פרידות קצרות ופרידה סופית

בילי79

New member
הערה קטנה לדברייך אופירה

זכותה להכנס לפורום ולהיות בו גם יומם וליל.
ובאותה מידה זכותה להגיב למי שהיא רוצה.
אני לא חושבת שזה הוגן מצידך לשפוט את האישיות שלה, כל עוד אינך מכירה אותה.

כוכבית מצויה

Well-known member
נכון ששוב את תוקפת גולשת שאין לך מושג קלוש על אופיה?

רק כי היא מציגה דעות שאינן תואמות את שלך, בדיוק כמו שאת עושה לי ולשחר.

אופירA

New member
מנהל
לא, נשמה טובה ומקסימה שלי, גם את

יש לי מושג מאוד מאוד מושגי על כך שהיא תוקפת אותי אישית, קוראת לי בשמות ובכינויים, לועגת לי, מספרת עלי סיפורי ביקורת ארוכים. יש לי כל הזכות לתקוף אותה בחזרה. אני לא מהמטומטמים שמגישים את הלחי השנייה לסוטרם. אני יהודיה.

ואת בכלל נשמה מדהימה. תוקפת את כל העולם ואחותו, משקרת סלקטיבית, רואה הכל בעיניים עקומות, עם משקפיים כמו המשקפת של השר פרץ, ויש לך עוד מה להגיד עלי 24 שעות על כל תזוזה וניע שלי, ואז מספרת בתמימות שאני עושה לך... את כמו פלשתינאית - יורים לעצמם ברגל, ואז בוכים שכואב להם.
פוצקלה שלי.

בילי79

New member
אני כל כך לא אוהבת פרידות.

למרות שלאחרונה לא כתבתי בפורום,
נעזרתי בו בתקופת ניהולכן המון. הפורום לא יהיה אותו הדבר בלעדיכן,
המסגרת שנתתן בנוכחות שלכן, למרות החופשות, כשכל אחת הגיעה מידי יום או יומיים- גם בתור קוראת בלבד, הייתה משמעותית עבורי. שתיכן תחסרו לי.
תודה על הזמן שהייתן כאן בניהול, ועל העזרה האישית שנתתן לי בפורום ובמסרים.
בהצלחה לשתיכן

פרידות

תודה. כל כך נעים לראות ולקרוא שיש אנשים אשר כן ראו את המאמץ והמסירות שלנו. למעט שבת הגבנו מדי יום לסירוגין. זו מחוייבות מגבילה ולא קל לעמוד בה. למרות גילנו וניסיוננו האישי והמקצועי גם אנחנו רוצות לדעת שרואים אותנו ואת ההשקעה שהשקענו.
לילה טוב

בילי79

New member
דעתי

כל מי שעיניו בראשו רואה את ההשקעה שלכן.
לא לכל אחד יש את היכולת להכיר או להודות בכך שיכולים להתקיים ניגודים
מצד אחד לראות שיש נתינה, ויתכן שהיא לא מושלמת! (או שלהיפך הוא הנכון, אין נתינה מושלמת) ולכן יכולה להינתן ביקורת לגיטימית ובמקביל ניתן להעריך את הנתינה גם אם היתה חלקית ואף את עצם המאמץ לתת- ללא הקשר לתוצר.
קצת מבאס לקרוא אנשים שמשליכים את כל הנתינה-גם אם רק בעיניהם במחשבה של 'היה קצר, היה לא מושלם->חבל שהיה'
אפשר היה לומר -'היה קצר, היה לא מושלם->ובכל זאת מצער שאתם עוזבים ותודה על מה שהיה'.
אני חושבת שביקורות מעמיקות עליכן- מעידות יותר על המבקר מאשר עליכן.
מה אנחנו כבר יודעים עליכן? באותה המידה אתן הייתן יכולות (תאורטית) לומר:

מי שנהנה מהנתינה שלנו- מהקביעות, השיחות וכדומה, יכול להשקיע בטיפול בעצמו. כפי שכתבתן- אפשר לפנות אליכן או לכל מטפל אחר ולקבל תשומת לב אישית, ממוקדת - אבל כנראה שבתשלום (או לחלופין מסובסדת דרך קופ"ח וכדומה).
אז יש צרי עין שלא יודעים לקבל ולתת למי שהשקיע בהם הרגשה טובה או אפילו מילת הערכה על הניסיון הממושך לעזור ולא רק זאת אלא שמתלוננים על מה שהם מקבלים בחינם עם ציפייה שעם הגישה הזו הן יקבלו יותר?? הרי זה בלתי סביר, והן יורות לעצמן ברגליים מכיוון שמנהל עתידי שיראה את הביקורות על מי שנתן בעבר סביר להניח שיירתע מלהשקיע בפורום בעצמו, והרי מי שמתלונן היה רוצה ניהול מקצועי, אז מה המתלוננים כאן מקווים להשיג בתלונותיהם ?? לא ברור. הרי הכרזתן על עזיבה לא על משא ומתן או דיון בשאלה "מה דעתכם קוראי הפורום האם כדאי שנעזוב"..

נתקלתי פעם במישהי שביקשה כסף
הצעתי לקנות לה משהו לאכול ושאלתי מה היא מעדיפה, היא אמרה "כל מה שאת רוצה" והמון פעמים הודתה לי
אחר כך - העבירה ביקורת על מה שקניתי לה ורצתה שאלך לחנות נוספת כדי לקנות לה משהו נוסף.. אודה ב"אשמה", סירבתי. בסוף התלוננה באזני שאני הבטחתי לה ושאני לא בסדר..

הפלוס והמינוס כדי ליצור שלם

היכולת לראות מורכבות של בעד ונגד, חיובי ושלילי, טוב ורע היא היכולת המעשירה יותר את ההסתכלות על הדברים. אין מצב בו הכל רק שלילי או רק חיובי. היכולת להיות בקשר עם אנשים שאנו אוהבים למרות החסרונות שלהם מצביעה על בגרות ובשלות. אני בהחלט חושבת שיש מקום לעמדות נוגדות. היכולת להיות בקשר משפחתי/זוגי/חברי כשאנו לא הופכים אחד למלאך ואת השני לשטן היא יכולת בוגרת יותר. אנו קוראים לזה פיצולים כשהמשמעות היא שמתייחסים לאחד כשטן ולשני כמלאך מבלי לראות את המורכבות והסתירות שיש בהם או אצל כל אחד מאתנו.
אנחנו השתדלנו ועשינו כמיטב יכולתנו בתקופה שאנו מנהלות הפורום.

בילי79

New member
יש לי הרבה מה לומר על דברייך מירי

יחד עם זאת, אולי לא הייתי ברורה, חשוב לי לחדד דבר אחד מהותי:
גם אם הביקורת כלפיכן הייתה לגיטימית- גם אם לא עשיתן כמיטב יכולתכן
זה איננו תירוץ להתבטא בזלזול, לעג, עזות!! ולא משנה בכלל אם יש משהו או שלא בטענות

במקום שתתייחסו לטענות (שהיו יכולות וצריכות להאמר במסרים) אני מציעה שהמבקרים "יטלו קורה מעיניהם", ויחשבו עוד קצת.
יתכן שבהתנהגותם הם היו אלו שהשפיעו ותרמו לבחינה מחודשת של תפקידכן לאור הטענות והביקורות הרבות שהועלו על ידי חלק מהקוראים על מה שיש.
במחשבה שהן יודעות טוב יותר!! ו"ילמדו" אתכן איך צריך לנהל פורום!!
וחלק מהאנשים העבירו ביקורות חוזרות בצייפיה שתלמדו. שכבר תיישמו את החכמה שלהן. המציאות מראה, שזה לא קרה. לא צייתתן!! לא עברתן לדום!!
גם אם נתתן מקום לדיעות שונות, חברי הפורום אינם בהכרח שותפים להתחלטות שלכן מה לעשות עם ההצעות! יש אולי מנהלים אחרים- שנוהגים אחרת כשהם מנהלים פורום- אם מישהו חושב שהוא יכול לעשות את העבודה שלכן יותר טוב, שיתכבד ויציע את עצמו לתפקיד. חלק קצת התבלבלו, לדעתי, בהבנת המקום שלהם.

מצד אחד ההערות לא גרמו לכן לשנות את התנהגותכן (לפחות לא כפי שחלק מהמעירים קיוו), מצד שני יתכן שההערות הבלתי פוסקות היו חלק מהסיבות שהביאו אתכן לחשבון נפש לשקול את עזיבתכן בטרם עת.
יש אנשים נוספים, שאולי יעשו בחכמה אם יהרהרו ויבחנו מחדש גם את החלק שלהם בסיטואציה הזו.

כוכבית מצויה

Well-known member
כבר הוכחת לנו במקום אחר שאינך יודעת לזהות לעג...

חבל שאת מנסה לנצל את הדיון הזה כדי להתנגח בגולשות אחרות בפורום.
חבל גם שלמרות שהסיבות לעזיבה נכתבו בצורה מפורשת על מנת להתנגח את ממציאה סיבות נוספות.
ואם כבר מדברים על "טול קורה מבין עיניך" ועל "הערות בלתי פוסקות" את מוכנה להזכיר לי מי זו שנוהגת לצוות על אחרים אם להגיב לה או לא?

בין דיאלוג והתנגחות

הנושא טעון, ולא יכול להיות אחרת: אנחנו עוזבות בעוד פחות משבוע.
יש מי שמאוכזב מצורת ההתנהלות שלנו במהלך התקופה שניהלנו את הפורום, וזה לגיטימי.
יש מי שכועס על ההחלטה שלנו לעזוב, וגם זה לגיטימי.
אפשר לראות רק את האכזבות ואפשר לראות בצד האכזבות גם דברים טובים, ושתי האפשרויות הן לגיטימיות.
אנחנו השתדלנו לעשות טוב, השקענו זמן ומחשבה, אולי בעיני חלקכן לא מספיק,
ואני מודעת לזה שיש פה אנשים שציפו מאיתנו לדברים שלא סיפקנו.
אני מקווה שבצד האכזבות קיבלתן מאיתנו גם דברים חיוביים.
אני מקווה גם שנצליח להתמודד עם מה שקורה עכשיו בשיח כנה ופתוח, ובלי להתנגח - למרות שהנושא טעון.
חלי

כוכבית מצויה

Well-known member
קצת אירוני שמי שמתחילת הדרך בחרה לא לענות על שאלות

שהופנו אליה ושבחרה לא להתייחס לטענות שהועלו לאורך כל הדרך מדברת על התמודדות ב"שיח כן ופתוח" (בעברית יש לומר כן ולא כנה)...

בילי79

New member
הערה קטנה לדברייך חלי

לדעתי, אדם שלא מצליח לראות שום דבר טוב שנתתן כאן (גם אם הוא אישית לא בהכרח נעזר בכל ולא מסכים עם הכל), לא מכיר במציאות.

אם תבדקי בהיסטוריה של הפורום, תלונות כלפי המנהלים הם דבר עיקבי בו.
כשהיה הניהול הקודם - של אופירה - היו תלונות. אני שהייתי מרוצה פחות כתבתי על גבי הפורום ולא תמיד התערבתי כשהיתה ביקורת מצד אחרים אם בכלל.
ולפניה היו מנהלות נוספות הפסיכולוגיות תמר ונעמי- שגם עליהן התלוננו.
ולפניהן היה מנהל אחר שנים רבות גרא- שגם על הניהול שלו חלק התלוננו. (גרא נפטר במהלך הניהול). אגב-חלק מהתלונות עליו בפורום נכתבו לאחר מותו.
יש אנשים שאוהבים להתלונן. או שמוצאים על מה להתלונן. יתכן גם שחלק מעדיפים סיגנון ניהולי מסוים. הנקודה היא: שהביקורת עליכן, היא מכיוון שהייתן כאן, והשתדלתן. לעומת מרבית הקוראים שכלל לא ניהלו פורום מימיהם.
יכול להיות שאנשים מסוימים לא יכולים לקבל דברים חיוביים.
הדבר אינו מעיד לא עליכן, ולא על מה שנתתן, אלא על היכולות המוגבלות, אולי, של חלק מהמתלוננים.

ולפעמים לא צריכים להפריע למי שרוצה להתנגח.
התמודדות יכולה להיות בדרכים מגוונות, ששיח היא אפשרות אחת, ולא בהכרח היחידה.
אולי לפעמים לכאב אין מילים? ואולי שיחה כנה יכולה לפגוע, אבל כך גם שקרים, ולפעמים אפשר להיות "בחברת" אחרים- נוכחים, גם מבלי מילים. או אולי על ידי דיאלוג חד צדדי, במידה והצד השני לא יכול או נמנע מלהשתתף.

יש אנשים שאולי יעשו בחכמה

אם ישכילו למתן מעת לעת את הדחף הנלהב שלהם ללחך את עכוזו של כל מי שנדמה בעיניהם לבעל סמכות / ידע. אותם אנשים יטיבו לעשות גם אם לא ימרחו את חותמי אישיותם הטרחנית השלילית והפאסיב-אגרסיבית על כל כך הרבה משטחו הוירטואלי של הפורום, אלא יותירו מעט מקום למשהו שאינו הם - להתקיים לצידם. וכמובן, יהיה זה חכם מצידם גם לא לשסות את שיניהם באחרים המנסים לעזור להם או להתעניין בהם - אבל זה כבר עניין שלהם.
(כל זה כמובן אינו נוגע לאף אחד במיוחד, אלא לאנשים באופן כללי).

אני דווקא לא מתרשמת שהכעס כלפיכן נובע מהמנגנון שנקרא פיצול

אני רואה אצל המתלוננות אכזבה ואפילו תרעומת במידה מתונה, על בסיס שיפוט ריאלי של התנהגות גלויה. אני אישית מתקוממת לא על היעדר ההשקעה לכשעצמו, אלא על חוסר הכנות לגביו. לכל אינטרקציה בין אנשים יש רקע שכולל הנחות מוקדמות שנותנות מסגרת והקשר להבין באמצעותם את מה שקורה בינטרקציה. ובמקרה הזה, ברגע שאחת מכן לוקחת לידיה את המקלדת בכוונה לענות לפונה, הפעולה שלה נטועה בהקשר שההנחות שלו הן: "אני לוקחת את דבריך ברצינות. אני קוראת בקשב. את התשובה אני כותבת כאשת מקצוע, לאדם שנמצא במצוקה כלשהי וזקוק למענה. התגובנ שלי מכילה את מה שיש לי להגיד לאדם כזה, גם אם בתמצית".
אם הפונים חושבים שזו העמדה מהווה רקע לתגובה, בעוד שהעמדה האמיתית היא "כבר 12 בלילה ואני מתה לישון והדבר האחרון שאני צריכה עכשיו זה את הח** הזה, אבל אין ברירה, התחייבתי.. אז יאללה נשרבט משהו ונסגור את היום" - יש בזה חוסר כנות. וניתן ללמוד שהם מצפים לקריאה קשובה ומענה שיכוון ויתמוך€_^ מעצם העובדה שהם כתבו פה ונחשפו. אז לענות משהו שלוף מהמותן *כאילו זו תשבה - נראה לי כזלזול בפונים. וכאן, בעיני, היה עדיף לא לענות כלל, או לענות אבל לוודא שהמקבל מבין שהתשובה נועדה לצרכי מראית עין, ולא באמת בשבילו.

אני מאחלת לכן שמי שיבוא אחרינו יתן מענה מספק יותר

כאמור, ברור לנו שאנחנו לא צריכות להיות פה ולכן אנחנו פורשות.
בהצלחה!
חלי

אופירA

New member
מנהל
דעתי בנושא זה היא כדעתה של בילי, מילה במילה

ואני מסכימה לחלוטין עם חלי, במשפט הסיכום שלה:
"מאחלת למי שינהל אחרינו, שישכיל לתת מענה מספק יותר. לנו ברור שאנחנו לא צריכות להיות פה ולכן אנחנו פורשות".
(ואני שמחה מאוד שנעים לחלי לשמוע שגם אני מסכימה מאוד עם דבריה כאן, ומכירה מאוד במאמציה הכנים לנהל את הפורום עד כה).

מבינה שיש אחרים שדעתם שונה והפוכה משלי, ומקבלת שהם חושבים אחרת וגם הפוך ממני.
אך לא יכולה להסכים עם כעסם, כשהוא מתבטא בביטויים לעגניים כמו "ללחך את *** של בעל סמכות/ידע", ובכלל, בלעשות (ועוד בפומבי!) כל מעשה מכוער להפליא שאני לעולם לא אסכים שיעוללו לי, למי שאני לא מסכים עם דעתו.

אני מוחה על כך קשה, וטוענת שצריך לסלק בחריפות צורות התבטאות כאלה מכל פורום של תפוז, כפי שתקנון הפורומים של תפוז מבטא במפורש.

אני מציעה, בכנות אמיתית, שאת, שחר, תציעי עצמך לנהל את הפורום כרגע, כי תהיה לכך הרבה תועלת עבורך, עם כל הקושי שבכך.
גם תוכלי לנהל אותו לפי דעותייך ורצונך, גם תוכלי להבין אל נכון את הדברים שרואים משם ולא רואים מכאן, אותם דברים נסתרים שלא הסבירו לך כי אי אפשר להסביר למי שלא שם. וגם הפורום ייצא נשכר, כי סוף סוף הוא ינוהל "כמו שצריך" לפי דעתך, לטובת הגולשים שחושבים כדעתך.
זה קשה לנהל פורום, ולכן את לא רוצה? אבל אי אפשר לבוא בטענות נגד ועד הבית על תפקוד לא נכון, כל עוד אינך מוכנה להיות בעצמך ועד הבית שמתפקד נכון... אני אומרת לך זאת כוועד הבית היחיד של הבניין שלי זה שנים רבות, שהינו חף מרגשות אשמה.
היטב הבהרתי לכל דיירי הבניין, שאני עושה מה שאני מסוגלת, רוצה לשמוע את רצונותיהם של האחרים אך לא יכולה לספק את כולם, ולא מוכנה לשמוע טענות נגדי אך מוכנה למסור את מפתח ועד הבית לכל מי שיחפוץ בכך, על מנת לעשות יותר טוב ממה שאני יכולה. משום מה, אף אחד לא לוקח את המפתח וכולם מרוצים מהניהול שלי, על כל חסרונותיו...
במהלך 20 השנים האחרונות, אחד השכנים כן לקח ממני את מפתח וועד הבית, וניהל אותו היטב כמה שנים עד שעזב את הבניין. רק שהוא עשה זאת בדיוק כמו שקודם לכן התלונן שאני עשיתי... כי מהר מאוד הבין שכך הנכון ביותר לנהל את הדברים...

אני לא אשת מקצוע

והתגובה לבילי היתה על רקע התוקפנות הכאילו-מוסווית שהיא מבטאת כלפיי, בין היתר בהודעה שהגבתי עליה.
לא אתנדב לנהל את הפורום, כי א. אני יותר מדי עסוקה: עבודה, לימודים, הורות יחידנית... גם אלמלא היו לי קשיים בתפקוד זה היה מאתגר למדי. אז להוסיף עוד משימה?
ב. ואילו כן היו לי כוחות לקחת על עצמי עוד התחייבויות גוזלות זמן, הייתי לוקחת משהו שייצר עוד הכנסה. המצב שלי הוא כזה שלקחת על עצמי עבודה התנדבותית כרגע זה לא ממש מוסרי, הייתי אומרת. ג. מעבר לזה שאני לא אשת מקצוע, גם בתור אדם לא תמיד יש לי משהו מועיל וחכם להגיד. אם כבר, אופירה, התגובות שלך אם תחליטי להגיב יהיו מועילות משלי (וגם משל המנהלות הנוכחיות, למעשה. למרות פערי ההכשרה המקצועית).

למעלה