פרופ' גבי שרייבר

ואילו פרמטרים תבדקי?

כאשר משתמשים בראיונות ככלי עיקרי, מקבלים את הרופאים הטובים יותר בעיני המראיינים (כאשר גם שיקולים לא מודעים נכנסים לתמונה). זה לא מדע מדוייק.

nightriders

New member
יש פרמטרים שאפשר לבדוק

הפרמטר הפשוט ביותר הוא אחוז האנשים שאכן בסופו של דבר עוסקים במקצוע. וזה לא דבר טריביאלי בכלל. נתח מאלה שהתקבלו גדול לא עובדים בתור רופאים, וחלק אף פורשים בזמן הלימודים. ניתן גם לבדוק פרמטרים ספציפים על פי תחום הרפואה הספציפי (אחוזי הצלחה בניתוחים, זמן ממוצע מרגע מקבלת החולה ועד הדיאגנוזה ועוד...) אם רוצים אפשר לבדוק. זה בכלל לא פשוט, ואני מסכים שלא מדויק, אבל מעשי. גם תוצאות במחקר ביולוגי הן לא דבר מדויק אבל אנשים מקבלים את זה ברגע שיש מובהקות סטטיסטית מסוימת. אבל כל זה לא משנה, אין טעם להתווכח על זה- כי זה פשוט לא יתבצע. מי שעובר את הראיונות הוא אותו אדם שהיה לו כשרון או מזל להגיד את מה שהמראיינים רצו לשמוע. ראיונות משקפים את היכולת שלך לשיווק עצמי- בזה אין שום ספק. לגבי כושר ניבוי היכולת שלך להיות רופא - כמו שאמרתי קודם זה כמו להפיל גורל. ועובדה שאנשים רבים לא התקבלו בבאר שבע והצליחו לאחר שהוכשרו באוניברסיטאות אחרות. ואין שום עדות לכך שהרופאים של אוניברסיטת באר שבע טובים יותר. אני סיימתי. סוף שבוע נפלא

Corpus Magnus

New member
אני מסכים עם כל מילה שלך.

וממשיך במסלול בו קבעתי מראש, בידיעה מראש והכרה של כל ההשלכות הקיימות למסלול זה על חיי. בכל מקרה תודה על הדברים הכנים

וואו

הוא ממש חורש את השאלות האלו, הוא שאל אותי על אותו הדבר, מלבד האקטוגנזה והשיבוט. לעזאזל! זה היה בראיון הראשון שלך ולא עברת? הלך עליי. לגמרי.

Corpus Magnus

New member
אל תקפוץ למסקנות !

אני חפרתי לעצמי את הבור הזה, הוא דיבר על שיבוט ואני העלתי את נושא האקטוגנזה, ואז הוא הרחיב בלשון המעטה. כל מקרה לגופו ! בהצלחה !!!

Y a n i B

New member
נו מה, ולא יוצאים משם חוקרים?

אז שיכניס אותך כחוקר. מה פספסתי?

Corpus Magnus

New member
שרייבר רמז שאין מקום לחוקרים בבי"ס.

שחוקרים הולכים למסלול הרגיל של תואר ראשון שני - שלישי, בעוד שרופאים בפועל (שעוסקים בפרקטיקה) הם אלו הראויים ל - MD

mazuzboy

New member
אחי

אני קורא פה תגובות שלך ולא מבין איך לא קיבלו אותך... משו שם לא בסדר מיסודו

Corpus Magnus

New member
משמעות הניק...

הניק הוא הרכבה לטינית של מילים משני ביטויים. Havius Corpus - "הביאו את הגופה" (Corpus - גוף), הוא הביטוי הלטיני להוכחת קיומו של רצח, מכיוון שבחינת הגופה יכולה ללמד על העובדה שהאדם אכן מת, וכיצד. Magnum Opus - "תפארת היצירה" (Magnum - גדול, גרנדיוזי, Opus - יצירה) - זהו ביטוי הניתן בד"כ ליצירות אומנות מרשימות, כמו שאפשר להגיד, שהמונה ליזה היא המגנום אופוס של דה וינצ'י, או הסימפוניה החימישית היא המגנום אופוס של בטהובן. ביחד צמד המילים Corpus Magnus - יוצר את השילוב המגלומני של גוף מפואר, והכוונה היא לאו דווקא חיצונית, אלא במכלול התכונות שמרכיבות אותו. מהסימטריה והפרופורציה ועד למורכבות הפעולה שלו.

vilch

New member
אני מאוד מקווה שלא תתקבל,

לפחות לא עד שתשנה את דעתך בקשר לסיבות המזויעות שציינת על למה אתה רוצה ללמוד רפואה. המטרה בלימודי הרפואה היא לעזור לאנשים ולא לעצמך. אתה צריך להכניס לעצמך לראש שהחולה במרכז ולא אתה. עצוב לי שאתה חושב שזה מה שכולם חושבים ולא אומרים. אתה עלול להגיע למצב שבו תגלה רק בסוף הלימודים שזה לא מתאים לך ואז גם אתה תפסיד (הרבה פחות משמעותי בעיניי) וגם החולים בישראל שיכלו לקבל רופא אמיתי שבאמת יעזור להם ואתה תפסת את מקומו. לסיום, לא אאחל לך בהצלחה בקבלה לרפואה, אלא שתבחר מקצוע שגם אם תזיק בו לעצמך לא תזיק בו לאנשים אחרים.

יוסי n

New member
חברים, תרגיעו.

הבנאדם הוציא פה בהודעה תסכול שהצטבר אצלו במשך יומיים על הדחייה מב"ש, על כל משמעויותיה (פגיעה באגו, דחיית שנה, התרחקות ה"חלום" וכו'). סביר להניח שאם היה נשאל את אותה שאלה, לאחר שקיבל זימון לראיון שני, היינו מקבלים תשובה אחרת. אז די להטיף. גלו הבנה. כל אחד מתמודד אחרת עם מפח נפש (ע"ע השרשור על אלימות בעמוד זה). חלק משלימים עם המצב, וחלק ישלימו - אחרי שישחררו קיטור. בהצלחה לכולם.

יש משהו בדבריהם.

זה בסדר גמור לשחרר קיטור, אבל שים לב לתוכן של הקיטור. ברגעי משבר מתגלה האופי האמיתי של האדם, ודברים עולים על פני השטח. מה שעלה אצלו על פני השטח לא מותיר רושם טוב.

Corpus Magnus

New member
אין מה לדבר הבחור צודק.

אכן יש לשים לב לתוכן הקיטור, ואכן יש בו טעם לפגם. אבל מה לעשות, אני לא קדוש, ולמזלי קדושה אינה קריטריון של האוניברסיטאות לרפואה, ואכן האופי שלי לא עולה בדיוק בקנה אחד עם האידיאל שלכם של הרופא המושלם. אין מה לעשות, העולם לא מושלם, ויש גם טיפוסים "מתועבים ומושחתים מוסרית" כמוני שמאז ומעולם רודפים אחרי כח וידע. כמה חבל שאנשים בחרו להתרכז בחלק השלילי של התגובות שלי בלבד.

אממ

(לא קראתי את כל התגובות, אבל תפסו את עיני כמה פנינים) אנשים שמתקבלים דרך שיטת ראיונות שנוייה במחלוקת, מפארים את השיטה-'הם חיפשו אופי מתאים לשלי, וכנראה לא לשלך', אמרו פה. הרבה זמן לא שמעתי דבר כזה מגוחך, הרי איך בכלל ניתן לקלוט אופי של מועמד אחרי חצי שעה-שעה של ראיון?, ומי בכלל אמר שלכל המתקבלים יש את אותו האופי?, איזה שטויות. אבל ככה זה אצלנו, ברגע שאתה לא נדפק לא אכפת לך משום דבר, פתאום הכל 'וורוד'(ואני לא נכוויתי מבאר שבע, ממש לא). בנוסף-מנסים פה לצייר את דמות הרופא כמלאך. די עם ההתחסדות הזאת! ברור שכל אחד דואג קודם כל לעצמו!, יש פה אנשים שחיים בסרט. בקיצור, אני מציע לך לא לקחת ברצינות חלק מן הדברים שנאמרו פה, יש פה חבורה של מועמדים לחוצים שמשננים משפטים 'מתחסדים' כאלו שבלי לרצות גם מחלחלים לדיונים שלהם בפורום. אף אחד לא יכול לקבוע איזה בן אדם אתה וכמה 'אדיב' תהיה למטופלים שלך, לא משתתפים בפורום ולא פרו' בראיונות קבלה, עם שיפור בגרויות קל אתה תתקבל לאוני' אחת לפחות שנה הבאה, אין ספק. ואגב, אני בכלל רוצה להיות מנתח פלאסטי, בלי רצון 'להציל את העולם', מה יעשו לך עכשיו בפורום?, ידרשו מהמנהלת לחסום אותי כי אני לא ראוי להתקבל?

לי הפריע בעיקר דבר אחד.

אני לא מהמתחסדים כמו שאתה חושב, אבל בכל זאת הפריעה לי העובדה שבהזדמנות הראשונה שתהיה לך בתור רופא אתה תבחר לעזוב לחו"ל. אתה עושה רושם של אדם חושב עם ראש על הכתפיים ועוד דבר מאוד חשוב- אתה כנה. המוסד האקדמי שתתקבל אליו בסופו של דבר יבחר בך גם בשביל ש"תעשה לו שם טוב בחוץ" וגם מתוך ראיה עתידית שתהיה רופא טוב בישראל (מה גם שצפוי מחסור ברופאים בעתיד הלא רחוק). וחוץ מזה מה עם המשפחה, החברים? שווה הרבה יותר מכמה דולרצ'ים. כל המתחסדים כאן גם מתעלמים מהעובדה שתחום הרפואה הוא מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד רחב, ולא כל התמחות מתאימה לכל רופא. ומאותה סיבה בדיוק, הספקטרום האישיותי של המועמדים לרפואה צריך להיות רחב גם הוא. ומסיבה זו אתה תתקבל. כנראה לא לבאר-שבע ששם הם מחפשים אנשים שכבר ביום קבלת התואר יאוצו להם ויפתחו מרפאה בדימונה (ולא בניו-יורק). זוהי דעתם, וגם אני לא מסכים עם צורת החשיבה הזאת. צורת החשיבה של אדם עלולה להשתנות מהקצה אל הקצה במשך תקופה של 7 שנים, וזה יהיה קצת יהיר לקבוע איזה סוג של רופא הוא יהיה לאחר כשעה וחצי. תהנה בטיול ושהיה לך בהצלחה בהמשך הדרך!

Corpus Magnus

New member
אני יודע איך זה להיות עני.

אז אל תשפוט את האהבה שלי לכסף. כסף חשוב, הוא הדלק שמניע את גלגלי השיניים של העולם הזה. בלי כסף אתה יכול לגמור כמו הזקנה חולת סרטן המעי הגס שחיה ללא חשמל מים או ביוב בסמטה חשוכה בירושלים, כשביטוח לאומי לא שם זין בכיוון שלה. כסף, הוא ערך עליון, עומד לצד בריאות ואושר מבחינתי, והם שלושתם תלויים זה בזה. ואם כל הכבוד, אחרי 7 שנות רפואה, מגיע לי שכר הולם. היום במצבי הנוכחי ללא כל השכלה אקדמאית אני מרוויח משכורת חמש ספרתית, אין שום סיבה שבתור רופא ארוויח פחות. בארץ קיים זלזול משווע לרופאים. הסכום שהם מקבלים הוא מגוכך לכל הדעות. אין דבר שיחזיק אותי כאן, אני לא אוהב כאן כמעט כלום, וזה בלשון המעטה כשמתייחסים לחוסר התרבות (מכל כך הרבה בחינות) אצל אנשים כאן, לגידול באחוזי האבטלה, לשחיתות בשילטון ולמצב הביטחוני הרעוע.

למעלה