פרק ב עם ילדים

מרוניה

New member

alexandra16

New member
אני חושבת

שאת צודקת
אני לא צריכה עזרה בטיפול זוגי כי אין למי לדבר שם,
הוא מאוד בטוח שהוא צודק, וכמו שהוא תמיד עונה :"זה מה שיש!"
אז ה"מה שיש" לא מספיק לי...עצוב, וקורע לב, ואני יודעת למה לי יותר קשה מאשר לאחרים,
כי אדם שלבד בארץ נקשר מאוד מהר לבן/בת זוג שלו כי בעצם זה הופך להיות כל המשפחה שלו.
והשני יודע יהטב שאין לך לאן לברוח, ולך אין מי שיגן עליך...לכן כן אני חושבת שאני צריכה למצוא טיפול לחיזוק עצמי,
למזלי יש לי ילדה מהממת, חכמה ודואגת שלצידי, אבל אסור לי להפוך אותה לעוזרת אישית, ושהיא תרגיש יותר אחריות בחיים אלה.

alexandra16

New member
אז כתבתי לו מכתב

ושלחתי לו במייל - להסביר במילים פשוטות מה אני מרגישה ולמה
שאני נשברת ולא יכולה להמשיך עוד ככה
שאני שוקלת להפרד למרות שאני עדיין אוהבת ושאני מרגישה ממש מנוצלת
סתם להתעדכן...הוא חזר הביתה אחרי שקיבל את המכתב ופשוט...התעלם ממני!
לקח את הכרית שלו והלך לישון על הספה...
אני מבינה בבירור כמה שאני לא אישה חשובה ונאהבת בעיניו...איזה גבר אוהב היה מתייחס ככה לאישתו שרשמה לו מכתב מצוקה ועוד בהריון??!?
בכיתי שוב...על העצמי...על הקרב שמחכה לי,על הבית,על המזונות ושאר הדברים...ובנוסף ללידה שתהיי בעזרת השם שאעבור לבדי...ואילך לישון כי הוא בועט לי בבטן כנראה שהוא רוצה קצת שקט שם...
שה׳ יהיה איתי כי אני צריכה אותו יותר מתמיד.
לילה טוב

מרוניה

New member
מחזקת אותך שוב.

רק קחי בחשבון שזה לא בהכרח נכון שאת אישה לא חשובה ונאהבת בעיניו. אלא הוא במצוקה משלו (שאני לא יודעת לפענח אותה כמובן) והוא לא יודע איך להתמודד עם המצב. האם הוא הסביר פעם איך הוא רואה את המצב מצדו?

את לא צריכה לעבור לבד את הלידה.

את יכולה "לפרק את החבילה" כשנוח לך, זה לא חייב להיות ברגע זה.

ועוד משהו, הגבר הזה אינו גבר אוהב. כלומר, לא אותך (בשלב זה של חייו).
וגם אם לשיטתו הוא אוהב, זה לא רלוונטי, כי הוא סוציומט,
וכשאת בוחרת להישאר איתו את למעשה בוחרת להיות סוג-ב' כל חייך.

mother cat

New member

קראתי עכשיו ברצף את כל התכתובת שנערמה מאז אתמול אחר-הצהריים, ואני חושבת שהגעת למסקנות הנכונות עבורך. את צריכה להיות חזקה, למצא לעצמך טיפול אישי שילווה אותך, ולעזוב את מערכת היחסים הזו. ממה ששמעתי השתכנעתי שאת צודקת ואין טעם בטיפול זוגי - הוא לא פרטנר. תמשיכי הלאה בחייך עם ילדיך.

לגבי הלידה - שקלת לקחת דולה? אני מניחה שיש חשש מהצד הכלכלי ברגע שתהיי לבד, אבל יתכן שבמצב הנתון אפשר יהיה למצא דולה מתלמדת שתשמח ללוות אותך בלידה במחיר מופחת, או אפילו דולה שתתנדב לעזור לך. אם זאת אופציה, אפשר לפרסם מודעה בפורום הריון ולידה ולראות מה יענו. אשמח לעזור לך בזה אם את מעדיפה.

מקווה שעבר עלייך לילה שקט!

alexandra16

New member
תודה

לא ישנתי כל כך טוב...קמתי עם דמעות בעיניים
ומיד זה החזיר אותי למציאות.
סליחה על השאלה-מזה דולה?

דולה היא מלווה בלידה...

גם אני מאוד מציעה לך להיעזר בה...
היא תוכל ללוות אותך לפני הלידה,
בזמן הלידה ואחריה.
ודולה טובה בהחלט תתמוך בך ותחזק
אותך גם באופן כללי.
(אם מתאים יש לי המלצה באיזור השרון).

alexandra16

New member
זה נשמע נפלא

אבל לצערי לא אוכל לדעתי להרשות לעצמי מבחינה כלכלית
כבר מהיום עלי להתחשב בכל צד שאני עושה על מנת להיות עם בסיס מספיק חזק שאהיה לבד.
הפשרות מתחילות כבר מעכשיו...

רפסודיה

New member
את זקוקה לעזרה ותמיכה

גם אם מבחינה כלכלית זה קשה חשוב שתתארגני כך שתהיה לך תמיכה ולא תשאירי את עצמך להתמודד לבד ללא עזרה

אבל...

כמו שכתבו לך... הגיע הזמן לקחת לעצמך...
דולה יכול להיות צעד ראשון בכיוון....
(אז אולי פחות ביגוד, פחות דברים חומריים,
אבל את ח-י-י-ב-ת תמיכה!)....

ותבדקי את ההצעות של mother cat....
מאמינה שאם תספרי את הסיפור שלך,
יחלצו לעזרתך.

mother cat

New member
אני לא בטוחה שזה המקום הנכון לפשרה

להיות לבד בחדר לידה זה לא תענוג גדול, ואולי דווקא על זה לא כדאי להתפשר.

אם את רוצה, תני לי קצת פרטים - מתי את צפויה ללדת ובאיזה בית-חולים את מתכננת ללדת, ואראה אם אוכל למצא לך משהי שתסכים לעזור בהנחה או בתשלום סמלי לנוכח ה"מצב" שלך. אני יכולה לאמר לך שיש בפורום הריון ולידה הרבה דולות מקסימות - לאחרונה היתה התגייסות גדולה ללוות בחינם יולדות שבני זוגם גוייסו בצוי 8 או יולדות מהדרום עם חרדות. אז אולי למשהי הסיפור שלך יגע ללב?

alexandra16

New member
תודה

יש לי עוד קצת זמן לפניי, למרות שהזמן כבר טס
אזכור מה שכתבת, זה מידע חשוב,
ואשתמש בזה שיבוא הזמן.

מרוניה

New member
אפשר להיות לבד בחדר לידה, ואני ההוכחה לכך.

ברור שיותר נחמד שיש מישהו שעוזר, אין על כך שום מחלוקת שבעולם, אבל מכיוון שאלכסנדרה אומרת שהיא במצוקה כלכלית, אני מסכימה איתה שהיא תוכל להסתדר מצוין גם בלי דולה.

mother cat

New member
ברור שאפשר - אבל עדיף לא לבד, לא?

ושוב - מה שהצעתי היה לחפש משהי בתשלום סמלי או אפילו מתנדבת שתוכל ללוות אותה. מתלמדות לוקחות לפעמים רק את הוצעות הנסיעה שלהן ולא עלות של לווי ממש, אז אפשר אולי לעזור.

אופציה אחרת זה לבקש מחברה ללוות. יש לי חברה שהיא אמא יחידנית מתרומת זרע וחברה טובה שלה היתה הפרטנרית שלה בקורס הכנה ללידה ובלידה עצמה.

מרוניה

New member
חברה זה אפשרי, אם כי לא תמיד האדם הנכון מצוי.

לא כל אחד מתאים לתפקיד מלווה בהליך כזה. לא מזמן שקלתי לערוך איזשהו טיפול רפואי, והגעתי למסקנה שאף אחת מחברותי לא תתאים כמלווה, כל אחת מסיבה אחרת. בסוף החלטתי שאם אעשה זאת, אבקש מהילדים שלי ללוות אותי. הם היחידים שאוכל לסמוך עליהם...

למעלה