פרק 9 - נוחתים בשבדיה

ny22

New member
מנהל
מה יפה ובועז, הם לא אי שם מאחור??

וובה ואלה לא אחורנים נכון?
&nbsp
למרות, וזה מה שעצוב, שהייתי ממש שמח אם שני הזוגות ישארו...

כמהאפשר

New member
כואב לי כל כך על אלה ווובה.

ואני כל כך מבינה מה הם מרגישים.
לעולה מעדה אחרת היו מתייחסים אחרת ואף אחד לא אומר את זה בקול רם,
כאילו זה איזה סוד גדול.

כמהאפשר

New member
מי שלא חווה את זה קצת מגיב מהצד.

מה שוובה אמר מאוד, מאוד נכון.
בוודאי שיש את ענין האופי של אלה- שהוא גם מתגונן מאוד.
&nbsp
אבל הענין הזה של להתנהג בביצ'יות כלפי אנשים מסוימים ובקבלה הרבה יותר גדולה כלפי אחרים מאווווד נכון.
&nbsp

לעולה מעדה אחרת היו מתייחסים אותו הדבר..

בהתחלה כאשר לא מכירים את הזוגות כל כך טוב אז בוחרים באנשים שלא מתחברים אליהם ולא אוהבים. בחברה הישראלית מאוד קל לעשות את זה כלפי המזרחים (טילטיל ומזרחי) ואז כלפי הרוסים (וובה ואלה) ובשלב הבא יהיו גם אנשים מבוגרים (בועז ואמא שלו המבוגרת) או כל זוג שמתפלג אחרת.
חזקים? מאימים? שיכולים להגיד את זה כמה שרוצים, זה די ברור שזה לא קשור לאיום. רק אחרי שנשארים כל ה"זהים" פחות או יותר יתחילו לבוא בחירות אישיות. אני לא אומר שזה בטוח יקרה או שזה מתרחש עם כל הזוגות מכל העונות, אבל זו הסבירות הגבוה.

כמהאפשר

New member
בואי נסכים שלא להסכים.

אני לא יודעת האם את צברית, ממקום של צברים יותר קל לדבר.
אם נביט ממקום של מעט חשבון נפש-
כמישהי שעובדת עם עולים הרבה שנים ועולה בעצמי זה קיצונית לא נכון.
&nbsp
ואיש לא דיבר על מזרחים, מזרחי לא יבוא וישאל מה פירוש המילה ואדם יבוא ויעשה לו צחוק של אוויל בפנים "לא יודע.. אאא.. חח.. מצחיק"
&nbsp
לעדות אחרות, לעומת זאת, מתייחסים אחרת.
&nbsp
לא מדובר כאן על חזק או לא. מדובר כאן על מנטליות שבארץ אחרת לא תתקלי בה.

מסכים - בהתחלה זה חברתי נטו, אבל לא קשור לעדות לדעתי.

קשור יותר לחיבורים מהירים.
נניח בעונה הזאת זה לפי ההזנקות. בעונה שלנו היו שתי בריתות (מה שייצר שני אירועי תיקו, באופן משעשע).
&nbsp
ללא ספק המטרה העיקרית שלנו בהתחלה היתה לעשות כל מה שצריך כדי לא להפוך למטרת פרסות (ולצאת מהארץ :) )
&nbsp

כמהאפשר

New member
לא דובר על זה

דובר על תגובת הישראלים הצברים(זו תופעה שמאפיינת גם חלק מהעולים שרוצים למצוא חן ולרצות, אגב, לצערי הרב. בדיוק בגלל חוסר הרצון לנידוי מסוים וזו תופעה שאפיינה מאוד את העליה של שנות ה-90, בעיקר את הילדים והנוער שעברו כאן קליטה מאוד לא פשוטה)
ומה שוובה תיאר בתשובות לפירושי מילים ובקשות עזרה ומה שאלה תיארה לגבי ידיעת השפה.
לא לשאלה מדוע מתחברים או לא מתחברים.
נטו לתגובה של ישראלים ליוצאי רוסיה ובריה"מ,
מה שאפשר לראות יפה גם בפורום, אגב, לגבי המבטא.

איך נוצרים חיבורים מהירים?

בין זוגות שיש להם שפה משותפת ומצב בחיים פחות או יותר דומה. פחות יתחברו למזרחים או לרוסים או לאתיופים. זה גם בא לידי ביטוי ביחס כלפי העולים החדשים בארץ בשנות ה- 60 וה- 90. דווקא הרוסים הצליחו לשמר חלק מתרבות המוצא וכן להשתלב באופן חלקי בתרבות היעד. אבל לעולים חדשים זה לא כזה פשוט.
&nbsp
בתור צופה, אני מאוד נהנתי מטילטיל ומזרחי ווובה ואלה. בתור משתתף, לא בטוח שהייתי מגיב באותה צורה.

תלוי איך אתה חושב

הסוורים שהיו מרכז של ברית אחת לא בחרו זוגות לברית רק לפי "חיבה" אלא גם לפי הערכה של חוזק (לא משנה אם ההערכה נכונה או לא).
הברית השניה הייתה די "מי שנישאר" וזה התחלק "חצי חצי", כשההדחות הורידו זוג מפה ומשם.
&nbsp
הבריתות האלו החזיקו מעמד על שלבים ממש מאוחרים (חוץ ממקרים ספציפיים כמו ההצבעה לאילתים שנבעה מזה שזיהינו שעבר עליהם משהו בברזיל ושיש הזדמנות להוציא אותם).
&nbsp
חבל שאין לצופים הזדמנות לראות את הבריתות מתגבשות, היות וזה קורה ממש "בחצאי משפטים" פה ושם, אבל זה מה יש...
&nbsp
במבט לאחור - מה שחשוב בברית היא שלא יודחו ממנה זוגות. כלומר צריך לנסות להעריך מי החזקים וליצור איתם חיבור.

יסלחו לי כל הרוסים פה... אבל

המבטא הרוסי הוא מזעזע!
תנו לי מבטא אמריקאי/אנגלי -בסדר, צרפתי, ספרדי, איטלקי, ברזילאי -בכלל... יש מבטאים כיפיים שממש מתגלגלים על הלשון. במבטא רוסי אבל יש משהו גס ולא נעים, הנה אמרתי את זה..

כמובן אין קשר לאנשים הדוברים את השפה וכאן כל מקרה לגופו- וספציפית וובה ממש בחור זהב בהנהגה הרחימאית והמלטפת שלו כלפי מישהי שהיא אפילו לא בת זוגו.
אלה חלשה. חלשה מאוד. קושי קטן- היא מתפרקת. גדול- היא קורסת ברעש. חבל לי על וובה, שעם בן זוג אחר יכל לטוס במרוץ למשל -עם שי... הוא ושי היו יכולים להיות זוג בלתי ניתן לעצירה.

מסכים איתך. אני לא סובל את השפה, (למרות שלפעמים נהנה לשמוע

את פוטין מדבר את השפה)

אני גם הייתי מתפרק, זו משימה בלתי אפשרית ומציקה.

בועז ויפה- מתחילים לאכזב

היו לי מהם ציפיות גדולות יותר, אבל יפה לוקה ב"גרמניות" יתר, מתברברת על שטויות, נתפסת לפרטים קטנים ולא מצליחה בניווטים כמו שהייתי מצפה מאישה אינטילגנטית כמוה.
ובועז? בועז הוא צנון יבשושי ומעצבן, חמוץ פנים ונרגן. כבוד ליפה שעדיין סובלת אותו ולא התפוצצה עליו.
ביכולת הנוכחית - לדעתי- הם הזוג הבא שיודח

בועז לא מעצבן אותי אבל הוא בהחלט...

צנון אדיש כמו פרה על הכביש. רק אמא שלו עזרה לו להתקבל לתוכנית, בלעדיה בחיים לא היו מקבלים אותו. מעניין אם הוא יודע את זה. השירים שלה מאוד מעצבנים. לא משנה באיזו שפה...

אורחת 4

New member
ועדיין הם עדיפים על פני

יוכי ולינור הילדותיות הרכלניות והדוחות בתקוה שההפקה לא תעזור להן להשאר כמו לאחיות המעצבנות של שנה שעברה.

מדינה יפה הגיע הזמן. שאלה לכולם בקשר לתחילת כל מדינה

איך עושים את זה בארה"ב? כולם מתחילים ביחד מדינה חדשה באותו הזמן או שגם בארה"ב מחלקים אותם לשתי טיסות?
ואם כולם היו טסים באותה טיסה, זה לא היה יוצר יותר מתח? 10-9 זוגות צמודים אחד לתחת של השני, כל שניה זוג אחד יכול לעקוף אחד אחר, מגיעים לנקודת הסיום בהפרש של דקות ופחות - לא עדיף? זה היה ככה פעם בארה"ב?

למעלה