פשוט דיי

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך

TNTal6

New member
למה אין הסכמה על עצם התופעה?

לא סתם אנשים מדברים על זה, כנראה שזה באמת קיים. אם הכתובת הזאת פוגעת במישהו שלא שירת מסיבה לא מוצדקת- שתפגע בו. מגיע לו על כפיות הטובה שלו. חוץ מיזה, אמרת שלאותם אנשים ממילא לא יהיו ייסורי מצפון: "אם אתה מראש קורא להם 'מגעילים' ואומר שהם עברו על החוק, למה אתה חושב שיהיו להם ייסורי מצפון? לא יהיו להם, אחרת לא היו עוברים על החוק מלכתחילה." ואם הכתובת "ישראלי אמיתי לא משתמט" פוגעת במישהו שלא שירת מסיבה מוצדקת- צר לי, זה לא אמור לפגוע בו, אבל זה פועל יוצא, והאשמים הם המשתמטים האמיתיים שבגללם בכלל יש קמפיינים כאלה.

vinney

Well-known member
הכתובת הזאת פוגעת

בי. בי אישית. אני לא חושב שאני משתמט, אבל אני נפגע מעצם זה שישראלי אמיתי חייב להיות פשיסט. אני לא ישראלי אמיתי, בסדר? אני לא פשיסט.

TNTal6

New member
צר לי שאתה מפרש את זה כך

למה אתה חושב שהכתובת הזאת אומרת "ישראלי אמיתי הוא פאשיסט". כלומר, לדעתך, מי שחושב שאסור להשתמט מהצבא הוא פאשיסט? אתה יכול להסביר לי למה אתה חושב כך? למה נראה לך שזה נובע מהשקפה פאשיסטית?

vinney

Well-known member
עצם הנחת יסוד שלך ושל אחרים

היא שמי שמשתמט הוא עבריין. אתם מסייגים את עצמכם בכך שאולי יש כאלה שהם לא, אבל הם בסדר, הם לא צריכים להפגע, אתם רוצים לפגוע רק בעבריינים. אבל אתם מניחים שכל מי שלא מצליח להוכיח שהוא לא עבריין - הוא עבריין. הרי גם אותי כבר התחילו לקלל ולגדף בתור משתמט פה בפורום. עצם זה שאני לא מוכן אוטומטים להצטרף למקהלת המגדפים עושה אותי בהכרח משתייך לקבוצת המגודפים עד שאצליח להוכיח אחרת. זה בדיוק הפאשיזם. אתה אולי עוד לא קולט, אבל אתה ילד, אפשר לסלוח לך. אנשים אחרים פה בפורום, שעושים את זה בידיעה ברורה ובכוונה תחילה - להם אין שום מחילה.

TNTal6

New member
זה שאנשים אחרים נפגעים זה באמת חבל

אבל שוב, האשמים הם המשתמטים האמיתיים. אני לא חושב ש25% מהאוכלוסיה משתמטים מסיבה מוצדקת. אומנם כמו שאמרת אין לנו דרך להוכיח מי כן ומי לא, אבל מי שכן יודע שהכתובת מופנית אליו, ומי שלא, צר לי שהוא נפגע, אבל זהו פועל יוצא של עצם קיומה של התופעה. ואם אתה אומר שהיא לא קיימת- זאת נאיביות. תקרא לי פאשיסט כמה שאתה רוצה אבל זה לא נובע מתוך השקפה פאשיסטית. זה נובע מתוך רצון שמי שיכול לתרום יתרום מעצמו וימלא את חובתו, בדיוק כמו שאני עומד למלא אותה. חובה שאם לא נמלא אותה נהיה בבעיה. כי אם לא אנחנו נתגייס אז מי יעשה את העבודה הזאת? אין מה לעשות, צריך לגנות את התופעה של אי גיוס לצבא מסיבות לא מוצדקות. זה פשוט לא הוגן שיש כאלה שיכולים לתרום- ותורמים. ויש כאלה שיכולים לתרום- ולא תורמים. אתה חושב שזה מוצדק?

vinney

Well-known member
אבל אם נניח ש25% שאתה מדבר עליהם

לא עברו על שום חוק (ואני מניח את זה כי לא הצלחת להוכיח אחרת), איזו חובה בדיוק הם לא מלאו? הרי החובה זה בדיוק החוק, אם הם לא עברו על החוק, סימן שאין חובה שלא מילאו.

TNTal6

New member
החובה היא מוסרית

הם אומנם בפועל לא עברו על שום חוק אבל הם ניצלו את החוק. אז מה עם הם לא עברו על שום חוק?! אם אני ירצח מחר קרוב משפחה ולא תוכל להוכיח את זה אז זה אומר שלא עברתי על שום חוק?

vinney

Well-known member
מוסר זה דבר מסוכן מאוד, תזהר איתו

אם אתה מצדיק פגיעה באנשים בשם המוסר שלך, תזהר מאוד, כי לאנשים אחרים יש מוסר אחר, ובטעות הם יכולים לפגוע בך באותה ההצדקה בדיוק. אם זה לגיטימי לך - זה לגיטימי לכולם. זאת בדיוק הסיבה שמבדילים בין חוק למוסר. מישהו עשה משהו לא מוסרי לטעמך? זאת בעיה שלך. מישהו עשה משהו לא חוקי? זאת בעיה של כולם, ויש לטפל בו. אם תרצח מישהו ולא אוכל להוכיח את זה - תהיה אדם חופשי ולא ניתן יהיה לפגוע בך. מבחינתי - כל עוד לא הוכח שרצחת מישהו, לא רצחת. אני בהחלט לא אלך ואתלה שלטים ברחובות "מי שרוצח לא יורש" ולא אבקש מכל מי שירש את הוריו שמתו להוכיח שהוא אכן לא רצח אותם, בהקבלה למה שאתה מבקש לעשות למשתמטים.

TNTal6

New member
אתה יותר מידי נמצד לחוקים

אתה רואה את העולם בפשטות. מי שלא עבר על החוק- לא אשם. מי שלא הוכח שפשע- לא פשע. אבל מה זה בכלל חוק? מישהו, בן אדם, קבע את החוקים האלה. הם לא דבר קדוש. ואם אתה שואל אותי אין בעיה לרשום "מי שרוצח לא יורש" כי זה לא מצריך אף אחד שירש את הוריו להוכיח שלא רצח אותם, מסיבה פשוטה שזה פשוט גינוי לכל אלה שכן רצחו. למה שאני אפגע אם לא רצחתי את הורי/השתמטתי מהצבא? מי שמשתמט מהצבא אך יכל לשרת לפחות בתור פקיד/שירות לאומי אומנם לא עבר על שום חוק מדיני שהכנסת קבעה, אלא הוא עבר על חוקים לא כתובים שבין אדם לחברו. שיוויון בין בני אדם. אני יגן עליך ואתה תגן עליי בחזרה, כי אם לא- זאת כפיות טובה. "מה ששלי שלך, ומה ששלך שלי" (ולא במובן החומרי)- זה שיווין, לא פאשיזם. ומה בסך הכל ביקשתי? שיוויון. אז זה שאנשים שלא צריכים להיפגע נפגעים זה חבל מאוד אבל האשם הוא לא בי. מה שקורה עם המשתמטים זה מתאים יותר ל"מה ששלך שלך, ומה ששלי שלך". זה חוסר צדק.

vinney

Well-known member
אני רואה את העולם בפשטות?

מי שלא הוכח שפשע - אי אפשר להעניש אותו. הוא אולי פשע, אבל אולי כל אחד פשע? אולי גם אתה פשעת? אולי רצחת שלשום חמישים איש, אבל עוד לא תפסו אותך, אז אני מדבר איתך כאילו אתה "בסדר"? אני שואל אותך שוב - את מי אתה מגנה? מי הם האנשים האלה? תצביע עליהם, תן שמות! חוסר צדק? למה? ולמה ה"משתמטים" אשמים בחוסר צדק הזה? מי קבע שחרדים לא חייבים לשרת בצה"ל? מי קבע שמתנחלים ישרתו רק חצי תקופה? מי קבע שבנות בהריון לא ברות גיוס? למה אתה מחליט להתנכל לאנשים האלה, בגלל קביעות של מישהו אחר?

TNTal6

New member
בשביל מה לתת שמות?!

אם אני רצחתי חמישים אנשים, ותיהיה כתובת "מי שרוצח לא יורש" אז אני אדע שהכתובת מתייחסת אליי ואתה תדע שהיא לא מתייחסת אליך, ואם אני אפגע מהכתובת הזאת- זה יהיה מגיע לי! אותו דבר לגבי המשתמטים. אם אתה משתמט אתה תדע שכתובת פונה אליך, ואם תיפגע- זה יגיע לך. וחוץ מיזה, אתה שוכח שהמטרה היא לא לפגוע באלה שמשתמטים אלא המטרה היא למנוע ממלשב"ים להשתמט. אם משתמטים נפגעים- בעיה שלהם, הם בחרו להשתמט וזה מגיע להם. לגבי החרדים והמתנחלים זה באמת לא צודק לא רק לדעתי אלא לדעתם של הרבה מאוד אנשים. ואישה הרה- זאת הרי סיבה מוצדקת לא להתגייס. אז היא לא נחשבת משתמטת. משתמט זה מי שכן יכול להתגייס.

vinney

Well-known member
אז אתה בעצם אומר למלש"בים

"תזהרו, אם לא תשרתו בצבא - נתחשבן איתכם", נכון? אז אתה מלש"ב, איך זה מרגיש להיות מאוים? אם אני אגיד לך "אם לא תתן לי את האוכל שלך, ארביץ לך", אתה תאהב את זה? זה האוכל שלך, למה שתתן לי אותו? אבל אני ארביץ לך... אז המדינה אומרת "תנו לי 3 שנים, ואם לא ארביץ לכם", וזה נראה לך בסדר, ויותר מזה - אתה טוען שמי שלא נותן - הוא בהכרח רע? זה בדיוק הפאשיזם. שירות חובה אולי הכרח, אבל בטח ובטח שלא סיבה להתגאות בו. זאת סיבה להתבייש. מאוד אפילו.

TNTal6

New member
זה ממש לא איום...

הכתובת "ישראלי אמיתי לא משתמט" היא לא איום. מי שלא נותן כשאחרים נותנים לו- זה דבר רע. טוב תראה, אין לי כוח להתווכח יותר אנחנו חגים במעגלים ודברים מתחילים לחזור על עצמם ואנחנו לא מגיעים לשום מקום. אתה לא תצליח לשכנע אותי ואני לא אצליח ישכנע אותך כי אין מה לעשות יש לנו השקפות עולם שונות. בהצלחה

vinney

Well-known member
בוודאי שיש לנו השקפות עולם שונות

אתה חושב שאנשים קיימים בשביל מדינה, ואני חושב שהמדינה קיימת בשביל אנשים. אתה חושב שהמדינה רשאית לפגוע באזרחיה כמה שמתחשק לה, אני חושב שהמדינה לא יכולה לפגוע באזרחיה בכלל. אתה למשל לא משלם מסים, ואני כן. אבל אתה מקבל תמורה, נכון? אז למה זה לא גורם לך להרגיש פחות טוב עם עצמך?

TNTal6

New member
טוב

מה שאתה אומר לא נכון, ויש לי תגובה על זה, כי אתה מעוות את השקפת העולם שלי. אבל לא בא לי להמשיך להתדיין על זה כי זה חסר טעם. אז שוב, בהצלחה לך!

vinney

Well-known member
לך אין לי שום כוונה לאחל הצלחה.

הא, ותהנה בשירות הצבאי שלך, דבר איתי כשתחזור.

TNTal6

New member
ולגבי השירות הצבאי שלי

אני יכול לספר לך איך "היה" לי כבר עכשיו: היה חרא, אכלתי הרבה ז*ן, כמעט ולא הייתי בבית- אבל עשיתי את זה בכל זאת למען התושבים במדינה ולמען החיילים שהיו ואלה שיבואו אחריי. בזכות זה עדיין יש לנו מדינה. הגיוס חובה הוא לא מתוך פאשיזם, אלא כי אין ברירה אם רוצים להישאר כאן. ולמרות שהשקפת העולם שלך מעוותת בעיניי, אני אאחל לך הצלחה, באמת.

vinney

Well-known member
דבר איתי אחר כך, לא עכשיו

דבר איתי כשתעמוד במחסום חשוף בלי שום מיגון ועם נשק שירית ממנו חמש כדורים, דבר איתי אחרי שתכנס לקסבה של ג'נין בלי שום מודיעין, דבר איתי כשתשב ותחטוף טילים בבסיסים לא מוגנים, דבר איתי כשתפצע מציוד לא מתוחזק, אם בכלל יהיה לך, דבר איתי אחרי שתתעצבן על זה שחצי מהצבא לא עושים כלום ומאוננים בזמן שאתה רץ אחרי ערבים, דבר איתי אחרי כל זה, ותגיד לי אז, עוד חמש שנים, אם אתה עדיין חושב שהמשתמטים הם מקור כל הרוע בעולם.

TNTal6

New member
אף פעם לא אמרתי שהם המקור לכל הרוע

האם הדעה שלך נובעת מתוך תחושת תיסכול על כל החרא שהיה לך בצבא? והדברים שאמרתי, את אותם דברים יגידו לך אנשים רבים פה בפורום שעשו צבא בדיוק כמוך. השקפת העולם שלי לא תשתנה אחרי הצבא, אני עדיין יחשוב שלהשתמט מהצבא זה גועל נפש. אתה מה? אני חושב שזה אפילו יחזק את התחושה שלי, שבזמן שאני אוכל חרא הם מבלים.

למעלה