פרק 12 - מדינת ההפתעות!

תראי

אני יכולה להבין מה את אומרת אבל לפחות בסביבה בחברה בה אני חיה לא צוחקים על עולים חדשים, אני אישית מאוד מעריכה עולים על הצעד שעשו זה לא קל בכלל (לעזוב משפחה/חברים/תרבות/עבודה ועוד) צעד מאוד גדול בעיני..
עצוב לי שזה החוויה האישית שלך

&nbsp
חבל לי שהחוויה זה הם ואנחנו, מבחינתי כולנו "ואנחנו" אחד גדול.

כמהאפשר

New member
אשרייך, איילת.

ברוך ה', זכיתי גם אני להכיר מישהי אחת(אחת!) מכל השכבה שלי שנשארה בחיי מימי היסודי ועד היום. אני לא יודעת האם בזכות האופי שלה או בזכות הדת היא אחד האנשים... באמת. המדהימים עלי אדמות.
אבל אחת, אחת מתוך יסודי, חטיבה, תיכון, שירות לאומי. בני הזוג שיצאתי איתם(וגזענות קיימת גם בעדות אחרות של עולים כלפי עדות אחרות). אחת!
&nbsp
העלייה ההיא, של שנות ה-90(ואלו שמגיעות אחריה), חוותה קליטה מאוד לא פשוטה ובעצם מה שהכי קשה,
לי לפחות, הוא שלאיש לא אכפת מה קרה ומה קורה בפועל.
זה כאילו שונאים אותך או "מכירים" אותך, קובעים עליך דיעה בלי קשר למציאות. בלי קשר לעובדות נכונות.
אנשים ננעלים על שטויות, שטויות מנותקות מהמציאות.
כמו שמחצית מאוכלוסיה בטוחה שאתיופים מבשלים על בירה וקובעים בבטחון מלא שבגלל זה הריח המיוחד מהמאכלים שלהם, אבל כמה מהם טורחים לשאול אותם?
&nbsp
הרבה אנשים שונאים בגלל סטיגמות, בגלל שמועות, בגלל דברים שהם חושבים שהם נכונים (שאלוהים יודע מהיכן הם שמעו או איזה אדם מלא שנאה המציא אותם ובשביל מה) והם אפילו לא שואלים, אפילו לא מתעניינים, לא מענין אותם מי אני,
מי ההורים שלי, מהיכן הגעתי..
הם פשוט שונאים. כי הם חושבים שהם יודעים, שהם מכירים.
&nbsp
הם צוחקים כי פשוט ככה. כי זה מצחיק.
הדבר הכי נורא, בתור ילד קטן(או מתבגר או גרוע מכך- מבוגר, היום, כאשר אני בת 30 פלוס) לשמוע שצוחקים על ההורים שלך. זה מכווץ ברמות להסביר. זה גורם להיסגר, להתבייש, לשנוא, להיות עוין.
לשמוע שמחקים את מי שכמו ההורים שלך גורם לך למחוק את הזהות שלך ורק לרצות להיות כמו כולם. לפחות לזמן מה.
ובתרו בוגרת,
לשמוע שנאה ישירה או סטיגמות נניח מבני זוג או הורים של בני זוג(אנשים מבוגרים ומשכילים) אלו דברים שמרוקנים אותך.
אלו תרבויות שונות, מפני שכאן, אצל אחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה, לצחוק לרוב נחשב לכבוד, כוח, לנצחון. ולמי שמגיע משם לא להגיב, להמשיך ללכת נחשב לשמירה על כבוד עצמי, אצילות.
אבל כאשר אתה גדל כאן, אתה מבין מהר מאוד את החוקים.. אז זה לא משנה ששם לא היית עונה, היית ממשיך ללכת. כי אתה יודע שמי שמתלכלך בשפה, שמי שמדבר בשפת שוק כזו או לא שומר על נימוס ותרבות מינימליים הם אנשים שאתה יכול אולי להרגיש חמלה כלפיהם, אבל מגוחך להגרר לריב איתם.
כאן אתה מבין נורא מהר שהבדיחה היא עליך. שאם תשתוק, אתה אפס.אתה יוצא אפס. וזו קצת מלחמה בין הערכים שלך לבין הגאווה והעלבון שמצטבר מצטבר ומצטבר.
וכל הענין הזה ש"כבוד הוא בפנים" לא שווה, כאשר אתה מרגיש ולאט לאט גם מבין שכמעט בכל מקום יורדים עליך, צוחקים עליך, מזלזלים בך, שונאים אותך, מחקים אותך.. אתה לא מספיק טוב, לא מספיק יהודי, לא מדבר מספיק "ישראלי", לא מתלבש מספיק "ישראלי", לא מתאפשר מספיק "ישראלי", לא מכין אוכל מספיק "ישראלי" וכו'..
&nbsp
&nbsp
זו לא הרגשה נעימה.
אני מקווה שנגיע ליום שנשמור על הייחודיות שלנו, אבל העוינות הזו תיפסק.

אוי

צר לי שנאלצת לגדול למציאות כזו, נשמע לא קל אבל שתדעי שלא כולם כאלה

אני חושבת שלא תמיד קל להתחבר לאחר, גם לי יותר קל להתחבר לאנשים שדומים לי אבל זה לא אומר שאני שונאת/מתעבת אנשים שונים ממני.

והסטיגמות ירדו שנלמד להכיר אחד את השני ולהבין שלכולנו גורל אחד.
מקדישה את השיר הבא
https://www.youtube.com/watch?v=FqirHp-9LvA

כמהאפשר

New member
תודה מקסימה:)

תודה רבה:)

בהיותי קצת יותר ילדת שאנטי, אני תודה יותר לשירים כאלו
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=dERMqzCx6O8[/URL]

הצם היום לקח אותי לחשוב, להזכר. אם כי אין כמעט יום שאני לא זוכרת מפני שזה די סובב אותי.(אני מוקפת בעולים, התנדבת שנים עם עולים. ושוב, זה כמו כאשר אתה בעל ממון, התחושה שונה מאשר כאשר אתה עני. אואם את לסבית או אם אתה נכה. אלו דברים שמתבטאים ויש להם השלכה בכל כך הרבה רבדים ועומקים ושכבות. זה תמיד שם.
כאשר יש לך, קל יותר לבוא מצד, מפני שאתה לא מרגיש את העוני באמת.
אתה לא רואה, אתה לא מבין עד כמה זה בכל רובד ורובד. לא מפני שאתה מתנשא או לא בסדר- חלילה. אלא מפני שאין דרך לתפוס את התחושה, אין דרך באמת להפנים ולחוות מה זה עד כמה עמוק זה כל עוד אתה לא נמצא בנעליים של עולה)
כעולה, גם אם זה וותיק, אתה מבין עד כמה זה בכל רובד, זה צורם בכל רובד ואין לך כיצד לברוח מזה. אני במקרה עובדת עם העדה האתיופית ובדיוק כמוהם, כשם שגם אם אני אהיה גאה בצבע העור שלי- אין לי דרך למחוק את העובדה שהוא כהה או אין לי דרך למחוק את המבטא שלי,
גם כאן, אין לי דרך למחוק את הסממנים שאני מרוסיה. ואני גם לא צריכה, אני גם לא רוצה. אני גאה בהם. מה שכן, בישראל זו אחת הסיבות שמאוד לא אוהבים אותנו.

אני יודעת שלא כולם כאלו, על כן כתבתי אשרייך.
החברה הכי טובה שלי, שהולכת איתי מכיתה ה' אני חושבת.. היא, לדוגמא, אחד האנשים הכי טובים שהכרתי בחיים שלי. בזכותה אני היום האדם שאני, בזכותה חזרתי לערכי הדת,
בזכותה אני חוזרת לבנות את חיי על אדני התורה בעיקר מבחינה מוסרית, מבחינה ערכית. היא זו שסבלה את הקוצים והשריונות שלי מכל אדם ואדם שנפגעתי ממנו והיא זו שהפקפוק שזה יצר בעצם הושלך עליה.
היא זו שבסבלנות האינסופית ובטוב הלב שלה גרמה לי להבין שיש הבדל עצום בין אינדיוידואלים, בין בני אדם. ולא להכליל, לא לתייג. לא לאטום את הלב שלי, גם כאשר רציתי. לא בשום דבר אחר, רק בסבלנות ובנוכחות שלה. כי בשלב מסוים, כאשר מחנכים אותה שאם תהיהפשוט הכי טוב לב, הכי אמיתי, הכי יהודי והכי מוסרי, הכינותן ומעניק וחם.. יראו את זה, יבינו את זה. לאמשנה כמה מכות אתה מקבל-
אתה חייב להיות יותר טוב, לבוא ולהתנצל, ולהשתפר. ויראו את זה, ייגמל לך.
לא משנה כיצד אתה מתנהג כלפי חוץ, גם אם זה כמו צדיקגמור, בפנים זה מרסק משה מהאמונה התמימה הזו שיש לילד כלפיבני אדם, שישלילד בעולם, שיש לעולה כלפי יהודים וארץ ישראל. ושיש לאישה לגבר, לגבר יהודי הגון ומכובד ומכבד.
לפחות אצלי זה היה המסלול במשך לא מעט שנים ובמשך לא מעט שנים שתקתי והסתרתי ודי פגעתי בעצמי.
לשמחתי מעולם לא הצלחתי לשנוא, אם כי היו רגעים שנורא רציתי. הכי קרוב לזה שהגעתי היה להיות אקטיביסטית לשחרור בעלי חיים ולכעוס על אוכלי הכל, אוכלי הבשר. אני לא אדם שמסוגל לכעוס יותר מדיי.
אבל זו גם תמיד הייתה הבעיה שלי-
ביליתי את רוב חיי במעין נימוס יתר, בנסיון לרצות את כולם, לרצות את הסביבה, לשמור על שקט, שלכולםיהיה טוב..
שכולם יהיו שמחים ומרצים.
עד שהבנתי שאני יכולה לכבד את כולם, אבל לרצותאני צריכה את ה', את המצפון שלי ואת עצמי.
זהו, סה טו.
ואז התחלתי לגלות שמרבית הילדים שהגיעו בשנות ה-90 ואחריהן חוו בדיוק את מה שאני חוויתי.
שמרבית העדה האתיופית חוותה דברים דומים0דומים מאוד, ושונים מאוד)

ואני לומדת להרפת, להחלים.
ומה שהכי מצחיק הוא שמשם, אנשים התחילו לכבד אותי ולהמשך אליי הרבה יותר מאשר כאשר חייכתי, אמרתי אמן לכל דבר, התאמתי את עצמי לכולם רק כדי לא להכעיס וכי פחדתימהתגובה והתנצלתי על כל תזוזה.
היום בוודאי שאכפת לי לא לפגוע(מן הסתם, עדיין כל פיפס חודר לי ללב),
ואני לא עושה שום דבר בכוונה בשביל להתסיס, אבל פשט שחררתי את עצמי להיות מאושרת.
כאשר מרגיש לי אני חדה, כאשר מרגיש לי אני אומרת והולכת,
כאשר מרגיש לי אני מתערבת באמצע הסצינות הכי הזויות ברחוב ואבוי אם אני אראה שמישהו משפיל מישהו ברחוב מפני שהוא חלש יותר א כי הוא "ערבי/דתי/אתיופי/הומו/רוסי"(ולגביי, לגבי פשוט לא אכפת לי כבר. אני אגיבבחדו, אבל רק להעמיד במקום.). אלו סיטואציות שאני מתערבת בהן כל כך הרבה ושמחה שהיום יש לי את האפשרות להתערב, זה כל כך שווה את זה.
פשוט הפסקתי להתנצל וגיליתי שזה פינה מקום ללהרגיש סיפוק, להרגיש.. טוב. כמו סוג של אושר, התעלות מכל רגע בחיים. מהחיים, מעצמי.
אז אני לא יודעתהאם אני מצטערת שחוויתי את כל זה, כי אולי בלי זה ובלי אנשים שמגיבים בצורה שלילית לא הייתי מגיעה למקום הזה של כל כך הרבה טוב. של דרייב כלכך גדול לשנות, לתת, לעזור. האור הזה שבי לא היה מאיר, אולי, בלי זה.

הים, בכל פעם שמישהו פוגע בי(לא באחרים, אלא בי) זה גורם לי בעיקר לחייך.זה כמו סיפוק או שלט שאומר לך "את במקום הנכון" וזה מרגיש טוב.

מה שנקרא סיפור לילה טוב:)

שיהיה לכולנו שבוע טוב, מבורך ובתקווה עם קצת שלג בעיקר הקודש!

וובה ואלה יודעים עברית מצוין

והם חמש שנים בארץ. לא מצופה מהם להכיר את השמות של כל המתמודדים, אבל -לדעתי- אם הם היו יותר מתאמצים הם היו זוכרים. בכלל, בכיינות של זוגות על פרסה שחטפו היא מביכה בעיני. זה המרוץ, הזוגות סביבכם פה בשביל להדיח אתכם ולנצח. תתמודדו.

כמהאפשר

New member
ואתה יודע את זה כי? אתה עולה?

עולים שנמצאים כאן 30 שנה לא יודעים עברית "מצוין" כי יש אנשים שעובדים במקום ללכת לאולפן, אתה יודע.
לא, אתה לא יודע. ברור, כי אתה עסוק בלשפוט מה מביך ומה לא ומי צריך להתמודד ועם מה.
&nbsp
מה שמסכן זה לחיות מתוך ראייה כזו.

רוצה להפסיק לצעוק?

לא יזיק לך להרגע עם התוקפנות פה כלפי גולשים, ולהגיב לגופו של עניין ולא של גולש.
את לא נשמעת כמו הבןאדם הכי נעים בעולם. אולי זה מסביר כמה דברים.

כמהאפשר

New member
לא:)

בינתיים מי שנשמע מגיב לגופו של גולש הוא אתה,
יחד עם להתחבא מאחורי ניק אנונימי, סגנון כוכבית, במקום לומר את אשר יש לך לומר.
&nbsp
להבדיל מזה,
לי יש מספיק . *** לדבר, לפעול ולהיות.
אם נדמה לך שאישה שיש לה דיעות והיא מביעה אותן בלי להתנצל היא תוקפנית או ביטץ', זה אחלה. תודה על המחמאה:)
איכשהו, נדמה לי שאני אתמודד עם זה.
&nbsp

כמהאפשר

New member
נב- הם מתמודדים נהדר, רק לא כולם מתמודדים בכך שהם מדחיקים

ומשקרים לעצמם.
להיות איש ברזל עם מקל בישבן זה לא להיות חזק. זה להיות האדם הכי חלש עלי אדמות.
&nbsp
התמודדות אמיתית היא להודות שקשה לך, שחרא לך, שרע לך
שאתה שבור ומרוסק-
ומשם להמשיך הלאה.
&nbsp
זה לא "להתבכיין".
זה לדבר, זה להרגיש
זה להיות אנושי.
&nbsp
ומה שאתה מדבר עליו נקרא להדחיק, לשקר לעצמך, לברוח ובייסיקלי להיות אדם חלש שלא מסוגל להתמודד עם עצמו, עם החיים ועם הסביבה
עם שינויים שהמציאות מציבה בפניו אלא רק דרך להיאטם ולשנן מנטרות של הלקאה עצמית במקום להיות טוב כלפי עצמך ולחזק את עצמך באמת.

למעלה