פרופ' גבי שרייבר

kontsy

New member
ואללה גרמת לי לחשוב

לא יודעת למה התגובות הכל כך בוטות שלך מציקות לי כל כך אבל ניסיתי להבין למה זה כל כך מפריע לי. והגעתי להבנה מסוימת - אין לי שום בעיה עם אנשים שרוצים את מה שטוב להם ורק להם, אין לי שום בעיה עם אנשים שאפתנים שיעשו הכל להתקדם, אין לי בעיה עם אנשים שהעיקר עבורם זה כסף, יוקרה וסטטוס. יש לי בעיה עם רופאים כאלה.

Corpus Magnus

New member
הכל התחיל מגן חובה יקירתי.

אני מתאר לעצמי שאין טעם להסביר שהבנתם לא קשורה את עניין רמיסת הגופות אבל אני אנסה להסביר בכל מקרה : תמיד הייתי בחור חמוד ומקסים, מהסוג שממתין לנדנדה בסבלנות בגן חובה, בגלל שאמא אמרה, כי ככה חינכו אותי באמריקה, אבל בישראל, לא מחכים לנדנדה בשקט ובתור מסודר, בישראל - הילד החזק ובגדול דוחף אותך, ואתה נשאר לחכות לנדנדה עד שההפסקה נגמרת. ככה גם בעבודה, אנשים באים ומשחקים על המצפון שלך שתחליף משמרת, כי הם רוצים ללכת לים, אבל לך הם משקרים ואומרים שיש להם הלוויה של סבתא או דודה או משהו, וגם בצבא, כשצריך לעשות תורנויות ואתה נדפק כי אתה הבחור הטוב שלא מסוגל להגיד לא, וכל הסוציומטים הבני זונות מוציאים גימלים על ימין ועל שמאל. אז בוקר אחד התעוררתי, מטאפורית כמובן, והחלטתי שמהיום אני הילד הגדול והחזק, ומאז גיל 16 ועד היום, אני גם גדול פיזית, אחרי שנים של עבודת חדר כושר מאומצת, אני חריף מאד שכלית, בקיא במגוון אדיר של תחומי עניין הומנים וריאלים, עם כושר ניתוח מצבים וחשיבה אקסצנטרית שמסוגלת למצוא פיתרון אטרקטיבי לבעיות שאנשים אחרים לא מסוגלים להגיע איתן לפתרון. מה לעשות ? היום אני גם סוציומט לא קטן, אני חושב קודם כל על מספר אחד, את יודעת למה ? כי אף אחד לא שם זין עלי. אנשים יתנו לי להתמוטט ולהרקב ואף אחד לא יושיט יד, כי זהו אופי האדם - בפנים עמוק, לכולנו יש יסוד אגוצנטרי ומושחת. ההבדל בנינו, הוא שאני לא מתבייש בו. ולגבי רמיסת הגופות, הכוונה היתה, שאם מישהו ינסה להכשיל אותי, אני אפיל אותו כל כך חזק ומהר שהוא לא ידע מאיפה זה בא לו. אני לא "דוחף ורומס" אנשים סתם. זה מכניזם של הגנה עצמית. אז למי מגיע יותר להיות רופא ? לי או לבן מיעוטים ? לי או לגאון מהעיר המקבילה ? לי או לבחור שאבא שלו מנהל מחלקה ? לי או לבחורה שלאבא שלה יש מיליונים ויכול לתרום לאוניברסיטה ? אז התשובה היא : לי ! למה ? כי אני, בניגוד לשאר, לא אבחל באמצעים, ולא אפרה עד שאקבל מה שאני רוצה, ונראה מי ישבר ראשון.

אני גם הגעתי למסקנות שלך..

אבל בעקרון אני מנסה לא לאבד את האופי שלי בדרך, לא בצבא לא בלימודים ולא בכל מקום שבו ינסו לרמוס אותי. אני אמנם נכנס כמה שאני יכול באלו שמנסים לרמוס, אבל לא נוקט באמצעים שאני לא שלם איתם מוסרית, וקורה שאותם אלו שמנסים לרמות כן נוקטים באמצעים כאלו, וזה לפעמים מה שעצוב, כי החברה שלנו לא מוקיעה מתוכה את אותם אנשים שלא בוחלים בשום אמצעי(אלא מוקיעה מתוכה אוכלסיות חלשות שלא גורמות נזק לאף אחד). בסופו של דבר הכי חשוב זה למנוע בכלל מצב ש'יתנו לך מרפק', ובשביל להגיע למניעה צריך לדעתי לקלוט אנשים ולהבין פחות או יותר כיצד הם ינהגו. ובכלל-לחבק ולתרום לכל אותם אלו שלא רומסים, מזה אני חי, גם אם לא תמיד אני אקבל את התרומה בחזרה.

Corpus Magnus

New member
נסי אתה לא יכול להיות נאיבי...

ולחיות בסרט שהחיים הם הליכה בגן של ורדים. גם כשיום אחד שנינו נהיה רופאים ונרצה להתקדם לפוזיציה של מנהל מחלקה ויהיו חמישה מועמדים ותקן אחד, אתה יכול להיות אסרטיבי, נחוש ומפוקס על המטרה, ובסופו של דבר להגיע, או שאתה יכול "לתת צ'אנס הוגן לאחרים" תשאל את עצמך את השאלה הבאה, בסופו של דבר החיים מסתכמים בדילמה נוסח התמונה שבה השוטר האמריקאי מוציא את המורד הוויאטקונגי ביריה לראש. מי אתה מעדיף להיות ? השוטר ? או הוויאטקונג ? האם ארבעת המועמדים האחרים יתנו לך "צ'אנס הוגן" אני בטוח שלא. אני בטוח שאם הם הגיעו לעמדה שהם מתחרים על תפקיד ניהול מחלקה, הם לא שונים ממני ויודעים לדחוף אנשים אחרים שיפנו להם את הכביש בדרך להצלחה.

kontsy

New member
חבל אבל ממש חבל

שאתה מרגיש "כי אף אחד לא שם זין עלי. אנשים יתנו לי להתמוטט ולהרקב ואף אחד לא יושיט יד" כנראה שזה מה שמסביר את כל האידיאולוגיה

kontsy

New member
לי היה הפוך

האנשים המדהימים (הבודדים אומנם) שתמכו ותומכים בי בצורה מדהימה כבר הרבה מאוד שנים (חברים, הורים, בן זוג) עמדו במבחן המציאות כבר הרבה מאוד פעמים. אני מאוד מקווה שיום אחד תפגוש את המישהו או מישהי שינפצו לך את התיאוריה. לא משנה מה אני חושבת על הדיעות שלך בקטע של רפואה (בטח אתה מנחש) אבל לכל אדם מגיע להיות מאושר.

Corpus Magnus

New member
בעולמינו, כמו שאומר דר' האוס....

"סיבה באה לפני תוצאה, ולא ההפך" עכשיו תשתמשי בתאים השחורים ונסי להבין למה התכוון המשורר

ופלא ששרייבר לא העביר אותך?

אולי הסיבה באה לפני התוצאה, אבל התוצאה עלולה ליצור סיבות ובאותו האופן גם תוצאות נוספות. במילים פשוטות למתקשים, מי שכבר החליט שכל האנשים הם חרא ולכן גם הוא חרא, סופו שלכל מה שיאכל וישתה יהיה טעם של אסלה.

יוסי n

New member
פעם ראשונה שאני שומע דברים כאלה...

ממועמד לרפואה, ואני מכיר די הרבה כאלה. אבל אני מבין אותך. אתה כועס מאד, וזה משתקף בדברים שלך ובאיך שאתה מעביר אותם. שמור על הנחישות. אם אתה באמת רוצה להיות רופא - אתה תהיה. רק עצה - קצת יותר ענווה. בהצלחה.

Corpus Magnus

New member
אתה צודק.

אני האמת לא כועס, אני פשוט החלטתי לשים את הדברים כמו שהם על השולחן בלי להיות צבוע. יש עוד הרבה אנשים כמוני בחוץ שעושים את זה בגלל התחרותיות, בגלל האתגר ולא בגלל המקצוע.

יש עוד הרבה אנשים

ויש אנשים כמו ד"ר (הוא לא פרופ'?) גבי שרייבר שדואגים שלפחות בב"ש הם לא יגיעו ללימודי רפואה.

mickeym

New member
נראה לי שתהיה כירורג מעולה

בלי צחוק, יש בך תכונות אופי שדומות מאד לרוב הכירורגים שהכרתי. אני חושב שרובם הגיעו למקצוע הרפואה מתוך צורך עז להיות מס' 1. מאחל לך שתגיע לשם, אבל אני אשמח אם בדרך תשתדל לא לדרוך על יותר מידי אנשים.

רעם69

New member
אין מה להגיד.

לא לעיתים קרובות נתקלים בתגובות עוצמתיות וכנות כאלה. יישר כוח על האמונה שלך בעצמך,על הביטחון שלך בראייה של דברים ובנוסף על ההתנסחות הרהוטה. את הראיון שלי עברת...

Y a n i B

New member
על 4 בנים שמענו בהגדה של פסח:

חכם, רשע, תם, ושאינו יודע לשאול. מקובל שההופכי של ה"חכם" הוא זה ש"אינו יודע לשאול".

למעלה