אוהבים חריף אז מוסיפים גם פלפל חריף. להגיש עם אורז לבן או נודלס ( הכי טעים...) . יוצא מעדן ו-10 ד´ עבודה. הערות - יש חלב קוקוס, יש קרם קוקוס ויש מי קוקוס - לא כל כל יודעת מה ההבדל אבל זה לא משנה, שמה בתבשיל מה שיש לי. -טעם הקוקוס כמעט ולא מורגש ובעצם זה כמעט כמו טעם של שמנת מתוקה. לכן לפעמים מחליפה מטעמי כשרות בתבשילים שצריך ויוצא מוצלח. ניתן להכין גם מחזה הודו באותו האופן. אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: פל פורום אוכל תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

פנינה ט

New member
עוף וירקות בסילאן

מתכון: עוף וירקות בסילאן רכיבים: עוף וירקות בסילאן נושא : הכל בתבנית אחת העוף והירקות תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לשמיניות בטטות חתוכות לעיגולים די עבים כרובית קטנה מפורקת לפרחים 2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות ראש שום אחד עם הקליפה חתוך לחצי 3 ענפים של רוזמרין טרי לסדר בתבנית כל ירק בנפרד בפינה אחרת של התבנית להכין רוטב מ: שני שליש כוס סילאן תמרים רבע כוס סויה רבע כוס שמן זית 3-4 כפות קטשופ לערבב היטב להשרות את העוף (אני הכנתי כרעיים ופולקס לשעה בערך ברוטב. לשפוך את הרוטב על כל הירקות, לפזר עליהם מעט פפריקה מתוקה ומלח ים גס לשים את הבשר מעל הכל לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשעה . לאחר שעה להוריד את הנייר ולאפות עוד חצי עד שעה עד שהכל משחים יפה. (בשלב שהורדתי את הנייר היה המון רוטב בתבנית . שפכתי אותו לכלי נפרד וכל פעם הרטבתי את הירקות והבשר עם הרוטב הזה כדי שלא תהיה שלולית. יצא טעים מאד מאד ונחטף במהירות גדולה. המתכון מבוסס על המתכון של ענבל קליין קדרת עוף בסילאן מעל השולחן אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: מבוסס על מתכון של ענבל קליין מעל השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

naty10

New member
מדוע האמירו מחירי העוף? התשובה כאן.

פנינה היקרה ניסתה את כל הטעמים והואריציות השונות בכדי להעשיר אותנו לי היה לוקח משהו כמו שנה ויותר לעשות את זה.פנינה את מוכשרת[גם כשרה] בצורה יוצאת מנהכלל היתי מייעץ לך לפנות למועצת הלול ואלה העוסקים בשיווק הציפור הלאומית שירשמו את המתכונים על האריזה. ואם תרשמי שכל הזכויות הן שלך תרויחי בגדול
 

א פרח

New member
"נישנושים" מבית פרח

כמו בכל בית גם אצלי מידי פעם הילדים מתחילים עם "בא לי משהו טוב, מה יש?" אך בניגוד לרוב הילדים אצלי מחפשים את המלוחים ולא המתוקים, נו דומים לאמא
אז מידי פעם בפעם דואגת שיהיו נישנושים תוצרת בית במקרר ולא רק ג'אנק של חטיפים קנויים. נישנושי כנפיים: 2-3 קילו כנפי עוף מנוקות היטב מנוצות. למשרה: כף פפריקה מתוקה כף פפריקה חריפה(פחות לאלו שאינם חובבים פיקנטי) כפית פלפל שחור (פחות לאלו שאינם חובבים פיקנטי) כפית כמון מלח לפי הטעם עכשיו בא הגיוון והמשחק שלא ישעמם: יין רכז רימונים חומץ בן יין שמן זית דבש מיץ לימון רוטב סויה רוטב טריאקי ובכלל כטוב הדמיון עליכם, להוסיף אחד מאלו או שילוב מהם לתבלינים עד יצירת מישחה דלילה מעט. מושחים את הכנפיים היטב במשרה, מסדרים בתבנית חד פעמית ומניחים במקרר למס' שעות, אפשר גם לצלות מיד אם אין זמן להמתין, צולים בתנור בחום של כ200 מעלות כ 30-45 דקות רצוי להפוך את הכנפיים באמצע הצליה שיקבלו גוון יפה מכל הכיוונים. מוציאים מצננים ומכניסים למקרר. בכל פעם שבא לנשנש משהו ניגשים למקרר לוקחים כנף ביד ומתענגים.
 

ג יל י

New member
ניצחון הצמחונים? - קדרת עוף - מתכון

לא ממש מזמן אייל שני (אחד השפים החביבים עליי) פרסם טור שהכותרת שלו היה ניצחון הצמחונים (גוועלד!), לקחתי את המתכון והוספתי לו עוף שטוגן לפני ההוספה של ירקות השורש ב-50 ג' החמאה שמופיעים במתכון. 4 תפוחי אדמה קטנים 2 בטטות זעירות 2 גזרים קטנים 2 שורשי פטרוזיליה קטנים 6 בצלי שאלוט, או 4 בצלים יבשים קטנים מאוד מחממים את התנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון. קולפים את כל הירקות. את תפוחי האדמה, הבטטות, שורשי הפטרוזיליה ובצלי השאלוט, מותירים שלמים. את הגזרים והארטישוק הירושלמי חותכים ל-3 חתיכות באורך 3 ס"מ, כל אחת. 2 ארטישוקים ירושלמיים קטנים 2 סלקים זעירים 6 שיני שום גדולות מאוד, לא קלופות את הסלק והארטישוק הירושלמי שוטפים היטב, אך לא קולפים. את הסלק והשום מותירים שלמים, את הארטישוק הירושלמי חותכים ל-3 חתיכות באורך 3 ס"מ, כל אחת. מחבת כבדה בקוטר 30 ס"מ 50 גרם חמאה ירקות השורש הערמונים הקלופים 1 ענף מרווה קטן 1 ענף רוזמרין קטן 1 ענף תימין קטן 1 פלפל שאטה קטן מניחים את החמאה במחבת, מציתים את האש, להבה בינונית, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הירקות, הערמונים והתבלינים, מגבירים אש ללהבה בינונית-גבוהה ומאדים כ-7 דקות. מערבבים מפעם לפעם בכף עץ. כעבור 7 דקות, הכל מתחיל להזהיב. מים מינרליים קומץ מלח גס 10 גרגרי פלפל שחור שלם 1/2 עלה דפנה מוסיפים מים מינרליים עד לגובה 1 ס"מ מעל פני הירקות. ממליחים, מוסיפים את הפלפל ועלה הדפנה, מביאים לרתיחה, מסירים קצף. מניחים את המחבת במרכז התנור, לא מכוסה. אופים 25 דקות. חופן גדול של עלי תרד טורקי שטופים, ללא הגבעול 50 גרם חמאה פרסומתעכשיו עונתו של התרד הטורקי, עלים גדולים מאוד, טעם נמוך ועגול. באין טורקי, משתמשים ברגיל. מניחים בסיר קטן, עטוף בטיפות מי השטיפה, מציתים את האש, להבה בינונית-נמוכה, מכסים, מאדים כ-4 דקות עד שעלי התרד כולם, מתרככים, פותחים מכסה, מערבבים, מוסיפים את החמאה, ממשיכים לערבב עד שהיא נמסה ומתמזגת עם נוזלי התרד. מכבים את האש. חלפו כ-25 דקות צלייה. מוציאים את המחבת מהתנור. הנוזלים החלו להסמיך, צבעם חום-זהוב, משבצים את עלי התרד בין הירקות המוזהבים, בעזרת מברשת מברישים את כולם בנוזלים, מחזירים מחבת לתנור. 20 דקות צלייה נוספות, שבמהלכן נבריש את הירקות בנוזליהם ארבע פעמים. מוציאים מהתנור. המחבת נראית כמו בתמונה, את הריח המופלא שאתם מריחים מי אני שאתאר.
 

ג יל י

New member
קדרות עוף באפונה, גזר, כרישה וסלרי - baronm

חלקי עוף 2 בצלים בינונים קצוצים דק 3 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות רק החלק הלבן 4 גזרים חתוכים לפרוסות 4 שיני שום קצוצות 4 גבעולי סלרי קצוצים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה 1 כוס מרק עוף (
הוספתי כוס מים) 1 כוס אפונה - סנפרוסט הכנה לטגן את חלקי העוף עם העור בשמן חם עד השחמה קלה מ 2 צידי העוף . להוציא את חלקי העוף ולהניחם על ניר סופג ,באותו השמן יש לטגן את הבצל בשלב זה יש לגרד עם כף עץ את חלקי העוף שנדבקו לתחתית הסיר/ מחבת חלקי העוף השרופים תורמים לטעם המשובח של הרוטב . להוסיף את הכרישה , גבעולי הסלרי , הגזרים וממשיכים את הטיגון עד שהבצל והכרישה נעשים שקופים . להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב בכדי למנוע את חריכת השום . להוסיף את כוס מרק העוף לערבב ולהביא לרתיחה . להוסיף את חלקי העוף לרוטב , לתבל בנדיבות ולבשל על אש נמוכה מאד כ 3 שעות . יש להפוך מידי פעם את חלקי העוף , בשעה האחרונה יש להוציא עודפי נוזלים על מנת שהרוטב יהיה מצומצם ומרוכז בטעמו . להוסיף את האפונה בשעה האחרונה של הבישול . העוף יוצא שחום ,נימוח וטעים מאד
 

ג יל י

New member
חמין עוף ואטריות/ששת

חמין עוף ואטריות 500 ג' ספגטי או מקרוני (הספגטי העבים) 1 עוף טרי חתוך ל-8 חלקים, עם העור (אני משתמשת רק בירכיים כי זה הנתח הכי עסיסי וטעים, לדעתי.) מלח ופלפל שחור טחון טרי שמן לטיגון 2 בצלים חתוכים לרצועות 10 שיני שום שלמות (אני פשוט זורקת כמה ראשים לבפנים. שלמים) 2 בטטות או תפו"א פרוסים לעובי 1-2 ס"מ 4-6 ביצים מבושלות (אני לא מבשלת) חצי כוס ציר עוף או מים (אני משתמשת בציר אמיתי בלבד) חצי כפית כורכום חצי כפית קינמון 1. מבשלים פסטה במים רותים עם מלח כ-5 דק', עד לתחילת ריכוך ומסננים (חשובים להקפיד שבאמת יהיה עד לתחילת ריכוך, ממש ממש ראשוני) 2. מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם שמן חם עד להשחמה. מוציאים מהסיר. 3. מוסיפים לסיר בצל ושיני שום ומזהיבים, מוציאים מהסיר 4. מוסיפים בטטות או תפו"א, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים משני הצדדים. מסדרים בשכבה אחת בתחתית הסיר. 5. מרכיבים את החמין: מוסיפים את הפסטה לסיר, מחזירים את העוף, הבצל והשום. מוסיפים את הביצים. מערבבים את הציר עם כורכום וקינמון ויוצקים לסיר. מביאים לרתיחה. 6. מחממים תנור ל-100 מעלות 7. מכסים את הסיר ומעבירים למשך הלילה.
 

ג יל י

New member
עוף במרינדת רימונענע/על השולחן

מרינדת רימונענע חומרים ל-1 ק"ג עוף (כל חלק אפשרי) למרינדה: כוס מיץ רימונים סחוט טרי 2 שיני שום קצוצות עלים קצוצים מ-8 גבעולי נענע שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק כף דבש או סילאן 4 כפות שמן זית מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים בתוכה את העוף למינימום 3 שעות (אני הנחתי ללילה שלם וזה בהחלט העשיר מאוד את הטעם) העברתי את העוף והמרינדה לתבנית וצליתי בתנור בחום התחלתי של 200 מעלות לחצי שעה, הורדתי ל-180 עד להצטמצות כמעט ומוחלטת של הנוזלים והשחמה של העוף.
לשים לב שהתבנית עמוקה מספיק בגלל הנוזלים ושהעוף נמצא בנוזלים ולא מחוצה להם, רק לקראת הסוף לתת לו השחמה, כשהוא חשוף והנוזלים הצטמצמו כמעט לגמרי.
 
למעלה