פרק 15 - פרק הדחה

כמהאפשר

New member
לגמרי.

דודה שלי גרה בפינלנד, אגב,

דיברתי איתה ושאלתי אותה איך זה היה מצטייר לדעתה. היא התבטא במילים קצת אחרות אבל השורה התחתונה הייתה זהה.

הענין הוא הכוונה , כמו שכתבתי.

אם נניח הם היו מכינים משהו אישי יותר או בעל כוונה ויופי וייחוד שקשור לישראל או סתם לא משהו בשקל..

מתנה כזו היא זולה ותעשייתית . זה מה שעושה את זה מגעיל ולא מושקע.

זה מה שעושה את זה לא מתנה שמישהו ישים על המדף כמשהו שהוא קיבל במירוץ או מישראלי שהוא פגש אלא משהו שישליכו יום למחרת לפינה מאובקת או לפח בלי יותר מדיי רגשות./div>

25330

New member
לפחות המתנות
(מה שקשה להגיד על היתר)
אמינות

בדיוק ההפך. מתנות סנטה הן תמיד זולות, כספית, מכמה סיבות.
העיקריות שבהן:
בשל ריבוי המתנות מצד הנותן אי-אפשר להשקיע הון בכל מתנה.
יותר חשוב, העיקר הוא הנתינה (בדומה לחג הראמדן באיסלם). על-מנת שלא להפלות נותני מתנות חסרי יכולת יחסית, הכלל הוא שהמתנות שואפות לערך כספי נמוך (שלא כמו: משלוח מנות יהודי או מתנות ראמדאן באיסלאם שמנציחים ומבטאים פערים כלכליים-מעמדיים) שלא מבחין בין נותנת עשירה לנותן פחות אמצעים. מבחינת המקבל כאמור, העיקר הוא עצם הניתנה, הקבלה וההפתעה כאשר הערך או היכולת של הנותנת שואפים שלא לבוא לידי בטוי ולהיות מבוטלים באמצעות האחדה ושאיפה כוללת לערך (כספי) נמוך, כאמור.

"הפתעות" מרובות ערך היו פוגעות באמינות. מה-גם שיש להניח שהקטע צולם בקיץ/אביב ולא בעונה הקפואה של כריסמס ולכן למרות התחפושת (שלא בזמנה ולא במקומה) זו היתה יותר פארודיה היתולית על מתנות סנטה מאשר מתנות סנטה אמיתיות. מבחינה זו אריזה גדולה ושוקולד קטן בתוכה השתלבו יפה ובאופן מתאים לפרודיה.

כמהאפשר

New member
אני מכירה מסורת הפוכה לחלוטין עם סנטה וגם ברוסיה עם דד מרוז

ושום דבר ממה שכתבת. קראתי את זה ושאלתי מספר אנשים מבוגרים, איש מהם מעולם לא שמע על דבר כזה.
&nbsp
לכאן או לכאן,
זה נראה מזעזע ואין כאן שום דבר שיכול להצדיק את זה.

just Orli

New member
ספק אם זו הסיבה

קמצנות של ההפקה נשמעת סבירה יותר.
לרוב מתנות לחג המולד נותנים לבני משפחה וחברים סביב עץ האשוח הביתי, ולאף אחד אין סיבה להתקמצן על הקרובים לו ביותר.

25330

New member
נסיון סיוע בהבנת הנקרא/נצפה: סנטה קלאוס (הזר) ≠ משפחה/חברים

ועוד רמז (שכמובן נכתב קודם): נדמה לי שככר עיר זרה באמצע האביב/קייץ היא לא בדיוק סביבה ועץ אשוח ביתיים בכריסמס.

וכאמור: מפגש מקרי ורגעי עם סנטה - אגב, מוסתר ומוסווה בתחפושת, מכף רגל ועד ראש - מוקף בזרים מוחלטים, דוברי שפה זרה וכו' מתקשים קצת להתאים לתיאור של: "הקרובים לו ביותר".

ועוד משהו (הפעם, מקורי, ולא מפרש דברים קודמים, שככל הנראה לא הובנו לאשורם): בהנתן מימון המרוץ באמצעות משקיעים חיצוניים להפקה (ספונסרים, מפרסמים...) אין להפקה, ואף לא לריבוק, למשל, שום בעיה לחלק (בעלות אפסית לנותנים) סט בגדים. ההפך, מבחינתם עצם החשיפה, שלא לדבר על שאגות ההתלהבות ושאון השמחה, דרמה והפתעה, מקבלת מעיל "שווה" של ריבוק, למשל, הם בעלי-ערך (פירסומי, שיווקי וכו') חיובי גבוה (בעלות אפסית, לנותנים, כאמור) כך ש"קמצנות" היא, ככל הנראה, אינה הגורם כאן.

just Orli

New member
אני אגלה לך סוד...

סנטה קלאוס לא קיים

אם מישהו מחופש לסנטה מסתובב בקניונים או בבתי תמחוי ומחלק מתנות (לרוב למען יח"צ לעצמו / לחברה שהוא מייצג), אני לא מתפלאת שהמתנות זולות. אם אנשים אמיתיים מחלקים מתנות לילדים בחג המולד, אלה בד"כ ההורים בבית (גם אם הם טוענים שזה היה סנטה), ואז המתנות יקרות.
זה שבמירוץ כל הסיפור התרחש בקיץ בוודאי נראה לפינים תמוה, אבל זו לא סיבה להתקמצן על מתנות. ואם כבר בחרתם להתקמצן - הרי ברור שזה לא היה אמור להיראות ככה, אחרת האריזות היו קטנות בהתאם למתנות שבפנים...

כמהאפשר

New member
אכן. או נסיון לחסוך(מה שמאפיין מאוד ישראלים) היכן שראיית

תמונה רחבה יותר דווקא הייתה משתלמת, מה שיפגע יותר בהמשך(נניח ישאיר טעם רע ויפגע ביחסי ציבור. יפגע בפעם הבאה שהם ירצו לעבוד איתם-
גם אם יהיה שיתוף פעולה בפועל, הרושם והטעם הרע שנשאר הוא לא דבר שקל לתקן).
&nbsp
יש איזשהו ענין מקסים של נתינה שמחנכים אליו מגיל צעיר בארץ,
נתינה ממקום נקי ואמיתי.
אני מאוד אוהבת ומעריכה את זה, זה לא דבר מובן מאליו.
מה שכן, בשנים האחרונות מנסים מאוד "לחסוך" ו"להרוויח", לא לצאת פראיירים. או לתת רק כאשר יש "סיבה אמיתית".
זה נכון למתן בסתר, זה נכון לתרומות,
זה נכון לגבי עניים וזה נכון ליחסים בין אישיים,
כאשר אנשים מאוד נזהרים לפתוח את הלב ופשוט להעניק.

יכול להיות שעוצרים אותם בקיאקים?

כלומר כדי שלא יצלמו אותם ביחד ממש לפני נקודת הסיום, בדיוק לפני שעולים על הקיאקים אומרים לכל הזוגות לעצור ולחכות שהזוג שלפניהם ייצא למים. יכול להיות?
אני היחיד שלא מוצא חן בעיניו שאת יודעת שיש לך פוביה ממים ובכל זאת יוצאת למירוץ? כאשר תגיע משימת מים היא תגיע ואני אפסיק, זו דרך החשיבה שלה. עכשיו ת'כלס הן עברו הרבה וההפקה בחרה בהן אבל זוג אחר ללא הפחד הזה לא קיבל הזדמנות. ומה אם ההפקה הייתה מפילה את שתי אלו במשימת המים הראשונה בישראל (פאזל בתוך המים)? זהו? בכוונה לא שיבצו אותן לשם.

תוכנית קצת מתישה הייתה היום אבל אהבתי את הסוף...

איך שזה נגמר עם התאומים, זה היה משמח כזה.
&nbsp

l86

New member
אבל זה הקטע

לוקחים בכוונה אנשים עם פוביות מסוימות כדי לאלץ אותם להתמודד עם הפוביות האלה.

just Orli

New member
דעתי על הפרק

1. לא הבנתי איך אלכסה ורז קפצו בדרך פלא מהמקום החמישי או השישי, שסיימו בו בפרק הקודם, למקום השני בפרק הנוכחי. כמעט מוכנה להאמין כבר שמישהו מההפקה הסיע אותם באוטו שלו לנקודה הבאה, כדי לשמור עליהם במשחק.

2. מישהו יכול להסביר לי מה למען השם הטעם בנקודת סיום בלי עצירה? כאילו, זה לא נקודת סיום בכלל. אז מה הקטע?

3. שוב טירטרו את המתמודדים המסכנים יממה שלמה במדינה סקנדינבית יקרה, רק כדי להעלות אותם על מטוס בלי לשלם על מלון. עכשיו הם צריכים לתפוס מונית לילית לאנשהו, ובבוקר להמשיך במשימות? ברצינות?

4. בהמשך לסעיף 3, ההפקה הישראלית כל כך מביכה שגם ה"מתנות" שהם חילקו לפינים היו מחזיקי מפתחות ושוקולד שבטח נקנה באריזות של 5 ב-10. וזה אחרי שמורחים כל פרק עד אין קץ עם סיפורי של המתמודדים וכל אחד שמקריא את המשימה. התחיל להרגיש לי שכל ההפקה הענקית הזו נעשתה אך ורק בשביל לייצר קהל שיבהה בטלויזיה מהפסקת פרסומות אחת לשניה.

5. נשבר לי לגמרי: אלכסה ורז, יוכי ולינור (הלוואי והיתה שם נקודת הדחה רק בשבילכן), התאומים.
שמחה לראות שהתקדמו: רוני ויעל, וובה ואלה, טום ואוריאל.

כמהאפשר

New member
אם על כל

"באבי... חיים שלי.. באבי.. חיים שלי.."
הם יראו לי אם טום ואוריאל-
אני בסדר:)
&nbsp
&nbsp
לפחות בינתיים.
&nbsp
נסיכים אמיתיים שני אלו.

rasmus girl11

New member
חחחח!

חשבתי שרק אני עושה את זה.. כשיפה ובועז עוד היו בתחרות הייתי שמה על מיוט כל פעם שהיא הייתה מתחילה לשיר.
עונה קודמת היה זוג, לא זוכרת מי, שהיו כל פרק שרים מזרחית, וגם הייתי שמה מיוט. למה אני צריכה לשמוע זיופים של אנשים?!

אני מעביר קדימה את הפרסומות...

מישהו באמת רואה את התוכנית הזו בזמן אמת? בלי להקליט או לראות קצת יותר מאוחר (חצי שעה אחרי ההתחלה למשל)?
נראה לי שהם כנראה עבדו טוב בקיאק ולכן עקפו זוגות שהיו איטיים יותר. אבל זה לא מסביר למה עדיין מראים אותם יותר מזוגות אחרים. דביקות = רייטינג? באמת? ועכשיו אם הם מודחים (אמן) אין רייטינג לתוכנית? זו צורת חשיבה של מפיקי ריאלטי ותיקים בארץ?
לא נראה לי שהם טסים עכשיו למדינה אחרת. הם ממשיכים את הלג הזה בפינלנד, לא? ואל תגידו לי ספוילרים, אני לא רואה "בפרק הבא".
מסכים שההפקה קמצנית עם המתנות.

just Orli

New member
אין לי ממיר מקליט

אנחנו רואים בזמן אמת. כן, זה מעצבן, אבל אלה שעות הצפיה שלנו בטלויזיה ואין הרבה אופציות אחרות.
לגבי הקיאק - לא הגיוני. כדי להגיע לקיאק הם היו צריכים להספיק בזמן למעבורת הראשונה, ולא ברור איך פתאום קפצו לשם כאשר הם דשדשו אי שם באמצע. איך הם עקפו לדוגמה את רוני ויעל, שי ושני ויוכי ולינור שהיו לפניהם? ממש קפיצה בעלילה בלי שום הסבר. אני מוכנה לקבל שינויים פתאומיים או פערים בעלילה אם הם נראים הגיוניים, אבל פה זה פשוט נראה כמו התערבות גסה. 'צטערת. (למישהו אולי כן יש הסבר שלא שמתי לב אליו?).

כן הם ממשכים בפינלנד, בלי הדחה, מה שמייתר לחלוטין לדעתי את ה"נקודת סיום וירטואלית" המטופשת. אין לה שום פונקציה במשחק, למה היא שם?

l86

New member
כמו שדניאל ומאירי היו על המעבורת השנייה והגיעו ראשונים

שני הזוגות האלה פשוט חתרו יותר טוב ומהר מכולם והצליחו לעקוף זוגות שהיו על המעבורת הראשונה(וכנראה גם לא היה פער גדול בזמני ההגעה של המעבורות).

את כמובן צודקת אבל אין טעם להשוות ל"מירוץ חו"ל"

מדובר בתוכניות מז'אנר שונה לגמרי
הנושא נדון ארוכות בעונה שעברה.
הפורמט המקורי הוא סוג של תחרות ספורט והדגש הוא על המרוץ
הפורמט הישראלי הוא סוג של מופע תיאטרון והדגש הוא על המיליון (פרסומות).

למימד התחרותי יש כאן פחות חשיבות, הכל יותר מתוסרט עם נגיעות טלנובליות עמוקות

ואיך אפשר ללא לאהוב את טום ואוריאל..... שיקום אחד שיגיד שהוא לא אוהב אותם.....לי-לי !!!

just Orli

New member
אני נאלצת הודות באנחה שככה זה בארץ

בן זוגי ואני בדיוק הגענו לאותה מסקנה כשצפינו (בעל כורחנו) בחלק קטן מ"הכוכב הבא" יום קודם לכן. זה כל כך מתוסרט, וכל כך מתועש, וכל כך מפוברק, שהחלטנו להתייחס לזה פשוט כאל דרמה-קומית ולא כאל ריאליטי. הייתי מקווה מאוד שאל המירוץ למיליון אני לא אצטרך להתייחס כך, למרות המוגבלות המביכה של ההפקה הישראלית, אבל אם זה ימשיך עוד קצת עם קפיצות לא ברורות בעלילה ועם חורים בגודל החור באוזון - כנראה שלא תהיה ברירה.

למעלה