פריקת תסכול

BloodyRose

New member
אמרתי שקל ופשוט? אמרתי שהיא במצב נהדר?

ההיפך הוא הנכון - ההודעה שלי באה להמחיש למגיבה שלחיות עם משכורת של 4800 ושכ"ד זה בדיוק ההיפך מקל ופשוט.
אז הלכתי על חשבון כללי. והלכתי על מינימום. ולקחתי בחשבון שהם זוג שמתחלקים בחשבונות חצי חצי.
ולא לקחתי בחשבון את ת"א, כי אני לא מכירה את המחירים שם. וציינתי שלא חישבתי תחבורה, כי אני לא יודעת כמה עולה תחבורה ציבורית, ולא חישבתי דלק כי אני לא יודעת איפה היא גרה ועובדת. ולא חישבתי אינטרנט/טלוויזיה/טלפון. כל זה מצויין שם.

כל מטרת ההודעה הייתה שזה בדיוק ההיפך - זה לא קל. המגיבה כתבה שזה אפשרי, במספרים האלה, לחסוך גם ללימודים. וכאן נכנסתי.

ובחישובים הכי כלליים שלי היא לא יצאה בפלוס של 2400. זה הסכום לפני נסיעות והוצאות נלוות ובלת"מים.

לקרוא לפני שתוקפים.

אני הגבתי לך בתגובה אחרי זה מה ההוצאות שלי

תסתכלי על התגובות במקום לשאול את עצמך שאלות..
בגלל זה תוקפים אותך.
ממה שלמדתי מפורומים צריך לרשום תגובה בצורה ברורה ומובנת ולא להחסיר במילים.
אחרי זה סתם חופרים לך חח

למרות ש... לא הבנתי למה תוקפים אבל שיהיה..

Black Balloon

New member
היא לא חיה בסרט

אני חיה בשכירות עם בן זוג, ואנחנו אף פעם לא הגענו ל400+ ש"ח בקניות שבועיות בסופר. הקניות השבועיות בסופר מסתכמות אצלנו בסכום של 200-250 ש"ח. זה הכל תלוי מה את קונה, כמה ואיפה.
גם חשבון חשמל לא חייב להגיע ל1000 ש"ח בחודשיים, האחרון יצא לנו 350. וכן יצא לנו להדליק מזגן לא מעט.

h a j b i

New member
היחידות דיור האלה ב- 3,000 ש"ח בת"א

לא מתאימות לזוג, בקושי ליחיד.

hadarh111

New member
ולכן אמרתי בסוגריים שלדעתי

אם מדובר על תל אביב-עדיף לעבור לעיר ליד שיש אוטובוס במרחק סביר לעבודה
תל אביב יקרה מידי למגורים:/

אני יסביר לך..

המצב שלי בסדר בעיקרון אני לא איזו מסכנה אבל מה שניסיתי להדגיש זה שאני לא מצליחה לחסוך מספיק.
אבל אני כן מצליחה לחסוך סכום מסויים. הכסף לא ממש הלך לשום מקום רק בחודשים האחרונים העלו לי את המשכורת לפני זה היה 4300 לחודש וזה היה במשך 9 חודשים ככה שזה סכום בדיחה למשרה מלאה!
ואני יגיד לך לאיפה הכסף שלי מהמשכורת הולך- למדינה!! למסים של המדינה המחורבנת הזאת!
מה שניסיתי לומר שאנחנו הצעירים יש לנו מלא שאיפות שאי אפשר להגשים אותם: כמו לקנות דירה, לימודים כי המצב לא מאפשר, אין לי הורים שיכולים להזרים לי כספים מה לעשות.
ושאלת לגבי ההוצאות: נכון, אני מתחלקת עם הבן זוג שלי.
שכר דירה שהוא 2900 לחודש אנחנו עושים חודש אני משלמת וחודש הוא.
סיכמנו שהוא משלם על בזק+ספק אינטרנט ואני על מים וגז.
חשמל חצי חצי.
ארנונה חצי חצי.
ועד בית חודש אני חודש הוא.
יש לציין שפעם בחצי שנה צריך לשלם לרשות השידור (עוד כסף לעשוק מאיתנו)!
ועל סלולאר.
אוכל בחודש יוצא לנו ביחד 800 שקל בערך בחודש. (אוכלים לפעמים אצל ההורים).
תרופות וכאלה גם צריך לפעמים. הסדר הזה נקבע רק בגלל הסיבה שמישהו מאיתנו לא יהיה בחובות ושהכל יהיה מסודר.

הבן זוג שלי מרווייח יותר ממני אבל יש לו יותר הוצאות הוא מחזיק רכב וגם הוא עוזר להורים המבוגרים שלו שבקושי מצליחים לחיות, אמא שלו לא יכולה לעבוד מסיבות רפואיות- והמדינה לא עוזרת בגרוש, ואבא שלו חולה לב שעובד 3 שעות ביום בחלוקת עיתונים פלוס "עזרה" מביטוח לאומי שזה סכום מזערי.

אז מה שניסיתי להגיד זה שאחלה אני מצליחה לחסוך סכום מסויים כל חודש אבל זה לא מספיק בשביל להתחיל ללמוד או לקנות דירה בעתיד במיוחד שלקנות דירה זה איזה מיליון שקל ויותר וצריך לחסוך הון עצמי מטורף רק כדי לקנות דירה.
עם הסכום המזערי שאני חוסכת אני לא רואה את הדברים האלו קורים לי- להורים שלנו היה יותר קל כי המחירים אז היו יותר זולים היום זה נראה פשוט בלתי אפשרי.
יוקר המחיה עלה משמעותית, 18 אחוז מע"מ תודות לממשלה שלנו.. מחירי הדלק ועוד..
אפילו חשבתי על זה שאם ארצה להתחתן לא יהיה לי כסף לזה

אז כן אני מתוסכלת אבל מקווה תמיד לטוב.. איך אומרים עלינו? הדור האבוד..

ולגבייך אם סיימת את התואר ואין לך עוד הוצאות עליו בהחלט אפשרי לגור לבד אבל זה לא יהיה קל- בהצלחה

hadarh111

New member
את מדהימה ועצמאית

ויש לי תחושה שעם הבנזוג הרגיש(יפה לראות איך הוא עוזר להורים)שלך והשאיפות הגבוהות!
את עוד תצליחי להשיג את כל מה שאת רוצה
או לפחות 95%

בנוגע אלי, אני מאמינה שאני אוכל לצאת מהבית. אבל קודם כל.. משרה מלאה.

אמן תודה רבה..

אני מקווה שאצליח- אולי אם אני יצום ואגור ברחוב

ואז תיכנס לי רק משכורת.. חחח..

ואת תחפשי לך לפחות משרה מלאה שמשלמים בה מ-5000 ומעלה שכוללת ארוחות מסובסדות בעבודה, אני אוכלת בעבודה וזה חוסך לי המוווןןן!!! אל תתפשרי על פחות כי זה יהיה ממש קשה לחיות בדירה לבד עם פחות מזה!
מה גם שעדיף לצאת מהבית עם חיסכון כלשהו ואם אין חיסכון אז לחסוך ורק אז לצאת.
אני אישית חסכתי שנה לפני שיצאתי ועבדתי שנה במשרה מלאה 9 שעות ביום :/.

לפעמים בא לי לרדת מהארץ

TheSecretWithin

New member
אני מסיכמה עם הרוב אבל את חייבת להבין משהו

אין לך מה לחשוב בכלל על קניית דירה.
בישראל זה נהיה סטנדרט שכולם צריכים לקנות דירה, אבל למען האמת בהרבה מדינות אחרות, ביחוד בערים, אנשים שוכרים דירה באופן קבוע לכל החיים, יש חוקים שמגינים עלינם מפני העלאת שכר דירה, וזה אומר שיש להם סוג של בטחון במקום מגורים שזה כמו בית.
הרבה אנשים אומרים ש"חבל לשרוף כסף על שכר דירה" אבל האמת היא שבגלל כל המשכנתאות את גם שורפת הרבה מאוד כסף.זה יכול להגיע לחצי משווי הדירה עצמה ואפילו יותר, תלוי בהון ההתחלתי שלך.
אני למשל מרוויחה יותר ממך, מצליחה לחסוך 5000 שקל בחודש בערך,
ואני יודעת שאין לי מה לחשוב על קניית דירה אם אני לא חוסכת לפחות 9 שנים.עד שאני לא מצליחה לחסוך חצי מליון שקל אני לא רוצה להסתכן בלקחת משכנתא(אני עובדת הי טק ואין לי בטחון תעסוקתי בשיט).
זה פאקינג מטורף כמות המשכורות שאת צריכה להרוויח בישראל כדי לקנות דירה.
אני בת 24, מה אם עוד כמה שנים אני ארצה ילדים? כמה נראה לך שאני אצליח לחסוך אז? אני מאמינה שבסביבות ה מינוס 2000 שקל בחודש.
אז להרוויח 10K בחודש גם לא מספיק(אני גם לומדת ושוכרת דירה).
בגלל זה אני חושבת על רילוקיישן מישראל כבר הרבה זמן.
המדינה הזאת מעדיפה לתת כספים לאוכלוסיות פרזיטיות מאשר להשקיע בדור העתיד. תלמיד ישיבה לומד על חשבון המדינה ועוד מקבל משכורת ודיור מוזל, בעוד שאני בחורה ששירתה בצבא ואפילו כמעט עשתה קבע, עובדת מגיל 16(ועוד לפני כן עבדתי בביביסיטינג), לומדת באוניברסיטה כמובן על חשבון עצמי (לא לוקחת שקל מההורים) עובדת במשרה מלאה של 10 שעות ביום מינימום,משכירה דירה בשכר דירה שעולה ואף אחד לא מגן עלי מפני זה וסופגת פה ושם התייקרויות של מים, חשמל, דלק, מחירי אוכל.אה והקינוח לוקחים לי מס הכנסה שערורייתי, פעם אחת קיבלתי בונוס מהעבודה של 5000 שקל כמצטיינת, זה היה הסכום שירד לי מהתלוש למיסים.
בשורה התחתונה, זה ישמע פלצני אבל למדינה הזאת לא מגיע אנשים כמוני.בגלל זה המון צעירים עושים רילוקיישן.. מפחיד? כן, יהיו לכך השלכות
על המדינה, אולי היא תבין בדיעבד שהיא הייתה צריכה קצת ללכת לקראת האנשים הצעירים שאינם פרזיטים.

eveik

New member
אם את חוסכת 5 אלף בחודש

את נראה לי נמצאית בנקודה דיי טובה ביחס לשאר האנשים פה (שאפילו לא מרוויחים את הסכום הזה..)

NEO83

New member
את אף פעם לא תצליחי לחסוך

את העלות של הדירה, העליה של עלות הדירה והאינפלציה לא תתן לך.

TheSecretWithin

New member
כן אבל ההגיון הוא להרוויח לפחות שליש כהון

התחלתי בשביל לקחת משכנתא,
ככל שההון ההתחלתי שלך יותר גדול את תשלמי פחות על ריביות של המשכנתא.
ואני חושבת שאת במצב של לחסוך 1000 שקל בחודש אין צורך בכלל לחשוב על "אני אף פעם לא אצליח לקנות דירה" כי זה נכון וזאת לא יכולה להיות מטרה אם היא בלתי אפשרית.
כשתשני סטאטוס ותרוויחי יותר אז זה יכול להיות רעיון טוב להציב לעצמך מטרה של קניית דירה. כרגע לאדם שמרוויח 4800 ש"ח בחודש זה לא מטרה ברת השגה והיא רק מתסכלת ומיותרת.

כל הכבוד לך באמת..

ברור אני מכירה מלא שגרים כל החיים שלהם בשכירות..
אני עדיין לא בקיאה בקטע של קניית דירה ואפילו השכרה רק לפני שנה יצאתי מהבית בכלל.
ממה שרשמת- לקנות דירה בהחלט נשמע לי הרבה יותר יקר.
מה גם שאני יכולה להבין אותך לגבי המס ההזוי במשכורת: לבן הזוג שלי הורידו 2000 שקל מהמשכורת כמיסים! הוא מרוויח יותר ממני וגם עובד בהייטק...
מסכימה איתך שזה פשוט ביזיון.

מתוסכלת איתך..

אני בת 24 כבר גרה מחוץ לבית ההורים עם הבן זוג אבל עדיין כשאני עובדת במשרה מלאה אפילו ולא לומדת זה נורא קשה לחסוך!! אפילו שאני מרויחה 4800.
כשיצאתי מבית ההורים חשבתי לעבוד וללמוד איזה קורס קצר אחרי העבודה אבל מרוב שכל ההוצאות הולכות על השכר דירה, מים, חשמל, גז, ארנונה קשה לי להתחיל..
ואני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי בוחרת לגור לבד- זה היה הרבה יותר קשה. אני ממש מתוסכלת מהמצב הזוועתי שניהיה במדינה הזאת, אני בת 24 ובכלל לא התחלתי ללמוד מסיבות כלכליות ובלי עזרה מההורים כי אין להם כסף לממן לי לשכר הלימוד. כנראה שללמוד לתואר זה יהיה בשבילי רק בחלומות ושלא נדבר על לקנות דירה במדינת ישראל.

תודות לפוסט שלך הוצאתי גם כן תסכול תודה .
וכמובן שיהיה לך המון בהצלחה: מה שיש לי לייעץ לך זה להישאר לגור בבית ההורים עד לסיום התואר, מכיוון שאת רוצה לגור לבד ואין מצב לשותפים אולי עדיף להישאר בבית עד סיום הלימודים כי לי זה נשמע נורא קשה לקחת דירה לבד במיוחד במחירים ההזויים של היום בינתיים תחסכי כמה שאת יכולה זה יעזור לך הרבה בהמשך..

התוכנית של היורדים מהארץ, מראה בדיוק

את התחושות האלה, כי זה באמת מכעיס, יוקר המחייה המטורף שנהיה כאן בזמן האחרון, כל הזמן הכל עולה, עוד מעודדים אותך לנסוע בתחבורה ציבורית, כדי לחסוך כשמחיר של כרטיס הוא 7 זקלים בערך, תחבורה ציבורית מזעזעת, לא זמינה, מזעזע!!!!

פנינה21

New member
כמה את מרווחיה?

אני שואלת כי אני כרגע עובדת בשני מקומות השני זה בדיוק בשביל העוד כמה מאות שקלים לשכירות .

באופן כללי אני חושבת שקשה אבל אפשרי יש דירות בשכונות פחות מבוקשות ואפשר להוציא פחות על דברים אחרים .
מצד שני אם את עוד לומדת אז יהיה לך קשה(אני גם לומדת ) .אולי שווה לחכות לסוף הלימודים?

למעלה