פרטנר למו"מ

פרטנר למו"מ

אני תומך בחיסולי מנהיגי הטרור, הבעייה שלי היא ששרון פשוט מעיף פצצה וביחד עם מנהיג הטרור נהרגים אזרחים חפים מפשע. אני חושב שצריך לשנות את הדרך שבה מחסלים, ולדאוג קודם כל שלא יפגעו חפים מפשע. אני חושב שצריך להיפטר מערפאת, ולמנות ברשות הפלסטינית מנהיג שלום ולא טרוריסט. כרגע השלטון בפלסטין הוא בידי הטריסטים, ולא בידי רוצי השלום. יש מנהיגים פלסטינים שרוצים שלום. מי המנהיגים הפלסטינים שרוצים שלום? יאסר עבד רבו (אשר הסכים לוותר על זכות השיבה בתמורה למדינה פלסטינית, ראש המשלחת הפלסטינית ביוזמת ז'נבה) ואבו מאזן (המנהיג הפלסטיני אשר רצה שלום, ולכן ערפאת איים על חייב והכריח אותו להתפטר).
 
היכולת לקבוע את זהות הראיס

היא אומנם בידנו - אך מבחינה מוסרית היא אסורה מכל וכל. אסור לנו, כמדינה ריבונית, להתערב בעניינו של עם אחר. מהזווית הפרגמטית ניתן להגיד כבר ניסנו את זה כמה פעמים (ע"ע מלחמת לבנון) והדבר תמיד הסתיים רע מאוד אך מהזווית המוסרית, שהיא המשמעותית בעיני, אסור בתכלית האסור לקבוע מי יהיה המנהיג ברש"פ. צריך לאפשר בחירות דמוקרטיות בפיקוח בינלאומי (כמו שהיה לאחר הסכם אוסלו), דבר שאנחנו מונעים מהפלשתינאים לעשות למרות בקשות חוזרות ונשנות שלהם. תאר לעצמך שהפלשתינאים היו מעיפים את שרון (כי הוא לא איש שוחר שלום) וממנים במקומו את עמרם מצנע, כי הוא כן מוכן לפשרות איתם? איזו מין צורה יש לזה? הרי זאת פגיעה חמורה ביותר בדמוקרטיה, והתערבות כוחנית בענייניהם של אחרים. הקולות הללו, הנשמעים לאחרונה בציבור הישראלי, בדבר 'החלפת ערפאת' מתעלמים לחלוטין מהזכות להגדרה עצמית - שהיא אחת הסיבות המרכזיות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה. בדבר אבו-מאזן - מי שאשם, לפחות כמו ערפאת אם לא יותר, בכך שהוא התפטר היא ממשלת ישראל אשר סירבה לשחרר אסירים פלשתינאים לרשותו וכך לתת לו נקודות זכות בדעת הקהל הפלשתינאית והעבירה אסירים לחזיבאללה בתמורה לגופות דבר המציג את דרך המלחמה (קטישיות על מטולה) כתולעתנית, ואת דרך המו"מ שאותה ניסה אבו-מאזן ככושלת. לסיום רק אצטט את משה דיין, שלמרות השתייכתו המפלגתית למפא"י היא רחוק מרחק שנות אור מהשמאל, אדם שהסתבך בפלילים (גניבת העתיקות), תרם למהפך של 77' (הסכמתו להיות שר ביטחון בממשלת בגין) ואמר לאחר מלחמת ששת הימים כאשר נשאל לגבי מו"מ "נחכה לטלפון מהם" - לגבי מה שהוא אמר על מינוי מנהיגים פרו-ישראלים בשטחים: "איני חושב שבידינו, באיזה שהוא אופן, יש מפתח לקבוע את ההנהגה שלהם. כל ניסיון התערבות שלנו - הינו בומרג. אי-אפשר להצמיח קוויזלינגים." (מתוך "שיחות עם משה דיין" בעריכת יעקב ארז ואילן כפיר, מסדה | מהדורת ספרית מעריב, 1981 )
 

EverMan

New member
חבל שאין לך הערכה למשה דיין

הוא אדם מאוד מאוד דגול , ועשה המון במדינה הזו. ובנוגע למדיניות שלו בשטחים , הוא במשך זמן רב היה האור שאפשר את הסכם השלום עם מצרים , והאור שאפשר בסופו של דבר ב92 את הסכם אוסלו ... אז תלמד קצת לפני שאתה מדבר בצורה מזלזלת על מישהו. דבר שני , מאוד חרה לי השימוש שלך בכותרת במילה ראיס. רק לידע כללי. דבר שלישי, כן , לישראל יש זכות לקבוע עם מי היא תנהל מו"מ. היא לא יכולה לקבוע הנהגה , נכון , אבל היא בהחלט יכולה לקבוע עם מי תדבר. דבר רביעי , ישראל לא צריכה לשחרר אסירים בשביל לתת קרדיט ציבורי לאבו-מאזן. ממש ממש ממש לא. לא צריך לשחרר 500 טרוריסטים , בשביל שלאבו-מאזן יהיו קבלות. שיצור לעצמו קבלות כמו בכל מקום אחר בעולם.
 

Red Star

New member
../images/Emo31.gif

1. ישראל יכולה להחליט לנהל מו"מ עם בעל דוכן פלאפל, אבל מה זה יעזור? ישראל יכולה לנהל מו"מ אפקיטבי רק עם המנהיג הלגיטימי של העם הפלשתיני. 2. האם לדעתך זה בסדר שאנחנו משחררים מאות טרוריסטים בשביל נסראללה? למה לנסראללה כן ולאבו-מאזן לא? והמקרה של האסירים זה רק דוגמה. גם צעדים אחרים לבניית אמון לא עשינו עם ממשלתו של אבו-מאזן.
 

EverMan

New member
ככה ,

1.אמרתי שישראל יכולה לבחור עם מי לנהל מו"מ. יותר מדויק יהיה להגיד : עם מי כן ועם מי לא. היא יכולה לא לנהל מו"מ עם ערפאת. 2.לא צריך לשחרר גם בשביל נסראללה אסירים. אבל ההבדל הוא , ששחררנו אסירים לנסראללה בגלל 4 חטופים. לא בשביל להעלות את המוניטין שלו בעיניי הלבנונים. והתפקיד שלנו הוא לא להחזיק את ממשלת אבו-מאזן. אלא לנהל איתו מו"מ.
 

EverMan

New member
הכוח בא מהיצוגיות.

ואם הוא לא יצוגי - אז אין טעם לבצע איתו מו"מ.
 
לא נכון

הכוח המוסרי אולי בא מהייצוגיות, אבל שם זה מתחיל ושם זה נגמר. אין כוח בייצוגיות סימבולית - אדם לא יכול להנהיג אם אין לו מנגנונים, משאבים, כוח אדם וכדומה.
 

EverMan

New member
הכוח של אדם לחתום על הסכם...

נובע מהייצוגיות. אם הוא ייצוגי , העם שמאחוריו יקבל את ההסכם. גם אם אין לו משאבים או כוח אדם. זה כל העקרון בייצוגיות.
 
מושג הייצוגיות

הכוח לא נובע מתוך סמלים או ייצוגיות מטען עצמך. הייצוגיות רלוונטית רק אם יש מישהו שרואה בך ייצוגי.
 

EverMan

New member
מה זה ייצוגיות מטעם עצמך ?

ייצוגיות היא כאשר אתה מייצג את שולחיך.
 
כאן אנחנו נכנסים לסוגייה מורכבת

שהיא הבחירות ברשות הפלשתינאית. לאחר הסכם אוסלו א' או ב' (סלח לי על חוסר הזיכרון, זה לא פרט משמעותי) נערכו בחירות בשטחי האטונומיה, בפיקוח בינלאומי של האו"ם בראשות נשיא ארה"ב לשעבר ג'ימי קרטר. נבחרה מועצה מחוקקת (פרלמנט) וראיס, יאסר ערפאת. הבחירות אמורות להתרחש ע"פ החוקה כל 5 או 6 שנים. ממשלת ישראל, שאמורה לאשר את קיום הבחירות ולתת אישורים מיוחדים לתנועה ותעמולה בשטחי הרש"פ סירבה לאפשר בחירות עוד לפני תחילת האינתיפדה מסיבותיה הצרות ללא כל מחשבה לטווח הארוך. אבו-מאזן נבחר ע"פ פרלמנט שפג תוקפו הלכה למעשה, והוא לא חוקי. ולכן, הייצוגיות שלו היא לא בדיוק ייצוגיות, כי היא לא מייצגת לא את העם, ולא את שליחי העם שהם תקופתיים ע"פ הגדרה. וכאן כל מושג הייצוגיות נפגמם.
 

EverMan

New member
אז מה שאתה טוען בעצם

שגם ערפאת לא ייצוגי ? שנית , אני גם מתנגד לזה שלא היו בחירות ברש"פ. ואגב לאחר ב' ... באופן יחסי , אבו-מאזן , וערפאת הם מייצגים.
 
ובכן

ערפאת לא ייצוגי במובן הפורמלי של המילה, אך הוא ייצוגי במובן המהותי, הרחב והלא מוסדר חוקית של המילה - הוא זוכה לתמיכה חסרת תקדים בקרב העם הפלשתינאי, יצר פולחן אישיות שלם סביבו וזוכה בכל הסקרים לתמיכה של למעלה מ60%. אני חושב, שהצעד הראשון שעל ממשלת ישראל לעשות בדרך למשא ומתן הוא עריכת בחירות ברשות הפלשתינאית, בפיקוח בינלאומי של האו"ם כפי שנעשה בהצלחה במקומות רבים בעולם בראשות נשיא אמריקאי בדימוס - לדעתי, קלינטון יסכים
 

EverMan

New member
ככה ...

גם אבומאזן היה יצוגי במובן המהותי דאז. בדיוק כמו ערפאת. ובנוגע לבחירות , קל להגיד קשה לעשות. האם ישראל תסכים למישהו כגון רנטיסי להיות הראיס במידה והחמאס יעלה ?
 
חבל שלך יש

1. הוא היה גנרל דגול מאוד, מליטריסט פר אקסלנס ונלחם בהרבה מלחמות (מיותרות) למען העם והמולדת. אחת ה'הברקות' של דיין הייתה שבזמן כהונתו כרמטכ"ל הוא ראה שישנן יחידות שנסגות מהקרב כאשר 30% מהכוח הלוחם נהרג, אז הוא הנהיג פקודה חדשה (שמייד לאחר כהונתו גננזה) - בכל קרב שהוא, עד אשר 50% מהכוח הלוחם לא נהרג, אין לסגת. מה אני אגיד לך, האורים והתומים של האסטרטגיה הצבאית המודרנית. להגיד שהוא היה האור שאיפשר את הסכם השלום המצרים זה אורוולני כמעט, הבן-אדם גרם להסלמה עם מצרים שהביאה לכך שנצטרך שלום - היינו יכולים להגיע להסכם שלום עוד בתחילת ממשלת גולדה, ע"פ יוזמת יארינג, אבל דיין התנגד לכך נחרצות, אמר שאנחנו החזקים, שלנו יש יותר כוח - אבל אז, כאשר מלחמת יום הכיפור הראתה לו ולכל מחזיקי הקונספציה (שהוא היה ממעצביה הראשיים) מאיפה משתין הדג (רק כמה חבל שזה היה חשבונם של אזרחי ישראל), רק אחר כך שישראל הבינה שיש למצרים כוח - היא התחילה לגשש בכיוון של מו"מ, עד אז ישראל, בקו שהוביל דיין, הייתה סרבנית שלום לפחות כמו אסד. הסכם אוסלו נחתם ב1993-. בכל ההודעה שלי לא הבעתי מידה אחת של בורות - ההפך, הגדלתי, הבאתי ציטוטים מספרים שקראתי, אבל אתה בלי משים בכלל ישר פסקת שאני "צריך ללמוד קצת" לפני שאני מדבר על מישהו. 2. יכול מאוד להיות שזה חורה לך, אבל רה"מ ושר הביטחון יצחק רבין זצ"ל ושר החוץ דאז ויו"ר מפלגת העבודה כיום שמעון פרס התעקשו שלא יהיה כתוב נשיא הרש"פ, או יו"ר הרש"פ ויחד עם קלינטון וערפאת הם הגיעו לנוסחה (שהיא זאת שכתובה בהסכם באנגלית - שהוא זה המחייב מבין השלושה) שהתואר של יאסר ערפאת יהיה RAIS (ובעברית: ראיס). ככה שכל מה שאני עושה הוא להביא דברים בשם אומרם, ודווקא כבודו אשר חבר במפלגת העבודה שהולכת (לטענתה לפחות) ברוח רבין וממשיכה את מורשתו המפוארת צריך היה לדעת זאת. 3. היא יכולה לקבוע עם מי היא תדבר - אבל כאשר יש מנהיגות נבחרת ביישות מדינית אחת, וישראל מסרבת לגשת איתה למשא ומתן, אך עדיין ממשיכה לכבוש אותה, להפציץ אותה מהאוויר, למנוע ממנה לנהל ממשל אוטונימי תקין, לתת לראשיה לצאת ולהיכנס כאוות נפשם ממקום מגוריהם - שלא תתפלא אחר כך אם הקהילה הבינלאומית לוחצת, הכלכלה קורסת, העם הכבוש מתמרד ומתחיל להתפוצץ באוטובוסים וילדים נולדים לתוך מציאות דיכוטמית עם שנאה בעיניים לכל מה שמריח מציונות. 4. אם היינו מדברים על מצב נורמלי, בו רה"מ יכול לשלוט על מערכת מיסוי, לשלוח שוטרים לאכוף את החוק, לנהל מדיניות מוניטרית משלו, לדעת איפה הריבונות שלו מתחילה ואיפה היא מסתיימת, לנהל קשרי מסחר וכלכלה עם מדינות אחרות ולסוע יחד עם ממשלתו, הפקידים הבכירים והפרלמנט מאזור לאזור בשטח שהוא שליט בו - אז אתה בהחלט צודק, אבל כאשר ישראל כובשת את השטח, לא מאפשרת לממשלה לתפקד, אז יש עליה חובה מוסרית עליונה (אם היא רוצה שלום) לחזק מנהיגות מתונה ושוחרת שלום כמו שאבו-מאזן יצג, הדרך לעשות זאת היא על ידי מתן סמכויות וחופש פעולה, אבל כאשר ישראל משחררת 500 מחבלים פלשתינאים תושבי הרש"פ לידי הארכי-טרוריסט נסארללה אשר קיבל אותם בזכות הכוח והנשק, והיא לא עושה מחווה מקבילה אל אבו-מאזן שהיה איש שלום אז לא פלא שהוא יאבד את מעמדו הציבורי ברש"פ ולא יוכל לתפקד, זה מציג אותו כאימפוטנט. או שאולי - היה עליו לחטוף כמה חיילים, לרצוח אותם ולקבל תמורה מחבלים כמו שעשה נסראללה
 

EverMan

New member
חבל על מי שמת

1.משה דיין אכן היה ניצי. לעומת תקופתו הוא לא היה ניצי. אתה נוטה לשכוח שיש לקחת פספקטיבה כלשהי. דיין הנהיג מדיניות בשטחים שנועדה לאפשר להחזיר אותם ביום מן הימים. הוא מנע את סיפוחם. בנוסף , הוא זה שלחץ על בגין ואפשר העברה בממשלה (וגם בכנסת) של יוזמת השלום. הוא גם היה בין אלו שהיו מנסחיה. זה כמו שתגיד שרבין לא החזיר שטחים ב73 והוא ניצי. 2.התואר הוא בשביל שהפלשתינאים לא יוכלו להתפלפל בניסוח ובכוונה. שיפתחו "יו"ר הרש"פ" ובו זמנית יהיה ראיס כלשהו. תבדיל בין ניסוחים משפטיים ופוליטיים ובין כוונה. זה לא ראוי. 3.שלא תתפלא שאוטובוסים עולים באוויר ?! נמרוד. יש גבול לכל תעלול. להצדיק טרור זה אחד מהם. 4.עד חומת מגן , היו שוטרים פלשתינאים , הייתה מערכת מיסוי , הייתה ... למה אז לא נמנע הטרור ? אבו מאזן היה צריך לדבר עם ישראל ועם העם שלו בתור מנהיג נבחר - ולהשיג את מה שהוא רוצה. אם הם לא מוכנים למדינה (וברור נכון לעכשיו שהם לא) , אין לתת להם מדינה. ליהודים להזכירך , לפני שישראל כמה , הייתה ההסתדרות הציונית , מנהלת העם , מועצת העם , וכו' ... אם המנהיג הנבחר שלהם לא יכול לדבר בשמם , והם לא יכולים אפילו בתור קבוצה לתת לו גיבוי , למה שישראל תתן לו ? הרי זה להפיל מנהיג עליהם בדיוק כמו לבחור אותו לבד. אולי לא היינו צריכים גם לשחרר חטופים לנסראללה. אני הייתי מהתנגדים של העסקה , אין לך מה לדאוג. זה לא נכון לשחרר אסירים לשום מערכת כלשהי שהיא לא מדינה. בטח ובטח שלארגון טרור. וכן , אני יודע שהאסירים היו פלשתינאים , אין לך מה לדאוג.
 
חבל על הנוסטגליה

1. חבל מאוד שאתה בחרת להתעלם רק לחלק מהטענות שלי והתגובה שלך לעניין דיין לא הייתה עניינית. לטעון שצריך לקחת פרספקטיבה מסויימת זה דבר שצריך לקחת בערבון מאוד מוגבל - אין ספק שהנורמות אז היו שונות, אך הערכים העליונות - הומאניזם ושוויון ערך האדם - הם נצחיים ומעל כל תקופת זמן. הדבר משול לכך שאתה תטען שהמנהג לזבוח תינוקות יפים לאלים היה מוצדק כי "אלו היו זמנים אחרים". גוריסמע חוכימה, הוא מנע את סיפוחם - אבל הקים התנחלויות, ואם לא הקים אז ראה אותן קמות כמו פטריות אחרי הגשם ולא עשה דבר כדי למנוע את הקמתן. אתה טוען שהוא יזם ולחץ (ואתה דובר אמת) על בגין ליוזמת השלום עם מצרים, אבל אתה מתעלם מן הגישה שלו שהיא זו שהביאה לפרוץ מלחמת יום כיפור, מסרבנות השלום העיקשת שלו, מההתנשאות והפטרנליזם שלו כלפי הערבים עם כל הדיבורים על "נחכה לטלפון". אפילו יצחק רבין זצ"ל, שהיה רמטכ"ל והוביל את צה"ל לניצחונו הגדול ביותר ומבין בביטחון לא פחות (אם לא יותר) מדיין, טען שהיה צריך לקבל את יוזמת יארינג ולחץ על גולדה והפציר בה שוב ושוב, אך דיין היה זה שטען שאל לנו לקבל אותה כי יום יבוא והם יציעו לנו יותר. בסוף, כמו שאתה יודע, נתנו אנחנו להם. 2. התואר הוא מה שהוסכם על ממשלת ישראל ואותו אני מקבל, זה שאתה רוצה למנוע מהפלשתינאים לכנות את מנהיגם בלשון שהייתה מקובלת על ממשלת ישראל בראשות רבין ושר החוץ פרס שהוא היום יו"ר מפלגתך ועל רוב בכנסת, זה בושה וחרפה וביזוי מורשת רבין. 3. מעולם, אבל מעולם, לא הצדקתי טרור. במקום לתת תגובה עניינית לדברי אתה ישר ברחת לטיעון הדמגוגי של הימין 'אתה מצדיק טרור', מזל שכבר לא הפלאת בי את 'אתה תומך טרור' שבדרך כלל צועקים ח"כי המפד"ל על אנשי שמאל, או כינת אותי 'עוכר ישראל' כלשון המתנחלים. כל שאמרתי שהוא שאל לנו להתפלא, ושהדבר ברור מאליו ושלושים ושבע שנות כיבוש מוכיחות זאת כאלף עדים, הוא כשאר עם כבוש, מדוכא ונשללות זכויותיו הבסיסיות ביותר -זה לא חדשות מרעישות בדיוק כאשר הם מתקוממים נגדנו ובתוכם קמים זרמים קיצוניים שמתפוצצים באמצע ירושלים. זאת גישה פרקטית ענבר, לא אידיאולוגית. 4. ההסתדרות הציונית ומנהלת העם מר רובין, למקרה שלא ידעת, הוקמו לאחר שהבריטים אמרו לתנועה הציונית שהם רוצים כתובת לדון איתה ושתהיה המנהיגות שלה - היא קמה מתוך גיבוי ותמיכה בריטים, עד כדי כך שהם מימנו את חלק מעלויות ההקמה שלה. אי-אפשר להגיד משהו דומה אפילו על ממשלת ישראל מאז הסכם אוסלו. הטרור לא נמנע מסיבות רבות, וזהו דיון אחר לחלוטין, אך נשאלת השאלה - האם אנחנו רוצים מנהיגות אחת - רעה ככל שתהיה - לרש"פ, או עשרות מילציות חמושות בכל עיר ומחוז שנצטרך להידבר עם כל אחת מהן בנפרד ? כי זה הכיוון שאליו אנחנו הולכים עכשיו, תוך ניסיונות הממשלה להביא לארנכיה ברש"פ. הרשות הפלשתינאית הפסיקה לתפקד מאותו יום שבו יאסר ערפאת נקלע במוקטע ולא ניתן לו כמנהיג נבחר של העם הפלשתינאי - בחירות שנערכו בפיקוח בינלאומי בראשות נשיא ארה"ב לשעבר ג'ימי קרטר וזכו לברכת ממשלת ישראל - לנהל את ענייני השטח שבאחריותו, וזה שפה ושם היו כמה שוטרים פלשתינאים שלא קיבלו משכורות כמה חודשים (בדומה לעובדי הרשויות המקומיות), או איזה עירייה אחת שהצליחה לגבות מיסים מכמה מתושביה, לא אומר שהרש"פ תפקדה. אם אנחנו רוצים לחזק את הצדדים המתונים ברש"פ, לעודד את כוחות השלום שם, ליצור שיתוף פעולה ישראלי-פלשתינאי למען מזרח תיכון חדש - אנחנו צריכים לתת להם לפעול ולחזק אותם. אי-אפשר להידבר עם מישהו שאין לו עוצמה וגיבוי. עמרם מצנע, אותו שיווקת לכל הציבור הישראלי בבחירות האחרונות, אמר בתשידיר הבחירות כי נלך למו"מ עם הפלשתינאים - ואם נראה שאין אם מי לדבר, אז נקים גדר הפרדה על גבולות הקו הירוק. לא רק שלא ניסינו מו"מ מאז תחילת האינתיפדה, אלא גם הקמנו גדר באמצע החצר של שכננו.
 

EverMan

New member
חבל על חבל

הומאניזם במלחמה ? אין דבר כזה. שוויון ערך האדם מול ציוניות ? אין חיה כזו. וכן , בהתחשב בנורמות של התקופה , ולקראת סוף חייו , הוא היה יוני עד מאוד אפילו. ולא , את ההתנחלויות הוא לא הקים. להפך , הוא אפילו דיי נאבק בהם. משה דיין הנהיג את מדיניות הכובש "הרואה ואינו נראה" , משמע - אין התנחלויות באמצע השטח. ולהזכירך - גם אם הוא היה רוצה , ראש הממשלה שלו היה מנחם בגין. מי שהתחיל להקים התנחלויות בלב השטח היה עזר ויצמן. ולא , לא הגישה שלו היא מה שהביאה לפרוץ מלחמת יום כיפור. כי אם המיליטנטיות של סוריה ומצרים. אני באמת לא מבין את הגישה שלך ... אתה חושב שאנחנו באמת צריכים להתחנחן ולהתקפל כל הזמן בפני מדינות ערב בשביל שלא יתקפו אותנו ? 2.שהפלשתינאים יקראו לערפאת ראיס עד מחר. שמחת זקנתי בראש חוצות. לי מפריע שישראלי , אדם שמתיימר להיות ציוני , קורא לו כך. 3.האין "אל לנו להתפלא" זו הסכמה עם המצב ? או לפחות הבנה לליבם ? אני יודע טוב מאוד נמרוד שיש סיבות לטרור. אני יכול למנות לך את כולן. אני בא מהאגף שלך למרות הכל. הן עדיין לא סיבות מוצדקות. 4.ההסתדרות הציונית קמה לאחר שהבריטים אמרו לנו שהם רוצים עם מי לדבר ? אה ? באמת ? נחמד לדעת. רוצה לחדש לי עוד משהו ? אולי לשכתב עוד ספר היסטוריה ? אל תדאג , אני לא מסכים עם מדיניות ישראל בשטחים היום. צריך לשמור על שלטון מרוכז אחד. אבל שלטון מרכזי שתומך בעשרות פלנגות מקומיות , לא שונה ואולי אף רע יותר מעשרות פלנגות מקומיות בלבד. אתה לא יכול לעודד את "כוחות השלום" שם. זה תפקידם לצוף. אתה יכול להלחם בטרור. אתה יכול לאפשר להם לצאת לרחובות... אתה לא יכול לעודד אותם. זה גם לא תפקידך. וכן , אני עדיין תומך בהקמת גדר תוך כדי הדברות. זה לא סותר.
 
למעלה