פשוט דיי

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
לא, הדעה שלי נובעת מתוך תחושת תסכול

מכל החרא שיש פה בפורום. אני דווקא חושב שהשירות הצבאי שלי היה מאוד מועיל לי. לא למדינה, לא לדוד בחדרה שהיה בפלמ"ח ולא לנסראללה, לי. אם הוא לא היה מועיל לי - לא הייתי עושה אותו. חד וחלק.

TNTal6

New member
בסדר. היינו יכולים להמשיך להתדיין עוד הרבה

אבל אנחנו טוחנים מים. אז לא משנה. יום נעים.

אתה בכלל מקשיב לעצמך?

"זה שאנשים אחרים נפגעים זה באמת חבל אבל שוב, האשמים הם המשתמטים האמיתיים." מאשימים בפורום הזה הרבה על תירוצים ובריחה מאחריות, אבל איך בדיוק אתה קורה לזה? כשאתה פוגע באוכלוסייה שזה בכלל לא מגיע לה, ממש אבל ממש אי אפשר לתרץ את זה ב" צריך להעניש את הרעים ואם עוד מישהו נפגע אז אין מה לעשות!!"

TNTal6

New member
אז מה הפיתרון שלך? להתעלם?

בעיית ההשתמטות קיימת, ולא סתם מדברים על זה. זה שאני לא מכיר אנשים כאלה ואת לא אז זה לא אומר שזה לא קיים. אז את אומרת שאנחנו צריכים להתעלם מהבעיה, כי זה פוגע באוכלוסייה שלא אמורה להיפגע? אם הם נפגעים זה בגלל עצם קיומה של התופעה, והאשם באלה שיוצרים את התופעה הזאת.

קודם כל,

זה שלא סיפקתי פתרון חלופי, לא הופך את הפתרון הנוכחי לפחות גרוע ולא לוקח ממני את הלגיטימציה לפסול אותו. עכשיו, אני לא ממש יודעת את מי אתה מכיר/לא מכיר, אבל תתפלא, ייצא לי להכיר אנשים שלפי הגדרת הפורום הזה הם "משתמטים" [אם לא משירות מלא אז משירות חלקי..]. ובחיי שלא זכור לי שבשלב כלשהו בהודעה שלי אמרתי שהבעיה לא קיימת. אני לא מבינה למה אתה מנסה לסתור טענות שמעולם לא טענתי. כנ"ל לגביי "להתעלם מהבעיה". אני מבינה איך בדיון יכולה להיות קצת קריאה סלקטיבית, אבל כאן אתה כבר מוציא משמעות שלא קיימת מבין השורות. בכל אופן, לאף אחד אין זכות לפגוע באוכלוסייה שלא אשמה בכלום. ולהצביע לכוון הבן אדם שבו רציתם לפגוע מלכתחילה ולהגיד "אם הוא לא היה עושה בעיות, אז אף אחד לא היה נפגע" זה תירוץ גרוע ובריחה מאחריות. למה נדמה לי ששמעתי את זה כאן מתישהו... כל הגישה הזו של העיקר לפגוע במשתמטים ואם מישהו נפגע בדרך אז אין מה לעשות היא מעוותת משהו. ממתי המטרה מקדשת את האמצעים?

TNTal6

New member
המטרה היא לא לפגוע במשתמטים-

המטרה היא למנוע את התופעה. כבר אמרתי באחת ההודעות שלי, שכל הפתרונות של הטלת סנקציות, שלילת רישיון וכד' פסולים בעיניי. הקמפיינים, כמו לדוגמא "ישראלי אמיתי לא משתמט" המטרה שלהם לא לפגוע במי שכבר השתמט, אלא המטרה היא למנוע התשמטות של מלשב"ים בעתיד. אני מסכים איתך שהפיתרון הנוכחי של הטלת סנקציות גרוע, אבל אני פועל למען גינוי תופעת ההשתמטות שהיא פסולה בעיניי. גם אני לא מכיר אותך ולא יודע מהי עמדתך בנושא, אך מהודעתך משתמע שצריך להתעלם מהתופעה, ואם זו לא עמדתך, אני מתנצל מראש ומעוניין לשמוע אותה. זה שהקמפיניים פוגעים באנשים שלא אמורים להיפגע, אין מה לעשות עם זה מלבד להוריד את הקמפייניים, משמע, להתעלם מן הבעיה.

משתמט/ת

משתמט זה אחד שאמר שהוא מפחד מנשק ומפיצוצים ושנה לאחר מכן תראה אותו מככב בסרט ישראלי שמדבר, כמה אירוני, על השהייה בלבנון, ובו הוא יחזיק נשק ויהיו המון פיצוצים מסביב.. משתמטת זאת אחת שהצהירה שהיא דתייה וחצי שנה לאחר שקיבלה את תעודת הפטור רואים אותה מרוחה חצי עירומה על שלטי חוצות באיילון..

vinney

Well-known member
שמות, תן שמות, אל תדבר באוויר

שם, בבקשה. תגיד לי מי לדעתך שיקר ביודעין ועבר על החוק, וכדי להגן על עצמך, תבקש ממנו שיתן גם את גרסתו, אחרת זה יעלה לך הרבה מאוד כסף. אם אין לך שמות - אז שתוק.

vinney

Well-known member
אני לא מסתכן בשום דבר

אבל אם אתה טוען בידענות שמישהו עבריין,אז אתה לא מסתכן בכלום. אלא אם כן אין לך הוכחות, אבל אז נשאלת השלה - למה אתה טוען שמישהו עבריין, אם אין לך הוכחות? להכפיש זה הכי קל בעולם, להלבין פנים ולהשמיץ אנשים זה הדבר הכי פשוט שבעולם. לזרוק רפש זה עניין של שניות, ואחרי שזרקת - לא משנה כמה פעמים תגיד "לא התכוונתי", רפש לא יורד. אז למה אתה זורק רפש? מעז לזרוק רמיזות שאפשר להכליל על עשרות אנשים, שכולם הופכים להיות פושעים בפוטנציה רק כי אין לך ביצים להודות שהמצאת?

חבוב

די, פשוט די כבר.. אתה כל הזמן סוטה מהנושאים להשתלכויות אישיות. בוא נחזור לעניין, אפשר לזהות משתמטים על פי זה שהם סיפרו לקב"ן דבר אחד, והתברר בדיעבד שזה שקר. בדיוק כמו חברות הביטוח ששולחות חוקרים פרטיים לבדוק האם הבן אדם שטען שהוא נכה ולא מתפקד, אכן באמת ככה. ואם אכן התגלה שהוא ששיקר תביעת הביטוח שלו מבוטלת ולעיתים הוא מועלה לדין. במקרה של הקב"ניסטים, המדינה פשוט מעלימה עין.

vinney

Well-known member
"התברר בדיעבד שזה שקר"?

איך התברר? כמו שחברות הביטוח שולחות, גם הצבא שולח, עריקים הוא הרי יודע למצוא, יש לו חיל שלם של משטרה, עם חוקרים, בלשים וכל מה שצריך, אז איך בדיוק "התברר בדיעבד שזה שקר" ולכולם, ורק הצבא לא יודע? בוא, ספר לי. המדינה מעלימה עין? מי שאמור לאכוף את החוק זה לא אתה. או שהמדינה לא אוכפת את החוק (ואז תבוא למדינה בטענות, אל תכפיש אנשים בסיטונאות), או שאתה פשוט ממציא עבריינים שאין בפועל. כך או כך אין לך שום סיבה להכפיש ציבורים שלמים. זה שאתה לא חכם ולא מוכשר, ולכן שלחו אותך להיות חירניק כי אתה לא טוב לשום דבר אחר פרט להיות בשר תותחים, זה לא אשמתם, ואל תוציא עליהם את התסכולים שלך.

ההנהלה אני מבקש למחוק את ההודעה של ויני

לא ייתכן שמשתמט עלוב כמוהו ייקרא לי "חי"רניק בשר תותחים". זה פשוט בושה שיש הודעה כזו בפורום.

vinney

Well-known member
לקרוא לי משתמט עלוב זה לא בושה?

אתה חירניק, חירניקים זה בשר תותחים של צה"ל, תשלים עם זה, מה לעשות. זה לא בקטע של העלבה, זה פשוט ככה. העולם אכזר, במיוחד כשאתה מגלה שהוא לא סובב סביבך.

אתה אדיוט

כי א' אני לא חי"רניק, ו-ב' כי אתה פשוט אידיוט. אתה לא משתמט, אבל אתה בהחלט מדבר כמו משתמט. לך תגיד לאמא שכולה שהבן שלה שירת בחיל בשר התותחים של צה"ל, חתיכת פסיכופט עלוב.

vinney

Well-known member
וואו... ואני מגעיל?

למה שאני אלך? שצה"ל ילך. זה בשר התותחים שלו.

vinney

Well-known member
יש לך משהו נגד קציני חימוש או מגחים

? שאני אבין? כי מגח אחד עושה הרבה יותר ממה שעשר כמוך מסוגלים. אבל לא, לא קצין חימוש, ולא מגחים.

למעלה