פרידות קצרות ופרידה סופית

כוכבית מצויה

Well-known member
את רק שוכחת שהשתמשת בצורה לא הגונה בכח שהיה לך כמנהלת

את לא יכולה להתעלל בי כיוון שלאפסים אין שום השפעה עלי!
ואין כלל שאני עברתי עליו שאת לא עברת עליו...

מה שלא היה לך טוב לא נגע לניהול עצמו

אלא לדברים שקרו באינטראקציה אישית בינך לבין אחת מהמנהלות, עד כמה שאני זוכרת. אני זוכרת נכון?
לגבי הזלזול: כבוד גורר כבוד, ולהיפך. המנהלות הנוכחיות מזלזלות בציבור הגולשים, ואני בתוכן, כל פעם שהן בוחרות בתגובה אטומה ו/או רדודה, על פני האםשרות של תגובה רגישה הבאה מתוך הבנה עמוקה את מצבו של הכותב.

בקשר לניהול שלך

אני מתייחסת עכשיו למידת המענה על פניות של גולשים. לא לאספקטים אחרים של הניהול (גבולות וכו') - וזכור לי שדווקא בתקופה שניהלת את הפורום - היכולת שלך להתייחס לבעיות של הפונה באריכות ובפירוט ולהציע דרכי הסתכלות ופעולה - פחות באה לידי ביטוי. יכול להיות שאני לא זוכרת נכון (אין לי כח עכשיו לחפש בארכיון ולקרוא המון הודעות ישנות כדי לגבש מסקנה החלטית יותר).
בכל אופן כתבתי שהיית מנהלת טובה כי הרושם שנשאר אצלי (וכאן אני חלוקה על כוכבית) הוא של הוגנות, הגינות ושיקול דעת.
(את זה שכתבת בפורום אחר שהפורום שניהלת לא מעניין אותך - לא ידעתי; אני מניחה שקיים הסבר הגיוני.)

כוכבית מצויה

Well-known member
ברור, מחיקה רטרואקטיבית של הודעות הינה פעולת נהול נורמטיבית

ולא צעד של מנהלת נקמנית, קטנונית, מרת נפש וטפשה.
ויש עוד שלל דוגמאות.

אופירA

New member
מנהל
אהבתי. הנחתום מעיד על עיסתו במדויק: נקמנית, קטנונית, מרת נפש

וטפשה.
תיאור מדויק של התנהגותך לאורך כל הדרך...

כוכבית מצויה

Well-known member
לא סתם כבר היה מי שכינה אותך ובצדק "אופירע"

בטיפשותך אפילו לא הבחנת שהתיאור מתייחס אלייך, אבל זה לא מפתיע טפשות זה אחד הדברים שאת מפגינה בעקביות.

כוכבית מצויה

Well-known member
צר לי אבל מנהלת שהפלתה בין גולשים תוך אכיפת חוקים שונים

על גולשים שונים, שהצהירה שהיא מקיימת את האיומים שלה אבל גם את זה עשתה סלקטיבית שבתקופתה התעבורה בפורום ירדה לכ 30% ממה שהיה לפני כן שהצהירה בפורום השכן שלא אכפת לה מהפורום אותו היא מנהלת הינה מנהלת גרועה. לא ברור לי איך הגעת למסקנה ההפוכה.

פרידה וכעס

אני קוראת את השרשור הזה ותוהה: אם כל כך אכזבנו אתכן, ממה נובע הכעס על זה שאנחנו עוזבות?
חצי שנה זה זמן מספיק כדי להבין מה הניהול שלנו יכול לתת ומה לא, ולהבין שמה שקיוויתן לקבל ולא קיבלתן - כנראה שלא יתקיים גם בהמשך.
ניסיתן להבהיר לנו את ציפיותיכן, קיבלנו מה שקיבלנו מזה, בהרגשתכן לא מספיק, אבל לא השתנינו כפי שרציתן, והאכזבה שלכן טבעית ומובנת.
אבל למרות זאת אתן כועסות כשאנחנו עוזבות?
חלי

בילי79

New member
לדעתי יש מספר דברים שבבסיס הכעס:

האחד, צער כמובן על עזיבתכן, שחלק לא יכולים להביע אותו בגלוי מבלי לקחת אחריות על חלקם בתור שותפים. ולכן- הכחשה, ובמקום שאנשים מסוימים יקחו אחריות על חלקם, מפנים את האחריות כלפיכן. כי מה יותר קל מזה?
ודבר נוסף, לדעתי הכעס הוא בין היתר על כך שאינכן מתבטאות מבחינה רגשית (איך אתן מרגישות עם העזיבה למשל?)
באופן כללי ובפרט לאחר הניהול לא רק של אופירה אלא בעיקר של הפסיכולוגיות שהיו כאן לפניכן, שיצרו רמת ציפיות מסוימת.
ואתן שונות מהמנהלות הקודמות אבל לא הגבלתן את חופש הביטוי - ונדמה לי שההודעות כאן מביעות אולי את החוסר של חלק מהגולשים בהגדרת גבולות לחופש הביטוי בצורה ברורה ובשפתם (שאולי בעיניכן היתה בוטה).
חוסר הקריאה של רגשותיכן גורם לכמה דברים:
האחד, מקשה על הזדהות כלפיכן כבני אדם. היו כאן הרבה מילים מזעזעות מצד גולשים אבל אני לא זוכרת מתי מישהי מכן המנהלות כתבה 'לא נעים לי לקרוא את הדברים הללו'. תאמרו: הרי זה מובן מאליו. יתכן- למרות זאת מועילה תזכורת.
לשתיכן יש רזומה מרשים. אתן מאוד בכירות בתפקידיכן. וקל לשכוח.
נדרשת תזכורת.
דבר נוסף, אילו הייתן מבקשות, הייתן מאפשרות נתינה כביכול של חלק מהגולשים בחזרה, - ('אם לכן זה מפריע נשתדל לא לומר \להתבטא בצורה כזו). וזה מעצים את מי שמתאמץ וגורם להרגשה טובה.
את כותבת חלי "בהרגשתכן לא מספיק". ואני תוהה היכן הרגשות שלכן.
היכן האכזבה שלכן מאיתנו, מהפורום, מהתגובות של חלקינו.
אני יכולה רק לדמיין שאילו הייתי במקומכן הייתי זועמת. וגם כועסת על כפיות הטובה, מצטערת שכל ההשקעה שלי לא נראית בעיני אלו שקיבלו אותה.
אך אולי זו חלק מההרגשה של חלק מהקוראים כשהם לא מוצאים בהודעות שלכן רגש? את שואלת "ממה נובע הכעס" ואולי יש כאלו שהיו רוצים לדעת "איך אתן מרגישות?" (כמובן , זו לא חובתכן לספר, אבל זו כמיהה לדעתי של מספר אנשים כאן).

וסיבה אפשרית נוספת
הייתה כתיבה שלך ושל מירי שהגעתן למסקנות שעליכן לעזוב
וגם אם לא התייעצתן עם חברי הפורום (ואינכן צריכות לעשות זאת)
אני מניחה שהיה נעים לחלק לקרוא התייחסות שלכן כלפי הרגשות שלהם
התייחסות שמבטאת לקיחת אחריות שלכן (בסגנון 'עשינו טעות וצר לנו על כך שנפגעתן מעזיבתנו' וכדומה) הייתה מאפשרת אולי לחלק להרגיש פחות כעס.

הייתה כאן נתינה לא רק שלכן אלא גם של הגולשות בפתיחות כלפיכן
נראה לי שחלק מחפשים וידוי מצידכן.
התבטאות יותר ספציפית לא רק לגבי מה אנשים קיוו והתאכזבו אלא
מה אתן הייתן עושות היום אחרת.

יתכן ויש אנשים שרגילים לקבל מה שהם רוצים ב'זעקות'.. לעיתים כשהן מתמשכות חצי שנה ואף יותר
ויש כאלו שכתבו במפורש שמדובר באיזושהי התניה או דחף לפעולה וניסיון לשנות שלא קשור ישירות אליכן
לפי דעתי שוב אני חוזרת עליה יש כאן הרבה השלכות שכלל לא קשורות אליכן.
וחלק אולי גם כועסים שלא הגבלתם ונתתן הזדמנות להשתנות
עם איזו התראה בסגנון:
'לא נוכל להמשיך לנהל עם ביקורת בלתי פוסקת, לא נעים לנו ביטויי הגנאי כלפינו, ובמידה ותמשיכו בכך נאלץ לעזוב את ניהול הפורום'.

ואולי, חלק מהכותבים כאן מאוכזבים מעצמם. והם לא יודעים איך להתמודד אז מביעים אכזבה מכן.
אולי היה מקל על חלק מהכותבים לשמוע איך אתן מרגישות, האם אתן התאכזבתן, האם גם לכן לא קל. ואלי איך מתמודדים עם הרגשות הללו..

זאת בהחלט נקודה מעניינת וחשובה:

מירי וחלי באמת לא הביעו פה מעולם את רגשותיהן. כאילו הן מעל זה - מעל להרגיש משהו כלפי מהנשקורה בפורום הזה, שמתחת לכבודן לנהל אותו...
הן באמת לא נתנו לנו לראות אותן כבני אדם...

זה לא משנה מה הן היו אומרות

חיפשו בו רק לצלוב אותן ולשפוך את דמן. ולהוכיח את טעותן לכאורה. בכל מקרה זה לדעתי לא מקצועי מצד פסיכולוגים לספר על הרגשות השליליים שלהם בפתיחות למטופלים או בפורום.

כוכבית מצויה

Well-known member
אין בי כעס על כך שאתן עוזבות

כפי שכבר כתבתי בעבר לדעתי עדיף שהפורום יסגר מאשר שיתנהל כפי שהוא מתנהל בניהולכן וכפי שהוא התנהל בניהולה של אופירה.
בעיני היה עדיף אם היתה התייחסות לאורך הדרך להערות שהערנו ואם כתוצאה מכך הייתן משנות את התנהלותכן אבל בחרתן שלא וחבל.

בילי79

New member
אם את לא כועסת השאלה של חלי "ממה נובע הכעס" אינה מיועדת אליך

בילי79

New member
בשרשור הנוכחי, יותר מאדם אחד ציין כעס כלפי המנהלות

בעיון זריז בהודעות ניתן לראות ש"משטרת השטויות" וגם "שחר חרישי" ציינו כעס
שחר כתבה באחת ההודעות "אני דווקא לא מתרשמת שהכעס כלפיכן נובע מהמנגנון שנקרא פיצול" - ובכך, להבנתי, היא לא מכחישה את העובדה שיש לה כעס על המנהלות, אלא מסתייגת מהסיבה שמירי הציעה.

השאלה של חלי יכולה להזמין גולשים וגולשות נוספים להתייחס לשאלתה גם אם אין להם רגש זה.
מכיוון שחלי העלתה שאלה מפורשת על סיבת הכעס כלפיהן, היה מתאים יותר לטעמי שאם את כבר מגיבה תעלי השערות לגבי סיבת כעסם של אחרים, ואולי תנצלי את ההזדמנות לשתף את המנהלות ושאר הקוראים ברגשות אחרים שאת כן מרגישה
ההודעה הראשונה שלך לשאלתה של חלי, הייתה לא לעניין מבחינה זו שלא התייחסה לשאלתה המפורשת: מאין נובע הכעס, גם אם לך אישית אין כעס.

כוכבית מצויה

Well-known member
בעיון זריז רואים שמשטרת השטויות לא כועסת על העזיבה

היא כותבת במפורש שהכעס היחידי שלה הוא על החרטוטים.
גם שחר לא כתבה על כעס בגלל עזיבה, כך שאת מנסה לשים מילים במקלדתה.
חלי בשאלתה התייחסה במפורש לכעס על העזיבה, לא יזיק לך לקרוא בעיון שוב ושוב עד שתביני את מה שנכתב לפני שתגיבי בגבב שטויות לא רלבנטיות בוודאי כשאת מטיפה לאחרים על הודעות שאינן לעניין!

הכעס הוא על אופן ניהול הפורום כל החודשים האלה.

לא על העזיבה. היא רק מציפה את זה, כי כשנפרדים עורכים סיכום...

למען הדיוק

כתבתי שאתן כועסות כשאנחנו עוזבות.
אין לי ספק שמי שלא אהב אותנו שמח על עזיבתינו, בוודאי מי שמאמין שהפורום יתנהל טוב יותר בלעדינו.
ועדיין בימים האחרונים עולה כאן הרבה מאד כעס, גם כזה שלא מכוון אלינו ולכאורה גם לא קשור ישירות לפרידה, כולל בין חלק מהכותבות לבין כותבות אחרות.
אני תוהה מה גורם לכעס הזה להתעורר עכשיו.

העזיבה שלכן היא אבדן התקווה לשינוי

כל עוד הייתן כאן אפשר היה לקוות שתשנו את גישתכן או אפילו להאמין שלאט לאט זה קורה...

למעלה