פריקת תסכול

NEO83

New member
בתור רווק

אני יכול לחיות על 200 שקל לשבוע, אבל זה אולי כי אני רוב הזמן אוכל בעבודה בכלל ולא צורך כמעט בשר בבית.

TheSecretWithin

New member
אוקי אז אתה רווק שלא אוכל בשר בבית ומוציא

800 שקל על קניות בחודש... זה כבר יותר ממה שהיא אומרת.
מצחיק ואני בדיוק רואה את הכתבה בערוץ 10 על כל הישראלים שהיגרו לחו"ל כי יותר קל לחיות שם כלכלית, וזה נכון.. יותר קל.
אולי אני לא דוגמה מייצגת כי אני מרוויחה יותר מ 5000 ש"ח בחודש וככל שאתה מרוויח יותר אתה גם מבזבז יותר, אבל עדיין פירוט ההוצאות שתואר כאן נראה לי לא הגיוני, ואולי אפשר לחסוך 2000 שקל מתוך 5000 כשגרים לבד אבל אתה צריך ממש "להתקמצן" על עצמך ולהיות עם יד על הדופק בנושא הוצאות כל הזמן.

NEO83

New member
אי אפשר לחסוך

2000 שקל כאשר מרוויחים 5000, מי שחושב שזה המצב, חי בסרט :)

אני איתך!!

BloodyRose

New member
ההוצאות שתיארתי הן מאוד כלליות

אתם עושים קניות של 400 ש"ח בשבוע, אחרים מוציאים 1000 בחודש (ומכאן החישוב של 500 לחצי שלה, נגיד)

ולפי הפירוט שלך אני יכולה להשוות להוצאות הפרטיות שלי - בשר ודגים אני לא אוכלת, ירקות - לא קונה הביתה, לחמים - לא קונה כל שבוע. גבינות אני כמעט ולא אוכלת, מעדנים, קורנפלקס וחטיפים אני לא אוכלת (ואם כן, לא קונה כל שבוע), חומרי ניקוי והגיינה אני לא קונה כל שבוע.

ההוצאות שתיארתי הן מאוד כלליות ומאוד משתנות. בתגובה אחרת מישהו כתב שחשבון חשמל לזוג יכול להגיע ל 400 בחודש, ומניסיון אישי שלי, גם כשגרתי עם בן זוג וגם כשגרתי עם שותפה, לא הגענו לחשבונות כאלה.
אישי וכללי.

BloodyRose

New member
בבית? מעט מאוד

קנייה גדולה כוללת אורז, פסטות, ירקות, טבעול, קפואים למיניהם וכו', וכאמור - אלה לא קניות שבועיות. אחת לשבוע אני משתדלת לקנות ירקות + השלמות, אבל גם מזה אני לרוב מתחמקת (אני נמצאת בעבודה הרבה יותר מדי שעות כדי שישתלם לי לקנות הביתה אוכל שלא מחזיק מעמד לפחות שבוע...)

NEO83

New member
תסלחי לי שאני נכנס לקטנות

אבל בהודעה הקודמת רשמת שאת לא קונה ירקות הבייתה :)

h a j b i

New member
כשאין כסף, אז מסתדרים גם ב- 500

לא קונים מעדנים, קונים לבן (מוצר בפיקוח) ואם כבר מעדנים אז מידי פעם כשיש מבצע של שמיניית דני ב -12 שקל או משהו כזה.

חטיפים לא קונים, גבינה צהובה במשקל (4 ומשהו ל - 100 גרם), קוטג' וגבינה לבנה פשוטים, עוף במקום בשר ואם חייבים בשר אז בשר טחון ומכינים קציצות, דגים בזול, קורנפלקס ושאר זבל גם לא, מים יש בברז בזול (אפשר לקנות בריטה ב- 100 ש"ח אם רוצים אותם נקיים), לחמים? בכל מאפייה אפשר 10 לחמניות ב - 10 ש"ח או אשר פיתות ב- 12 ש"ח. תבואו לקראת סוף היום או בשיש בצהריים, תקבלו 30 ב- 20.

מה עוד? אורז, פתיתים, פסטה, ירקות, ביצים ואפשר גם להתפנק כשיש מבצעים בדברים אחרים.

חומרי ניקוי? גרושים, קונים זולים ובחבילות גדולות.

לא יודע אם אפשר להגיע ל - 500 כיום (אני הגעתי ל - 250 ש"ח בחודש לפני כמה שנים אבל עם ארוחה בעבודה אז הייתי מגיע לנגיד 400 ש"ח בלעדיה) אבל בטח לא חייבים להגיע ל - 1,000.

כמובן שעושים את זה בסופר זול, אם רחוק ואין רכב אז עושים קניה גדולה ומשלוח, המשלוח זה גרושים והחיסכון משתלם.

זה בדיוק מה שהגבתי לה

משום מה זה פרסם לי פעמיים את התגובה גם כי עלתה איזו שגיאה וחשבתי שזה לא נשלח.
אז אני יענה לך על השאלות שתהית לגביהם.
לי נכנס משכורת 4800 אחרי כל ההורדות של מס, פנסיה ביטוח לאומי
שכר הדירה שלי ושל בן זוגי 2900 לחודש לא כולל כלום, אנחנו עושים: חודש אני משלמת וחודש הוא.
אז יוצא לי שכר דירה לחודש: 1450.
חשמל, מים, ארנונה, גז ממש לא יוצא לי 200 שקל החצי שלי אלא יותר.
מים וגז אני משלמת: בערך 100-150 תלוי בצריכה.
חשמל בערך 100-150 שקל החצי שלי. וגם זה תלוי בצריכה.
ארנונה: בערך 100 שקל החצי שלי.
ספק אינטרנט+תשתית בזק חבר שלי משלם וזה יוצא 120 נראה לי בערך כמו שאני משלמת על גז ומים אז זה בסדר.
ועד בית 25 שקל בחודש לחצי שלי זה עוד זול!
תשלום על סלולר: 79 שקל.
אוכל החצי שלי יוצא בחודש 400 שקל אבל זה בגלל שאני אוכלת בעבודה ובסופי שבוע אצל ההורים.
נסיעות אני נוסעת באוטובוסים 235 שקל עולה חופשי חודשי. ואנחנו גרים בחולון.
אז נשאר לי איזה סכום אבל גם הוא מתקזז אם רוצים לצאת, לקנות בגדים, תרופות.
קיצר לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי גרה לבד בחיים לא הייתי מסתדרת.
וגם הסכום שאחסוך בחיים לא יספיק לי להתחיל ללמוד בקרוב ושלא נדבר על לרכוש דירה אפילו אם ארצה להתחתן אני צריכה לחשוב פעמיים אם אוכל לממן את זה.
אחרי הכל לא לכולם יש הורים שממנים אותם.
מצב חרבנה אבל יהיה טוב

NEO83

New member
הכי הכי הכי

מפחיד אותי זה שבאמת בלי ירושה או זכייה בלוטו
אי אפשר להתקדם לכיוון קניית נכס. אולי נכס קטן להשקעה.

לי נראה שזה יהפוך להיות מציאות

זה לא מצחיק אנחנו בהחלט קרובים לזה!!!
בסוף גם נגיע למצב שנגור כולם תחת קורת גג אחת עם ההורים והילדים שלנו כמו לא יודעת מה..
או ירושה או לוטו או לא יודעת נלך לשדוד בנק אולי?

dify

New member
נכון נכון נכון

קנה המידה של המיספרים נכון, חופשי חודשי יעלה עוד 250שח (אני מעגלת) ויכסה את גוש דן רבתי, מוניות שירות בסופ"ש עוד 50 שח וזהו.

אלו עלויות סופר ריאליות למי שבאמת רוצה לצאת מהבית ולא להמשיך להתפנק בתנאים שההורים מספקים. גם מניסיון אישי וגם מזה שאני עוזרת לבחורה בת 20 ממש בימים אלו להתנהל בתל אביב, והעלויות שציינת פה אלו בדיוק סידרי הגודל שהיא משלמת.

בוא נגיד רק שאתה חי בסרט

חשבונות 200 שקל בחודשיים? נסה 1000
כשמתקלחים פעמיים ביום בקיץ ומדליקים מזגן לפחות לכמה שעות, זה הסכומים.
ומה באמת אתה אוכל ב500 שקל בחודש? לא זוכרת םעם שיצאתי מהסופר עם סל קניות סטנדרטי (לא יוגורט עיזים ופירות אורגניים, נשבעת) בפחות מ400 שקל. וזה מספיק בקושי לשבוע.

ולאן אתה יוצא שאתה משלם 300 שקל בחודש? בירה+צייסר זה 50 שקל בלי טיפ. איפה המונית? משהו לנשנש? ומה אם בירה אחת לא מדגדגת לי בכלל?

אני מרוויחה כפול מהמינימום ועדיין לא מצליחה לחסוך. המדינה הזו משוגעת.

BloodyRose

New member
אולי אני טועה, אבל לא כתבתי בערך מיליון פעם

(באותה ההודעה)

"בערך, ממוצע, נגיד, משהו כללי" ?

יש כאלה שמשלמים 300 ש"ח ארנונה לחודשיים, יש כאלה שמשלמים 700.
יש כאלה שמדליקים כל יום מזגן לכמה שעות, ויש כאלה שלא.

בערך. נגיד. ממוצע. משהו כללי. חצי מההוצאות (כי הם זוג וכל אחד משלם חצי)

עוד טענות?

מתמטיקה פשוטה

ממוצע של 300 ו-700 זה לא 300.

היום אי אפשר למצוא דירה סבירה לזוג באזור מרכזי עם תחבורה נוחה ושבחורה לא תפחד ללכת ברחוב אחרי שהחשיך בפחות מ4000 שקל. פשוט כי באזורים טובים מחוץ לת"א נניח אין הרבה דירות חדר וחצי-שניים. ואני יודעת שיש לפעמים מציאות, אבל אי אפשר להסתמך על זה. גם חשבונות זה דבר לא זול. המים והחשמל עולים כל כמה זמן, והדירות פה לא אטומות, קר בחורף חם בקיץ.
גם בילויים, בגדים, אוכל טעים - הכל נורא יקר. ואי אפשר לצפות מאנשים שלא ייצאו לבלות מדי פעם, שלא יתפנקו במסעדה טובה או בבגד יפה, זה לא חיים.

אז כן, אם עושים "חישובים כלליים" בהתבסס על מינימום שבמינימום, ברור שאצלך היא תצא בפלוס של 2400
ועובדה שבחישוב שלי ושל עוד אלפי ישראלים (זוכר את המחאה החברתית? יוקר המחייה, קוטג', דיור בר השגה... נשמע מוכר?) - היא יוצאת במינוס 1800, מה תגיד על זה?

ואין דבר יותר מתסכל מאשר לשמוע כמה הכל קל ופשוט
שכלכך קשה לך

למעלה