פרק 12 - מדינת ההפתעות!

כמהאפשר

New member
:)

הצלחת להצחיק אותי כמעט עד דמעת על הבוקר:) (טוב, כמעט צהריים בשבילי)
"נראה לי שאת אלכסה ורז אני זוכר רק בגלל שכל שניה מראים אותם"- אחד המשפטים הטובים:) מעולה.
&nbsp
זה פשט כמו לכתוב "הרוסים, האתיופים, הנכים".
אפשר לכתוב סיבות ואפשר לכתוב "קחי בקלות", אבל לאדם בצד השני ובשורה תחתונה, כאשר מסתכלים על זה בדיוק כמו שזה-
זה מאוד לא נעים.
וזה לא משנה איך ההפקה או מישהו אחר אומר או מקטלג. זה משנה האם כל אחד מאיתנו ממשיך את זה, האם כל אחד עושה את זה-
כי אם כן, הרי הוא מעודד את זה. וזה כבר לא משנה ש"ההפקה". האחריות היא על הדובר/כותב.
לא?
&nbsp
&nbsp
(לא כתבתי מתוך ביקורת, גם אם נשמעתי חדה. אנחנו לא תמיד חושבים לעומק על מה שאנחנו כותבים או אומרים. השניה בה אנחנו עושים את הדברים במודע, בהבנה שלמה-
שם העוול עלינו).

אני יודע שזה נשמע לא נעים...

ואני לא רוצה להמשיך או להפיץ את זה. גם אני לא אוהב דעות קדומות. אבל את השמות שלהם אני באמת לא זוכר. אז אני יכול לבדוק בגוגל את השמות של כל אחד אבל זה לא אומר שבכל הודעה אני אזכור אותם.
ולמרות שזה חשוב איך אנחנו מתייחסים לזה, זה לא פחות חשוב שההפקה יוצרת את זה מלכתחילה.
&nbsp
שמח שהצלחתי לגרום לך לחייך על הבוקר\צהריים

כמהאפשר

New member
אתה צודק לחלוטין ואכתוב

שגם אני בודקת באינטרנט לא אחת את השמות של המתמודדים כדי לא להתבלבל.
&nbsp
אתה צודק, כמובן שזה חשוב שההפקה עושה דבר מה(אבל מדוע? מפני שאנחנו "אוכלים" את זה ברצון)
אך זה כמו לומר "המדיה, העיתונות, המורים, ההורים, החברה"
זה לא מוריד מכל אחד את האחריות האישי. זה רק תירוץ.
נוח, בוודאי. אבל יש לנו כמה ברירות-
או לשבת ולקטר "הם אשמים, הם לא בסדר, הם, הם, הם.."
וכך אנחנו בעצם לא עושים שום שינוי, עושים בעצמנו את מה שלא תקין ורק יוצרים מעגל של מרמור, כעס, תסכול
או להבין שכן, יש מעגל של כלל.
ויש את הפרט, שעל כל פרט יש את האחריות שלו. כאשר אנחנו אמרים "הוא לא בסדר" אנחנו מורידים את האחריות מעצמנו ונותנים לעצמנו לגיטימציה להתנהג בדיוק כמו אותה ההתנהגות שאותה אנחנו מבקרים.
וכאשר האחריות עלינו, אנחנו יודעים שהשינוי תלוי בכל אחד מאיתנו ואז אנחנו נתנהג אחרת.

אפשר להגיד את זה גם על....

המחאה החברתית, שהממשלה אשמה אבל אנחנו גם אשמים שאנחנו נותנים להם להמשיך להתנהג ככה. הרי אנחנו אלה שקובעים (באופן חלקי לצערי). אבל אנו בסופו של דבר רק שני אנשים. אני יכול להתנהג בדרך שלי ולא כמו שההפקה "מתכננת" שאני אתנהג אבל אם רק אני עושה את זה (ולא מעט אנשים עדיין קוראים להם לפי הקטגוריות) אז לא יצא מזה כלום. אז זה יותר מוסרי, אני מסכים איתך, אבל אני סתם "מתאמץ" לכתוב שמות כאשר כל השאר כותבים אחרת. זה לא גורם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי.
&nbsp

כמהאפשר

New member
נכון מאוד.

אני באמת אומרת את זה על הכל.
&nbsp
אני מאוד מאמינה במה שמוש בן ארי אומר, בוב מארלי אומר, הרבה רבנים אומרים, ריצ'ארד באך אומר
ועו רבים וטובים אומרים-
זה רק בנו שיהיה כאן בסדר.
&nbsp
&nbsp
זה בך, בי, בכל אחד ואחת.
הענין הוא לא "אשמה". המושג הזה בדיוק יוצר את המעגל הזה של הנוחות לבחור לא לעשות כלום,
להמשיך קו של הכעס, שנאה, מרמור- והטלת אחריות על מישהו אחר.מה שרק מגביר את השלילית, מה שרק מגביר ומעצים את המצב כפי שהוא.
ובעיקר, מה שעושה את האדם שעושה את זה אחד מאלו שהוא מתרעם נגדם, אבל הוא לא רואה את הדבשת הזו.
&nbsp
זה לא ענין של "אשמה", זו ראייה כל כך שגויה ועצובה.
זה ענין של לקיחת אחריות.
אשמה- זו חולשה, מסכנות, קורבן.
אחריות- זו עוצמה, זה מושג של כוח ועוצמה. של בחירה.
&nbsp
אבל אתה בהחלט, בהחלט צודק.
גם במחאה החברתית אפשר לצעוק נגד הממשלמה, נגד השרים, נגד החינוך ונגד כולם
ואפשר לבחור לחיות אחרת, כל אחד ואחת.
אפשר לצעוק ששר חינוך והמורים וההורים הורסים את המדינה.
ואפשר לבחור להפגין בצורה לא בהמית. אפשר לבחור כיצד אתה מתבטא 24/7. אילו ערכים אתה מראה מול עצמך, מול זרים, מול הילדים שלך.
ומתוך האופציה האחרונה- שם כבר תוך לבחור כיצד לפעול מול התמונה הרחבה יותר. כי אחרת כל מה שזה יוצר הוא סוג של טירוף, ללא גבולות, ללא מעצורים, ללא נכון ולא נכון..
האחריות צריכה להיות פנימית ואישית, לפני הכל. לפני ותוך כדי שבאים לדבר על התמונה הגדולה יותר. לדעתי.

DDN

New member
אני גם חושב שאלכסה ורז בלתי נסבלים

אבל את אוריאל וטום אני ממש אוהב. למה הם לא נסבלים בעיניך? לדעתי הם קורעים.
וגם אני לא מרוצה מהאחיות. לא יודע, ציפיתי מהן ליותר עניין. הן זוג די יבש. בתכלס, יעל הייתה מצליחה יותר עם זוג אחרת.
&nbsp

כמהאפשר

New member
שבת שלום

איירה, אני מבינה את התחושה שלך, אבל הם לא סטראוטיפ
הם פשוט הם והם לא מתכוונים לשנות את זה בשביל המצלמה. הם אולי טיפה מדגישים את האישיות שלעם או שהמצלמה בוחרתמבעריכה את הקטעים המודגשים 'להם
אבל אם הסתובבת קצת בחברה להטבית,
אתה יודע שדיבור בנקבה, שמחת החיים, ,הצ'יריות וכו.. זה לא סטראוטיפ.
אלה פשוט הם.
&nbsp
אני מבינה כיצד זה יכול להיראות, אבל זה מאוד דומה לאנשים מפקפקים שלא מכירים את החברה וקשה להם לבוא עם ראש פתוח
והם קוראים לגישות מסוימות מתחסדות או מתייפיפות.
&nbsp
במקום להבין שזה האדם, זה באמת מי שהוא.
&nbsp
כמו שכתבתי, אני דווקא מאוד אוהבת אותם. חכמים, רגישים, אינטלגנטיים, עם עומק יאישיות נפחאה. חברות חזקה..
ערכים.
ובהחלט העובדה שהם לא מסתתרים בארון או מייפים את עצמם כדי להקל על אנשים את ה"עיכול".

אלו המאפיינים הקיצוניים...

של הקהילה ההומוסקסואלית, כל פעם שמתארים בצורה מוגזמת הומוסקסואלים משתמשים בדיוק במאפיינים של שני אלו. זה סטראוטיפ, הומוסקסואלים לא חייבים להתנהג ככה ולא כולם מתנהגים ככה. אם שני אלו באמת כאלה אז יופי להם ושיעשו מה שהם רוצים, אבל אני לא אוהב את זה וזו זכותי.
זה כמו הסרטון המשעשע על הערסים. כולם כאלה? לא אבל בסרטון לוקחים את המאפיינים הבולטים ביותר באופן נלעג.

דווקא רז ואלכסה השתפרו

אין חולק על היכולת שלהם במשימות. יש להם גם מזל, אבל כבר נאמר שהמזל הולך עם הטובים... איכשהו נראה שהם מצליחים לא להתברבר בניווטים וגם זה לא ברור איך. אולי חלק מהמזל. הדביקיות שלהם קצת מזויפת כי רז משקשק מאלכסה לדעתי. ובאשר לאלכסה- התרשמתי מהנכונות שלה להשלים את המשימה אפילו שהיא נפצעה. וכן לעקם את הרגל יכול מאוד לכאוב!
גם התאומים השתפרו, בעיקר בתקשורת הביןאישית ביניהם, אבל הרבה מוח עדיין אין שם.
אגב רק לי נראה שהמשימות קלות מאוד לאחרונה? [חוץ מהקליעה למטרה - זו משימה לא קלה]

Gרר

New member
אני דווקא אהבתי את משימת האנגרי בירדז והזריקות

המשימה של האנגרי בירד היתה אחת היותר מצחיקות שראיתי גם אם היא לא התקילה יותר מדי זמן את רוב הזוגות. המשימה של הזריקות גם היא היתה משימה די ראויה.

הסאונה היתה מסוג המשימות הדוחה אבל כנראה שאין מנוס ממשימות כאלה.

זה לא שלא אהבתי את המשימות...

אולי אני מתלונן אבל נהנתי מהן. אני פשוט אומר שהן לא דורשות הרבה זמן לסיום.

Gרר

New member
ואני דוקא מופתע לטובה מאלכסה

בהתחלה חשבתי שהביאו אותה על תקן הדוגמנית שתתפרק בכל משימה ושהם יעופו כבר על ההתחלה, אבל היא מאד הפתיעה ב"עמידות" שלה גם במשימות שהיו גורמות לאמא המעצבנת משנה שעברה להתפרק בצווחות. בחלק מהמשימות איפה שצריך קצת שכל היה להם מזל (בבושקות...) אבל סך הכל את רוב המשימות הם תיקתקו כמו שלא האמנתי שזוג מלוקק כזה יוכל.

נכון שבנפילה אתמול היה נראה שהיא נשברת על משהו יחסית קטן ובכל זאת לעקם את הרגל יכול להיות מאד לא נעים לזמן מסויים ובסופו של דבר היא לא רצה לבית חולים כמו בועז ואמא שלו אלא אספה את עצמה והשלימה את הזריקה.

בגלל גורם ההפתעה שלא ציפיתי ממנה לכלום אני די מפרגן להם.

גםצופה

Member
מנהל
המשימות בעיני לא ממש חלשות...

הם דורשות שיווי משקל - ומי שיש לו קושי בזה יכול להיות מואט בגלל זה...
תראה איך רז ואלכסה נפלו בגלל הסיבובים והסחרחורות...

גםצופה

Member
מנהל
בהתחלה לא סבלתי

את ההומואים - אבל להפתעתי (היה לי ברור שלא אתחבר אליהם בכלל...) מפרק לפרק אני דווקא יותר מחבבת אותם - בעיקר במהלך המשימו - כי אז הם בעצם לא מנסים להפגין את ההומואיות שלהם והם התגלו כאנשים חביבים (ובאמת בהשלמות הם מעצבנים - כי אז הם מפגינים את ההומאיות...)

כמהאפשר

New member
למה זה מציק לך?

אלו מי שהם, למה זה מפריע כל כך לאנשים?

גם במהלך התכנית הם גייז מוצהרים לחלוטין ובעיניי זה נהדר דווקא.

פשוט בסיכומים יש זמן לדבר בקלילות, להתרווח.

להיות יותר אתה יותר מאשר פשוט לדבר בלשון נקבה.

אבל זה כמו לומר שאדם מציק בכך שהדתיות שלו מופגנת. למה, כולנו כל כך שונים.. למה לא פשוט לתת לזה מקום?

&nbsp

גםצופה

Member
מנהל
בעיקר בגלל ההחצנה

שלהם - אוקי אתה הומו - מקובל - אבל לדבר בכל כ"כ נשי... למה לנפנף כל הזמן שאתה הומו ?

&nbsp
בסוף הדרך היה מתמודד הומו שהיה אחלה (חצב כמדומני) - כי הוא ממש לא החצין את ההומאיות שלו....
&nbsp
&nbsp
ת'אמת בתור דוסית אם היה זוג דתי שכל הזמן היה מפגין את הדתיות שלו זה היה גם מפריע לי מאדדדדדדדדדד - וזה גם מה שאהבתי אצל עקיבא וענהאל - למעט הסממנים הדתיים שלהם, ומשימות שהם ביצעו בצורה אחרת (אין מה לעשות זה חלק מהמכלול...) הם לא מאד הפגינו את הדתיות שלהם...

כמהאפשר

New member
בוקר אור:)

אני יוצאת מהבית, אבל מזכירה לעצמי להגיב מאוחר יותר.
&nbsp
שבוע טוב ובשורות טובות שתהיינה לנו.
סערה מתקרבת, שנעבור אותה בשלום!

כמהאפשר

New member
שאלה נוספת

בהנחה ומישהי/מישהו באמת דוגמן או שחקן פעיל, כמו אלכסה שחתום בסוכנות
האם בכלל מותר להם מבחינת החוזים שלהם להשתתף במשהו שעלול לפצוע את הגוף שלהם?
הרי הגוף שלהם שייך(סוג של) לסוכנות?
&nbsp
אתה לא עושה פעילות שמסכנת אותך, לא מסתפר, לא מתקעקע, לא זז בלי אישור.
לא?
&nbsp
האם היא באמת מסכנת את עצמה(השאלה לא רק לגבי אלכסה, כמובן).

למעלה