פרידות קצרות ופרידה סופית

אופירA

New member
מנהל
אז את מבינה שאת רוצה לשנות התנהגות של אחרים כפי רצונך?

יש לך ביקורת על המנהלות, את עושה זאת בלעג ובזלזול, ובעצם את לא רוצה להחליף אותן, אלא רוצה שהן ישתנו - כפי שמתאים לך. לא לבילי, לא לאופירה, לא למישהו אחר, אלא לך ולעוד כמה שחושבים כמוך.
והאמצעים - הבעת דעתך בפומבי בזלזול, התמרמרות, סחיטה רגשית. ממש מנסה לכפות עליהם את גישתך ורצונותייך.

כמי שמכירה אותך זמן רב, אני שואלת את עצמי - ורק אותך כמובן -
האם את חושבת שזו דרך מועילה לשינוי התנהגות הזולת?
והאם את היית רוצה שאחרים ינסו לכפות עלייך לשנות את התנהגותך באופנים הללו?

בילי79

New member
הודעתך מופנית אמנם לשחר אך יש לי כמה הערות להודעה הזו:

1. הרצון לשנות אחרים, הוא לגיטימי.
2. עצם העובדה שיש לנו ביקורת - גם היא לגיטימית.
3. הבעת ביקורת יכולה להתבצע במספר מקומות: בפורום, למנהלי הפורום, למנהלי תפוז.
4. הבעת ביקורת יכולה להתבצע באופן כללי בשתי דרכים: מנומסת או מזלזלת.
5. הבעת ביקורת שנעשית במסר אישי למשל היא לגיטימית לטעמי ואני השתמשתי במסרים בתפוז גם בפנייה למנהלים, וכך הצעתי למי שהרגיש שנעשה לו עוול. לא תמיד המנהלים ענו לי מייד: אבל תמיד ענו.
6. כשנותנים ביקורת- מקבל הביקורת יכול להסכים איתה וגם שלא להסכים, והוא יכול לבצע את ההצעה לשיפור - וגם לסרב לה. גם אם הוא לא מנהל וודאי אם הוא כן.

בנוסף אופירה, ניתן לשים לב שיש הבדל בין מוסרי למועיל
במקרה הזה, אמנם המנהלות לא עשו כל מה שמגוון כותבים כתבו: אבל יכול היות שההתנהגות המזלזלת 'תרמה' לסיום ניהולם מוקדם מהרצוי.
מהבחינה הזו כן הייתה תוצאה מהדרך הזו, גם אם לא הדרך שהגולשים שביצעו אותה קיוו לה.
תועלתנות מהתנהגות מסוימת יכולה להיות דבר מטעה:
לפעמים מי ש'צועק' מקבל בטווח הקצר את מה שהוא רוצה.
לפעמים הוא עוקף בתור, לפעמים מקבל הנחה נוספת כשמבקש לדבר עם גורם בכיר יותר, ולפעמים הוא גורם למנהלים לעזוב מוקדם מהמתוכנן.
יחד עם זאת, לרוב גם ההישגים שאותו מתלונן משיג (ולרוב יש לו כמה כאלו) לא גורמים לו לאושר, מכיוון שהדרך הזו מרתיעה את מי שסביבו:
רוב האנשים לא רוצים להיות בחברת אדם שיכול להיות בוטה ומשפיל ומזלזל כשהוא חושב שנעשה לו אי-צדק. ומי יכול לצפות מראש מתי זה יקרה?

אם נצא מהנחה שלא תמיד האיש הביקורתי מצליח בכוח רצונו לגרום לשינוי המיוחל, לאחר מאמצים רבים (כשהוא מותש ואולי קיבל ביקורת בחזרה מהגורם המבוקר) כשהוא נפגש בסופו של דבר (אך באופן בלתי נמנע) עם כשלונותיו: איך לדעתך הוא ירגיש? ניתן להניח שהוא יהיה מתוסכל,הוא לא רק מאוכזב מהתוצאה אלא מאמין שאין צדק (כשאוחזת בו אמונה שהוא יודע מה נכון ואיך דברים צרכים להתנהל).
אדם שמרגיש שאין צדק יכול להגיע לידי דכדוך ואף יאוש, והוא כנראה יוכל לקבל תועלת מחברה קרובה אמפטית שתסייע לו.
ומי לדעתך יושיט יד לאדם שהתנהגותו יכולה להיות בלתי צפויה, ושמתיר לעצמו חופש התנהגות כמעט בלתי מוגבל ומשפיל ומבזה את מי שלדעתו לא בסדר?

"עיניים להם ולא יראו אוזניים"

ישמעו אוזנייך מה שפיך מדבר. ביחוד המשפט האחרון שלך. אחח, האירוניה...

אני חושבת שתגובות קשובות ורגישות מתאים לכולם. ועל זה נלחמתי.

את חולקת?
לגבי בילי - הכל יתאים לה, היא סוגדת לכל בעל סמכות עד כדי ביטול עצמי מוחלט, וכנראה שואבת מזה הרגשת ביטחון.
לגבייך - באמת פחות מובן, אולי תספרי לי (לנו): מה מועיל ומה עושה לך טוב באופן ההתנהלות של המנהלות הנוכחיות, ומה היה נגרע ממך לו היו מתחילות להיות רגישות וקשובות יותר? עד בעד אטימות ושטחיות?

אופירA

New member
מנהל
אני חושבת שפורום אינטרנט זה פורום אינטרנט

זה לא החיים עצמם. זה אפילו לא קבוצת תמיכה אמיתית.
אני חושבת שהתשובות שהמנהלות נתנו כאן בפורום היו פרופורציונליות לגודל של פורום אינטרנט, ושההסבר שהן הסבירו, שאי אפשר לענות בפורום אינטרנט באופן כה אישי, כשלא מכירים את המקרה - מאוד הגיוני ונכון.
האג'נדה שלהן, שבפורום אינטרנט התשובה צריכה להתאים גם לפונה וגם לקוראים האחרים מאוד סבירה בעיני, ולכן התשובות אינן שטחיות בעיני אלא תואמות את האג'נדה הזו.
אני חושבת שניהול פורום צריך להיות מותאם ליכולת של מנהל הפורום. אדם שעובד - בפסיכולוגיה או בקלדנות, לא משנה במה - לא יכול לתת את האמאמאמא של הנשמה שלו בתשובה בפורום לאנשים זרים.

אני מעדיפה את הגישה הזו, הבריאה בעיני, ולא את הגישה של המנהלות הקודמות שנשאבו לפורום עד שטבעו בו. וגם המנהל הקודם להן, ז"ל, עשה זאת.
אגב, למנהל הקודם לא נתנו יותר מידי ביקורת. יודעת למה? כי אם מישהו עשה זאת, הוא כל כך לקח ללב, עד שהיה כותב לו נאומים חוצבי להבות ארוכי שעות כתיבה ומוצפי רגשות ו"איכפתיות" - בפורום ובמסרים פרטיים, במיילים ובדואר ישראל... היה מסוגל לגייס להקות צרעות מפורומים אחרים, שחושבים כמוהו, לבוא ולתקוף את זה שהעביר עליו ביקורת. עד שהיה מוציא לו את החשק שוב להעביר עליו ביקורת.
אני חושבת שזה לא מאוזן לא נפשית ולא טכנית ומעשית. זה אדם עם הרבה פחות מידי מודעות עצמית. זה מישהו שיש לו המון זמן, ונותן המון כוח לפורום. אני לא הייתי רוצה שפסיכולוג יהיה אדם כזה...

אני חושבת שכולנו צריכים לתת לפורום אינטרנט את הגודל המתאים לו.
ושזה לא מה שנעשה פה בפורום הזה.

בואי נצא לאורווה ונספור

קראתי פעם ש(זרם מסוים? של) פילוסופים ביוון העתיקה היו מנהלעם דיונים תאורטיים של שעות על דברים שאפשר היה פשוט לבדוק איך הם במציאות. למשל, כמה שיניים יש לסוס. וזה נחשב לגמרי לא לעניין להציע את מהנשאני מציעה לך: בואי נלך לאורווה, ניקח כמהנסוסים ונבדוק. האם האמת אי אפשר לעשות משהו משמעותי הפורום אינטרנטי?
* המנהלות הקודמות לא יכלו להישאר יותר משנה, אבל לאורך אותה שנה הן נתנו משהו מהותי ונגעו בחייהן של רבות. (ייתכן מאוד שגם קוראים אנונימיים רבים נתרמו מהקריאה למרות שלא דובר עליהם, כי כשמסירים את פרטי התפאורה - בבסיס כולנו חווים את אותן חוויות... אבל כאן זה האורווה, היתכנויות נשאיר לאחרי זה)
* הפורומים של סה"ר הם פורומים אינטרנטיים. ולמרות זאת המתנדבות שם מצליחות לרוב להרגיש את הפונים בדקות ולענות תשובות אמפתיות ומדוייקות..
* בפורומים נוספים רבים מתפתחת קהילת כותבים קבועה ויש ביניהם הכרות ומידה מסויימת של אינטימיות - למרות שגודלו ה"אמתי" של הפורום גדול בהרבה ותכולתו משתנה תדיר, אם נחשיב את כל הקוראים האנונימיים. נראה שבפועל למרות המודעות העקרונית אליהם - אין נוטים להחשיב אותם בשיחות עצמן. וזה מאפשר קהילה.
* את עצמך פעמים רבות נותנת את האמאמא שלך (הממ... אולי במקרה שלך זה לא ביטוי טוב...) לכותבים בפורומים. גם אם הם עוד לא מוכרים לך. את יודעת גם כמה אני אישית חייבת לך, נכון? התגובות שלך אלי שכנעו אותי שיש לי ערך ושעדיין יש תקווה, כשהייתי במצב שלא האמנתי לא בזה ולא בזה. את ממש הצלת אותי אז. (אמנם חלק מהתקשורת התרחש במסרים פרטיים, אבל א. גם נחלק שהיהנגלוי לכל בפורום היה מאוד משמעותי, ו-ב.החלק שנכתב בפורום עצמו היה הפתח לכל השאר.)

נו, אז כמה שיניים יש לסוס אופירה?

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת לספור שיניים של סוס

אבל אני יכולה לראות כמה שיניים שאת פספסת ולא ראית אותן.
ואותן לספור:

1. המנהלות הקודמות וזה שקדם להן נתנו משהו לא נורמטיבי, לכן נאלצו לפרוש. כל מנהל שייתן דבר כזה ייאלץ לפרוש, ויצא שכר הפורום בהפסדו.

2. על המתנדבות של סה"ר ומתנדבי ער"ן היו ויש ויהיו המון ביקורות על שהן לא קוראות טוב, לא מבינות, לא קולטות, לא אמפתיות - הכל לפי עיני הפונה ומה שהוא מרגיש שהוא צריך. לכל עשרה יהודים יש 11 דעות שונות, ודעתך אינה דעתם של אחרים. למשל, אני מעדיפה את ער"ן ולא את סה"ר, לא מתאימה לי שיטת השיקופים של סה"ר.

3. הפורומים של תפוז משגשגים בשנים הראשונות, ואח"כ תמיד יש דעיכה של הפעילות. אלא אם כן יש מנהל שעושה המון יחסי ציבור לפורום, מפרסם כל הזמן, מארגן מפגשי פורום, נושאי דיון, אירוחים, תחרויות, משתתף פורום המנהלים וביוזמות תפוז. החברה בפורום היא הקבוצה החברתית שלו. זו פעילות שדורשת המון זמן ויכולת.
וכמובן אם יש בפורום אקשנים וויכוחים ומריבות זה מושך לפורום אנשים (סליחה, יצורים) כמו פרפרים לאש.

4. לכל אדם יש לפעמים השראה וכוחות, והוא יכול לתת אותם. ולרוב אין לו. אם הוא מנהל יש לו מחויבות להתייחס תמיד. לא יתכן לצפות שיהיה מושלם ויצליח לתת את הנשמה כל הזמן.
ברור שאני יודעת שתרמתי ה-מון לה-מון אנשים במשך השנים שאני בפורומי תפוז. אבל את מבינה שאי אפשר רוב הזמן להוציא מעצמך את המכסימום. גם ממנהל את לא יכולה לצפות לכך. וגם לא הייתי רוצה שפסיכולוג ייתן בצורה כ"כ לא טבעית ולא אנושית.

כוכבית מצויה

Well-known member
המנהל שקדם לתמר ונעמי אולץ לפרוש כאשר תפוז הנחיתו אותן

כחלק מהמהלך של פתיחת אשכול המומחים.

בילי79

New member
ואופירה, אני חושבת שהגולשות בפורום לא במצב לקבל מנהל מקצועי

מהסיבה שברור בעיני יותר ככל שעובר הזמן - שיש לאנשים בעיה קשה של הבנת המקום שלהם, וחלק נרחב ממה שצריכים כאן הוא לכאורה ניהול מקצועי אלא חינוך והסברה..
משהו שההורים בדרך כלל עושים. או שעושים בטיפול מקצועי מסודר, ולא על גבי פורום.
אולי חלק מהזלזול של הגולשים בפורום מגיע מכיוון שאת היית בפורום בניהול הקודם ונתת מזמנך ומתשומת ליבך באופן נרחב ולא כולם יכולים או מצליחים להכיל ולהעריך את השינוי שבניהול מקצועי מצומצם יותר. יתכן ובמידה ולא יהיה ניהול אחר מקצועי והנתינה תהיה מדודה יותר, ומצומצמת יותר, אנשים יתחילו להעריך אותה.

למנהל עתידי של הפורום הייתי ממליצה: לתת פחות.
אני חושבת שגם אנחנו לא צריכות להגיב בכלל לאנשים שמזלזלים בפורום מכיוון שכל תגובה מחזקת את המחשבה שלהם שדעותיהן יש בהם ממש, וזאת מבלי שהיה להם ניסיון של ניהול בפועל.
אני מאמינה ש'דרך ארץ קדמה לתורה', והיא חשובה יותר מדיאלוג.
לו הייתי אני במקומך, לא הייתי ממשיכה בדיון עם אף אחד מהגולשים מהפורום שלא מכבד אותך או את המנהלות, וזאת ללא קשר לתוכן.
למרות שההודעות שאת כותבת חשובות ונכונות, לדעתי אף אחת מהן לא צריכה להיות מופנית כלפי אנשים שמזלזלים בגלוי וחסרי חינוך ודרך ארץ.

ואופירה, את שוכחת שכבר היו פה מנהלות טובות.

כך שיש עם מה להשוות.

וגם את עצמך היית מנהלת טובה; רק שהיית בתקופה קשה בזמן שלקחת על עצמך את הניהול הזמני.

אופירA

New member
מנהל
המנהלות לשעבר היו טובות לך ולעוד כמה, אבל לא לי ולעוד כמה

גם מי שקדם להן היה כנ"ל - טוב לכמה, ולא טוב לי ולאחרים.
אבל לא היתה לי בעיה עם זה ולא מצאתי לנכון לרטון מולו/מולן ולזלזל וללעוג למי שדעתו אינה כדעתי.

כשניהלתי באופן זמני הייתי עם יכולת ניהול, ולא בתקופה קשה באופן מיוחד. אלא שאת יודעת בדיוק מה היה כאן מולי, וזה מה שהיה קשה, לא שום דבר אחר!
וזה בדיוק מה שסילק כרגע את המנהלות הללו, לשמחת אלו הסבורים שעדיף לפורום ללא מנהלים, בניגוד לאלו שסבורים שלא טוב לפורום ללא מנהלים...

כוכבית מצויה

Well-known member
כמה שהזכרון שלך סלקטיבי או שמא בחרת במודע לשקר?

ההודעה הכי תוקפנית ומכוערת כלפי מנהל שהיתה בפורום הזה בשנים האחרונות היתה ההודעה בה תקפת את הנהול שהיה כאן לפנייך.
הודעה שכללה גם התייחסות למה שהיה בינכן גם מחוץ לפורום ולנושאים כספיים.
כך שאין לך שום זכות להתלונן על כך שיש מי שמביע את דעתו על נהול כושל שלך או של מנהל אחר.

כוכבית מצויה

Well-known member
ותגובה עניינית לשקר הבוטה שלך בהודעתך לעיל?

כהרגלך הצביעות חוגגת, בדיוק כמו בטענה שלך שלא מעבירים בקורת על נהול על גבי הפורום ומולה קריאות חוזרות ונשנות לחסימתי.

די, כוכבית, תניחי לזה...

אז לפני מליון שנהאופירה החליטה להפסיק לתת אפשרות לכתוב בפורום כאורחים. לפני אותן מליון שנה היא גם מחקה לך כמה הודעות. זהו? זה מה שהיה שם? זה לא נראה לך מיותר לנטור טינה על זה כל כך הרבה זמן ובכל כך הרבה להט?

כוכבית מצויה

Well-known member
היא גם נהלה מסע הכפשות נגדי ונסתה למנוע גולשים מלהגיב לי

היא התנהלה בחוסר הגינות גם לגולשים אחרים.
ולא זה לא רק לפני מליון שנה, את מוזמנת להבדוק כמה פעמים בחודשים האחרונים היא קראה לחסימתי.
מבינה שבעבר היא עזרה לך, חבל שזה מעוור אותך מלראות גם את הצדדים האפלים שלה שבעיני הם החלקים הדומיננטיים אצלה.

אופירA

New member
מנהל
כל עוד את לא מסוגלת כלל

לראות את ההתנהגות שלך בכל האינטרקציות האלה, "היא" תמיד "תעשה לך", ותהיה לא בסדר כלפייך.
את כמובן שיה תמימה, לא עשית כלום לא בסדר. רק "היא" התעללה בך וברוב רשעותה ממשיכה להתעלל בך עד היום, כי יש לה צדדים אפלים דומיננטיים, ואת לא מתעללת בה כלל, ולא צריך לחסום אותך בכלל על התנהגות שנוגדת את כל כללי הפורומים.

לא משנה כמה "היא" התעלמה מהצקות הבלתי פוסקות שלך, ואיפשרה לך אינסוף פעמים לרדת מהסולם של "אני לא יכולה להפסיק להציק לאופירה על מה שהיה לפני מליון שנה". לך מותר להמשיך להציק, ו"היא" לא צריכה להתנהל כלפייך בחוסר הגינות בעבר וגם היום. וכיוון ש"היא" עושה את זה, זה מראה על צדדיה האפלים הדומיננטיים.

אחחחח, כפרה עלייך, מתוקיטוש שלי.

למעלה