פרטנר למו"מ

EverMan

New member
עצם זה שהאמירה מ69 מסביר

בדיוק את ההקשר שלה. שנית , לא דיין אחראי למותם של אלפי הישראלים המצרים והסורים. אלא אלו שפתחו במלחמה , מצרים וסוריה.

shaief

New member
מי שדחה את הצעות השלום מכיוון מצרים

והעדיף שטחים על שלום- אחראי על מותם של אלפים שמתו לחינם. שי.

Azazel

New member
אז אני מניח שאם אסאד דוחה הצאת שלום

ישראלית, וישראל פולשת לסוריה, אתה תאשים את אסאד במלחמה?

Azazel

New member
אח, ענבר, אין עליך ../images/Emo127.gif

אתה עוד תגרום לי להצטרף לעבודה....
תגיד יש עוד הרבה חבר'ה כמוך בנוער של העבודה? כי אם כן, אז יש תקווה, ואם יש תקווה, יש מצב.

EverMan

New member
נכון להיום אין הרבה חברה

בנוער של העבודה
אבל אלו שיש מחזיקים בדעות דיי דומות לשלי
אבל בעבודה כמו בעבודה , יש טיפה יותר שמאלה , וטיפה יותר ימינה ... אבל לא בהרבה

EverMan

New member
אגב , אני נאלץ להזכיר לך

שאני כבר לא בנוער העבודה
אני חייל , "אסור לי להיות חבר בארגון פוליטי"

shaief

New member
בפירוש לא. גם כאן איני מאשים את...

...ישראל במלחמה, כי אם ביצירת התנאים המתאימים למלחמה. טוב שארם א-שייח' בלי שלום משלום בלי שארם א-שייח' זו בדיוק הקרקע הפוריה למלחמה. בסופו של דבר החזרנו את שארם א-שייח' וקברנו אלפי אזרחים (ששירתו בצבא בזמן המלחמה...). בכלל, האינטרס האמיתי של אזרחי מדינת ישראל צריך להיות שלום וזה מה שהם צריכים לדרוש מהנהגת המדינה באופן עקבי, כל זאת על מנת שנוכל להיות עסוקים אך ורק בענייני הפנים שלנו ולקדם באופן רציני את הצדק החברתי ואת השוויון (ללא הבדל מין, גזע ודת...). שי

EverMan

New member
אתה חושב שאם היינו מחזירים את סיני

היינו מקבלים שלום חם ? ז"א לפני המלחמה ? אני לא כ"כ בטוח. אני גם לא כ"כ בטוח שהמצרים היו מסכימים. אני גם לא כ"כ בטוח שזו לא סתם הייתה פרובוקציה. אני גם לא כ"כ בטוח שהם לא היו תוקפים בכל מקרה אם כי קצת יותר מאוחר.

shaief

New member
זה כלל לא משנה מה אני חושב

העובדה היא שמתו אלפי אנשים במלחמה הזו והעובדה היא שמשה דיין "איש השלום" אמר את מה שאמר בנוגע לשארם א-שייח'. להתחיל בהנחות אם היינו מחזירים את סיני לפני המצרים היו תוקפים אח"כ, זה לא המשחק שלי. מה שאני מנסה לעשות היום הוא למנוע את המלחמה הבאה- דבר שאנחנו יכולים למנוע עוד היום- לצאת מהשטחים. להיכנס למו"מ רציני עם סוריה. לחזק את השלום עם מצרים ועם ירדן. לתת זכויות מלאות ונטולות אפלייה וגזענות לאזרחי ישראל הערבים והלא יהודים. שי.

EverMan

New member
אבל הרי

אתה טוען , שאם דיין לא היה אומר זאת , המלחמה הייתה נמנעת. אני טוען שאין זאת כך. אתה עוסק בין כה וכה ב"אילו".

shaief

New member
אתה טענת שדיין היה איש של שלום

האמירה של דיין לא היתה בודדת והיתה חלק מהלך רוח של "טוב שטחים משלום". אגב, אווירה זו קיימת עדיין במחוזותינו (ממפלגת העבודה ימינה...). אווירת השאננות בתוספת יצר הכיבוש וההתרחבות הם אלו שהביאו למדינת ישראל את המלחמה הארורה. שי.

EverMan

New member
לא השאננות היא שהביאה את המלחמה

מחררי מדון , כמו מצרים וסוריה , הביאו את המלחמה. אני פשוט לא מבין את היצר הלקאה עצמית הזו. וכן , דיין היה איש שלום , אבל הוא גם היה איש פרגמטי , וגם היה איש ציוני.

shaief

New member
סלח לי על השאלה הבוטה-

אתה לא אמור כרגע "להגן על המדינה"? כאילו, היום יום ראשון, מה חייל בגבעתי עושה ביום ראשון בבית? בכל מקרה, אין פה יצר הלקאה עצמית (אני מכה את דיין, לא אותי...) אלא ראיה מפוכחת של המציאות. שי.

EverMan

New member
אין בעיה על השאלה

אני נמצא בגימלים בשל ניתוח שאני צריך לעבור. אם בא לך מחר לפגוש אותי ברמב"ם במחלקת חוץ בזמן שאני קובע לעצמי תור - פאנן
הלקאה עצמית , היא לא רק את עצמך , היא גם את העם שלך.

למעלה