פרטנר למו"מ

shaief

New member
האם אסור לי להלקות את שרון...

...כיוון שגם הוא "מהעם שלי"? לא כל פשע שמישהו "מהעם שלי" ביצע צריך להיות מקובל עלי כיוון שהוא "מהעם שלי" ויש לצעוק כנגד כל מה שנראה כמעוות. תהיה בריא, שי.

EverMan

New member
אם תאשים את שרון

על זה שלערפאת יש זיפים , אז כן , אגיד שזו הלקאה עצמית. זה כמו שתאשים את קלינטון בנפילת התאומים "הוא לא צפה את זה מראש" או "אם הוא היה נותן לבין-לאדן 3 מדינות מארה"ב , הוא לא היה עושה זאת" ... זה טיפשי. להגיד "הוא לא התקפל כמו נמושה בפני המצרים והסורים ולכן הם תקפו אותנו" זה כמו להגיד "בן גוריון גרם למלחמת העצמאות , הוא לא היה צריך להתגרות כך במדינות ערב ולהכריז על מדינה".

Azazel

New member
קלגס יודונאצי מגעיל../images/Emo70.gif ../images/Emo2.gif

אתה לא יודע שפני נאצר וסאדאת תמיד היו לשלום ( בגלל זה הם העמידו מול ישראל צבאות בסד"ג של ברית נאטו) לעומת זאת דיין וגולדה תמיד חרחרו מלחמה! ועכשיו ברצינות: כל הסתכלות של שחור-לבן בסיפור הזה היא מצחיקה ומגוכחת. ברור ששני הצדדים ניסו כל הזמן להשיג יתרונות כאלו ואחרים על הצד השני. בזמנים מסוימים ישראל עמדה בסכנת קיום מבחינת מאזן הכוחות, ולכן, ניסיונות אלו נראים "מוצדקים". ובזמנים אחרים, מדינות ערב היו מושפלות, ולכן ניסיונות "להחזיר" יעוררו אמפתיה. זה לא משנה את העובדה שבכל עת ועת ישנם מאחורי ההגאים של כל המדינות המנהיגים ינסו להשיג את התנאים הכי טובים למדינות שלהם.

Azazel

New member
האינטרס האמיתי של ישראל

הוא שגשוג, וחיים מאושרים. שלום אמיתי יכול בהחלט לעזור, אבל "לעשות הכל למען השלום" זה לא מה שצריך להעשות באופן עקבי. ידוע ש"שלום חם" לא בדיוק בקלפים. צריך לשקול את האפשרויות באופן זהיר ולהגיע להחלטה.

ובאותה עת ישבו להם בעזה

פעילי שלום פלשתינאים שהלכו לז'נבה בברכת הראיס וחשבו להם: "תראו מה זה, איך מתייחסים אל שוחר השלום יוסי ביילין שרוצה שקט ושגשוג במזרח התיכון, אפילו כנסי בחירות לא נותנים לו לעשות וקיצוניים שמוסתים על ראש הממשלה שקוראים לו בוגד מתפרצים לשם - שרון הוא פקק בשלום ויש לחסלו". איזו מין גישה זו תגיד לי

למעלה