פרק 21 - נוחתים בווגאס

25330

New member
מסכימה, אך לפחות בפרק הזה הבעיה עם טליה ש

מילא התנשאות, מילא התחסדות, מילא הצטדקות, מילא מוסרנות..

מילא שמזלזלים בנו הצופים להאמין כביכול שטליה העשירה חומרית, תרבותית וחברתית שווה יותר מהסגולות או א&א שעם מעט מאוד נכסים (חומריים ושאינם חומריים) נותנים להם פייט ולא פעם מובילים ונותנים בראש לטליה והמסורס שלה שנשפט לחיות לצדה.

בפרק הזה הצביעות של טליה שברה שיאים. משימת החיתון לא-נקיה משאלות מוסריות קשות. טליה הצדקנית-מוסרנית שמטיפה וחופרת על צמחונות (אך מתעללת בבעלי חיים בלי שום בעיה) ועושה קופה דרמטית לא קטנה במשימת הנקנקיות לא מוצאת שום בעיה לשחק בחיים של בני אדם שהיא בכלל לא מכירה. בשבילה אנשים זרים, נישואים והאירוע הכי משמעותי בחיים הוא סה"כ לא יותר ממשחק, ואם אפשר להתקדם דרכו למליון אז זה בסדר ונקי מכל בעיה או התלבטות מוסרית. אחרי הכל מה ההבדל בין כלים מפלסטיק במשחק מונופול לבני-אדם בשר ודם?

נכון שהבעיה היא עם ההפקה ועם המידע שאין לנו (עד כמה הנישואים *באמת* אמיתיים ולא מפוברקים?; אילו טובות הנאה קיבלו הזוגות בתמורה לשיתוף הפעולה שלהם עם ההפקה וסדרתהמציאות המבויימת שלה? ועוד מידע חשוב אחר שלא בכדי מוסתר מעיננו הצופים). נכון שכל הזוגות לא תועדו בהתלבטות מוסרית עם מעשה שלא נקי משאלות מצפוניות, אם לא מעבר לכך.

דווקא טליה שופל החפירות, הצביעות, הצדקנות וההתחסדות בולטות בכך שהיא עושה קופה דרמטית כשהיא מצטדקת-מתחסדת-מטיפה כביכול היא חסה על בעל חיים (משימת הנקנקיות) אבל בני אדם הם רק כלים מפלסטיק במשחק שהיא משחקת בהם ובחייהם, בלי שום התלבטות או עכבה.

פשששששששששששששששש ממש אשה מוסרית, משכילה ובעלת ערכים נאורים.

בישראל של היום עשירה תרבותית זו מגרעה גדולה?

מה מפריע לך שהיא עשירה חומרית תרבותית וחברתית?

טליה עשתה את המשימה הכי נכון שאפשר. היא הלכה על כמות. היא הניחה שאם היא תפנה לקהל רב בו זמנית , סביר שיימצא לפחות זוג אחת שירצה להתחתן.

הזוג הזה, מתוך מאות שנכחו שם, פנה היזמתו לטליה וקובי וביקש להתחתן. אף אחד לא לחץ עליו. סביר להניח שהם היו כבר בשלים להתחתן והיו מתחתנים גם ככה במוקדם או במאוחר.

זה שאת שונאת אותה על כי היא טיפה חכמה מהממוצע לא הופך את כל מה שהיא עושה לשגוי.

גריני

New member
בראבו אלמוני

גם אני בדעה שטליה וקובי שיחקו אותה הפעם, בגדול!
הם עשו את המשימה בצורה הכי הוגנת שיש. בניגוד לקורל - הם לא אמרו "זה רק בכיף", אלא סיפרו את האמת והיו הזוג היחידי שלקחו את המשימה במלוא האחריות והאיכפתיות. טליה ממש התרגשה, וה"נאום" שלהם היה לגמרי לעניין.

גם לי נמאס מ"הערצת הטמטום" שמתפשטת גם בין צופי המירוץ וגם בין צופי האח הגדול. ככל שהמתמודד עילג יותר, סתמי יותר, חסר עניין - כך הוא מושך יותר מעריצים (מישהו זוכר מי זה ג'קי - שזה באח הגדול???). מאוד מאכזב, באמת.
תנו לי עוד מתחרים חכמים כמו טליה וקובי, חבר'ה לעניין: חיוביים ונחמדים כמו הסוורים - ותשאירו את "גיבורי התרבות" בנוסח ג'קי, אלירן או קותי הרחק מאור הזרקורים. הם לא מוסיפים כבוד, לא לעצמם - כפרטים, ולא לנו - כחברה.

Lepton

New member
אנשים כמו טליה הם אלה שמקדמים את העולם שלנו

אנשים טפשים או בורים חיים בעולם. אנשים חכמים ועשירים תרבותית וחברתית (וגם חומרית, אין בזה שום דבר רע) מקדמים את העולם.

טליה וקובי לא מייצגים אף אחד מלבד עצמם

ראשית, שלום לכל באי פורום התוכנית המדליקה הזו.

תראו, בעולמנו חיים אנשים שבנוסף להיותם חכמים הם די צנועים עם רגליים בקרקע, טליה וקובי אמנם חכמים (לפחות משאר חבריהם למירוץ) אבל יהירים ומלאי הערצה עצמית וגם להם יש מעידות מביכות פה ושם. לדוגמא, שמישהו יספר לטליה שאין קשר בין משה דיין ''הגבר גבר'' והרטיה (הפנטזיה הרטובה שלה) לקרב תל חי(טליה ופניניה במהלך משימת שודדי הים אאאארררררגגג ההויייי), מקווה שבפעם הבאה תעצור לנשום לפני שהיא ממהרת להוכיח את חוכמתה, החכמים מספרים שחמצן טוב לפעילות המוח!

Lepton

New member
טליה וקובי מייצגים את איך שהעולם אמור להיראות

וקינאה לא מובילה לשום מקום.

אורישקי

New member
ההפך - תבואי בטענות לזוגות אחרים

כמו רומי וקורל או דוד ואלירן או כל שאר הזוגות למעשה.
במקרה של קובי וטליה הם עמדו על במה ודיברו עם מיקרופון - הזוג שלהם ניגש אליהם מבחירה ולא בגלל שום לחץ כמו זוגות אחרים.

25330

New member
אין לי טענות, אבל צביעות מחליאה אותי

כתבתי על הניגוד שבין רוממות הצדקנות וההתחסדות בפיה של טליה כלפי בעלי חיים (פרט למקרים שבהם היא היתה עסוקה בהתעללות בבבע"ח) כנגד מעשיה שהופכים בני אדם-סוביקטים עם רגשות לחפצים וכלי משחק שכמו היו עשויים פלסטיק, פשוט אוביקט בעבורה ורדיפת התהילה הפאטתית שלה.

אגב, דווקא הילדה רומית גילתה בגרות נפשית ורגשית בדבריה על הקושי להשיא אנשים זרים לשם משחק. גם פרץ הצחוק הבלתי-נשלט של דוד העיד על הקושי הרגשי וההתלבטות המוסרית שלו עם משחק ברגשות ועריכת חתונה תוך ניצול מצוקה (לא שרי אריסון ואפילו לא הזוג ויזנברג היא נעתר להתחתן בדרך המבישה ומביישת שראינו אתמול) לצרכי רייטינג, פרסום, משחק וקידום מכירות, במשחק מציאות מדומה ומבויימת היטב.
אגב שני, השליטה באנגלית-אמריקאית (וכנראה, לא-פחות מכך, עזרה נדיבה של ההפקה) העניקו לה יתרון חסר מתחרים בשליטה בהמון באמצעות מיקרופון ומערכת ההגברה של ה-mall. לא א&א ולא הסגולות יכולות להרשות לעצמן לעמוד עם מיקרופון ולשכנע קהל באמצע קניון בשפה שאין להן שום שליטה ממשית בה.

Lepton, מבחינה כלכלית אם תשקיע 100 ותקבל תשואה של 1 זו השקעה הרבה פחות מוצלחת מלהשקיע 1 ולהרוויח מאה. לכן "התשואה" על ההשקעה בנכסים (חומריים וסימבוליים) שבהם בורכה טליה (בזכות אבות?, קשרי נישואים?) נמוכה הן אוביקטיבית ובודאי שביחס למי ש"נכסיו" דלים וההזדמנויות שהחיים העניקו לה רחוקים ודלים לאין ערוך מאלו של השופל החפרנית והחכמה מכל אדם, טליה.

כבר נכתב כאן על ה"חוכמה" והתיחכום של השופלית החכמה מכל אדם. אכן פרט להחצנה של בורות, עילגות והתחזות לבעלת ידע בתחומים ונושאים שבהם אין לה מושג, היא בין הפחות חכמים ומשכילים במשחק הזה. קובי, רומי, דוד, ואלירן (הסוור כמובן) מפגינים ידע, שליטה בשפות ויכולת אינטלגנטית (מופשת ורגשית) גבוהה בהרבה מזו שכל כך חשוב להראות עד כמה היא חכמה מכל אדם (מעניין מדוע?, מעניין מדוע למשל, רומי המשכילה והחכמה למרות גילה, לא חשה צורך כפייתי לשלוט ולהפגין את חוכמתה ובקיאויותיה באופן יהיר, מתנשא, רברבני ושתלטן?). גם אני שמתי לב שבאחד הפרקים היא הסתמכה על דויד גרוסמן בתמיכה לטענותיה המוסרניות-מצטדקות בקשר לבעלי-חיים, צמחונות וכו'. אלא שאני מכירה לפחות שני חופנים של בעלי פרס נובל בספרות (עגנון, בשביס-זינגר, קוציי ועוד) שעסקו בצמחונות ושאלות מוסריות הקשורות בבעלי חיים *באופן מודע וישיר* ולא משמע ופרשני כמו דויד גרוסמן (הנהדר בעיני). גם כאן הרצון לעשות שופוני, לספ לכל העולם שהיא קראה דויד גרוסמן (כמו מליון קוראים וקוראות אחרים) ולהשוויץ ב"ידע" הוציא את טליה שוב בורה, עילגת, מתנשאת, מפודחת ובעלת תשואה נמוכה מאוד ואפילו נכשלת ביחס לגובה ההשקעה שהושקעה בחינוך שלה, בתארים שנקנו לה סביב העולם (אולי בגלל שנתוני הקבלה שלה מאוד לא הרשימו אף אוניברסיטה בישראל?) בממון רב ובאמת בלי שום תשואה נראית לעין.

לסיכום, טליה היא אב-טיפוס לבינוניות, בורות ועילגות שמאמינה שכסף קונה הכל, אפילו חוכמה וידע.

קצת אקסטרים בתאורים

היא לא בורה(כנראה שהתלהבות יתר לשתף באינפורמציה שאגורה בה גורמת לה לבלבול בעובדות) ובטח לא עילגת (אם נשווה בינה לבין אלירן מהחוף), אני לא מאוהביה אבל היא די מסכנה, לדעתי.

25330

New member
על החרוז

אם אלירן מהחוף משמש מדד לאינטליגנציה
אז I.Q. חד-ספרתי משמש כפסגת האינטליגנציה.

כפי שציינתי, גם אני אמפטית וחומלת כלפי הסיבות שדוחפות אותה לשחק ולהחצין דמות שהיא לא בדיוק טליה אלא יותר מה שטליה *היתה רוצה* להיות, או שטליה משערת שתקדם אותה בעולם הסלב (וכאן לדעתי ההימור שלה לא לגמרי פרוע).

לדעתי אם לשפוט את הידע המקיף שלה תמיד, בכל נושא ובכל תחום התוצאה היא - יהא המניע או הגורם כאשר יהא - בורות. הן אוביקטיבית ובודאי שיחסית למשתתפים אחרים כמו למשל: קובי או רומי - ולא שמעיין, אלירן (הסוור), דוד או דנה אינם אינטלגנטים בעיני. בה-במידה מי שלא מצליחה להסתיר את מאמציה הכבירים לחפש דוקא את המילה "המרשימה" או את ציטוט האילן הגבוה (לרוב, המעוות) את את האסמכתא המכרעת (הדי מפדחת ומצביעה על בורות, כפי שהראתי בתגובה קודמת) נדמית בעיני כעילגת למדי, ובטח כמי ש"שפתה" אינה טבעית, כי-אם מאולצת, מזוייפת, מלאכותית ומבויימת היטב או במילה אחת: טליה.

merav999

New member
על איזו צביעות והתחסדות את מדברת?

ומה קשור שהיא צמחונית?

הם היחידים שלא לחצו על זוג להתחתן. הם פנו לקהל והזוג פנה אליהם *מיוזמתו*. מדובר בזוג שכבר שנים ביחד, מאורסים עם ילדים, מדובר במשפחה לא בזוג צעיר שלחצו עליו להתחתן כמו רומי וקורל שדווקא אותן את מציינת לטובה?

לגיטימי לא לאהוב זוג, אבל כדאי להשתדל לא לגרום לזה לעוור אותך.

25330

New member
מסכימה בהחלט עם המשפט האחרון שלך

מי שמשתדלת להתנשא,להראות עליונות בכל תחום ונושא להטיף ולדרוש נאה שתקיים בעצמה.

לא נסכים באשר לזוג העליון. עם-זאת תסכימי איתי ש"חתונה" בלחץ הפקה וטובות ההנאה שלה ולשם משחק אינה בדיוק מה שכל אחת/ד חולם/ת עליו ביום המשמעותי והמשפיע ביותר בחיו של אדם. דווקא ממי שמטיפה ומתחסדת היה מצופה להרהר ולערער על גבולות המשחק, אסור ומותר, מוסרי/לא מוסר,י גם אם בגלל מצב כלכלי או חולשה אחרת זוג אקראי שאינך מכירה "מוכן" לפיתויי ההפקה וטובות ההנאה שלה ומוכרים את האירוע המשמעותי ביותר בחייהם בעד נזיד עדשים של רייטינג ואולי טובות הנאה נוספות.

אני שמתי לב שרומי (כמו-גם דוד כפי שציינתי קודם) תועדה כמתלבטים ומתקשים עם ה"הכרח" (המשחקי כמובן) לאלץ זוג זר לערוך חתונה לצרכי רייטינג, משחק, ותוך ניצול מצוקה אישית.

צר לי אצל טליה מצאתי טונות של הרצאות-חפירות-הטפות-הצטדקויות-מוסרנויות... בהקשר לאכילת בשר ובעלי חיים. מעבר לכך שגם כן נאה חופרת אך לא מקיימת (ע"ע אווזים) דווקא ממנה *יותר מכל משתתף/ת אחר/ת* ניתן לצפות ל"נאה מקיים" או לכל הפחות ל"נאה מתלבטת".

אחלה סופ"ש.

merav999

New member
אני מצטערת אבל נראה לי שהעובדה שאת

לא אוהבת את הזוג הזה (אפשר לומר אפילו שונאת) גורמת לך לראות בצורה קצת מעוותת את המשימה הזאת.

רומי אולי התקשתה עם המשימה הזאת (אני לא זוכרת את זה אבל אולי פספסתי) אבל היא עדיין לחצה על זוג שרק מספר חודשים בודדים ביחד להתחתן, מוזר שאת זה את מציינת לטובה אבל זה שטליה וקובי פנו לקהל וזוג פנה אליהם, שוב אני אדגיש מיוזמתו, את חושבת שלא בסדר.

טליה אכן "חופרת", זה כנראה האופי שלה. לא רואה איך זה קשור לזה שהיא צמחונית או שהיא מתנשאת ובכל מקרה - אין לזה שום קשר למשימה הספציפית הזאת.

choco2602

New member
מסכימה..

אני גם חושבת שהשנאה לזוג (אולי מילה קצת קשה, אבל לא מוצאת מילה אחרת כרגע) גורמת לראות דברים בצורה מעוותת..

דוד בעיני בכלל לא התקשה במשימה - הוא התפוצץ מצחוק כי בואו נודה באמת זה היה מצב מצחיק וקורל לחצה על זוגות, רק הדגישה שזה באמת ולא בצחוק. היא ממש לא התקשתה במשימה.

זה פשוט לא ככה.

טליה ממש סבלה במשימה עם הנקניקיות, והיא צדקה כשהיא פחדה מהאווזים - הן באמת חיות תוקפניות וזה לגמרי לגיטימי לא להסתכן כשמישהו עלול לפגוע בך, במקום להגיד "טוב, אני אוהבת חיות אז אני אתן להם לנקר לי את עיניים".

choco2602

New member
המון סליחה שזוגות לא יודעים אנגלית..

את כולנו לימדו את זה בבית ספר- ככל שאתה יותר צעיר התחלת ללמוד את השפה מגיל קטן יותר. למשל אני התחלתי בכיתה ג', ואחי התחיל כבר בגן החובה.
הבנות דודות/איציק ואלירן צעירים יותר מקובי וטליה.
לשניהם הייתה הזדמנות ללמוד אנגלית ולהיות מסוגלים לדבר באותה רמה. זאת לא בעיה של קובי וטליה שהאנשים האלו החליטו לא ללמוד בבית ספר. זה לא מעניין אף אחד.
אולי גם נכריח את העולם לדבר עברית בשביל 2 הזוגות האלו.
לכל זוג יש דברים שיותר קלים לו מזוג אחר. כשהבנות דודות סחבו בכוח אנשים למשימות לא ראיתי אותך מתלונן, או מרחם על קובי וטליה שאין להם אותה כריזמה. אין מה לעשות, אנשים שונים אחד מהשני.
אי אפשר לבוא ולהגיד דברים כאלו.

למעלה