פרופ' גבי שרייבר

פרופ' גבי שרייבר

קודם כל- נעים מאוד, ברכות על הפורום השימושי בהחלט. לגבי הראיון השני באב"ג; לחוסר מזלי, אחד המראיינים שלי היה פרופ' גבי שרייבר- יו"ר ועדת קבלה. במהלך כל הראיון הוא עינה אותי בשאלות על במה נבדל האדם מהבהמה, על מערכות ניסויים וכדורי פלסבו. אני חושבת שהוא די נהנה מזה כי הוא כל הזמן דרש שאני אוסיף עוד ועוד על התשובות שלי. בסוף הוא גם הוסיף בעסיסיות "טוב אבל את בטח לא תלמדי כאן, הרי הטכניון נמצא במרחק 2 דק' מהבית שלך, לא?" וכשאמרתי שאני לא ממש רוצה ללמוד קרוב לבית הוא הקניט "את בטח אומרת את זה בכל האוניברסיטאות". יש לכם מושג אולי אם זו דרכו בקודש לענות מועמדים ובציון הוא נדיב יותר, או שמא הלך עליי לגמרי?

Regina Phalange

New member
כן, הלך עליך.

סתם סתם
ביוכימיה עושה אותי מרשעת
בכל מקרה, זה נשמע קצת כמו הריאיון שלי אצלו שנה שעברה, חוץ מההערה על הטכניון (מצד שני- אני גרה באשדוד, אם הייתה לי אוניברסיטה ליד הבית, אולי הייתי נשאלת גם על זה) בכל מקרה, ממש אי אפשר לדעת עם באר שבע, אבל בטוח לא הלך עליך לגמרי עד שלא תראי "דחייה" במידע האישי שלך...

Y a n i B

New member
אני פשוט עומד להתווכח איתם שעות

שיתכוננו לזה שם בב"ש.

Corpus Magnus

New member
שרייבר קטל אותי חזק מאד...

שרייבר לא אוהב אותי, וכנראה גם קיבלתי את הדחייה בגלל שניכנסתי איתו ראש בראש במשך 100 דקות של ראיון. אתם יודעים מה הוא אמר לי בסוף ? הוא אמר לי "ניכר שאתה בחור איכותי ואינטיליגנטי, ללא ספק עם יכולות אנליטיות מרשימות, אבל אני לא חושב שאתה מתאים להיות רופא, למעשה אני חושב שהרבה יותר מתאים לך להיות חוקר מאשר להיות רופא." כמובן שברגע זה חטפתי קריזה רצינית (אבל מבחוץ נשארתי נעים וחייכן כמו הטלטאביז הסגול שנצלב בתקשורת בגלל נטיותיו ההומוסקסואליות). הסתכלתי עליו, חייכתי ועניתי : "אני מכבד את דעתך, אבל אני חושב שדווקא אדם ברם מעמדך צריך לדעת שדרושות הרבה יותר משעה וחצי בשביל לקבוע עובדה כזו באופן כל כך מובהק" בשלב הזה הוא עיקם פרצוף, מיד חייך, וסיים את הראיון במשפט נוסח "תודה רבה לך שבאת" <החווה עם ידו אל הדלת> אני חייכתי <פוליטיקלי קורקט> אמרתי "תודה רבה על זמנכם" ועזבתי.

../images/Emo45.gif

מי שצריך טיפול פסיכיאטרי כדאי לו ללכת לשרייבר. תוך פגישה וחצי הוא מכיר את הבן אדם לגמרי. יוצא מאוד כלכלי וחוסך בזמן. חנטריש השרייבר הזה... (עוד אחד ממאוכזבי שרייבר)

mickeym

New member
אולי הוא צודק? אתה לא אובייקטיבי

הראיון שלי בב"ש היה לפני 3 וחצי שנים אז אני לא זוכר לפרטי פרטים מה הלך בו. דבר אחד ראיתי והוא שהם כיוונו לסוג מסויים של אדם ואישיות שדווקא עומד עם האישיות שלי ואכן התקבלתי (זה שאח"כ העדפתי את הדסה זה סיפור אחר). אני מכיר אנשים שלא התקבלו לב"ש והם אנשים מרשימים ביותר אבל גם לדעתי לא מראים תכונות אישיותיות של רופא אלא של חוקר. אין ספק שלהיות חוקר גדול זה עוזר לאנושות לא פחות מרופא ואף הרבה יותר. ישנן תכונות אישיות מסויימות שעושות רופא, כמו כל נותן שירות שעובד עם אנשים. לא לכולם יש אותן וצריך להבין את זה, אם כי זה נורא משפיל כשאומרים לך "אתה לא מתאים". כל זה נאמר בלי שום קשר אליך, אני ממש לא מכיר אותך. רק שאולי תחשוב על מה הלך בראיון ומה הוביל אותו להגיד את מה שאמר. אולי אם תהיה אובייקטיבי תראה שהוא צודק. או שאולי לא.\

Corpus Magnus

New member
אובייקטיביות אינה רלוונטית.

יכול להיות שהוא צודק, יכול להיות שהוא טועה - כך או כך, אין בעובדה זו לשנות את העתיד הבטוח והחד משמעי - אני אהיה רופא. אתה מבין, יש שני סוגים של אנשים : יש אנשים שנותנים למציאות להכתיב להם את חייהם, ויש אנשים שחייהם שמכתיבים למציאות כיצד להתרחש. אני נכלל במיעוט המייצג את הסוג השני.

קורפוס,

אני לא בטוחה שהחיים צריכים ללכת ככה או ככה - מבחינת הכתבות. צריך לדעת גם (הממ.. הנה באה מילה שהרבה אנשים שונאים) לזרום עם השינויים והמגבלות. אני לא מדברת על ויתורים והתקפלויות, אלא לדעת לעצור רגע, לקחת נשימה עמוקה, לחזור בראש על המילים שנאמרו, אולי לראות את הדברים מעט אחרת. אני לא הייתי שם, אני לא מכירה אותך ולכן אני לא באה להעביר ביקורת אבל נדמה לי שאתה מגיב בעוצמה חזקה מדי. אפשר אולי לשאול, למה אתה רוצה להיות רופא? ולמה בעיניך העתיד שלך הוא כל כך חד משמעי? מה היית עושה אם (חס וחלילה) היה קורה משהו שימנע ממך באמת להיות רופא? מקווה שלא עיצבנתי (זו לא הייתה הכוונה) אני פשוט סקרנית לשמוע מה יש לך להגיד.

Corpus Magnus

New member
מה אני אגיד לך ...

בואי נשים את הקלפים על השולחן : בכל עת אני דואג שמקסימום אפשרויות יהיו פתוחות בפני מכל הבחינות. אם משהו הוא אינו בר ביצוע ולא משנה מה, אין לי שום דבר לעשות בנידון ולכן אני מקבל את זה, אני אדם מאד אדפטבילי, אבל כשמדובר במשהו שיש לי שליטה עליו, אלוהים בעצמו לא ימנע ממני לעשות את מה שאני רוצה. למה אני רוצה להיות רופא ? קודם כל, נתח לא מבוטל ממשפחתי חולה במחלות חשוכות מרפא, אני מאד מודע לסבל של הסביבה הקרובה אלי, אני לא נהנה לראות אנשים סובלים וחסרי אונים. המקצוע מעניין אותי, אני רואה לא מעט דרכים להתפתחות אינטלקטואלית דרך הבנה של הגוף האנושי, לדעתי זוהי עבודת קודש, וחונכתי להחזיר לקהילה. ועכשיו אחרי ההקדמה הזו, מתחסדת וצבועה ככל שתהייה, אני רוצה להיות רופא בשביל הסטטוס, בשביל ההכרה, בגלל שאני יודע שאני אהיה מספר אחד, כי לכך חונכתי, למצויינות, ולשם אני יודע להגיע, וברגע שאני אגיע לשם אותה הכרה גם תקבל צורה של כסף, והרבה ממנו. למה עוד ? בגלל האתגר, בגלל שאני מאמין שאני מסוגל, בגלל שאני לא רוצה להפנות את הגב למשהו בידיעה שנכנעתי, ובגלל שלדעתי חבל לבזבז מישהו עם נתונים כמו שלי על מקצוע פחות מרפואה. וכאן דרך אגב נגמר הויכוח שטרם התחיל על הנתונים שלי, או על כמה מייצגים המדדים של המערכת האקדמית והטרום אקדמית בישראל. אז כמו שאת רואה, יש לי אינטרסים נקיים יותר, ואינטרסים נקיים פחות, אחרי הכל, אני בסה"כ אנושי : אני בן אדם, ויש בי הרבה טוב ואהבה, ויש בי המון רוע ושנאה, אני מוכן לנתח גופות בדרך להצלחה ומימוש עצמי, ואני מוכן לרמוס גופות בדרך להצלחה ומימוש עצמי. אני גם נרקיסיסט לא קטן, אני מאד אוהב את עצמי, ומאד בטוח בעצמי, מה שבשילוב עם פרפקציוניזם יוצר שילוב אישיות קטלני משהו, לטוב ולרע. אני לא יודע מה אני אעשה אם יום אחד תיפול עלי נכות כלשהי, להגיד לך שאני אזרוק את עצמי מגורד שחקים בגלל עוורון או אובדן גפה ? אלוהים אני לא יודע. תקראו לזה טפשות, תקראו לזה גאווה ויהירות, תקראו לזה היבריס, זה לא משנה לי כהוא זה. מהיום שנולדתי עקפתי אנשים בדרך למטרה ואני אמשיך לטפס על הרים עד היום שאני כנראה אמות. אני אמשיך לרוץ קדימה, למרות כל האנשים הקטנים וחסרי המשמעות שלועגים ושמים רגליים, שישמחו על כל מפלה שאני נוחל, וכאן יש לי רק מסר אחרון לאותם אנשים, הם מוזמנים לצחוק כל פעם שאני מועד, אבל צוחק מי שצוחק אחרון. אגב, אין כל נימה של עצבים בהודעה הזו, שאלת, אז עניתי.

loxias

New member
רק עניין אחד

אני לא חושב שבשביל להיות רופא טוב צריכים להיות לך נתונים גבוהים, אני דווקא חושב שיש מקצועות הרבה יותר קשים (שדורשים גם כישורים שונים), שבהם באמת חייב לבזבז נתונים אם יש אותם. מה זה קשור אליך? לא יודע. שיהיה לך בהצלחה בכל אופן, ואם תוכל לדרוס פחות אנשים בדרך, מה טוב.

Corpus Magnus

New member
אני לא בן אדם רע.

אבל החיים לימדו אותי שצריך לתת מרפקים, ולא להיות נאיבי, כי אחרת אתה חוטף מרפקים ונדחק אחורה

loxias

New member
יש הבדל

לדעתי בין להגן על עצמך מפני מרפקים ובין להיות זה שנותן אותם. יש מספיק דרכים לדאוג לעצמך מבלי הצורך לפגוע באחרים.

loxias

New member
כן

די מקסים כאן בפנים אפילו עם כל ההשתקפויות והצבעים.

kontsy

New member
סטטוס?! הכרה?!

אני מניחה אחרי הלימודים אתה עובר לחו"ל כי מזמן שלא שמעתי רופא בארץ מדבר על סטטוס כלשהו

Corpus Magnus

New member
אכן, אני לא מתכוון להשאר בארץ.

אם הייתי יכול לממן תואר בארה"ב אן באנגליה הייתי עושה את זה, אבל מדובר בהוצאה אדירה של עשרות אלפי דולרים. אני מעוניין להגר לארה"ב, שם רופאים בד"כ מתוגמלים יותר טוב בלשון המעטה.

kontsy

New member
עצוב לי שיש רופאים כאלה...

אבל נו טוב. תעשה מה שעושה לך טוב. רק כשתרמוס את כל האנשים האלה בדרך למעלה, תנסה לוודא שאף אחד מהם לא יהיה מטופל שלך...

למעלה