מסכימה לגבי החברות והעזרה
מי שאחראי לקאסט אחראי על הדמויות שכל זוג קבל לשחק ולהציג. הדבר היחיד שאולי אפשר לומר בזכות דבי (ועדיין היא תשאר מכשפה) זה שיתכן וההפקה מלבה ומקצינה את דמות המפלצת הדי טבעית (כך נדמה לי) שלה.
נכון שיתכן ליהוק יותר גרוע. יחד עם זאת, כמו בכל ריאליטי הליהוק נסמך יותר על קשרים ומקורבים להפקה ופחות על כישורים של מועמדים. השיבוץ למשבצות קבועות מראש (דמות ה"טיפשים," דמות "החכמים," דמות העולם הגדול=ארה"ב (רוני ואנדריאה למי ששכח) הדמות העממית) וכו' נשמר.
יכול להיות שהעריכה מכוונת כך שם המכשפה האדומה ובתה יודחו הרי שזה מסיבות חברתיות ולא משום שהן טובות פחות מזוגות אחרים. מסכימה שלשפה, לגסות, לחוסר הבנת המסגרת והתחרות אין שום מקום והצדקה. בבחירה ובליהוק של דבי אי-אפשר להאשים שום גורם מלבד ההפקה. נדמה לי שהפעם הלכו צעד אחד רחוק מדי בבחירת דמות המפלצת. מה-גם שהנזק שנגרם לדנה לא מוצדק בהכרח. קל לראות את המבוכה שלה ליד אמה. אפשר גם להבחין בבקורת העדינה שלה על דבי לצד נסיונה - המאוד לא קל - לעמוד לצד אמה ולתמוך בה, גם במצבים והתנהגויות שאין להצדיק ואין לתמוך לעולם.
לסיכום, הסגולות, הסוורים, האילתים, ובמידה די רבה, האחיות או שימי ויסמין (יסמין יותר שימי מעט פחות) נראים בדיוק כמו "השכן ממול". אותי הזוגות הללו די שכנעו שמה שרואים "זה מה יש" במציאות מדומה (כמו המירוץ) או במציאות (שאני לא מכירה). לגבי הזוגות הללו מגיע להפקה באמת: שאפו. לגבי הזוגות האחרים נדמה לי שאפשר היה לבחות יותר "אנשים אמתיים" ופחות דמויות וייצוגים קבועים מראש שצריך לצוות ולסמן
.