פרופ' גבי שרייבר

loxias

New member
שאלה

ואני רציני, מדוע אתה חושב שלאחר 7 שנות רפואה מגיע לך שכר הולם? הרי אתה עושה מה שאתה רוצה לעשות. האם אתה חושב שגם דוקטורים לא לרפואה, שלמדו הרבה מעבר ל7 שנים, גם זכאים לשכר הרב? גם הם לא ממש מקבלים אותו. "-עם- כל הכבוד", "-הסכום שהם מקבלים -מגוחך- לכל הדעות".

Phrenum

New member
אני חושב שזו לא שאלה חכמה...

מגיע לו הכסף כי אחרי 7 שנות לימודים הוא לא אמור להיות החלק הכי זול במערכת שקוראים לה "מערכת הבריאות". אין שום סיבה שמוכר פלאפל ממוצע ירוויח יותר מרופא והטיעון ש"הוא עושה מה שהוא רוצה" לא רלוונטי עד כדי גיחוך. גם אנשי מחשבים עושים מה שהם רוצים והם מרוויחים הרבה יותר טוב

תקרא יותר בעיון.

אתה לא הבנת בכלל מה כתבתי. לא אמרתי שזה לא לגיטימי לעבור לחו"ל לתקופה, אם לצורך קידום מקצועי או פשוט בשביל הכסף, אבל מוזר שאתה לא מרגיש שום צורך לתת קצת בחזרה למוסד ולמדינה שהעניקה (ומימנה לך) את המקצוע היקר שאתה מקבל לכל החיים. ותדע מתי להיות לוחמני ומתי לא. כשאתה מיד נכנס באנשים על כל פיפס קטן אתה מייצר כזה אנטגוניזם מצידם (ומצידי גם) שכבר אין שום חשק להקשיב לך ברצינות אלא רק להתנגח בך. אתה לא חייב להכניס את הלשון שלך לתחת של אחרים אבל תן כבוד מינימלי. ובאותו עניין, איפה בדיוק "שפטתי" אותך? תקרא קצת יותר לאט וקצת יותר ברוגע את התגובות פה ותראה שאנשים לא "שופטים" אותך ולא עושים לך דווקא. הם מביעים את דעתם, ואתה יכול להביע את שלך. גם כשתעבוד בתור רופא באיזו שכונה עשירה בקליפורניה ותעשה מליונים עדיין תאלץ לשתף פעולה עם האנשים סביבך- מטופלים, אחיות, רופאים אחרים. אז תלמד לתת קצת כבוד לאנשים אחרים. הם לא בטוח יראו בזה חולשה. יכול להיות אפילו שהם יחזירו לך את אותו כבוד. וחוסר תרבות תפגוש בכל מקום בעולם- גם בבברלי הילס. לך תטייל קצת ותבין. אני אישית טיילתי בין השאר גם באוסטליה התרבותית, ואני יכול לומר לך שהנחמדות האנגלית הצבועה הזאת לא מרשימה אותי בכלל. אני מעדיף את הישראלי הדוגרי הזועף והמזיע שלא מסתיר ממך כלום. נימוס לא תמיד מעיד על תרבות גבוהה. כשהמוכרת בסופרמרקט מחייכת אליך שואלת אותך How's you day! (כן, זה לא בסימן שאלה) ולא באמת מחכה לתשובה זה לא גורם לך להעריך את התרבות המפוארת שלה. בישראל כששואלים אותך מה שלומך (ואני מודה שלרוב לא שואלים) לא מפחדים לקבל תשובה ולהמשיך בשיחה. שואלים על אמת, ולא כמו נציגת yes צבועה. אני ממליץ לך באמת לטייל ולראות תרבויות אחרות, ויכול להיות שאחרי כמה זמן בחו"ל עוד תתגעגע לתרבות הישראלית. לי זה קרה. זו גם הסיבה שהחלטתי שבחו"ל אני לא הולך ללמוד, למרות שכלכלית אני יכול להרשות לעצמי. אותך אני לא מכיר כל כך טוב ויכול להיות שזה לא ישפיע עליך בכלל... מהטיול בטוח תהנה. ואם אתה לא מסכים איתי, שזה גם לגיטימי, תגיד את זה בלי להתנגח. יום טוב.

לקורפוס

אני דווקא כן קראתי את כל התגובות. ולא פעם אחת. וזה בדיוק הרגע שדיברתי עליו, בו לוקחים נשימה עמוקה ומסתכלים לאחור, על דברים שנאמרו, על התגובות במילים, בתנועות הגוף, במחשבה. אני חושבת שהראיונות בבאר שבע, ובכלל כל הנסיון להתקבל ללימודי רפואה מעמידים אנשים בחשבון נפש מסויים. הרבה מאיתנו לא מפחדים משנים רבות של לימודים ועבודה קשה. הרבה מאיתנו לא מפחדים מהאתגר האינטלקטואלי מהויתורים שנצטרך לעשות, מהתגמול שלא בהכרח ישקף את מידת ההשקעה שלנו בעבודה. הרבה מאיתנו לא מפחדים להחליט, בגיל הצעיר של 20+ החלטה שתשפיע על החיים שלנו בצורה קיצונית. אבל אתם יודעים מה הדבר הראשון שאני חושבת עליו כשאומרים רפואה? אני חושבת על חיים ומוות. על כאב, על חשיפה. על "נגיעה" בבני אדם אחרים על כל משמעויות המילה. קורפוס, הדברים שלך מעוררים תגובות שונות אצל אנשים שונים. קשה לי מאוד לשפוט מה נכון ומה לא. אבל התחושה שלי היא שהדברים שלך נאמרים בעיקר בגלל זה - על מנת לעורר אנשים אחרים. כולנו כאן היינו תמיד ה"ילדים הכי חכמים בכיתה" גם אם לא השקענו הרבה בלימודים והוצאנו ציונים מפוצצים. כולנו כאן היינו הילדים הכי מוצלחים בבית, אלה שההורים יודעים שהם ישיגו כל מה שירצו, ולחלקנו היו הורים שדחפו אותם הלאה להצטיינות, וחלקנו פשוט נולדו עם מידה לא מבוטלת של אמביציה ואמונה חזקה בעצמם. אבל אני מוכרחה להגיד שלא בדיוק ברורה לי ההגדרה של רופא "טוב". האם זה רופא שיודע את כל החומר על בוריו, ויידע לענות תמיד תשובות רבות רושם, מישהו אמין ובטוח בעצמו? האם זה רופא רגיש, שיידע לדבר אל הלב והנפש של המטופל שמולו? האם זה רופא קר רוח שיידע לקבל החלטות נכונות גם תחת לחץ, שמצליח לנתק את עצמו ברגע נתון עבור ביצוע פעולה מדוייקת ומוצלחת? כל זה מאוד לא ברור, במיוחד בגלל מה שאתה אמרת: כולנו אנושיים. לא מושלמים. ואין שום "נתון" אחד שיכול להפוך רופא לרופא טוב. אולי גם לא מכלול של נתונים. ואתה צודק שקשה לשפוט אדם על פי שיחה של 100 דקות, או על פי כמה תגובות כתובות. ואולי טעה פרופ' שרייבר כשאמר לך שאתה לא מתאים להיות רופא. אני מסכימה עם נייטריידרס שהמליץ לך לקחת את השנה הקרובה גם בתור פסק זמן למחשבה. דרום אמריקה היא גם מקום לחשבון נפש :) (מנסיון). לא בטוח שתשנה את דעתך, אולי אפילו תתחזק במה שאתה מרגיש. ואני ממליצה לך בפעם הבאה שאתה נמצא בראיון קבלה, לא רק לנסות לשכנע כמו נציגה של יס. החיוכים האלה לא אומרים דבר לאנשים אינטלגנטיים כמוך. תדבר מהלב, גם אם זה נשמע נורא תמים. לדעתי, לא מוכרחים "לדרוס" אנשים בדרך להצלחה. לדעתי הצלחה מגיעה לאחר שבנאדם נשאר נאמן לעצמו ולדרך שלו. ואני חושבת שזה גם מה שאתה ניסית להגיד. בהצלחה!

../images/Emo208.gif הסקרנות הרגה את החתול

ואתה אכן אדם מסקרן מאוד קורפוס. ואף על פי שאני מרגישה קצת כמו במטווח (ויש כאן יריות לכל הכיוונים) אני פשוט רוצה לשמוע מה יש לך להגיד... (כלומר, גם על מה שאני כתבתי).

Corpus Magnus

New member
אני מסכים כאן עם הרוב.

למעט העובדה שכנה ככל שאהיה, עם אבוא עם גישה כזו, יבעטו אותי לעזאזל מכל מוסד אקדמי בארץ :) אני לוקח שנה לחשבון נפש, ואלי בשביל שיפור נפש. נראה מה תוליד שנה.

Corpus Magnus

New member
אני מתנצל - אני לא עומד בקצב...

קודם כל : חשוב לי להבהיר שאני לא בא על מנת לעורר פרובוקציות. דבר שני, אני בעצמי לא יודע אם אני מתאים, הידיעה הזו אינה קריטריון לגישה והצלחה במסלול, בהיותי בן אדם סתגלתן, אני מסוגל לייצר התאמה לכל דבר שאני מעוניין לעשות. לדעתי זה עושה אותי בן אדם רב גוני. אני לעולם לא אשתנה בצורה שאיני מעוניין בה, אבל לדעתי אני יכול להיות רופא טוב מאד, מעולה, עם הישגים שראויים לפרס נובל. דבר שלישי : אני לא מאמין שכנות מוחלטת היא רעיון טוב, היא חושפת אותך, ומותירה אותך פגיעה לאותם אנשים רעים שצריך להמנע מהם. ואפרופו אנשים רעים ולא רעים (דבר רביעי) : מבחינתי הם רק מבחן אופי, אותם אנשים, בין אם הם אנשים שהתקבלו לראיון השני (איפה שאני נכשלתי כישלון חרוץ, ואני מאחל להם בהצלחה), או בין אם הם אנשים שמתחרים בי ומנסים להפיל אותי במזיד, אני מתחרה חזרה בהם : ובמלחמה כמו במלחמה, כל האמצעים כשרים, והמטרה מקדשת את האמצעים. גוורצטרמינר אמר פה מלפני כמה שבועות, כשהייתי מתחת לסכם, "להרוג את כל מי שנמצא נקודה מעלי בסכם" כמה אירוני, שבצחוקים שלו נמצאת טיפת רצינות, וקורטוב של רמיזה לתחרותיות חסרת פשרות.

../images/Emo13.gif פוערת עיניים בתדהמה

כל פעם מחדש
מדהים קורפוס מה שאתה כותב, בשיא הרצינות. פגשתי הרבה בחורים שהיו בטוחים בעצמם בחיים שלי, אבל אתה בהחלט טופינג אול דה צ'ארטס. מצד אחד, זה מעורר בי חיוך ותחושת "כל הכבוד" אליך, ובאמת שאני מאחלת לך בהצלחה. מצד שני, קורפוס, אתה עוד ילד... בסך הכל בן 22 (נכון?) ואתה צודק בהחלט שהרעב שלך היום יביא לך את האוכל לשולחן מחר. אתה לא יודע הכל (עדיין?) גם לא על עצמך. בשביל זה צריך לא רק שכל והתבוננות פנימית עמוקה, גם לא המון מילים יפות וחזקות שמנצחות כאן כל אחד, אלא גם ניסיון וזמן... (בשביל לקום צריך גם קצת ליפול?) תן לי לשאול אותך עוד שאלה.... מה אתה חושב הן התכונות הלא טובות שלך?

Corpus Magnus

New member
בדיוק נפלתי... ואני קם.

ברור שאני לא יודע הכל, אני יודע המון, ועדיין פחות מפסיק ממה שיש לדעת. התכונות הגרועות שלי ? 1. אני עקשן (אבל עדיין בעל כושר הערכה והסתגלות) 2. אני נרקיסיסט 3. אני פרפקציוניסט 4. אני מגלומן 5. אני אוהב כסף 6. יש לי ביטחון עצמי מופרז אני חושב שזה פחות או יותר זה.

Y a n i B

New member
זה באמת מדהים אותי, איך אנשים

שרוצים ללמוד רפואה, נניח שהם 'חכמים יחסית' (בלי להגדיר מה הדבר הזה) - כ"כ מעריכים אדם שבטוח בעצמו. בד"כ התנהגות כזו מעידה על טיפשות. "כל ימי גדלתי בין החכמים, ולא מצאתי לגוף טוב אלא שתיקה"

Corpus Magnus

New member
תתעלמי, יש לו קטע כזה.

הוא מרגיש טוב עם עצמו כשהוא משפיל אנשים אחרים.

Y a n i B

New member
נדמה לי ששרשרתי לא נכון,

אבל אם את כ"כ מעריכה אותו על הדברים האלה - אז כן. באמת שאני לא מצליח להבין איך אנשים בוגרים בד"כ מעריכים אדם שמדבר ומדבר ואין מאחוריו קבלות ואפילו בדיון הוא מסוגל לעמוד בלא שיתגלה כצבוע.

אבל אולי תקרא שוב את כל מה שכתבתי

ואל תקפוץ עליי. אני פשוט לא חד משמעית כל כך כמוך וכמו קורפוס. ויש הרבה בין המילים. ואם אתה רוצה הסברים מפורטים אני מוכנה לתת אותם.

Y a n i B

New member
אבל אמרתי לך:

"אבל אם את כ"כ מעריכה אותו על הדברים האלה - אז כן" אם לא - אז לא.

mazuzboy

New member
הודעה כללית לכל מה שנכתב

הבנאדם פה באמת כתב מה שהרוב חושבים בצורה כזאת או אחרת. וכשאני שומע פה חארטות (סליחה על הביטוי אבל זה מה שזה) "מניעים לא נכונים" וכ"ו זה מרגיז אותי מאוד. כי מי קבע קו אחיד למניעים שעל פי אותם מניעים אתה צריך ללכת ללמוד רפואה. ואם הוא רוצה זה מספיק... העובדה אחר כך שאולי תכונותיו יגרמו לו לבעיות עם החולים זה משהו אחר. ואם הוא רוצה סטטוס שיהיה... כל מי שמגיעה ללימודי רפואה קרע תתחת בשביל זה. ועוד דבר שיש פה אנשים שאומרים שללכת ללמוד רפואה בא מתוך רצון לעזור לאנשים ושזה המניע העיקרי... רוצים לעזור?! לכו תקראו לעיוורים. תהיו עובדים סוציאלים. תעבדו בבית אבות ותחליפו חיתולים לאנשים זקנים. תתנדבו בצער בעלי חיים. אה מה קרה פתאום לא נשמע נוצץ וזוהר כמו רפואה!? למדתם כל הזמן הזה בשביל להיות עובד סוציאלי או מתנדב !? זה מתחת לכבוד שלכם?! אז חלאס כבר לזיין תשכל עם הקטע של "לעזור לאנשים", כי איך שלא תסתכלו על זה לא יוצאים מניעים טהורים כשמביאים את הסיבה הזאת לרצון שלכם ללמוד רפואה. שיחררתי קיטור כי באת עיצבנו אותי פה כמה אנשים. ובתכלס כל מה שקורפוס רשם הוא די נכון...

Corpus Magnus

New member
תודה רבה לך !!! מילים כדורבנות !

ההתחסדויות האלה הן ערימת בולשיט כזו אדירה, אלוהים, מזל שאיני אלרגי לצביעות.

למעלה