פרק 12 - מדינת ההפתעות!

just Orli

New member
הגוף שלהם לא שייך לסוכנות

הם לא בכלא הסיבירי...
הם יכולים תמיד לעצור או להפסיק את החוזה, או להודיע על שינוי שהם הולכים לבצע ושהסוכנות תתייחס לזה איך שהיא רוצה. הם יכולים גם להוסיף סעיפים בחוזה שמתייחסים להחלטות אישיות כאלה. ואני מניחה גם שיש לדוגמנים ביטוח מטורף על הגוף שלהם... הסוכנות יכולה להביע התנגדות, אבל אני חושבת שמי שיש לו שכל בראש בונה לעצמו חוזה שלא כובל את הגוף שלו עד כדי כך.

כמהאפשר

New member
ברור שזה לא כלא,

בדיוק כשם שכאשר את נכנסת לכל תכנית ריאליטי את יכולה עדיין ללכת ולהפר את החוזה. איש לא מצמיד לך אקדח לרקה:)
אבל יש סעיפים ברורים, לפחות בדרך כלל שהגוף שלך-
לא נעשים בו שינויים ללא אישור של הסוכנות.
דהיינו הוא לא שייך לך.
&nbsp
לפחות אלו החוזים שאני מכירה, הסטנדרטיים, הכי בסיסיים שיש.
&nbsp
של השחקנים.
בדוגמנות זה הרבה יותר קשוח.
&nbsp
אבל אני לא יודעת איזו דוגמנות היא הדוגמנות שלה.
היום כל אחד הוא דוגמן אינסטגרם:)

לא ממש הבנתי איך זוגות הגיעו ישירות במונית לפארק וחלק לא?

איך רז ואלכסה הגיעו ישירות לפארק ????

פרארי1

New member
פארק גדול, הרבה כניסות

אם תגיע לפארק הירקון בצד של הספורטק ויש ארוע / משימה בקצה המזרחי, אחרי הלונה פארק, אתה לא תראה את אתר הארוע ויהיה לך הרבה מאד ללכת.
למה לא נשארו במונית עד שראו את הדגלים, זה כבר שאלה אחרת...

פרארי1

New member
תודה על ההבהרה

DDN

New member
אנחנו נהנינו מהפרק

אנחנו (אשתי ואני)
&nbsp
מאוד שמחים שאוריאל וטום שיפרו את המקום שלהם. אנחנו מסמפטים אותם.
שמחים גם ששי ושני עלו גבוה יותר.
&nbsp
מוזר איך שדניאל ומאירי ויוכי ולינור הסתבכו והגיעו למקום הלא נכון. זה יכול לעלות להם. . .
&nbsp
ועצוב על התאומים, אבל שוב זה מראה שהם למעשה זוג חלש. לא היו בפייבוריטים שלנו מההתחלה, וגם לא עכשיו.
&nbsp
וובה ואלה עדיין אחרונים או בין האחרונים (אבל בקצב הזה, נראה שהם תמיד האחרונים שלא הולכים הביתה, אז אפשר להגיע בצורה הזו עד לגמר. . .)
&nbsp
לגבי אלכסה ורז. כמה שאני בד"כ שמח לאיד, וכעסתי במשימת הבבושקות כשהיא מצאה ישר, היה לנו עצוב בשבילה על הפציעה.
כן, היינו רוצים לראות אותם הולכים, אבל לא ככה. לא כיף לראות מישהו נפצע. שיטעו איפהשהו, שיפשלו. שלא יפצעו. זה מוציא לי את הכיף מלראות אותם הולכים. בסוף, שמחתי שהיא למרות הפציעה עשתה את המשימה. היא באמת חזקה. אני מקווה שכשהם ילכו, זה לא יהיה בגלל הפציעה הזו, אלא בגלל פאשלה, טעות. משהו שהוא כן חלק מהמירוץ.
&nbsp

הייתי מץ לעשות את משימת האנגרי בירדס

נראה לי כיף לא נורמלי... הייתי מפסיד בכוונה

הדס178

New member
שי ממש מצחיק

כאילו,לראות את אשתו של החבר הכי טוב שלו בבגד ים זה לא בסדר אבל ללכת איתה למירוץ ולישון באותו חדר זה כן בסדר?

פרארי1

New member
הוא לא דיבר על לראות אותה בבגד ים

אלא על לנגב זיעה מהגוף שלה, זה משהו אחר.
&nbsp
בחדר במלון אפשר לבקש מיטות נפרדות.

עוד מישהו שם לב שהשיער של אלה היה נראה

שונה??
&nbsp
בקטעם בהם היא וובה דיברו, השיער שלה היה ממש צהוב ולא היה לה שורשים כמו בקטעים מהמירוץ...

כמהאפשר

New member
לא יודעת,

אבל אם בהתחלה רק חיבבתי את אלה ווובה,
היום אני יותר ויותר מקווה שהם יעברו כל שלב ושלב ויתמודדו עם כל מכשול.
&nbsp
בין השאר מתוך "להראות להם".
&nbsp
מחזיקה להם אצבעות.

כמהאפשר

New member
להראות ליתר המשתתפים. איילת, לישראלים מאוד קל "לרדת" ולצחוק

ולבקר ולשפוט עולים
רק שישראלים שוכחים קצת מה ההגדרה להתנשאות, סנוביזם, גזענות וסתם להיות ביצ'ים.
&nbsp
סליחה, כן?
&nbsp
בואי נקח ישראלי צבר או אותך ונשים אותך באתיופיה, נניח.
או ברוסיה.
אני מכירה מספיק צברים שנשפכים מצחוק(נימוסים בישבן, אמרנו?) כאשר הם נמסים לבטא שמות אתיופים או שמות רוסים.
עכשיו בואי נשים אותך לתקופה בה את מ-ו-ק-פ-ת בשמות רוסים, פלוס שפה רוסית
או שמות אתיופים+אמהרית/טיגרית.
נראה האם את תזכרי ותבטאי נכון כאשר הכל נשמע לך כמו ג'יבריש וכולם בוחנים אותך ומוכנים לצחוק עלייך ((עזבי את האמיצים ולפחות ההגונים שצוחקים עלייך בפנים. יש את החלאות- וסליחה על המילה. אבל אין לי מילה אחרת- שעושים את זה מאחורי הגב, הם התת רמה והשורש של הרוע והגזענות בעיניי) בהגייה המזערית הלא נכונה?
&nbsp
ברור שתשכחי מילים, ברור שתשכחי שמות,
ברור שתתבלבלי.
&nbsp
כי ה-כ-ל נשמע אותו הדבר.
בדיוק כמו שלך רוסית נשמעת אותו דבר ובדיוק כמו שאת שובברת שיניים על שמות בשפה אחרת
ובדיוק כמו שישראלים חושבים שהם נורא משעשעים כאשר הם מתחילים עם בחורה ברוסית או זורקים מילים ברוסית ובמציאות זה נשמע מגוחך, עילג ודי עלוב.
&nbsp
&nbsp

אני לא אומרת שקל להיות עולה חדש

אבל לדעתי לא שמים להם בשל גזענות או שנאה.
&nbsp
ואל תשכחי שחייבים לשים פרסה למישהו, אז יש היגיון לשים לאנשים שאתה פחות מתחבר אליהם.
&nbsp
(ושיהיה ברור הם והאילתים היו הזוגות הכי חביבים עלי מהתחלה).

כמהאפשר

New member
אנחנו רשמית ב-2015:)

תראי, לא כתבתי אפילו נקודתית עליהם.
במקרה, וובה הוא וובה(והוא נראה מותק) ואלה היא אלה (ויש לה אישיות מורכבת משלה)
בדיוק כשם שטהוניה הייתה טהוניה, אבל מטהוניה עצמה לאף אחד לא באמת היה אכפת.
אף אחד לא ראה אותה באמת וגם כשכן, זה נבלע בתוך "טהוניה האתיופית".
מה שהיא יכלה להתרעם עליו ולקטר עליו ולעשות סצינות לגביו-
אבל כמה שהיא לא תעשה דרמות מזה, רק בזכות הייצוג הזה היא צברה את התהודה שהיא צברה.
&nbsp
בדיוק כשם שכמעט כל מי שהכרתי מהעדה ביקר אותה, את התנהגותה ונחנק כאשר הוא שמע עליה-
כולם, לאל יוצא מן הכלל הריעו לה שתגיע לסוף תנצח.
"להראות להם".
&nbsp
בדיוק אותו הדבר עם אלה וובה,
אנייכולה לחבב אותם ואני יכולה שלא, הם יכולים להיות בסדר והם יכולים שלא
אבל כל כך הרבה דברים שהם אומרים ועוברים ומתארים הם הדם שאני הזקתי בארץ והשיט שאני אכלתי ועדיין אוכלת בארץ..
אלו חוויות שאי אפשר להבין אם לא היית שם.
אלו דברים קטנים שאנשים יגידו "יאללה, תשתחררי.. מה את כבדה.. צוחקים.."
ועולה חדש לא צוחק, כי זה לא מצחיק. כי בתרבות שלנו לא צוחקים ככה.
וכי זה לא מצחיק כשהבדיחה עליך.
כי יש דברים שלנו הם הזויים, הם מטורפים.
וכאן נופלים מצחוק ומצביעים עליך כשאתה עושה אותם. ההבדל הוא שכאשר אתה מביט על ישראלי, אתה לא צוחק. אתה סתם לא מבין ושואל. כאן זה נחשב לסימן שאפשר לטרוף אותך.
כי אם אתה כזה, אתה לא דורס. אם אתה לא דורס- זה אור ירוק להסתערות. דורסים אותך.

כמהאפשר

New member
סטיתי קצת,

אנחנו לא מדברים על מדוע שמים להם כרגע, אלא על הדברים שהם אומרים. על התחושה של הבידוד, של חוסר הרצון להכיר. של להצביע באמצע.
של הצחוק.
של בדיוק כמו שאמרת, איך מקבלים את זה שאת לא מבטאת נכון את השמות.
&nbsp
קחי ספר, ספר הודי. יפני. סיני. רוסי.
קחי את ה"פרש הברונזה" הידוע לשמצה. על אחד מסיפורי ההיסטוריה המדהימים שהיו, סיפורי הגבורה המופלאים שהיו.
כמה שמות שם זכרת לאורך העמודים? כמה שמות קראת נכון בלי להתבלבל או לדלג?
&nbsp
זה גרם לפילוג מסוים. לתחושת נצחון קטנה בכל פעם שהם מתגברים על עוד מכשול. עוד צעד שהם מתקדמים.
תכנסי לפורומים של אתיפים, לדוגמא, לא תראי שם לאורך כל צוק איתן אף הודעה על חייל שנפל או נפצע,
אבל כל בחור אתיופי מאות תגובות והודעות וכאב וצער.
"הוא משלנו".
לעומת זאת, אצל יוצאי רוסיה, לרוב אלו פורומים ואתרים מאוד ימניים, מאוד כואבים את הארץ, מאוד אהבים את הארץ. מוכנים כל רגע למסור את הנפש על אהבתה.
ישראלים לא מכירים את זה כי הם די חיים ב"אני יודע, אני מכיר, יש לי חבר, יש לי שכן, יש לי, אני ראיתי ושמעתי וידעתי.."
הם לא מקשיבים כשמנסים להגיד להם אחרת. הם יודעים ,למרות שעומד מולם מישהו שחי את זה. שמספר ממקור ראשון קצת יותר.
&nbsp
אז גם כאן זה סוג של "הם משלנו". לא חשבתי שיקרה, אבל מתישהו גם אצלי זה הגיע.
&nbsp
(לא כתבתי את זה כביקורת עלייך, פשוט התקשר לי למה שכתבת. פשוט שפכתי קצת מה שאני מרגישה)

למעלה