פרס נובל בכימיה 2011 כחול לבן!

deathcaster

New member
תגובה

לא, ישנן עוד הרבה דוגמאות, אך כרגיל, אינך קוראת את מה שכותבים לך..... ואם כבר AD PERSONEM או "הרעלת בארות", את האחרונה שצריכה להעז להעיר לאחרים על כך, בכל הזדמנות שיש לך את עדיין לועגת לזיפ על "טעות" שלכאורה עשה מזמן בדיון בפורום ניו אייג' (וגם לי). אז הגמל אינו רואה את דבשתו? (זו שאלה רטורית)

פולספגן

New member
חשבתי שאתה לא מעוניין, כי זלזלת במקור הזה.

בקיצור, בארוחת החג באמת שכחתי לשאול, אך שאלתי היום ומסתבר שמבחינת הנאצים גם 10 דורות אתה עדיין יהודי. הם הסתכלו ברישומים שלהם וכמה שהיה להם זה תפס. בד"כ היה להם כפי שנכתב בויקיפדיה כ-4 דורות, אך היו מקרים שהיו להם יותר עד 4 דורות מהסבא רבא שזה 7 דורות וכאמור החלאות האלו מאוד מסודרים.

deathcaster

New member
תגובה

הוא לא זלזל, אני ציינתי שמקורות כמו "דיברתי עם אבא" זה לא אמין, הוא בסה"כ הצהיר שהוא ממתין שתגבי את הסיפור שלך עם מקור אמין, זה הכל.

איפה זלזלתי?

כתבתי "אם יש לך מקורות שתומכים בטענה שלך ל"שבעה דורות" את מוזמנת להביא אותם." (ולא כתבתי ולו מילה אחת על אבא שלך או על כל מקור אחר, כך שאני לא יודע למה את חושבת ש"זלזלתי" במישהו.) את כתבת "ואז אביא לך מקור מוסמך (ויקי היא לא מקור בעיניי) מאיפה ה-7 דורות", ועכשיו את כותבת "שאלתי היום ומסתבר ש...". המילים "מסתבר ש..." אינן כשלעצמן מקור מוסמך. אני לא יודע את מי שאלת, ואני לא יודע מהו המקור המוסמך. את עדיין לא הבאת מקור מוסמך שאפילו מתקרב לויקיפדיה (ולכל שאר הדברים שקראתי בנושא). אני ממשיך להמתין בסבלנות להפניה למקור מוסמך שיגבה את מה שאמרת. אני מזכיר שאמרת שאת "סופר בטוחה" באמיתות דברייך, וכיוון שהנושא איננו איזוטרי, אני בטוח שתוכלי למצוא מקור שכזה, אם דבריך אכן נכונים.

פולספגן

New member
אבי בנושא הזה הוא מקור מוסמך בעיניי

טוב לך - למדת משהו חדש. לא טוב - זכותך. אני לא מתכוונת לבזבז את זמני בשביל להוכיח לך לשביעות רצונך.

אז אני מבין שלא הצלחת למצוא כלום.

מדהים איך בכל פעם שאת צריכה לגבות את דברייך בעובדות, פתאום "אין לך זמן לבזבז". לפני פחות מחמישה ימים כתבת שתשאלי את אבא שלך "ואז אביא לך מקור מוסמך". עכשיו מסתבר שהאבא בעצמו נחשב מקור מוסמך! כבודו של אבא שלך במקומו מונח, אבל אם הוא "לקח קורסים אקדמאיים בנושא וקיבל 100 בכולם", ואם את אכן עובדת באקדמיה כפי שאת טוענת, שניכם יודעים היטב שלהגיד "אבא שלי אמר" איננו אסמכתא לכלום. אני מניח שאם היית מתבקשת לשפוט מאמר בתחום התרופות (כפי שאמרת שאת עושה), והיה נכתב שם בסעיף התוצאות רק "אבא שלי אמר שהתרופה עובדת מצויין", לא היית מסתכלת על זה בעין יפה. אם הדברים אכן נלמדים בקורסים אקדמיים, הרי שלא אמורה להיות בעיה למצוא את העובדות בנושא במקורות אקדמיים. הנושא שאנחנו מדברים עליו הוא מדיניות רשמית של השלטונות הנאציים בשנות השלושים והארבעים, נושא שיש עליו הרבה מאד תיעוד רשמי. אין שום צורך להסתמך על זכרונות אישיים כאלה או אחרים - אפשר לחפש ולמצוא את האסמכתא בכתובים. או, לחילופין, את יכולה פשוט לא להצהיר הצהרות שאת לא בטוחה שיש להן אחיזה במציאות. ומותר גם להודות בטעות, זה לא מפחית מכבודו של אף אחד.

פולספגן

New member
תביון מה שאתה רוצה להבין

אם הנושא מעניין אותך, פתח ספרי היסטוריה רציניים ולא ויקיפדיה ותלמד בעצמך. נכון, אין לי בעיה למצוא, אך גם אין לי רצון למצוא, כי אני כאן לא בתקן המאכילה
. חידשתי לך בנושא שאתה מתעניין בו, אז צא לדרך ... שוב, אתה נותן את הדוגמא של עבודה שלא רלבנטית לכאן ואין בכוונתי להסביר לך שוב למה זה לא רלבנטי, אך תוכל למצוא את ההסבר בפעם הקודמת שנתת דוגמא זאת. אגב, אני האחרונה שמתביישת להודות בטעות וכבר הודתי בעבר כשטעיתי.

אני אצטט שוב:

"...ואז אביא לך מקור מוסמך (ויקי היא לא מקור בעיניי) מאיפה ה-7 דורות." אמרת שתביאי מקור מוסמך. עכשיו את אומרת לי ללכת לחפש אותו בעצמי. המקורות שאני מכיר מדברים על סבא וסבתא. את "חידשת לי" (כלומר, אמרת איזה משהו) ועכשיו, לפי ההגיון שלך, אני זה שצריך לחפש תימוכין ל"עובדה" שהפרחת, וכנראה שאני גם צריך להודות לך על החידושים המדהימים שאת מחדשת... ולגבי עבודה: אני נושא באחריות לדברים שאני אומר, בין אם זה במסגרת העבודה שלי ובין אם לא. את, כנראה, מרגישה שבפורומים באינטרנט מותר לזיין את השכל חופשי, כי זו לא עבודה. זו רמת האמינות שאת מצהירה עליה בפורומים? בסדר גמור. אני אזכור את זה בפעמים הבאות שתאמרי משהו, בכל נושא שהוא - חיסונים, למשל.

פולספגן

New member
גם אני נושאת באחריות, אך יש גבול למה שאני

מוכנה להשקיע בעבור חפירות והעיקר שאומרים שנשים הן חפרניות
אם זה מעניין אותך, קח
שהוא בסיליבוס בקורס על השואה באוניברסיטה ובטוח שתראה שטעית ...

לא סתם בטוח, אלא סופר בטוח...

אם את לא מעוניינת להשקיע ב"חפירות", אז אל תצהירי מלכתחילה שאת הולכת לעשות משהו שדורש חפירה. כבר קראתי יותר מספר אחד בנושא, ואין שום איזכור ל"שבעה דורות", ולכן את, כרגיל, טועה עד שתוכיחי אחרת.

אני חייב לשאול אותך שאלה

ואשמח אם תשיבי לי בכנות. נניח שננהל דיון בנושא שמעניין אותך, ושאני אטען פתאום בנחרצות שאני יודע ממקור מוסמך משהו ששונה ממה שאת מכירה, והייתי ממליץ לך לחפשמקורות לכך בעצמך. עם יד על הלב, האם באמת היית הולכת לספריה ומתחילה לחפש מקורות, רק בגלל שדמות עלומה באינטרנט טענה שהיא יודעת שמשהו שחשבת לנכון למעשה מוטעה?

פולספגן

New member
כן, אם זה מעניין אותי, אחפש תימוכין לכך

אם הייתי מחפשת ולא מוצאת, אז הייתי שואלת שאלה, תוך פירוט המקורות שחפשתי. אף אחד לא חייב לי שום דבר, כי אף אחד לא העובד/ים שלי וכדאי שגם אתה/ם תפנימ/ו את זה.

deathcaster

New member
מקודם זה מאוד עניין אותך, כעת...

לאחר שהבנת שאת (וגם אביך) כנראה טועים, לאחר שהוצגו מקורות לכך....... אז זה כבר לא מעניין אותך.... נחמד.

deathcaster

New member
הממ...

אז כנראה יש לה רצון למצוא..... לאחר שכתבה שאין לה רצון למצוא.

למעלה