פרוייקט העוף הגדול - קרניבוריה 2

Master Stav

New member
מתכון של חברה טריפוליטאית שמאכילה תילדים

עוף בלחם סגנון טירפולטאי .... החומרים הדרושים : 2 כיכרות לחם שחור חצוייות לשניים כל אחת 2 חזה עוף טרי 1 צינצנת קטנה של אנשובי 4 עלי חסה ערבית ( לא זו המסולסת של שנקין
) 3 תפוחי אדמה 2-3 פלפלים ארוכים חריפים 2 -3 מלפפונים חמוצים ( רצוי ביתיים ) חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק 20 זיתים שחורים מגולענים שמן זית לטיגון 1 כף חרדל 1 כפית מלח חצי כפית פלפל גרוס .... אופן ההכנה : ממבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים מצננים במים קרים מספר דקות וחותכים לקוביות קטנות בנתיים מפלפלים וממליחים את העוף וצורבים אותו על מחבת כבשה מכל הכיוונים את הפלפלים החריפים ואת המלפפונים שלנו חותכים לפרוסות עכישו נחתוך גם את העוף לקוביות קטנות ונערבב את כל המרכיבים כולל האנשובי והחרדל ניקח כל חצי לחם נוציא ממנו את הלבן ונידחס לתוכועלה חסה אחד אחרי שקרענו לו תצורה
עכשיו נידחס רבע מהתערובת שלנו על החסה וניסגור עם פקק של הלבן של הלחם נהדק היטב, נעטוף בניילון ניצמד ונאפשר למעדן הזה לחכות שעה לפני שנטרוף אותו ובכך נאפשר לכל המרכיבים לתת את הטעמים שלהם
שווה ליד להכין מים קרים או בירה ...... שיהיה בתיאבון .
 
עוף בתנור על מצע ירקות ויין

המתכון הוא בהשראת מתכון שראיתי בבלוג של פירגה. כדרכי בקודש, שיניתי והתאמתי לצרכי. עוף בתנור על מצע ירקות ויין המצרכים: 3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות 4 בטטות קלופות ופרוסות פטריות שמפיניון פרוסות 1 פטריית "מלך היער" פרוסה כ-1/2 ק"ג גזר גמדי טרי חלקי עוף מושרים כשעה (השתמשתי בכרעעים של עוף צעיר, מופרדות) מישרה לעוף: 5 כפות שמן זית חצי כוס יין מתוק (השתמשתי ביין מרסלה) כף אבקת מרק פטריות 2 כפות רוטב סויה 4 כפות קטשופ 3 כפות סילאן 8 שיני שום פרוסות פלפל שחור 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, לעקצוץ של חריפות מעט מלח על תפוחי האדמה אופן ההכנה: 1. לחמם תנור ל-180 מעלות. 2. לחמם מעט שמן במחבת גדולה וכבדה ולהזהיב מכל הצדדים את חלקי העוף. להוציא ולשמור במקום חמים. 3. באותה המחבת להזהיב גם את פרוסות תפוחי האדמה ולהוציא מהמחבת. 4. באותה המחבת להזהיב את פרוסות הצל, השום, הפטריות והגזר הגמדי. לטגן תוך כדי בחישה – עד שכל הנוזלים שהופרשו ע"י הפטריות התאדו. 5. בתבנית פיירקס גדולה, שתכיל בנוחות את חלקי העוף ושניתן גם להגישה לשולחן – מסדרים את הירקות, מעליהם את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהם את חלקי העוף. 6. יוצקים מעל את המישרה. 7. מכסים בנייר כסף ואופים מכוסה כשעה ורבע. 8. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות למשך כ-15 – 20 דקות. 9. להקפיד להרטיב מדי פעם את חלקי העוף עם נוזלי המישרה שבתבנית, למניעת התייבשות. הערה: השימוש בפטריית "מלך היער" הוסיפה רבות לתבשיל. הפטרייה מוסיפה "גוף" לתוספת הירקות והפרוסות שלה סופגות נפלא את הטעמים.
 

Master Stav

New member
עוף בקולה ....

אחד המתכונים היורת פשוטים ויותר טעמימים שיש בנוגע לציפורים החומרים הדרושים : 1 שקית קוקי 1 עוף בינוני 1 כוס קולה 2 שיניים שום טרי כתוש חצי כפית מלח אופן ההכנה : מכניסים את כל המרכיבים לתוך שקית קוקי מכניסים לתנור על גריל לכ40 דקות ..... הופכים אחרי 20 דקות
מגישים עם סלט ירוק ו/או אורז מלא
 
למעלה