כאן כבר הגעת לנק' מוכרת יותר
השאלה של "אם אלוקים הוא כל יכול, ויש לו הכל, אז למה לו לעשות את כל זה? מה הוא צריך את זה?" זאת שאלה, שלצערי אני לא אוכל לענות לך עליה מהסיבה היחידה - שאנחנו לא מצליכים להבין את המשמעות של דבר כזה. וכדי להסביר למה אנחנו לא בדיוק להבין אני אביא כמה דוג': אם אני מגדל חיה כלשהי, ויש לי מטרה כלשהי, האם אותה החיה מבינה בכלל שיש לי מטרות גדולות יותר? לא, מפני שאים לה כלים להבין זאת. יותר מזה, אין לנו בכלל כלים מתאימים להסביר זאת. את יכולה לנסות ולהבין את המשמעות של "חוסר זמן"? ואני לא מדבר על "יכולת להתעלם ממנו, ולנוע כרצונך בזמן", אלא "חוסר מוחלט של זמן"? זה לא נתפס במוח שלנו, אבל זה מה שיש לאלוקים, ובדיוק כמו שלא תצליחי להסביר לעיוור מלידה איך נראה צבע אדום, כי אין לו כלים לדעת מה הוא צבע בכלל, ככה יש דברים שאנחנו לא יכולים להבין בגלל מוגבלות בכלים שיש לנו. ולגבי דוגמת ההורים. זאת הסיבה שישנה התחשבות בכל המקרים הנ"ל. אם יש מישהו, שחקר את הכל, והחליט שהוא לא מקיים מצוות כי לא נוח לו - הוא יענש ברמה חמורה הרבה יותר, מאשר מי שלא ידע על כך בכלל. בנוסף, את שוב מתעלמת מהעובדה שאלוקים נמצא בכל מקום, ורואה הכל, ולכן אם אתה תרגיש את זה - אז הבחירה שלך מוטה, וזה דבר שהוא לא רוצה. זה כמו שפוליטיקאי רוצה שתצביע בשבילו, אז הוא מציג את הדברים ככה שהתאמין לו, ושתחשוב שהוא הכי טוב, הוא לא צריך לשקר, אלא רק להראות את הצד שלו, וזה מטה את דעתך. התקשורת מציגה דברים כרצונה, כך שדעתנו כבר מוטה. ככה שברגע שהיה מתגלה אלייך אלוקים מול העיניים, או שעל כל דבר רע שאת עושה - היית מיד נענשת - תוך כמה דקות היית הילדה הכי טובה בעולם, ככה עושה כל בע"ח פשוט ליד האדון שלו, הוא מאולף... אבל המטרה היא לא ליצור יצור מאולף, יש מלאכים בשביל זה, שאין להם בחירה ועושים בדיוק מה שהם צריכים לעשות, אצלנו, מציבים אותך במצב מסוים, כאשר התורה אינה "בלתי מושגת", אם תלכי לכל רב פשוט - הוא יוכל ללמד אותך (לפחות ברמה פשוטה). זה כמו שהמדינה מפרסמת חוקים, היא לא עוברת בית-בית ומספרת לכל אחד הכל לפרטי פרטים, אלא בונה על זה שחינכו אותך בצורה מסויימת לדעת את החוקים, ועל העובדה שהחוקים מפורסמים, וכל מי שרוצה להגיע אליהם - יכול לעשות זאת בכוחות עצמו. ולכן המדינה בונה בתי-ספר, ומורה להורים להביא את הילד לשם, כדי לחנך אותו גם בצורה מסויימת (למרות שעדיין לא מלמדים את כל חוקי המדינה בבית-הספר), ככה גם אלוקים אמר ליהודים ללמד את בניהם, ולשלוח אותם ללמוד בבית-המדרש, כדי לדכת פרטים. בשלב מסוים היו כאלה שהפסיקו עם זה, בדיוק כמו שמחר את תחליטי לא לשלוח את הילד לבית הספר (אם כי בבית הספר מתמקדים יותר בידע כלללי, מאשר בחוקי המדינה, אבל זה הכי קרוב לזה...) את הרי לא יכולה לטעון בבית משפט, ההורים שלי לא למדו אותי אף פעם, ולא ידעתי שאסור לגנוב. אבל אלוקים דווקא מתחשב בכך, ולכן יש את המושג "תינוק שנשבה", שבאמת מקלים במצבו יותר מאשר אם מישהו "מכיר את בוראו ומורד בו".