פרס נובל בכימיה 2011 כחול לבן!

פולספגן

New member
אם היה לי רצון למצוא, הייתי מחפשת בעצמי

שלחתי את לחמי על פני המים ואם תהיה תגובה, אז מה טוב. למען הסר ספק, אני לא מתכוונת לבזבז את זמני על כך ואם יש מי שמעניין אותו ועושה זאת, אז יש רווח כפול.

deathcaster

New member
האמת?

אולי את לא מתכוונת לבזבז את זמנך, אבל כוונות לחוד ומעשים לחוד.

בקיצור

היא לא מקבלת ראיות שלא תומכות בדעתה, ומחפשת נואשות כאלו שכן. ניחוש: א. אם היא תמצא משהו, לא משנה כמה קלוש, היא תחזור כ"מנצחת" ותציג אותו ברעש גדול. ב. מאחר והיא (כנראה) לא תמצא כלום, היא פשוט תתעלם ותקווה שנשכח.

פולספגן

New member
אם היית פותח את הקישורים, היית רואה שיש שם

תגובה של אחד שכתב כמעט (8 דורות) את מה שאמרתי וגם הוא מידע ממקור ראשון ממשפחתו שניצולי שואה. האם תוכל להשיב לי מאיפה הוא כתב את זה בניגוד למה שכתוב בויקי? (זאת שאלה רטורית, כי ויקי היא לא מקור).

לא, לא אוכל להגיד מאיפה הוא כתב את זה.

ומסתבר שגם הוא לא. לעומת זאת, את קיבלת מספר מקורות שאינם ויקי, אך בחרת להתעלם מהם. למה?

פולספגן

New member
למה שלא תכתוב דמיון?

מקור ראשון עדיף על מקורות אחרים וכפי שאתה רואה לא תאמתי עמדות, אלא אפילו הצגתי את הנתון המגוחך של ויקי.

אכן, מקור ראשון עדיף

ובמקרה שלנו - ציטוט חוקי הגזע הגרמנים עדיף על אדם אלמוני, ואפילו על אבא שלך (שאני בטוח שלא השתתף בקביעת החוקים הנ"ל).

פולספגן

New member
../images/Emo63.gif זה מקור טוב בשבילך../images/Emo35.gif

אם כן, אז יש לך את "עליתו ונפילתו של הרייך השלישי" של שירר בשני כרכים עבים ואחד המקיפים הידועים לי שפגשתי שנושא הנושא את שמו נכתב ע"י עיתונאי ידוע מאותה תקופה ,היה אמריקאי לדעתי ואף שכן בגרמניה לאחר עליית הנאצים. בכל מקרה מתואר שם על החוקים המדוייקים שיצרו כדי לבדוק "מידת גרמניותו" של אזרח וביחוד של בעלי קרקעות וחיפשו בגנולוגיה שלהם כמה שיותר דורות אחורה אם זכור לי עד 1800 בערך שזה ה-7 דורות שכתבתי עליהם בשרשור.

וואלה

קראתי פעם ספר "תולדות הנאציזם" מאת פרופ' פרידריש שומכר, ובו כתוב שהנאצים עקבו באדיקות אחר חוקי נירנברג. חפשי ותהני. או שלא.

פולספגן

New member
למה היתה לי הרגשה שלא שווה להתאמץ בשבילכם?

הרי מראש ידעתי שלא תזיזו אצבע ... קבלת
רציני עם 2 כרכים עבים שמחזק את מה שטענתי ואתה אפילו לא טורח להזיז את התחת שלך וסלח לי מראש על הבוטות.

לא תופס

כשנותנים מראה-מקום, אין להסתפק בציון כללי של הספר. יש לציין את מספר העמוד הרלוונטי, ואם אפשר - לתת גם את הציטוט המקורי. כל אדם שלמד לתואר ראשון ומעלה יודע את זה. הטכניקה של "הנה ספר עב-כרס, תחפשו בתוכו בעצמכם חיזוק לטענה שלי, כי לי אין כוח" היא בדיחה. ניסית בזמנו לעשות את אותו הדבר בספר "המבנה של מהפכות מדעיות" של קון, והתוצאות היו בהתאם. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=152827884

פולספגן

New member
בתור אדם שלמד בבי"ס יסודי ומעלה, אני מצפה

שתדע להסתכל על תוכן עניינים ולדעת למצוא בעצמך. אני לא חייבת לך כלום וקבלת יותר ממה שהייתי צריכה לתת לך ...

את באמת לא חייבת לי כלום,

אבל אני לא הולך לנסות לנחש מה בדיוק את קראת בספר הזה שגרם לך לחשוב מה שחשבת. אם את מתעלמת מהאחריות האינטלקטואלית הבסיסית של הבאת מראה-מקום לגיבוי טענותייך, אני ממשיך להתייחס אליהן כאל מצוצות מהאצבע או כאל אי-הבנה שלך את מה שקראת. ממבט זריז בספר, אני מעריך שאת מבססת את הטענה שלך על מה שנאמר בעמוד 258 של הספר, בסעיף the farmer in the Third Reich, שעוסק בחוקי האדמה שנחקקו בגרמניה משנת 1933 ו"סידרו" מחדש את הבעלות על משקים אגרריים לפי מודל ששאב את מקורותיו מימי הביניים, ומהקשר האמיץ שהאידאולוגיה הנאצית ראתה בין "דם" ל"אדמה". הכתוב אומר: "only an Aryan German citizen who could prove the purity of his blood back to 1800 could own such a farm" החוק הנ"ל לא עסק בשאלה "מיהו יהודי", או "מידת גרמניות" באופן כללי, אלא קבע חוקים (נוקשים מאד, גם לגבי האיכר ה"טהור", שהיה עכשיו תקוע על אדמתו ולא יכל למכור אותה אלא רק להוריש אותה) באופן ספציפי לגבי בעלות על משקים. החוק לא קבע מי יישלח לגטו או למחנה ההשמדה, לא קבע מי יכול לשרת בצבא, וכן הלאה. זה היה חוק שנועד לייצב את מעמדו של מגזר האיכרים בגרמניה.

פולספגן

New member
כמובן. המטרה היתה מעשית

להוציא כל יהודי *בטוח* ממעגל העבודה וההשפעה, ולעודד אותו להגר החוצה מגרמניה. מי שלא היה יהודי בטוח, נשמר למועד מאוחר יותר. הכל לפי תוכנית צעדים שהתווה היטלר בתחילת שנות השלושים (תוכנית שהפונקציונליסטים מפקפקים בקיומה, אבל שמתאשרת מכמה מסמכים, כמו גם מנאומים שלו), שהתוותה 'פיתרונות' שצריך להשיג. למשל 'פיתרון סופי' לבעיית הכנסיה; 'פיתרון סופי' לבעיית בני האצולה ועוד ועוד. המהפכה הנאצית היתה חייבת אויבים, ולכן היתה רשימה מוכנה של הבאים בתור, אחרי שהבולטים יותר (יהודים, צוענים ואחרים) יחוסלו.

ואיך כל זה קשור לחוקי המשקים החקלאיים?

גם ככה היו אז מעט מאד יהודים, "בטוחים" (מה זה?) או לא, שהיו בעלי משקים חקלאיים, כך שהחוק לא היה ממש רלוונטי, ולכן גם כל מה שכתבת לא ממש רלוונטי. את רוצה לגבות את הצהרת ה"מי שהוא יהודי, ישנאו אותו גם אחרי שבעה דורות של התבוללות" המקורית שלך, או שוויתרת על זה בינתיים לטובת סקירות היסטוריות כוללניות שלא ממש קשורות לנושא?

נו?

אז לא הכל סובב סביב חוקי נירנברג. זו לא היתה השאלה מלכתחילה. את אמרת שאת "סופר בטוחה" שלפי הגרמנים, אדם נחשב ליהודי גם אחרי שבעה דורות. אז אחרי כל ההודעות שלך, והחיפושים בפורומים אחרים, והשאלות סביב שולחן האוכל המשפחתי, והיזכרות בספרי היסטוריה שקראת בזמנו, מה נשאר לך מההצהרה הזו? "לא הכל סובב סביב חוקי נירנברג". תודה רבה באמת... לסיכום: "אם יהודים מתבוללים, ועוברים שלושה-ארבעה דורות כך שכבר אף אחד לא זוכר שסבא-רבא של מישהו היה יהודי - אז גם אז שונאים אותו?" "כן, כי לפי הגרמנים צריך 7 דורות". אז הסתבר שזה לא נכון. זהו, נגמר.

פולספגן

New member
לא נגמר

אם "אף אחד לא זוכר שסבא-רבא של מישהו היה יהודי" ואין עליו תיעוד או חזות אז נגמר.

למעלה