פריקת תסכול

hadarh111

New member
תודה רבה

מאחלת לכולנו שנגיע לזה במהרה
ולא זה לא בא בחשבון, הסברתי פה ב2 הודעות נפרדות לאנשים קודמים ששאלו למה לא:)

מתוסכלת איתך..

אני בת 24 כבר גרה מחוץ לבית ההורים עם הבן זוג אבל עדיין כשאני עובדת במשרה מלאה אפילו ולא לומדת זה נורא קשה לחסוך!! אפילו שאני מרויחה 4800.
כשיצאתי מבית ההורים חשבתי לעבוד וללמוד איזה קורס קצר אחרי העבודה אבל מרוב שכל ההוצאות הולכות על השכר דירה, מים, חשמל, גז, ארנונה קשה לי להתחיל..
ואני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי בוחרת לגור לבד- זה היה הרבה יותר קשה. אני ממש מתוסכלת מהמצב הזוועתי שניהיה במדינה הזאת, אני בת 24 ובכלל לא התחלתי ללמוד מסיבות כלכליות ובלי עזרה מההורים כי אין להם כסף לממן לי לשכר הלימוד. כנראה שללמוד לתואר זה יהיה בשבילי רק בחלומות ושלא נדבר על לקנות דירה במדינת ישראל.

תודות לפוסט שלך הוצאתי גם כן תסכול תודה .
וכמובן שיהיה לך המון בהצלחה: מה שיש לי לייעץ לך זה להישאר לגור בבית ההורים עד לסיום התואר, מכיוון שאת רוצה לגור לבד ואין מצב לשותפים אולי עדיף להישאר בבית עד סיום הלימודים כי לי זה נשמע נורא קשה לקחת דירה לבד במיוחד במחירים ההזויים של היום בינתיים תחסכי כמה שאת יכולה זה יעזור לך הרבה בהמשך..

hadarh111

New member
שמחה שעזרתי גם לך לפרוק

אני כבר סיימתי את התואר..

ומצטערת שאת נמצאת במצב המתסכל הזה://
אבל לא ממש ברור לי, את מרוויחה 4800, אז לאיפה כל הכסף הולך?
אני משערת שגם הבן זוג שלך מרוויח נניח ככה לפחות...או שאת אמורה לשלם הכל על שניכם?

אם שניכם מרוויחים אז כל ההוצאות מתחלקות חצי חצי, לא?
יחידת דיור של חדר/חדר וחצי אמורה לעלות נניח 3000(בהנחה של מדובר על תל אביב-
ואם כן אולי צריך לשקול לעבור לעיר אחרת שנמצאת במרחק נסיעה סביר באוטובוס למקום העבודה?)

עדיין נשאר1800שלך + 4800 שלו לכל יתר ההוצאות...(חשמל מים ארנונה גז אוכל וכו)
אומנם לא יצאתי מהבית עדיין אבל זה נשמע לי כמו סכום שאפשר לשים ממנו כל חודש כסף בצד בשביל לימודים

NEO83

New member
תשמעי

גם אני חשבתי ככה בעבר, אבל כאשר גרים לבד את פשוט לא רואה איך הכסף פשוט נוזל לך בין האצבעות.

BloodyRose

New member
נגיד ושכ"ד הוא 3000

ונגיד שהיא משלמת חצי - 1500 ש"ח.
חשמל מים ארנונה (ועד בית?) - ממוצע, נגיד, משהו כללי, 200 ש"ח לחודשיים (החצי שלה)
אוכל/קניות בסופר - נגיד, ממוצע, משהו כללי - 500 ש"ח בחודש (החצי שלה)
יציאות מדי פעם? נגיד עוד 300 ש"ח בחודש
רכב (ביטוח, דלק, תחזוקה שוטפת)/תחבורה ציבורית - אין לי מושג כמה עולה תחבורה ציבורית, ואין לי מושג איפה הם גרים וכמה משלמים על דלק. נשאיר את הסעיף הזה ריק

משכורת של 4800 (נטו או ברוטו?) - נשארנו (בלי סעיף התחבורה) עם 2400 ש"ח. אפשר גם להוסיף אינטרנט/טלוויזיה/מכשיר סלולרי לחישוב הכללי. שלא נדבר על בלת"מים, קניות (מדי פעם, בלי להתפרע), חתונות, ימי הולדת ובריתות.
עדיין נשמע כמו אחלה סכום לשים ממנו בצד לחיסכון?

(לא באה לדכא או משהו, רק מנסה לפקוח קצת את העיניים על מה זה באמת אומר לגור בשכירות)

hadarh111

New member
ברור לי שיש הוצאות מעבר

ואני ממש ממש לא רוצה חלילה להיכנס לאנשים בכיס!
ברור לי שזה קשה מאוד להתנהל כלכלית עם המחירים בימינו.

אבל אפילו בחישוב הזה..
שאת ציינת שנשארו 2400..
שכר לימודים אוניברסיטאי הוא 10,000 בשנה...
אפשר לפרוס ל12 תשלומים מה שאומר ש833 שח ירדו כל חודש בשביל התואר.
עדיין משאיר אותנו עם1,567 שח נוספים בשביל אינטרנט / טלווזיה/ מכשיר סלולרי/בלתמים /חתונות וכוכוכוכוכוכ
אני לא אומרת שזה המון, וכנראה יהיו חודשים שזה לא יספיק
אבל אני אומרת שזה אפשרי עם המון מאמץ להירשם ללימודים ככה
נראה לי...

NEO83

New member
מה 200 שקל?

חשמל יכול להגיע בקלות ל400 שקל בחודש כאשר גרים בזוג, תוסיפי לזה ארנונה 300-500 שקל בחודש, תלוי באזור, פלוס מים, פלוס ועד בית, זה יוצא הרבה יותר מ200 שקל לחודשים.

TheSecretWithin

New member
את זה אין, אבל קיבלתי בהפוכה מהבעל בית מתנה

של העלאת שכר דירה בהתראה של שבוע לפני סיום חוזה(כשאני בדיוק בתקופת מבחנים), אחרי שכבר דיברנו שלושה חודשים לפני שממשיכים חוזה והוא לא טרח לציין בזמנו שום העלאת שכר דירה..

NEO83

New member
בנובמר

הולך להיגמר לי החוזה, נראה לי אני אדבר עם הבעל בית לפני זה, כדי שלא יהיו הפתעות

TheSecretWithin

New member
כן אני חשבתי שאם הוא ירצה להעלות הוא יגיד לי

ולשאול אותו אם הוא מתכוון להעלות זה כמו לבקש את זה..
אבל מסתבר שטעיתי.. והוא העלה בכל זאת.. בפעם הבאה אני אשרל אותו חודשיים לפני ואבהיר לו שאני לא מעוניינת לספוג עוד העלאה.

dify

New member
ארנונה 1000 שח לחודשיים? מה גודל הדירה??!!

1000 שח לחודשיים זה ה-מ-ו-ן! או שהדירה 100+ מ"ר או שהיא באיזור ממש ממש יקר (ואני כבר גרתי באיזורים שנחשבו יקרים ולא עלה לי אפילו קרוב לזה לדירה לזוג).

מי שלוקח דירה צריך לברר מראש עלויות שכאלו, אין הצדקה לשלם כל כך הרבה, זה רחוק מאד מהסטנדרט.

לעומת זאת, בדירה שלי היום הארנונה היא 700 שח לחודשיים (שזה יקר יחסית למה שמכרי משלמים בתל אביב), דירת 4 חדרים, כלומר זה מתחלק על 3 שותפים, זה יוצא לכל היותר 117 שח לחודש לשותף (וזה אם לא מוותרים על סלון ומכניסים שותף רביעי).

כנ"ל חשמל..
חשבון החשמל שלנו לא עובר את ה600, לזוג, לחודשיים (וזה כולל מזגן, אנחנו לא מפעילים מזגן מרכזי אלא רק מזגן מקומי בחדר שבו יושבים ותמיד איתו פועל מאוורר שמגביר את יעילותו, בחודשים ללא מזגן כמו עכשיו החשבון מגיע לכ400 שח), זה יוצא במקרה שלנו 100-150 שח לאחד לחודש..

האם אפשר לבזבז יותר? בטח שאפשר. אפשר להפעיל את כל המזגנים בכל החדרים, כל היום, גם כשלא נמצאים בחדרים. אפשר.

NEO83

New member
טעות שלי

זה המחיר לחודשיים.
והאזור לא משהו בכלל.

בכל עירייה יש תמחור שונה, אפשר לגור בעיר חור אבל לשלם יותר מאשר משלמים בת"א.

dify

New member
אני לא גרה בתל אביב

גרתי בר"ג, בפ"ת וב"ב.. הארנונה שלי מעולם לא התקרבה ל1000 שח לחודשיים לדירה ליחיד או לזוג ואני לא מכירה אף אחד ממכרי שמשלם כזה סדר גודל לדירה ליחיד או לזוג בגוש דן. לכן או שהדירה שלכם ממש גדולה (כלומר לא משהו סטנדרטי ליחיד או זוג) או שהצלחתם למצוא את אחד האיזורים הבאמת יקרים, וזו בחירה שצריך לשים לב אליה כששוכרים דירה, ברור ששואלים מראש מה גובה הארנונה ולוקחים את זה בחשבון בהחלטה האם לקחת את הדירה.

בדירות גדולות לרוב גרים שותפים, ואז העלות של ה1000 שח לחודשים מתחלקת על 3-4 שותפים ואז המחיר ליחיד לחודש נמוך בהרבה. זוג שרוצה לגור לבד בדירת 100 מ"ר במרכז גוש דן, שיהנה מזה, בכייף, אבל זה רחוק מלהיות הסטנדרט המקובל ומשהו שניתן להסיק ממנו מסקנות עבור השוכר הממוצע.

NEO83

New member
קראת את ההודעה האחרונה בכלל?

רשמתי שטעיתי וזה המחיר לחודשיים.

dify

New member
אני מלכתחילה דיברתי על חודשיים!

תקרא את הכותרת של התגובה שלי!

1000 שח לחודשיים זה המון לדירה ליחיד או לזוג! לא יודעת איפה מצאת כזו עלות לדירה סטנדרטית ליחיד או לזוג.

גרתי בשכונה הכי יקרה בר"ג ולא עלה לנו אפילו קרוב לזה. גם לא בפ"ת ולא בב"ב. היום כאמור אני גרה בדירת 4 חדרים מרווחת (מתאימה בכייף ל3 שותפים) במרכז גוש דן ומשלמת 700 שח לחודשיים! חודשיים!

יתכן שיש שכונות ספציפיות איפשהו בגוש דן שארנונה לדירה ליחיד או לזוג עולה בהם יותר, וואלה, לא חייבים לגור בשכונות הללו דווקא! כבר חיפשתי דירות לא פעם בגוש דן, 1000 שח ארנונה לחודשיים לדירה ליחיד/זוג זה רחוק מאד מהסטנדרט שאני נתקלתי בו, בעצם לא נתקלתי בכזו עלות על דירה שקטנה מ100 מ"ר בשום מקום בחיפושים שלי. לכן המלצתי, למי שנתקל בכזה מחיר, שיוותר על הדירה וימשיך לחפש, יש מספיק דירות עם ארנונה זולה יותר. (שוב, יחסית לגודל הדירה, אם רוצים לגור בדירות של 100+ מ"ר אז המחיר בסדר גמור).

TheSecretWithin

New member
500 שקל בחודש לאוכל? מה את אוכלת?אויר?

אני עושה קניות לי ולחבר שלי וזה יוצא בערך 400 שקל בשבוע.
מה קונים ב 400 שקל בשבוע? בשר, דגים,ירקות פירות,לחמים,מים,גבינות,מעדנים,קונרפלקס,חומרי ניקוי והיגיינה,חטיפים וכ'ו וכ'ו וכ'ו
כל זה לא זול...

למעלה