../images/Emo58.gif וואו
פרק פשוט עוצר נשימה, קצבי, ומאד מהנה. לא שהכל היה מושלם - ג'ון בארומן ממשיך להיות קאמפי (תגובה אינסטנקטיבית לדאלקים -לנשק את יאנטו וגוון. צ'יזי) וגוון נראית כאילו מרחו אותה בטונות של מייק אפ לבן, אבל סוף סוף קיבלנו קרוסאובר עם שתי סדרות הבת - ושורה מאד מאד מצחיקה של שרה ג'יין שנוזפת במר סמית' על הכניסה הארוכה והמתוזמרת שהיא מנת חלקם של הצופים בכל פרק של שרה ג'יין אבל פשוט היה מעכב את הקצב בהו. עוד דברים שאהבתי
השאדו פרוקלמיישן נחשפים, אחרי שהוזכרו כבר מהפרק הראשון והגא'דון עם אותו קוד זיהוי שראינו בעונה 3. הפרצוף של דונה למשמע השטויות שלהם פשוט פרייסלס. סצינה בהשתתפות הסלית'ין כחברי השאדו נחתכה בעריכה.
דונה יושבת על הדמדרגות ואנחנו שומעים שתי פעימות לב - האם זה רמז על הזהות האמיתית של דונה? המשרתת מביעה בפניה צער על האובדן העתידי שלה
הסבר לדבורים הנעלמות סוף סוף
דאלק קאן מנבא שהקומפניונית הכי נאמנה של הדוקטור תמות. חבל שלא אמר הכי מעצבנת, ככה היינו יודעים שזו מרתה.
הארייט ג'ונס חזרה, ואפילו הדאלקים מאסו בהצגה שלה את עצמה
רפרנס נחמד למר קופר ממסע האבדון שעזר לה לבנות את הרשת.
שוב פעם משתתפים סלבים בתפקיד עצמם - רי'צרד דוקינס המאוס (שנשוי אגב ללהלה וורד, מי ששיחקה בעבר את רומנה, הקומפניונית של הדוקטור הרביעי טום בייקר, ואף היתה נשואה לו לחצי שנה) מחבר "הגן האנוכי" ופול או'גריידי, מנחה טוק שואו בריטי קאמפי שגורם ליאנטו לצחוק בהיסטריה.
מסתבר שהטכנולוגיה של הסונטאראנים נפלה לידי יוניט שפיתחו את פרוייקט אינדיגו. חבל רק שמרת'ה לא נשארה בניו יורק. כמו כן מפתח האוסטראהוגן המסתורי. אני מניח שנדע מה המשמעות שלו בפרק הבא.
ווילף מקבל את השורות הכי טובות בפרק
גם השורה על הוובקאם וגם השורה עם הרובה, שמתסבר שהוא אילתר בצילומים. אגב הרעיון עם האקדח צבע היה שלו וראסל טי דיוויס שילב את זה בעלילה. אני רוצה שהוא יהיה הקומפניון הבא!
איזה ביצוע מעולה לדאברוס. גם הצחוק המטורף שלו, הקול , ההגשה - ג'וליאן בליץ' (שתיעבתי בטורצ'ווד כשגילם את מנהל הקרקס במה שלדעתי הוא הפרק הכי גרוע של הסדרה) היה פשוט נפלא. אינטרפטציה מוצלחת של הנבל הכי מורכב ומתוסבך של הדוקטור.
וכמובן סצינת ההתחדשות בסוף. ידעתי שהדוקטור יירה על די דאלק כי מסתבר שהיו בזמן הצילומים מאד סקרנים מסביב והידיעה על הסצינה הודלפה לכל אתר אפשרי, אבל ממש לא ניחשתי שזה הסוף. נותר לראות אם אכן טננט יוחלף או שדיוויס ימצא הסבר משכנע למה הוא מתחדש לאותו פרצוף (יש לי תחושה שהיד שלו במיכל קשורה לזה).