דעתי בנושא זה היא כדעתה של בילי, מילה במילה
ואני מסכימה לחלוטין עם חלי, במשפט הסיכום שלה:
"מאחלת למי שינהל אחרינו, שישכיל לתת מענה מספק יותר. לנו ברור שאנחנו לא צריכות להיות פה ולכן אנחנו פורשות".
(ואני שמחה מאוד שנעים לחלי לשמוע שגם אני מסכימה מאוד עם דבריה כאן, ומכירה מאוד במאמציה הכנים לנהל את הפורום עד כה).
מבינה שיש אחרים שדעתם שונה והפוכה משלי, ומקבלת שהם חושבים אחרת וגם הפוך ממני.
אך לא יכולה להסכים עם כעסם, כשהוא מתבטא בביטויים לעגניים כמו "ללחך את *** של בעל סמכות/ידע", ובכלל, בלעשות (ועוד בפומבי!) כל מעשה מכוער להפליא שאני לעולם לא אסכים שיעוללו לי, למי שאני לא מסכים עם דעתו.
אני מוחה על כך קשה, וטוענת שצריך לסלק בחריפות צורות התבטאות כאלה מכל פורום של תפוז, כפי שתקנון הפורומים של תפוז מבטא במפורש.
אני מציעה, בכנות אמיתית, שאת, שחר, תציעי עצמך לנהל את הפורום כרגע, כי תהיה לכך הרבה תועלת עבורך, עם כל הקושי שבכך.
גם תוכלי לנהל אותו לפי דעותייך ורצונך, גם תוכלי להבין אל נכון את הדברים שרואים משם ולא רואים מכאן, אותם דברים נסתרים שלא הסבירו לך כי אי אפשר להסביר למי שלא שם. וגם הפורום ייצא נשכר, כי סוף סוף הוא ינוהל "כמו שצריך" לפי דעתך, לטובת הגולשים שחושבים כדעתך.
זה קשה לנהל פורום, ולכן את לא רוצה? אבל אי אפשר לבוא בטענות נגד ועד הבית על תפקוד לא נכון, כל עוד אינך מוכנה להיות בעצמך ועד הבית שמתפקד נכון... אני אומרת לך זאת כוועד הבית היחיד של הבניין שלי זה שנים רבות, שהינו חף מרגשות אשמה.
היטב הבהרתי לכל דיירי הבניין, שאני עושה מה שאני מסוגלת, רוצה לשמוע את רצונותיהם של האחרים אך לא יכולה לספק את כולם, ולא מוכנה לשמוע טענות נגדי אך מוכנה למסור את מפתח ועד הבית לכל מי שיחפוץ בכך, על מנת לעשות יותר טוב ממה שאני יכולה. משום מה, אף אחד לא לוקח את המפתח וכולם מרוצים מהניהול שלי, על כל חסרונותיו...
במהלך 20 השנים האחרונות, אחד השכנים כן לקח ממני את מפתח וועד הבית, וניהל אותו היטב כמה שנים עד שעזב את הבניין. רק שהוא עשה זאת בדיוק כמו שקודם לכן התלונן שאני עשיתי... כי מהר מאוד הבין שכך הנכון ביותר לנהל את הדברים...