פרס נובל בכימיה 2011 כחול לבן!

נהורית1

New member
כל הכבוד למביאי פרס נובל למיניהם.

רק לא ברור לי דבר אחד, איך זה שעם כזה שהוציא מתוכו אדם כמשה, ואת ספר הספרים, איך זה שאומה שצריכה לשמש אור לגויים ומוציאה מתוכה גאונים כאלה בכל התחומים, עדיין נמצאת בתחתית הסולם בעיני עמים רבים? שנואה ומנודה? מבלי יכולת לשבת על אדמתה בשלום ושלווה? האם זה מקנאה?...

Gidi Shemer

New member
הכל מקינאה

אני כרגע בארה"ב, ובדיוק היום גיליתי שעמיתי המלומדים הקימו ועדה כדי לדון בעניין היהודים. המשפטים שנשמעו מהם היו "אני כל כך מקנא בעם היהודי", "הלוואי וגם אני הייתי יהודי. אולי הייתי זוכה בפרס נובל". אחד אפילו טען "הייתי יהודי, עמדתי לזכות בפרס, אבל אז התברר שהיהדות שלי לא מאושרת ע" הרבנות וועדת פרס נובל ביטלה את הפרס שלי". סיכום הישיבה היה לשנוא את היהודים ולא לתת להם לשבת בשקט ושלווה בארצם. עכשיו תחשבי לרגע, אלה עוד פרופסורים באקדמיה. מה יגידו "פשוטי העם"?

אסננוש15

New member
תראה

אם זוהר היה כותב את זה, לא הייתי שואלת בכלל..
אבל אתה יודע? בשביל הספק הקל.. היה נראה לי ממש מוזר וציני , אבל המשפט האחרון שם בהודעה גרם לי להתלבט בכ"ז. טוב, מה זה משנה? העיקר שזה לא באמת.

Gidi Shemer

New member
טוב, את יודעת שחוק פו

לא חייב לחול רק על נושא אתאיזם ודת. לצערי לעיתים קרובות אני נחשף למצגות או למסרים בפייסבוק שמבהירים למה אנחנו (היהודים או הישראלים) יותר טובים מכולם ואיך כולם שונאים אותנו. בדר"כ זה בא בצמוד להסברים למה המוסלמים יותר רעים מכולם.בדרך כלל אני פשוט מתעלם. הפעם חשבתי להיכנס לעורו של נרדף/פת ולנסח מניפסט קטן משלי...

deathcaster

New member
גידי

אם ישעמם לך בכיפור
אני אשמח אם תעשה ולו רק לשם הצחוק מצגת כזו

menachem25

New member
זה כבר נכתב לפני אלפי שנים בתורה: בידוע

בידוע שעשיו שונא ליעקב. עם כלביא יקום ובגויים לא יתחשב. והיה כי תריד ופרקת עולו מעליך. האנטישמיות זה לא משהו רציונלי ובעל הגיון. כך כנראה הוחלט מלמעלה. לא משנה מה היהודים יעשו - יתבדלו - ישנאו אותם. יתערבבו, יתבוללו (גרמנים בני דת משה...) - עוד יותר ישנאו אותם. מה הפתרון? לא יודע. מה שבטוח - להמשיך לחזק ולפתח את מדינת ישראל. צבא חזק, כלכלה חזקה. זה המקום היחיד שלנו.

שאלה:

אם יהודים מתבוללים, ועוברים שלושה-ארבעה דורות כך שכבר אף אחד לא זוכר שסבא-רבא של מישהו היה יהודי - אז גם אז שונאים אותו?

לא לפי הגרמנים,

אלא לפי חוקי הגזע של השלטון הנאצי בשנות השלושים והארבעים של המאה העשרים. וכרגיל אצלך, אני טוען שאת טועה בעובדות הבסיסיות: חוקי הגזע הנאציים לא דיברו על "שבעה דורות", אלא קבעו את מעמד של אדם על פי זהות הסבים והסבתות. לפרטים: http://en.wikipedia.org/wiki/Mischling_Test (ולכן גם כתבתי "שלושה-ארבעה דורות", כי זה מעבר ל"אופק הסבא" שאפילו הנאצים השתמשו בו). אם יש לך מקורות שתומכים בטענה שלך ל"שבעה דורות" את מוזמנת להביא אותם. למותר לציין שהשיוך ה"סבאי" היה מקרה קיצוני מאד בזרמי האנטישמיות; עד הנאצים, וגם אחריהם, מי שהמיר את דתו כבר לא נחשב ליהודי. אולי אדם כזה היה מתקבל בעיקום-אף בקהילה הגויית שסביבו, אבל אחרי דור או שניים כבר לא היו זוכרים כלום. אנחנו נוטים לשכוח שבהיסטוריה של העם היהודי, מאז ומתמיד היו המוני יהודים שהמירו את דתם, בכל מיני נסיבות. כמובן שמאז לא שמעו עליהם אצלנו, כי הם הוציאו את עצמם מן הכלל, אבל הם המשיכו לחיות, וצאצאיהם - שרובם המכריע לא מודעים לכך שיש להם איזה פרומיל של דם יהודי בוורידים - גם הם איתנו כאן.

פולספגן

New member
אני אשאל את אבי בארוחת החג, שלקח קורסים בנושא

במסגרת התואר הראשון שלו ואז אביא לך מקור מוסמך (ויקי היא לא מקור בעיניי) מאיפה ה-7 דורות.

deathcaster

New member
מממממ....

כלומר את לא בטוחה במה זאת אומרת... נחכה למקורות שלך (אבא שלך זה לא מקור אמין בעינינו)

פולספגן

New member
לא רק שאני לא בטוחה, אלא אני סופר בטוחה

להזכירך, אבי הוא ניצול שואה והנושא הזה דיי בוער בעצמותיו ולכן הוא לקח קורסים אקדמאיים במסגרת התואר הראשון שלו וקיבל בכל המקצועות ציון 100, עד כדי כך שמרצים רדפו אחריו שהוא ייעשה את הדוקטוראט שלו בהיסטוריה, אך הוא העדיף להישאר בתחומו.

deathcaster

New member
ולמרות האמור לעיל

בפועל אביך יכול להיות גם עיראקי מבגדד, זה כבר די ברור שמס' כותבים כאן לא כל כך מוצאים את תגובותייך אמינות, לא כל שכן ימצאו את אביך מקור אמין רק בגלל שאת חושבת שהוא כן. לא בא להשמיץ אותך, רק מבהיר לך מדוע "אני (סופר) בטוחה ואני אשאל את אבא שלי ואז תראו" זה לא ממש מרשים מישהו כאן. אני גם לא טוען שאת טועה, ייתכן שאת צודקת, אבל בינתיים......ויקיפדיה היא מקור (אמין או לא אמין) יותר מהימן מ"אני בטוחה" או "אשאל את אבי".

פולספגן

New member
ממש לא, כי ../images/Emo63.gif אף פעם לא ייתן לך מידע של מי

שהיה שם ובמקרה שלי (אבי) גם למד על כך באוניברסיטה.

deathcaster

New member
כנראה שלא הבנת

לאור עברך, את לא אמינה כל כך (זו לא התרסה ואני מקווה מאוד שאת מבינה שזו לא התרסה ומודעת למצבך), ולכן אין שום סיבה שמישהו כאן יאמין לך לגבי מה שאת אומרת על אביך, ולכן !!!! ויקיפדיה זה מקור אמין יותר ביחס אלייך ולמה שאת מספרת על אביך, עם כל הכבוד לך ולו.

פולספגן

New member
יש לך דוגמא לכך?

רוב (רוצה אפילו לכתוב כל) שלי מגובות ואם לא אז אני לא מתביישת להגיד את זה, כמו למשל שאמרתי שקראתי משהו לפני כ-20 שנה באיזה שרשור. הבעיה איתך שאתה לוקה בכשל לוגי שנקרא "הרעלת בארות".

deathcaster

New member
כן ההודעה הזו למשל

מה שאני עושה זה לא עונה על ההגדרה של "הרעלת בארות", אבל לא טרחת לבדוק את עצמך, אני אולי עושה AD PERSONEM. זו כבר דוגמא מספקת. אבל אפשר לחזור אחורה בפורום ולהיווכח. כמובן שאין לי שום בעיה שתאשימי אותי בהודעתך העתידה לבוא בהתחמקות ובעוד כשלים לוגיים שלא טרחת לבדוק מה הגדרתם, שכן את יודעת בדיוק למי אני מתכוון כאשר אני טוען שכבר מראש רואה אותך כלא אמינה והם לא צריכים ממני שום דוגמאות והוכחות. אבל אם תוכלי להציג מקור אמין לטענתך בדיון זה (אבא זה לא מקור אמין כפי שהובהר), ש"רוקד עם שבלולים" עדיין מחכה לה..... אולי זה יהיה צעד חיובי בכיוון הנכון.

למעלה