פרק ב עם ילדים

רפסודיה

New member
מסכימה איתך באופן עקרוני

רק שלא בטוחה שבמקרה הספציפי כאן ההסבר שלו יבהיר את ההתנהגות שלו.
אינני יוצאת מנקודת הנחה שהוא אידיוט אכזרי, לדעתי מספיק שהוא אדם שלא מפותח רגשית והמודעות העצמית שלו נמוכה מאוד. או שהוא מגיע מבית עם גישה פטריאכלית מסורתית, כך שאין לו שום קונפליקט עם המצב. לגבר המחזיק בתפישת עולם כזו זה טבעי לגמרי שאשתו (ללא התחשבות בה או באיך היא מרגישה עם זה) תטפל בכל מה שקשור לבית ולבאים בתוכו (כולל טיפול מרובה בילדים שאינם שלה) בעוד הוא, אביהם, מתנער מכל אחריות עליהם והולך לישון כי כואב לו הראש.

alexandra16

New member
אנסה

להסביר את עמדתו בצורה הכי הוגנת ואולי תוכלי כן להבין יותר טוב.
הוא לא אידיוט,הוא פשוט פסיבי.
אם לדוגמה אני אשאל למה הוא לא עוזר,ואגיד שקשה לי הוא פשוט יענה :אז אל תעשי!
ברור לכולנו שאם אני לא אעשה והוא לא יעשה...אין עדיין פיה קטנה בלילה שתבוא לעשות.
כן שמעתי ממנו כמה פעמים להגיד,מה שקשור לבית,זה התפקיד.
זה גרם יותר מפעם ריב שהסתיים כי משהו אחר צץ ולא בדיוק רציתי אף פעם להתקע בזה.
הוא בגישה,שהבית שלנו זה הבית של ילדיו,הוא לא צריך להודיע לי ולשאל אותי מתי וכמה להביא אותם.
שהוא לא יכול לחנך אותם רק בסוף שבוע פעם בשבועיים.
שהוא לא ממש אוהב לטפל בילדים גם בשלו.שאם הוא יכל אז גם פעם בשבועיים לא היה לוקח,רק מתוך חובה.
(לקחתי בחשבון שהילד שטרם נולד אני אטפל אבל כפי שכתבתי קודם אני רציתי עוד ילד לכן עליו אקח אחריות)
הוא לא מבגין אהבה וחום יותר מידי, אם אני לא דואגת שיחליפו לפיג׳מה שחוזרים בערב הם יכולים לישון עם הבגדים שלהם, אני בוחרת את מתנת יום הולדת שלהם איתו,הוא טוען שלא יודע מה לקנות.
כשהם באים אלינו יש להם תעסוקה רק בזכות הבת שלי שמשחקת איתם,אם לא,הם יבלו את כל היום מול בטלויזיה.
כממש בא לו אז הוא יסדר את המטבח או יעשה כלים...אם אנחנו הריב, הוא בכוונה לא יעשה דבר חצי דבר ואפילו יחמיר את המצב לעשות דווקא.
בערב שישי,בסוף הארוחה כולם קמים לפנות את השולחן הוא היחיד שלא.הערתי לו ולפעמים ממש בדרך יקום לקחת כוסות איתו לשיש.
יש לו אפשרות להיות אבא בסדר,הוא פשוט עצלן לדעתי(בזה)
אוהב את החופש שלו ואת הדרך שלו ושלא יפריעו לו.
את האמת הוא לא רצה ילד משותף בטענה שהוא שלא מעוניין לשנות את ההרגלים שלו ושהוא לא אוהב ילדים.
דיברנו ארוכות ויום אחד אחרי שנתיים מאז השיחה הציע לי-היה לי ברור שזה היה עבורי בלבד.
אבל לאחרונה הצלחתי לשנות אותו ולגרום לאהוב להיות במשפחה ...
אבל כן הוא אדם פסיבי, אגואיסט(מאוד אוהב את עצמו ואת הדברים שלו) לא אכפתי במיוחד,עושה מה שצריך,פרנסה ולוקח אותך למיון אם צריך אבל לא יחזיק לך את היד וינגב לך את הדמעות אם זה כואב.
אגב בהריון שלי,הוא יתעניין בבטן שלי רק שהיה לנו טוב כי כשהיינו בקרירות...ממש לא עניין אותו לשלומי או אם יש בדיקה ...
זהו זרקתי כמה תכונות אופי בולטות בין כמה וכמה...

מרוניה

New member
אה, הבנתי. אז באמת לקום וללכת.

זה באמת אדם שלא יכול לתפקד כשותף לחיים, ובכלל לא מעוניין לתפקד כשותף לחיים. זה ברור לגמרי מהתיאור שלך. או-קי.

למעלה