פשוט דיי

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך

shy6

New member
פשוט דיי

אחי הקטן עבר ניתוח לב פתוח חודש לפני הגיוס, הוא לא היה יכול להתגייס. אחרי כל מה שהוא עבר, עכשיו הוא צריך לראות את כל מסעות הצלב נגדו כדוגמת "ישראלי אמיתי לא משתמט". יחד איתו יש עוד לא מעט אנשים שפשוט לא יכלו להתגייס משלל סיבות. אני מכיר מישהו שסובל ממאניה דפרסיה ולא יכל להתגייס, הבחור הזה גם ככה סובל מדיכאון כמעט תמידי, כל הקמפיין הזה פשוט גומר אותו. אז כל הכבוד לכם אנשים בריאים, תגידו תודה על מה שאלוהים נתן לכם וזהו. דיי להתערב בחיים של אחרים, אין לכם מושג מי הם ולמה הם לא שרתו.

CrazyArcher

New member
מה הקשר בינו לבין משתמטים?

זאת סיבה רפואית... אף אחד לא מדבר על גיוס אנשים שלא יכולים לשרת מסיבות רפואיות.

TNTal6

New member
אתם פשוט לא מבינים את ההגדרה שלנו למשתמטים

משתמט- אחד שלא משרת בצבא למרות שהוא י-כ-ו-ל לשרת.

respecta1

New member
../images/Emo45.gif הודעה רביעית שיש כבר

אולי תקראו הודעות לפני שאתם ממהרים לשפוט?

shy6

New member
זה מאוד דמגוגי להגיד את זה.

אבל אם חוזרים למציאות,אין שלט של "ישראלי אמיתי לא משתמט. אלא אם כן הצבא לא גייס אותו", רק החלק הראשון כתוב. אז מה אפשר להבין מזה? ואם יש לי מחלה נפשית ולא גוייסתי בגללה, אני צריך להגיד את זה לכל עם ישראל? נקח לדוגמא את מרינה מכוכב נולד, התקשורת פרסמה שלא עשתה צבא ואחרי יום כולם יצאו נגדה כאילו הייתה יגאל עמיר. אבל מי יודע למה היא באמת לא התגייסה? הרי היא לא תגידי לתקשורת "יש לי מאניה דפרסיה" או כל מחלה אחרת. האם היא חייבת לפרוש לעם ישראל את הגליון הרפואי שלה אם לא יקראו לה משתמטת? זה פשוט הורג אותי איך אנשים נכנסים לחיים של אנשים אחרים בלי להכיר אותם בכלל.

koneko90

New member
אף אחד לא בא בטענות כאלה ואחרות

אל הפרט., אלא אל התופעה שאדם שיכול להתגייס לא מתגייס. אם יש לו איזשהי מחלה נפשית שלא מאפשרת לו להתגייס לצה"ל, הרי שמקומו בבית חולים פסיכיאטרי. אם הוא לא כשיר לשירות בצבא הרי שהוא גם לא כשיר לקיום חיים שבשיגרה.

shy6

New member
עוד דמגוגיה

להשוות שירות צבאי לשגרת האזרחות היותר גמישה.

koneko90

New member
אם הנך יכול לשרת בעבודה משרדתית

הרי שבצבא לא חסר כאלה. אם יש לך מגבלה מסוימת, תקבל את ההקלות המגיעות לך. התבטעות כזאת זה סתם בריחה עלובה מאחריות.

MoRoSH11

New member
לא בהכרח

אפשר לתפקד בחברה גם עם מחלה נפש, לעומת זאת צבא זה מסגרת מאוד תובענית.

TNTal6

New member
כל מי שלא יכול לשרת בצבא- מקובל על כולם

ובחיים אני לא אקרא לו משתמט. כשיוצאים נגד המשתמטים, יוצאים רק כנגד אלו שיכלו לשרת בצבא ולא שירתו, וכל אחד יודע אם הוא נחשב למשתמט או לא. אחיך יודע שהוא לא משתמט, ואם הוא לא יודע- כדאי להבהיר לו את זה

vinney

Well-known member
שאלתי אותך וענית לי - אתה לא מסוגל לדעת

מי באמת לא מסוגל לשרת בצבא. אין לך שום דרך. אז למי תקרא "משתמט"? תלך ברחוב ותראה ילד בן 19 מחייך בלי מדים, תקרא לו משתמט? לבהיר לו? נגד מי אתה יוצא?

TNTal6

New member
לא.

כי כשאני אומר "משתמטים" אני לא פונה לציבור האנשים שלא עשו צבא, אלא לציבור האנשים שיכלו לעשות צבא ולא עשו. כשבלטים ובכל הקמפיינים כתוב כתובות נגד המשתמטים, הכתובת לא פונה לאדם יחיד בן 19 שמחייך אלא היא פונה ר-ק לאלו שבאמת השתמטו לפי ההגדרה. ומי שזה פונה אליו יודע את זה. אני כבר ממש מיואש מלהסביר לך את זה. יכול להיות שאני לא מצליח להעביר את המסר כראוי,אני לא יודע, כי לפי ההתכתבות שלי איתך האינטליגנציה שלך רחוקה מלהיות נמוכה. הבנת מה שאני מנסה להסביר? הפנייה היא הרי לא למישהו אחד, היא לכל הציבור, ומי שהוא משתמט (לפי ההגדרה) מתוך הציבור הזה, יודע שהכוונה היא אליו.

vinney

Well-known member
אתה שוב טועה

אני לא יודע מה עם הציבור שיודע שהכוונה אליו, אבל אני יודע טוב מאוד מה עם שאר הציבור. אתה יודע איך אני יודע? אני אגיד לך. כי כבר שמעתי פעם "הרוג יהודים, הצל את אמא רוסיה" שלא היה מכוון נגד כל היהודים חס וחלילה, אלא רק נגד אלו, הקומוניסטים, נו, הם יודעים שהכוונה אליהם.

TNTal6

New member
אני אסביר לך את ההבדל

כשאתה פונה ליהודים, כמו בדוגמא שלך ברוסיה, אז כל אחד שהוא יהודי יכול לפרש את זה כאילו זה מתכוון אליו כי לפי ההגדרה של יהודי, הוא באמת יהודי. אבל כשמדברים על המשתמטים, אז אלו שלא יכולו באמת לעשות צבא לא נכללים באותה קבוצה וההגדרה משתמטים לא מתאימה לה!

vinney

Well-known member
באמת?

אני הגדרתי טוב מאוד את "משתמטים", וההגדרה שלי מתאימה ל95% מהאוכלוסיה. אתה מגדיר אחרת? בהודעות השטנה אף אחד לא שם כוכבית ליד המילה, ופירוש משלו למטה.

TNTal6

New member
ההגדרה של משתמטים ידועה לכל אחד

כמה אפשר לכתוב את אותו דבר? משתמט- אדם שלא משרת בצבא ו-י-כ-ו-ל לשרת שם. אני לא יודע איך אתה החלטת להגדיר משתמטים אבל זאת לא ההגדרה שבה משתמשים פה בפורום הזה. אתם פשוט לא רוצים להבין את ההגדרה של רוב האוכלוסייה למשתמטים, אבל אם תשאל כל אחד ברחוב מה הוא משתמט, הוא יגיד לך מה שאמרתי. אפשר לעשות ניסוי

vinney

Well-known member
לא, היא לא ידועה לאף אחד

אפילו לפי הגדרה שלך, אתה לא יודע נגד מי אתה מסית ונגד מי אתה מתסיס. אין לך מושג לא מי האנשים האלה ולא כמה כאלה יש, ואתה לעולם לא תדע. הראתי לך כבר, שאתה לעולם לא תוכל להוכיח שמישהו שאתה חושב שהוא משתמט, אפילו לשיטתך, הוא אכן כזה. אז מה המטרה בכל ההתדיינות הזאת? לגרום למישהו ייסורי מצפון? אם אתה מראש קורא להם "מגעילים" ואומר שהם עברו על החוק, למה אתה חושב שיהיו להם ייסורי מצפון? לא יהיו להם, אחרת לא היו עוברים על החוק מלכתחילה. אם אתה רוצה לעשות נגדם יותר מסתם לגרום להם ייסורי מצפון - אתה בהכרח הולך לפגוע באנשים שלא עשו שום דבר רע, ולא מגיעה להם הפגיעה שלך. אז מה בדיוק מטרת הפורום? להוציא קיטור? להפגין שנאה?

TNTal6

New member
מטרת הפורום למנוע את התופעה

ובכל הקמפיינים לא "יורדים" על המשתמטים אלא מנסים למנוע את התופעה. "ישראלי אמיתי לא משתמט"- הפניה מיודעת למלשב"ים ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה, ואני לא רואה כאן תקיפה ישירה של המשתמטים. בכל זאת, אם יש כאן איזשהו רמיזה לתקיפת המשתמטים, אז הרי הם לא ייפגעו כמו שאמרת הם "מגעילים", ואם הם יפגעו- מגיע להם. אולי לגרום להם ייסורי מצפון זו לא המטרה, אבל אם זה קורה- מגיע להם. ואם אנשים שההגדרה משתמטים פוגעת גם בהם, אני בהחלט מצטער על זה, ובאמת צריך להבהיר לציבור מהו משתמט בדיוק, למרות שלדעתי הרוב אם לא כולם- יודעים. אבל כמו שאם ג'י אמר באותו אשכול, אני אישית מעדיף שהם יפגעו מאשר שגל ההשתמטות האדיר הזה ימשיך לחגוג ולגדול.

vinney

Well-known member
אבל אם אין הסכמה על עצם התופעה

מה בדיוק אתה הולך למנוע? וכשאומרים "ישראלי אמיתי לא משתמט", מה זה אמור לעשות למישהו שלא שירת בצבא, אבל בהחלט חושב שהוא ישראלי אמיתי?

למעלה