פרופ' גבי שרייבר

harbor

New member
צודק 100%

כולם רוצים ללכת לרפואה בעיקר בגלל שזה בטופ. אני אישית (שגם רציתי ללמוד רפואה) הבנתי שזאת הסיבה שבגללה אני רוצה ללכת ללמוד רפואה ולא בגלל שאני אוהב את המקצוע באמת והחלטתי לוותר על זה וללכת על משהו שמעניין אותי ובאותו זמן יכול להוות לי אתגר. (בשביל להיות רופא לא צריך להיות גאון). בקיצור, רוב האנשים רוצים ללכת לרפואה רק בגלל העובדה שזה מקצוע נחשב ובגלל המחשבה שיקראו לו "דוקטור וואט אבר".

itsish

New member
אני הייתי אצל שרייבר בראיון ראשון

ועברתי...כך שלא להכפיש אותו סתם. נכון, אין ספק שהוא מצדיק את היותו ראש ועדת קבלה והוא עושה ראיון ארוך ומתיש עם הרבה שאלות לא חביבות במיוחד...ואולי זה קשור גם להיותו פסיכיאטר קליני. אבל מי שמצליח לענות לעניין עובר אצלו....לא להיבהל מזה שהוא מתעכב על שאלה מסוימת וכו'... והמלצה חמה שלי...אל תתעסקי עם זה עכשיו...יש עכשיו בערך חודש עד שיהיו תשובות. את מה שעשית בראיון כבר לא תוכלי לשנות ומוטב שלא להתעמק בו, זה סתם מוביל לכאבי ראש מיותרים.

kontsy

New member
לי אמרו שבועיים-שלושה

העיקר שיגיעו כבר התוצאות!

ארגינין

New member
חבר'ה משהו חשוב לגבי שרייבר

תשמעו, וזה תקף לכל חברי הפורום. אחד החסרונות העקריים בפורום פה זה שכל בנאדם שקורא מגיע לראיונות כשהוא יודע ש: שרייבר זה יו"ר קבלה, שרייבר זה פסיכאיטר זאת מרשעת זאת מכשילה ועוד ועוד קודם כל- זה משתנה מראיון לראיון!!! דבר נוסף, עשיתם פה עליהום מטורף על כמה מראיינים. כל מראיין היה יכול לשאול את השאלות האלה, פשוט את מייחסת לזה עודף משמעות כי זה שרייבר, ושמעת ששרייבר זה ה-מראיין. אז קודם כל אני רוצה להרגיע אותך. אבל בקשר לפורם כולו- אולי באמת שנה הבאה, צריך לשים סימן ספויילר על הודעות לגבי מראיינים, כי אנשים מגיעים לראיונות, ואז פתאום מקבלים את הפלסטיק עם השם של X שבמקרה קראו עליו יום לפני שהוא אוהב לשאול שאלות מסויימות ואז נכנסים לפאניקה ודופקים את הראיון. אני רוצה להרגיע את כולם לגבי שרייבר יצא פה שם שהוא לא מעביר מדובר בבנאדם נחמד, מכיר הרבה חבר'ה שעברו אצלו (מצד שני אני מכיר רק אנשים שעברו). אם נלחצתם, אז זהו.. זאת העבודה שלו. לראות איך אתם בלחץ. שיהיה בהצלחה לכולם...

ninush252

New member
דווקא אצלי זה היה אחרת...

בראיון הראשון שלי שרייבר ראיין אותי, יחד עם עוד דר' אחר, קליימן משהו אני חושבת.. גם אותי שרייב שאל על ההבדל בין אדם לבהמה, ניסויים בבעלי חיים וכאלה- אבל את רוב השאלות שאל דוקא הרופא השני, וגבי רק הנהן בראשו וגרם לי להרגיש בטוחה... בסופו של דבר לא הגעתי אפילו לראיון השני, אני מניחה שזה בגללו אחרי הכל, אבל מי יודע..

natalysh

New member
כמה מילים על מרפקים ודברים אחרים

קראתי בעיון את השרשור... ואני לא הולכת להלאות אתכם בדיבורים על קדושת הרפואה, אלא רק לומר לדובר המרכזי, Corpus Magnus, משהו על דחיפות מרפקים, וכמה הם אינם במקומם בלימודי רפואה. ועל צניעות (בהמשך). אחד החברים שלי שלומדים איתי סיפר לי על איזה מקרנה שהיה לו במס"ר כשהוא נבחן. בחור שפגש דיבר איתו בין המיונים על איך הוא הולך לאתר בסימולציות הקבוצתיות (הדורשות דיונים, כושר שכנוע וכו' וכו') את "הערבי והבחורה", כלומר להשתמש בהם כדי להתבלט בסימולציה, מתוך הנחה שהם "חלשים" יותר בעימותים וכו'. לפחות בשנה שלנו לא פגשנו יותר בבן האדם הזה, יכול להיות שהוא מבלה באחת הפקולטות האחרות, לא יודעת. סביר להניח כי השיטה הזו יכלה לעבוד לו בדיוק באותה מידה שהיא יכלה להכשל. יש מראיינים שמעריכים מאוד כושר שכנוע וניצחון בעימותים, ויש מראיינים שאוהבים יותר שיתוף פעולה ולא דחיקה לפינה. אבל יודע מה, זה בכלל לא משנה. מה שמשנה, זה שבסופו של דבר הצלחתו של אותו אדם, אם תהיה, תהיה עקב הפסדם של אחרים. האם היית רוצה שככה יראו הלימודים שלך (ואני לא נכנסת לדיבורים על המקצוע עצמו)? שההצלחה שלך בהם, שיכול להיות באמת תגיע להיות מס' 1, שתהיה מבריק ותותח ומלך ומה לא, תהיה לא בגלל עבודה קשה טהורה, אלא בזכות כשלונם של אחרים? מה שווה התואר שאתה מחפש של "מס' 1" אם לא השגת אותו לגמרי בזכות עצמך? ואני לא מדברת בכלל על הדברים הגדולים ועל תחרותיות. מספיק על הדברים הקטנים והמעצבנים שגם בהם יש מרפקים - הדוגמות הקלאסיות של תלישת דפים, החבאת ספרים וכו' וכו' הן רק חלק מהעניין. אם אתה תרגיש טוב עם עצמך, אז שיהיה בהצלחה, אני מאחלת לך בהצלחה ולי לא להיות ברדיוס קרוב אליך כדי לא לחטוף מרפק בעין, בטעות או לא בטעות. ומילות נחמה לשאר האנשים הדואגים בשרשור - אני יכולה להגיד לכם בלב שלם, שלפחות במקום בו אני לומדת, רב האנשים לא נותנים מרפקים, אלא מושיטים ידיים ונותנים כתף. מרבית האנשים התחרותיים שמגיעים לפקולטה למדים מהר מאוד שההצלחה שלהם היא גם ההצלחה של החברים שלהם. בניגוד למקצועות אחרים, הלימודים אינם לימודים יחידנים. נדרש הרבה שיתוף פעולה בין כולם ואין מקום למרפקים. מי שנותן מרפקים מקבל מרפק בעין ובזה נגמר הסיפור. וקצת על צניעות - אתה קופץ גבוה מדי. אתה כבר בטוח שתכבוש את פסגת העולם, ועוד לא התחלת ללמוד. ובדרך אתה מזלזל עד מאוד בדברים שאמרו לך פרופסורים ואנשים שהגיעו להישגים שעל רבע מהם אתה בכלל לא שמעת. מותק, קצת להירגע, קצת להסתכל לצדדים. מוטיבציה זה תמיד טוב, אבל גם יכולת הקשה, למידה מטעויות, הסתגלות לשינויים וכמובן - כבוד. אל תשלול ישר את מה שהמראיינים אמרו לך. אולי אין להם הכרות טובה איתך, אבל יש להם ניסיון רב מאוד, ובמקום לקחת את ההערות שהביאו לך למקום השלילי שאתה לוקח אותן אליו, אתה יכול לעצור, להסיק מסקנות לגבי עצמך ועתידך, ואיך אתה יכול להשתפר בראיונות הבאים, זה מקום חיובי הרבה יותר.

Corpus Magnus

New member
היבריס ... אכן בעייה קשה.

לא דיברתי על הגעה לפסגה על חשבון אחרים, רק ממניעת אחרים לקחת לי את מקומי בפסגה, להגיד לך את האמת, אין כל סיפוק בלהיות מספר אחד, אם לא השגת את זה בעצמך. אני מעריך ומכבד את דעת הפרופסורים שבחנו אותי, את מעמדם שהושג בעבודה קשה, ואת השכלתם המקצועית. זה דבר אחד. דבר שני : עם כל הכבוד וההערכה, אני מסתייג מדבריהם... לדעתי הם טועים ואני צודק. זכותי לחוות דעה. דבר אחרון : כל החיים שלי אני שומר על פרופיל נמוך ודורכים עלי. מספיק. ולגבי עניין הצניעות : אני רואה את עצמי כאדם המקרין את יכולותיו ואת איכויותיו הפנימיות החוצה, ואינו מתבייש בהן. אותו אור קורן, גורם לחלשים וחסרי האמונה בעצמם שמנסים להכשיל אותי לחזור למאורות שמהן הם זחלו. נלסון מנדלה אמר את זה, אחרי שבילה תקופה לא מבוטלת בכלא. מעניין כמה זמן להתבוננות עצמית וחשבון נפש היה לו ?!

loxias

New member
אממ

"לא דיברתי על הגעה לפסגה על חשבון אחרים, רק ממניעת אחרים לקחת לי את מקומי בפסגה" לי זה נשמע בדיוק אותו דבר.

natalysh

New member
את המושג "Self -Centered" אתה מכיר?

כמות הפעמים שאתה מזכיר את המילה "אני" "לי" "ובכלל מדבר רק על עצמך בהודעת שלך כמעט מוגזמת. יש עוד דברים בעולם הזה, ואתה לא נמצא במרכזו - כמו גם ברפואה, אתה לא נמצא במרכז, במקרה הטוב בשוליים, במקרה הפחות טוב אתה נדחק מחוץ למעגל. כמות הפעמים שתזכה לפרגון במקצוע מזערית, וגם זה בטח לא בשנים הראשונות. לזה התכוונתי בצניעות - לדעת למקם את עצמך טוב במערכת. נכון לעכשיו, הגישה שלך מתרכזת בעיקר ב- "אני-אני-אני", ולכן לא פלא שאתה כל כך בטוח בצדקתך ומוכן לדפוק מרפקים. אין מקום כל כך לאנשים אחרים, פחות טובים ממך, בגישה הצרה הזו, ולכן, לפי דעתי, אתה צפוי לאכזבה קשה בלימודים ובמקצוע.

זה בדיוק מה שמבדיל אותך,

בעלת הניסיון לבין אדם שחי בעולם מסוים מאוד, עם כללים מסוימים מאוד ופילוסופיות מסוימות שמצדיקות את כל המסוימות הזו... (אני מצטערת, התחרפנתי מכל תופעת ה"פלצנות האקדמית" בשירשור הזה). זה ממש מזכיר לי אנשים/תופעות שראיתי בצבא. זה בסדר, כולם בסוף הבינו מהר מאוד איפה הם נמצאים ורבים גם נאלצו לקפל את המרפקים שהם הכינו מהסיבה הפשוטה שזה ממש לא סייע להם אלא להיפך - הם הבינו שחבל סתם לשבור מרפקים.. שורה תחתונה, הפטפוטים האלו לא מפחידים אותי, שיהיה בהצלחה לכולם וגם לקורפוס היקר שאני בטוחה שהדעות שלו עוד ישתנו עוד 40 פעם לפחות (הרגשה כזאת..).

pinushe1

New member
שאלה לכל ברי המזל....כרגע.

היודעים אתם,במקרה,מתי נערכים הראיונות האחרונים? אשמח לתשובה מהירה. תודה.

אביביאן

New member
מה נסגר איתכם?

למה לבזבז כל כך הרבה זמן בלהשמיץ אחד את השני- אחרי רבע מהשרשור התייאשתי מלקרוא את דברי הבלע הללו. מאיפה מגיע כל הלכלוך הזה? שיהיה לכולנו פשוט סוף שבוע נפלא!!!

למעלה