פרוייקט העוף הגדול - קרניבוריה 2

ג יל י

New member
עוף בנוסח הציידים/ג'אקומו

החומרים: עוף שלם חתוך ל-10 חלקים (
השתמשתי בחזה עוף) 1/2 כוס קמח 75 גר' חמאה 1/3 כוס שמן זית 2 שיני שום פרוסות 50 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות או 250 גר' פטריות שמפיניון טריות 1/2 כוס יין לבן 1 בצל, קצוץ 1 גזר, מגורר (
פרסתי לפרוסות) 4 עלי דפנה מלח ופלפל שחור אופן ההכנה: משרים את הפטריות במים. ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את השמן. טובלים את העוף בקמח. מנערים את הקמח המיותר שמים במחבת את חלקי עוף ומטגנים על אש בינונית עד שמתחילים להשחים. עם גמר הטיגון, מניחים את העוף בצד ביחד עם נוזלי הבישול. במחבת נפרדת מחממים מעט שמן זית ומטגנים בו את השום. מוסיפים את הפטריות ללא נוזל ההשריה, הבצל והגזר ומטגנים 5-7 דקות. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את עלי הדפנה. מוסיפים את היין, מגביהים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מוסיפים למחבת את העוף עם נוזלי הבישול שלו, מערבבים על האש במשך 5 דקות ומגישים.
 

Master Stav

New member
סוף עונת התותים ../images/Emo71.gif מתכון עם עוף

מתכון קצת משונה אפילו לי אבל התוצאה סוף ......הדרך החומרים הדרושים : עוף שלם גדול בצל אחד קלוף חצי ראש שום טרי כתוש חצי קילו תותים בשלים נקיים מגבעולים ושטופים אופן ההכנה: לתוך העוף מכניסים את הבצל ואת כל שאר החומרים יחד עם העוף לתוך שקית קוקי ומכניסים לתנור ל40 דקות לערך לא להיבהל לתות יש נטיה להשחיר ....אבל הטעם ...גררררררררררררררר
 
נתחי עוף עם רוטב צ'ילי וסילאן אפוי בקוקי.

רשמתי במהירות בעט את מרכיבי הרוטב לעוף מתוך הצעות גולשים לאפיית עוף.לא ניתן מתכון מסודר .לצערי לא יודעת מי רשם. ניסיתי כמובן .יצא טעים מאוד. נתחי עוף בצ'ילי וסילאן ------------------------- נתחי עוף ¼ כוס סויה [שמתי טריאקי] ¼ כוס צ'ילי 3 כפות סילאן 2-3 שיני שום כתוש מלח פלפל שחור עלים קצוצים [השתמשתי בכוסברה] לאפות בשקית קוקי בחום של 200 מע' .[אף פעם לא הסתכלתי על השעון.בודקת אם צבע העוף יפה לטעמי. מנקזת נוזלים מהשקית לפני ההעברה לכלי הגשה.
 
עוף צלוי על מצע ירקות ואורז אפוי בתנור-פירגה

הכנתי ונאכל בהתלהבות רבה. עוף צלוי על מצע ירקות ואורז -אפוי בתנור/פירגה למרינדה: ראש שום שלם מקולף,1/4 כוס שמן זית,3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה,2 כפות סילאן או דבש,מעט פפריקה חריפה,כף רוטב סויה קוקימן,כף רוטב צ'ילי,כמון,לא לוותר על 2 קורטים של קינמון, כף אבקת מרק בצל או פטריות,פלפל שחור ומעט מלח. מערבבים הכל ויוצקים לתבנית עמוקה המצרכים לעוף ולתוספות: תבנית חד פעמית בינונית ועמוקה או פיירקס דומה. 8 חלקי עוף רצוי כרעיים וירכיים 1/2 1 כוסות אורז מבושל בהרבה מים 10 דקות ומסונן 4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים מבושלים חצי הזמן 3 גזרים חתוכים לפרוסות לא לבשל 2 בטטות מקולפות חצויות לא לבשל להכין בצד 3 כוסות מים רותחים+כפית כורכום+כף מרק עוף אופן ההכנה: את חלקי העופות מכניסים למרינדה לתבנית ומעסים היטב מחממים תנור לחום 200 מעלות לצליית העוף במשך 20 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את העוף שיצלה גם מהצד השני. כשהעוף צלוי מוציאים אותו לצלחת מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות ומעליהם את האורז מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות הנוזלים עוטפים בניר כסף ובודקים שהניר עוטף את כל התבנית. מנקבים 3 חורים בניר ליציאת אדים ואופים שעה וחצי. מסירים ניר משחימים 10 דקות ומגישים. "טיפ" 1. 2 בצלים שלמים בקליפה משוחים בטיפונת שמן זית ועטופים בניר כסף את הבצלים מניחים מעל ניר הכסף לפני האפיה. תהנו
 

noa scotland

New member
עוף שלם בלימון

כמה פשוט - ככה טעעעעעעים! ממליחים את העוף מבפנים ומבחוץ. מושחים אותו בשמן זית, כראוי למלך.... שוטפים לימון שלם, קוטמים את קצותיו ודוקרים אותו בכמה מקומות על מנת לנקב את הקליפה. דוחסים אותו לתוך העוף ו... זהו. צולים בתוך תבנית בתנור בחום בינוני-גבוה כשעה-שעה ורבע. מ ע ד ן !
 

שולה21

New member
קרניבוריה 1

שלום, אפשר לקבל בבקשה קישור לקרניבוריה 1 המוזכרת בהודעה? (ניסיתי למצוא בקומונה ולא הצלחתי..) תודה
 

א פרח

New member
עוף שלם ממולא

1 עוף גדול 2-2.5 כוסות אורז מבושל לבן תלוי בגודל העוף. חצי כוס צנוברים. 1/2 כוס שמן זית ראש שום כתוש. צרור כוסברא/ פטרוזיליה (אפשר גם וגם) 1/2 כפית מלח. 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כמון 1/4 כפית פפריקה מתוקה. ומי שאוהב חריף 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה. אופן ההכנה: 1. מערבבים את השמן עם התבלינים והשום . 2. מערבבים את האורז עם הצנוברים ומחצית מתערובת התבלינים. 3. ממלאים את העוף רשית את חלל הבטן לא לפחד לדחוס ומה שנותר מהאורז דוחפים בין העור לגוף העוף תוך הפרדה בזהירות בין העור לגוף בעזרת היד בלבד. 4. מעסים את העוף בשארית תערובת התבלינים ומכניסים לשקית קוקי וסוגרים. 5. צולים בתנור כאשר חזה העוף כלפי מעלה כשעה וחצי בחום של 180 מעלות בערך. 6. להתחיל לבדוק את המוכנות של העוף ע"י נעיצת מזלג אחרי כשעה – כאשר יוצאים נוזלים שקופים מהעוף בדקירה הוא מוכן. 7. אם לא השחים פותחים את שקית הקוקי ומשאירים עוד כ 10 דקות להשחמה. הערות: 1. אם יש לכם קצב טוב שיוציא את כל העצמות מהעוף וישאיר אותו שלם הכי טוב. 2. ניתן להוסיף בשקית הקוקי תפוחי אדמה קטנים או רבעי תפוחי אדמה. 3. לטעמי האורז שנימצא בין העור ועוף הוא הטעים ביותר יוצא קרנצ'י כזה. 4. ניתן לשחק עם התיבלון כיד הדימיון או העדפה אישית. בתיאבון ובהנאה.
 

א פרח

New member
עוף עם תפוחי אדמה, פטריות ויין

חלקי עוף לפי בחירתך אני השתמשתי בירכיים. תפוחי אדמה קטנים קלופים, אם יש גדולים לחתוך לרבעים. פטריות פרוסות, השתמשתי בקפואות. שיני שום פרוסות. למרינדה: יין אדום. רוטב צ'ילי מתוק דבש סויה. פפריקה מתוקה. פפריקה חריפה. מלח פלפל לערבב את הכל יחד ולתת לנוח יחד מינימום שעה או לילה במקר מכוסה. לתנור בחום בינוני לשעה- שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים להסיר את הכיסוי כרבע שעה לפני ההגשה שישחים. אני הכנתי בתבנית חד פעמית אשר כיסיתי עם נייר כסף. לא כתבתי כמויות כי אני מתבלת לפי הרגש אין כמויות מדוייקות ובכל מקרה הכמויות היו ממש גדולות. בתיאבון.
 

מליאל

New member
עוף בשזיפים ואננס

עוף "שזוף" ומתקתק בטעם של עוד, ניתן להכין כעוף שלם או עם כל נתח שאוהבים, כרעיים, שוקיים , ירכיים וכנפיים. המרכיבים: 8 נתחי עוף 10 יח` אננס מיובש(אפשר קופסאת שימורים) 20 יח` שזיפים מגולענים לערך. 2 כפות חומץ בלסמי 1/2 כוס מיץ תפוזים 4 כפות צ`ילי מתוק 2 כפות רוטב אדום חמוץ מתוק 2 כפות רוטב סויה 2 כפות סוכר חום מלח ,פלפל שחור וקינמון 1/2 1 כוסות מים רותחים. שמן אופן ההכנה: לטגן את העוף מכל צדדיו ולהוסיף יחד את יתר החומרים. לבשל על אש נמוכה כ-10 דקות. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל עוד מס` דקות. להעביר את העוף, הפירות והרוטב לתבנית, לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור בחום של 160 מעלות למשך כ-30 דקות. להסיר את נייר האלומיניום ולעלות את הטמפ` ל-180 מעלות לעוד כ-15 דקות. רצוי להגיש בלווית אורז לבן את העוף עם הפירות והרוטב. מצרפת קישור לתמונה- כאן (לא מצליחה להעלותה איתכם הסליחה!)
 

naty10

New member
עוף שיכור

נענתי לאתגר ולכבוד השבת משהו בסגנון צרפתי אלזסי עוף שיכור. לחלק העוף לשמיניות לנגב אותו להמיס מרגרינה ואו חמאה ואו שמן זית לקלף 5 בצלים בינוניים לטגן אותם בשלמותם כ15 דקות להוסיף את נתחי העוף על להבה גדולה עד השחמה להפוך כמובן על כל צידיו. להוסיף 150 גרם פיטריות הסוג לא משנה אני משתמש בשמפניון 2 שיני שום קצוצים 2 גזרים 2 כפות שורש סלרי 3 עלי דפנה חצי כפית פלפל לבן חצי כפית טימין 1 כף מלח ים חצי כוס מים 2 כפות עמילן תירס [קורנפלור] בעונה זו אפשר להוסיף מספר שזיפים חתוכים . לאדות את הכל יחד כ20 דקות לאחר מכן להוסיך 2 כוסות יין אדום [קברנה ואו מרלו] לבשל עוד 20 דקות לבדוק את הרוטב והסמיכות את הקורנפלור יש לדלל בחצי כוס מים קרים ליצוק על הרוטב הקיים עד הסמכה . לחלק העוף לצלחות ואת הרוטב לצקת.כנל עם אוזים וברוזים. טיפ לנושא . כבדי העוף יהנו מהמישרה של היין ואפשר גם לשלהב בברנדי. בתאבון
 
../images/Emo32.gifקוקוריקו אני כאן../images/Emo88.gifעוף בלימון../images/Emo91.gif

מצרפת קובץ DOC הישר מתוך הספר שלנו.
 
חמין עוף עירקי טבית../images/Emo140.gif

גם כאן המתכון והתמונות ישירות מתוך הספר שלנו
 

sjarjar

New member
צלי עוף בעגבניות של סבתא שלי

לוקחים חלקי עוף נקיים ומניחים בשכבה אחידה בתבנית צליה עמוקה, כשהעור כלפי מעלה. מכניסים לתנור בחום גבוה (200-220 מעלות צלזיוס) ללא טורבו. בינתיים מתחילים לטגן קוביות בצל בשמן צמחי רגיל, לאט לאט, תוך ערבוב מידי פעם, עד שקוביות הבצל מתחילות להשחים בקצוות. בשלב זה מוסיפים עגבניות בשלות חתוכות, או עגבניות מרוסקות מקופסא (כשהעונה אינה מאפשרת עגבניות בשלות ומתוקות). מתבלים באבקת מרק בצל בלבד. כל התהליך הזה אמור לקחת כחצי שעה. בזמן זה חלקי העוף בתנור החלו להשחים והגירו נוזלים לתחתית התבנית. מוציאים את התבנית מהתנור ובזהירות יוצקים את הנוזלים ממנה לתערובת הבצל והעגבניות. הרוטב הסופי לא צריך להיות מיימי - בערך בסמיכות של רוטב לפיצה, כך שאם יש יותר מידי נוזלים בתבנית פשוט שופכים אותם. את הרוטב מפזרים באחידות מעל חלקי הבשר. מכאן יש 2 אפשרויות: מי שאוהב את הבשר יבש מעט יחזיר את התבנית כמו שהיא לתנור לעוד 15-20 דקות. מי שמעדיף בשר עשוי יותר ורך יותר יכסה את התבנית בניר אלומיניום ויחזיר את התבנית לתנור ל-15 דקות. לאחר מכן יסיר את הניר וימשיך לצלות עוד 15 דקות להשחמה סופית.
 

sjarjar

New member
השמן לטיגון הבצל. צריך לכסות את תחתית המחבת

וגודל המחבת - בהתאם לכמות הבצל. הבצל צריך להיטגן בשכבה אחידה לא עבה.
 
למעלה