פרוייקט העוף הגדול - קרניבוריה 2

Sideitself

New member
רוחמה היא בדיחה מאחד העם אחד. (סדרה שהייתה

פעם) וסתם צחקתי על העוף שהוא בכלל נחשב בשר כי הוא פחות מפתה
 

Master Stav

New member
עוף באמת אינו בשר

הוא ציפור ונחשב מבחינתי כאפטייזר לפני הארוחה
 

פוקסי99

New member
עוף ממולא

אני לוקח עוף שלם ללא קרעים בעור, מפריד את העור מהעוף מתחיל מהפתח הגדול למטה (שנעשה לשם הוצעת הקרביים), ובזהירות מפריד את העור לכיוון הצוואר. אותו הדבר כלפי שוקי העוף, מבשל אורז עם רסק עגבניות מרק עוף מוסיף גזר מגורד משני גזרים. נותן לאורז להתקרר מעט(אחרת העור יקרע מהחום בזמן המילוי) מעמיד את העוף על הצוואר בתוך סיר ממלא היטב את חלל העוף במילוי לאחר שהחלל מלא אני מחזיק ביד שמאל את קצה העור ודוחף מילוי בין העור לגוף העוף כלפי הצוואר ולאחר מכן כלפי השוק אותו הדבר בצד השני סוגר את קצוות הער עם קיסם עץ של שוארמה. מניח בתבנית עם החזה כלפי מעלה חותך פרוסות דקות של תפוח אדמה פרוסות עבות יותר של בטטה ועל כל זה רצועות דקות של בצל. מכין בקערית שמן זית חצי כפית חרדל פפריקה מתוקה כמון טיפה כורכום מערבב היטב ומורח את העוף את מה שנשאר מהרוטב שופך על הירקות במקרה והרוטב סמיך מוסיף עוד שמן זית שם 3 ראשי שום שלמים עם הקליפות בצידי העוף וענף או שניים של רוזמרין. בתנור בשליש התחתון ב200 מעלות. עד שמקבל צבע חום יפה מגישים אותו שלם עם הירקות ובגלל המילוי העוף נראה כמו תרנגול הודו חגיגי פוקסי
 

פוקסי99

New member
חזה עוף ממלוא בבטטה

חזה עוף כמה שיותר דק(ניתן לדפוק הייטב) 3 בטטות מבושלות בזיליקום קצוץ דק 3 שיני שום כתושים מלח פלפל שחור למעוך הכול הייטב למחית להניח את חזה העוף לשים כף בערך לגלגל ולסגור עם קיסם לגלגל בקמח לגלגל בביצה טרופה לגלגל בפרורית ולטגן לי יצא בערך 15 יחידות מכמות המילוי
 

toorbo

New member
כל מי שמתכוון להכין עוף היום

יש היום ברשת "מיסטר זול" מבצעים מטורפים על עוף. תמיד יש להם אחלה בשר אבל בכל יום רביעי הוא ממש בזול. זה מה ששוה לקנות היום: חזה עוף טרי פרוס 19.95 לקילו שוקיים עוף טרי 16.95 לקילו ירכיים עוף טרי 14.95 לקילו זה אמנם מותנה בקניה בחנות ב150 שקל אבל בכל זאת שווה. בתיאבון. המתכון הזה ניראה מדהים. אני חושב ללכת על זה..
 

פוקסי99

New member
עוף בקולה

עוף בקולה 10 כנפיים או 5 שוקיים 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות כוס קולה (אסור דיאט) כף גדושה אבקת מרק בצל לבחוש את אבקת המרק לתוך הקולה להניח את הכנפיים( או השוקיים) על תבנית אלומיניום מלבנית למזוג את הקולה על הכנפיים ותפוחי האדמה לתנור 200 מעלות כאשר העוף מקבל גוון חום יפה ותפוחי האדמה רכים לאכול ולהנות. אכלתי הערב והופתעתי מהטעם והפשטות כול טוב פוקסי
 

פוקסי99

New member
מרק תירס עם רצועות חזה עוף

8 כוסות מים 2 כפות אבקת מרק עוף 250 גרם בשר חזה עוף חתוך לרצועות קופסה של תירס ללא הנוזלים 2 ביצים כף גדושה של קורנפלור מלח פלפל שחור מרתיחים את המים כאשר המים רותחים מוסיפים את אבקת המרק מוסיפים לקערת הבשר חלבון ובוחשים הייטב שיכסה את הרצועות מוסיפים באיטיות את הבשר למים הרותחים תוך בחישה גם לאחר שכל הבשר בסיר להמשיך לבחוש עוד כדקה מפרידים את הביצה השניה מוסיפים למים הרותחים את שני החלמונים באיטיות תוך בחישה ולאחר מכן את החלבון הנוסף כל זה תוך בחישה לקבלת "שערות" של ביצה במרק שופכים פנימה גם את תוכן קופסת התירס תוך בחישה מנמיכים את האש מוסיפים מלח ופלפל שחור ונותנים למרק לבעבע כ20 דקות מוצאים רצועה של בשר ובודקים שהיא מבושלת שמים בכוס כף של קורנפלור מוסיפים מים להמסת האבקה ושופכים תוך בחישה למרק ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים והמרק מוכן שידרוג בפעם הקודמת כאשר הכנתי את המרק הבן טען שבמסעדות המרק יותר סמיך וטעם התירס יותר דומיננטי וכמו כן יותר מתקתק. אז ככה: הוספתי למתכון עוד קופסת תירס אבל ריסקתי את שיני התירס של קופסה אחד יחד עם הנוזל במעבד מזון אבל לא למשחה אלה למצב של חתיכות קטנות קטנות הוספתי למרק בזמן הבישול ועכשיו הילד מרוצה וסינן מבין שיניו (או שיני התירס)הפעם זה בדיוק כמו במסעדה אז כל טוב
 

פוקסי99

New member
עוף בתנור בשיטת פוקסי99

אני חותך אתהעוף עם סכין חדה במרכז החזה ושוטח אותו על התבנית מכין מרינדה משמן מעט חרדל כמון פלפל שחור פפריקה מתוקה גרוס מלח מערבב הייטב מורח את העוף מכל צדדיו ומשאיר מעט מהמרינדה בצלוחית מניח את העוף בתבנית כאשר לצידיו אני שם ענפים של רוזמרין וענפים של ריחן תימני משני צידי העוף על נייר האלומינים אני שופך מלח בישול בשני תלוליות. מחמם את התנור ל220 מעלות שם את התבנית כאשר העוף עם החלק הפנימי כלפי מעלה בשליש העליון של התנור לאחר כ20 הופך את העוף עכשין תראי שהמרינדה בצד חזה העוף נמסה לוקחים את המרינדה אשר נשארה בצלוחית ומורחים מחדש. מחזירים לתנור לעוד כ45 דקות שיטה זאת נכוון שביטלתי את חלל הבטן שמשמש כמבודד העוף בא במגע עם חום התנור בצורה הומגנית מתבשל מהר יותר ונשאר עסיסי. בו נומר שהיום שלושה אכלנו את העוף ןלא נשאר ה אפילו עצם
 

פוקסי99

New member
מרק תוניסאי לקוסקוס

כרוב 2 גזרים 2 קישואים 1 בצל גדול 4 תפוחי אדמה 1/2חב' פטרוזיליה כרפס 1/2 חבילה כוזברה כרעיים עוף (לפי הסועדים) כף פפריקה מתוקה. פפריקה חריפה לפי רמת החריפות אשר אתם אוהבים אבקת מרק פלפל שחור. מלח לבשל עד שהעוף מתרכך
 

פוקסי99

New member
חזה עוף ממולא בחזה אווז מעושן

מספר חתיכות של חזה עוף לא דפוקים פרוסות חזה אווז מעושן מעט חרדל ביצים מבולבלות הייטב קמח ופרורי לחם אני משתמש בפרורית זהב פלפל שחור מעט אבקת מרק מעט כמון חותכים את חזה העוף לחצי אבל לא עד הסוף שנקבל משהו דומה לפרפר מטגנים מעט את חזות האווז מכניסים חתיכה של חזה האווז בין שני חלקי האווז את החלק העליון של הפרפר מורחים החרדל סוגרים ומכים עם פטיש שניצלים לשטח מעט מבלבלים את הביצים עם פלפל שחור מלח וכמון שופכים קמח לצלחת מוסיפים מלח ואבקת מרק(כפית גדושה) ומערבבים הייטב שופכים פרורי לחם לצלחת נוספת מחממים את השמן חום בינוני(אחרת נקבל קליפנ נוקשה מהר מידיי והטעמעם הנהדרים של חזה האווז המעושן לא יעברו ויודגשו* מצפים את השניצל הממולא בקמח מהקמח מעבירים לביצה לאחר שתערובתהביצה ניגרה הייטב לצלחת מעבירים לפרורי הלחם ומשםלמחבת כאשר בקצות השניצל רואים תחילה של צבע חוםבהיר הופכים בתאבון
 

פוקסי99

New member
מרק עוף תימני

מרק תימני 2 עגבניות לגרד 5 שיני שום 2 כף חוויגי למרק לטגן בסיר עים מעט שמן להוסיף את חלקי העוף 3 תפוחי אדמה 2 בצלים 2 גזרים חתוכים לרוחב ועגבניה אחד שלמה ולמי שאוהב חריף להוסיף פלפל חריף טרי אחד ברוב המקרים מוסיפים חילבה שהיא כבר חריפה מים לפי גודל הסיר 1 כף אבקת מרק ומלח לקראת הסוף לטעום ולתקן להוסיף קוזברה קצוצה
 

פוקסי99

New member
מרק עוף פולני(עוף מכובס)

12כוסות מים 4 כרעיים 4 שוקיים 3 כנפיים 2 גזרים חתוכים 3 קישואים חתוכים 3 תפוחי אדמה חתוכים ל8 חצי ראש סלרי או שורש פטרוזיליה או שניהם חצי חבילה פטרוזיליה 3 בצלים שלמים 3 כפות אבקת מרק עוף כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור ומי שאוהב חוויג' מוסיפים 2 כפיות הכל לסיר ולאחר שרתח להוריד את הקצף להוריד את הלהבה לבינונית נמוכה ולבשל עד אשר תפוחי האדמה והבשר רכים כל טוב
 

פוקסי99

New member
טיבית עיראקי

טיבית עיראקי 3 כוסות אורז ועוד 3/4 כוס (למילוי) 2 בצלים קצוצים 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1/2 4 כוסות מים קרים עוף שלם רצוי ללא קרעים בעור חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות קורקבנים חתוכים לשניים ניתן גם להוסיף כנפי עוף חצויות ניתן להוסיף לבבות (בשום אופן לא כבדים!!!!) 1/2ככפית פלפל שחור 1/2 כפית הל 1/2 כפית קינמון כפית מלח למילוי העוף 3/4 כובס אורז 1 כוס מים 1 בצל קצוץ ומטוגן כפית גדושה רסק עגבניות 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח כפית פפריקה 1/2 כפית הל 1/2 כפית קינמון מעט מרצועות העוף מטגנים את הבצל עד שיזהיב(_ואפילו מעט יותר אבל שישאר רך ולא יתיבש) מוסיפים את התבלינים על אש קטנה ובוחשים הייטב מוסיפים את הרסק עד קבלת מרקם משחתי בסיר 1/2 4 כוסות מים קרים מערבבים הייטב מוסיפים את 3 כוסות האורז השטופים מערבבים מגבירים את האש עד קבלת בועות כמו הרי געש קטנים מתחתית סיר האורז מנמיכים את הלהבה סוגרים את המכסה ל15 דקות(במצב הזה נקבל את האורז חצי מוכן) לוקחים סיר נוסף שוטפים הייטב את 3/4 כוס האורז מטגנים את הבצל מוסיפים את התבלינים מוסיפים את הרסק מוסיפים את המים מוסיפים את האורז וחתיכות החזה מבשלים כ10 דקות ומורידים מהאש מחכים שהאורז למילוי יתקרר מעט מכניסים לתוך העוף את האורז ותופרים (ניתן לסגור עם קיסמים) פותחים את ביר האורז מזיזים במרכז את האורז המבושל חלקית ומכינים מקום לעוף מניחים את העוף וגורפים את האורז מהצדדים ומצמידים לעוף מפזרים עוד מעט מכל תבלין על העוף והאורז סוגרים את המכסה ולתנור בחום של 100 מעלות לכל הלילה ממליץ בשלב מסויים בלילה לבדוק את האורז בסיר במקרה ויבש מעט להוסיף עוד כוס מים רותחים בהזלפה מסביב המלצה שלי להפריד את העור של העוף מגוף העוף ולתחוב פנימה גם חלק ממילוי האורז השילוב של הנוזלים אשר מפריש העור והאורז
 

פוקסי99

New member
סדנא לפירוק עוף בבית

לעיתים אני רוכש מספר עופות שלמים ומפרק אותם כל בבית אז זאת הסדנא
 
למעלה